A ljudi moji što nas voli ovaj GaryYou Are My Arsenal @YouAreMyArsenal
"I consider #Arsenal fans to be more loyal and noble than many United fans. They're what it means to be a football fan”-Gary Neville
Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
- frankqqqqq
- Kontakt:
Re: Arsenal
Kamo srece da je Arsenal kao Bayern. Ne znam kako nisi razmislio prije komentara. Pa jedina slicnost Arsenala i Bayerna je to poslovanje u plusu ali sve drugo je nebo i zemlja. Samo je razlika sto to Bayern radi pametno a Arsenal pod svaku cijenu posluje u plusu. Gule igrace, gule navijace.... SRAMOTA!Marsal je napisao/la:Ne mogu vjerovat da je tebi jedini klub uz Bayern M i BvB koji na današnjoj ekonomiji ne troši novce suludo i ne preplaćuje balave igrače kojima je malo kiša božija ciganski klub? Pa mislim ono stvarno?SamoZeljo je napisao/la: Ja ti pricam o Arsenalu sada. OVOM ARSENALU! Kontas? Zato i spominjem ljude koji jos uvijek igraju! Potrebno je biti samo malo inteligentan da se to skonta.
(to sto sam na ovom forumu malo duze od 2 godine, ne znaci da tako malo pratim Arsenal)
Spustite se na zemlju. Ko vam daje za pravo da pljujete sve kriticare ovog CIGANSKOG ARSENALA?!
P.S. Naravno da United ima vece prihode kad ljudi misle na trofeje a ne samo na pare kao ova ciganija. Kako mislite da ce Arsenal povecati prihode kad vise i ne znaju kako izgleda jedan j*beni trofej?!![]()
Danas sentimentalnost ne prolazi, već sam objasnio ovom momčini gore, Pires, i ostali igrači su nas napustili, bili su legende ali suludo je plaćati ih zbog ranijeg doprinosa Arsenalu. Da su htjeli snizenje plate mogli su ga dobiti, umjesto toga obojica su odabrala zaraditi još malo u stranim ligama prije kraja karijere. Njihovo vrijeme u Arsenalu je bilo prošlo i to samo nogometni laik ne shvata.
Što se tiče ovih novih odlazaka šta je Arsenal tu mogao? Novi ugovori su bili ponuđeni svim igračima i nije Arsenal kriv što je čovjeku koji je 6.5 godina proveo u bolnici i liječio se konjskom posteljicom malo 150 hiljada sedmično. Ko je on tačno da od Wengera i uprave zahtijeva koji će se igrači dovest? Pfff, momak si nakon jedne i pol godine fudbala umislio da je Herbert Chapman.
Prvo, Bayern ima svoje JA i kad hoce da zadrze igraca, oni ga zadrze i nema prodaje, makar i propao na klupi. Arsenal je pohlepan i hoce da zaradi. Nemaju svoje JA. Zato svakog prodaju.
Drugo, Bayern je konstantno dominantan i ambiciozan klub. Najveci u Njemackoj a jedan od najvecih u Evropi. Arsenal nije ni blizu dominantnog i ambicioznog kluba u Engleskoj, a u Evropi jos dalje od toga.
Bayern kupuje skupe igrace a posebno sto se meni svidja je to sto kupuju najjace igrace Njemacke. Za razliku od Bayerna, Arsenal ne kupuje skupe (i dobre) igrace. Engleskih igraca je manje nego francuskih ili su tu negdje.
Plate u Bayernu su mnogo vece nego u Arsenalu, iako je BL slabija.
Prosjecne plate u Bayernu su za 2011 godinu bile 111k (dolara) sedmicno a npr. Chelsea je iste godine davao prosjecno 115k (dolara) a Manchestrer United 112k (dolara) sedmicno.
Eto, kolika je razlika izmedju Bayerna i najvecih u Engleskoj (mislim po velicini plata).
Eto zasto ja mogu reci da je u Arsenalu ciganluk a u Bayernu gospoda!
Francuski list L'Equipe smatra da je Yann M'Vila, veznjak Rennesa, veoma blizu prelaska u redove Queens Park Rangersa u toku januarskog prelaznog roka.
Nakon što Arsenal nije uspio realizovati transfer M'Vile pred početak sezone, izgleda da će mladi Francuz ipak preseliti u englesku Premier ligu, ali u redove Queens Park Rangersa.
QPR je poslao ponudu od devet miliona eura, koja je bila nedovoljna. Rennes zahtijeva 12 miliona eura za M'Vilu, a vjeruje se da će engleska ekipa pristati na to.
Sta reci na ovo stvarno steta...
Nakon što Arsenal nije uspio realizovati transfer M'Vile pred početak sezone, izgleda da će mladi Francuz ipak preseliti u englesku Premier ligu, ali u redove Queens Park Rangersa.
QPR je poslao ponudu od devet miliona eura, koja je bila nedovoljna. Rennes zahtijeva 12 miliona eura za M'Vilu, a vjeruje se da će engleska ekipa pristati na to.
Sta reci na ovo stvarno steta...

Pa ako ne vjerujes u wengera bujrum navijaj za neki drugi klub...[/quote]AaronRamsey je napisao/la:AA23 je napisao/la:Wenger je rekao da se diaby vraca jaci nego ikad zasto mu ne bi vjerovali?AaronRamsey je napisao/la:1 - Diaby will miraculously stay fit during the january transfer window.
2 - Wenger won't go out & buy a CM because of "1".
3 - Diaby will get injured the game after the transfer window closes.
4 - We're back to where we are now.
Glupo pitanje, otkud Wenger zna sta ce biti sa covjekom? On neki prorok?
Ti ćes mi reći da navijam za drugi klub..
Jel tebi Wenger bog jarane? Jel on perfekcija? Nijedan covjek nije, niti moze biti..mozda je vrijeme da ode, sta znas, niko nezna, budemo vidjeli kako cemo sad zavrsiti..ako ne prodjemo u CL, nek uprava i on dobro rasprave sta ce raditi sa Arsenalom, **** ga ili voditi na pravilan nacin.
Istina. Mi se interesujemo za sve... Od Messia pa do Petra Jelica i brace Scepovic... To se u Arsenalu podrazumjevo pod "aktivan transfer rok"meho-medo je napisao/la:Je li istina da se Arsenal interesuje za Emanuelsona http://www.football-italia.net/29365/ar ... emanuelson" onclick="window.open(this.href);return false;
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
Steta prava ma M'Vilu..., ja se nadam da cemo dovesti neke igrace.
Ova tema ko i BiH puna ekonomista koji guraju svoju priču od koje nitko nema koristi a još manje dobitka.
Ne zanima me financijska situacija Arsenala,kao ni šta rade ljudi na vrhu sa parama jer je to jednostavno njihovo..ne gledajte u tuđe dvorište i kao što je netko rekao,ako vam se ne sviđa Arsenal eno vam PSG,Chelsea,Qpr..
Ne zanima me financijska situacija Arsenala,kao ni šta rade ljudi na vrhu sa parama jer je to jednostavno njihovo..ne gledajte u tuđe dvorište i kao što je netko rekao,ako vam se ne sviđa Arsenal eno vam PSG,Chelsea,Qpr..
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 12 jan 2013, 19:40, ukupno mijenjano 1 put.
Po meni neki od razloga ovakvog Arsenala :
1. Wengerova tvdoglavost koja ne vodi nicemu
2. Slabi transferi ovo ne govorim zbog novca vec zbog igraca koji dolaze u klub
3. Nemotiviranost i nezainteresovanost igraca u nekim utakmicama
4. Uprava koja sere jer realno Arsenal moze izdvojiti 25-30 miliona za jednog igraca, a situacija u klubu je da su nam hitno potreban DMF i mozda napadac
5. Ne uvidjenje gresaka i ne nastojanje da se iste poprave
6. Nedovoljan rad sa igracima
Ja sam misljenja da i sa ovim igrackim kadrom mi mozemo do ja bih se usudio reci 2. pozicije, al pod uslovom da se ove gore nabrojano okrene u nasu korist, jer sa Gervinjom Ramseyem i jos nekim igracima koje Wenger forsira, oni koji zasluzuju priliku da igraju sjede na klupi, ja nikad necu razumjeti sto Koklen ne igra od prve postave i sto malo Cazorlu ne stavi na klupu, mozda mu guz.ica utrne, pa pocne igrati kako se i ocekivalo od njega, Artetu naprijed poslati, pustit jednu-dvije utakmice Jenkinsona jer je Sagna sa svojom formom trenutno ispod ocekivanog
pa Wenger da uleti na ovaj forum nasao bi korisnih savjeta hejbet
1. Wengerova tvdoglavost koja ne vodi nicemu
2. Slabi transferi ovo ne govorim zbog novca vec zbog igraca koji dolaze u klub
3. Nemotiviranost i nezainteresovanost igraca u nekim utakmicama
4. Uprava koja sere jer realno Arsenal moze izdvojiti 25-30 miliona za jednog igraca, a situacija u klubu je da su nam hitno potreban DMF i mozda napadac
5. Ne uvidjenje gresaka i ne nastojanje da se iste poprave
6. Nedovoljan rad sa igracima
Ja sam misljenja da i sa ovim igrackim kadrom mi mozemo do ja bih se usudio reci 2. pozicije, al pod uslovom da se ove gore nabrojano okrene u nasu korist, jer sa Gervinjom Ramseyem i jos nekim igracima koje Wenger forsira, oni koji zasluzuju priliku da igraju sjede na klupi, ja nikad necu razumjeti sto Koklen ne igra od prve postave i sto malo Cazorlu ne stavi na klupu, mozda mu guz.ica utrne, pa pocne igrati kako se i ocekivalo od njega, Artetu naprijed poslati, pustit jednu-dvije utakmice Jenkinsona jer je Sagna sa svojom formom trenutno ispod ocekivanog
pa Wenger da uleti na ovaj forum nasao bi korisnih savjeta hejbet
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
— Tony Adams.
nedim93
Da su ostali na Hajberiju i prihodi bi bili duplo manji. Za koju godinu bi ih dugovanja pojela. Nema velikog kluba a da mu je stadion ispod 50 hiljada mjesta.
Harun93
Nista danas nije dzaba i na poklon pa ni tih 100 miliona sto je nudio Usmanov... Imao je on neke svoje interese iz toga.
frankqqq
Covjek je zaljubljen u Arsenal... Prava steta sto nije igrao za nas...
Magican
Ma ko ga sisa svedno je problematican igrac u losoj formi tako da ga Wenger sigurno nije ni hteo. Po meni onaj Sisoko bi bio pun pogodak!
SamoZeljo
Ti druze se sve vise i vise gubis u postovima. Prvi osnovni razlog zbog cega je Bayern uspjesniji i pored iste politike jeste sama liga u kojoj se nalazi. Nemaju oni United koji je vec 20 godina konstantan.Jedan Liverpool. Nemaju plasticne klubove gdje gazde ubrizgavaju neograniceno novac! Sta vise vise od pola njihove lige grca u dugovima i duguje upravo Bayernu pare. Bukvalno pored visokih prihoda Bayern ima i monopol nad cjelom ligom tako da su im prinudjeni prodati igrace. Sjecam se pre neke godine kada je Werder bio sampion bukvalno im je bio prinudjen prodati Klosea i Borovskog tada njihove najbolje igrace. Pravo cudo je sto i Borusija ovoliko odoljeva... Mada vecina navijaca sto poznajem Bayerna je ubjedjeno da ce im za godinu dve doci Gece! Mi da u ligi imamo samo United i da se nisu desili seici i tajkuni bili bi mnogo uspjesniji!
Da su ostali na Hajberiju i prihodi bi bili duplo manji. Za koju godinu bi ih dugovanja pojela. Nema velikog kluba a da mu je stadion ispod 50 hiljada mjesta.
Harun93
Nista danas nije dzaba i na poklon pa ni tih 100 miliona sto je nudio Usmanov... Imao je on neke svoje interese iz toga.
frankqqq
Covjek je zaljubljen u Arsenal... Prava steta sto nije igrao za nas...

Magican
Ma ko ga sisa svedno je problematican igrac u losoj formi tako da ga Wenger sigurno nije ni hteo. Po meni onaj Sisoko bi bio pun pogodak!
SamoZeljo
Ti druze se sve vise i vise gubis u postovima. Prvi osnovni razlog zbog cega je Bayern uspjesniji i pored iste politike jeste sama liga u kojoj se nalazi. Nemaju oni United koji je vec 20 godina konstantan.Jedan Liverpool. Nemaju plasticne klubove gdje gazde ubrizgavaju neograniceno novac! Sta vise vise od pola njihove lige grca u dugovima i duguje upravo Bayernu pare. Bukvalno pored visokih prihoda Bayern ima i monopol nad cjelom ligom tako da su im prinudjeni prodati igrace. Sjecam se pre neke godine kada je Werder bio sampion bukvalno im je bio prinudjen prodati Klosea i Borovskog tada njihove najbolje igrace. Pravo cudo je sto i Borusija ovoliko odoljeva... Mada vecina navijaca sto poznajem Bayerna je ubjedjeno da ce im za godinu dve doci Gece! Mi da u ligi imamo samo United i da se nisu desili seici i tajkuni bili bi mnogo uspjesniji!
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@Gunner 4
Znam ja da nije to dzabe, tu se vrti politika, al poznavajuci Wengera on ne bi ni pola od toga potrosio, al u to doba mi smo poceli prodavati neke od igraca, a sam prihvat novca bi pobudio neke nade i kod njih, a i kod igraca koje smo namjeravali dovesti, al da su oni uzeli te novce, bar pola od toga danas bi sve bilo drugacije, nisam ni ja fan trosenja enormnih kolicina novca na igrace, al ja kazem da Arsenalu fali samo mali dio da se upotpuni ova slagalica, jer mi trenutno imamo dobru momcad, al kupovinom 1-2 igraca koji nam trebaju, a ne kostaju mnogo mi bi bili u daleko boljoj pozicij i ako nista navijacima bi dali bar nadu borbe za titulu, jer meni je najvise zao onih koji daju velike pare da gledaju Arsenala, koji cesto im zna prirediti neprijatno iznenadjenje
Znam ja da nije to dzabe, tu se vrti politika, al poznavajuci Wengera on ne bi ni pola od toga potrosio, al u to doba mi smo poceli prodavati neke od igraca, a sam prihvat novca bi pobudio neke nade i kod njih, a i kod igraca koje smo namjeravali dovesti, al da su oni uzeli te novce, bar pola od toga danas bi sve bilo drugacije, nisam ni ja fan trosenja enormnih kolicina novca na igrace, al ja kazem da Arsenalu fali samo mali dio da se upotpuni ova slagalica, jer mi trenutno imamo dobru momcad, al kupovinom 1-2 igraca koji nam trebaju, a ne kostaju mnogo mi bi bili u daleko boljoj pozicij i ako nista navijacima bi dali bar nadu borbe za titulu, jer meni je najvise zao onih koji daju velike pare da gledaju Arsenala, koji cesto im zna prirediti neprijatno iznenadjenje
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
— Tony Adams.
- Rockefeller
- Kontakt:
Tako nešto. Postojalo je nekolicina zemljana koji su bili čovjekoliki bogovi, ne vidim zašto i Arsene ne bi bio jedan od njih.AA23 je napisao/la: Jel tebi Wenger bog jarane? Jel on perfekcija? Nijedan covjek nije, niti moze biti..
@tema: Aj ubijajte dosadu.

Ja vam kažem, a vi ne morate vjerovati, Arsenal je napravio pola posla na putu da postane najkvalitetnija ekipa u Premiershipu, a to odmah znači i u svijetu. Sumnjajte u moje riječi, al' opet to znači da sumnjate i u Krojfove, koji je iste stvari rekao.
Drugo, tvrdoglavost i strpljenje su vrline. Oboje da čovjek nema, davno bi odustao čim bi mu prvi ili drugi rekli da ne može. Sve može, ne postoji nešto što ne može, koliko god to djetinjasto zvučalo. Nije to baš ni djetinjasto koliko smo mi ubili dijete u nama. Van Persie ga nije.

Ne slažem se sa onima koji tvrde kako se broj fanova u Arsenalu smanjuje. Prvo Arsenal je svetinja u africi, jer se j' Afrikancima vrlo lako jednačiti sa Arsenalom. Drugo, tek sada dolaze generacije koje su u ranoj mladosti pratili nepobjedive.
I ne slažem se da će Arsenal propasti, ma šta radio, al' ne bih želio ići iz početka, sad kad nam je ostao lakši dio. Dno smo dotakli prošle i ove godine i za očekivati je da u budućnosti ovaj klub napreduje.
Što se tiče prelaska na Emirates, taj prelazak nam je donio oko 30 000 novih mjesta. Izračunajte sami, al' to nam je donijelo desetne miliona prihoda do sada.
Rockefeller je napisao/la:Tako nešto. Postojalo je nekolicina zemljana koji su bili čovjekoliki bogovi, ne vidim zašto i Arsene ne bi bio jedan od njih.AA23 je napisao/la: Jel tebi Wenger bog jarane? Jel on perfekcija? Nijedan covjek nije, niti moze biti..
@tema: Aj ubijajte dosadu.
Ja vam kažem, a vi ne morate vjerovati, Arsenal je napravio pola posla na putu da postane najkvalitetnija ekipa u Premiershipu, a to odmah znači i u svijetu. Sumnjajte u moje riječi, al' opet to znači da sumnjate i u Krojfove, koji je iste stvari rekao.
Drugo, tvrdoglavost i strpljenje su vrline. Oboje da čovjek nema, davno bi odustao čim bi mu prvi ili drugi rekli da ne može. Sve može, ne postoji nešto što ne može, koliko god to djetinjasto zvučalo. Nije to baš ni djetinjasto koliko smo mi ubili dijete u nama. Van Persie ga nije.![]()
Ne slažem se sa onima koji tvrde kako se broj fanova u Arsenalu smanjuje. Prvo Arsenal je svetinja u africi, jer se j' Afrikancima vrlo lako jednačiti sa Arsenalom. Drugo, tek sada dolaze generacije koje su u ranoj mladosti pratili nepobjedive.
I ne slažem se da će Arsenal propasti, ma šta radio, al' ne bih želio ići iz početka, sad kad nam je ostao lakši dio. Dno smo dotakli prošle i ove godine i za očekivati je da u budućnosti ovaj klub napreduje.
Što se tiče prelaska na Emirates, taj prelazak nam je donio oko 30 000 novih mjesta. Izračunajte sami, al' to nam je donijelo desetne miliona prihoda do sada.
(Y) za temu

Nego, Wenger je 2 put rekao da cemo dovesti Messia, ni u paralelnoj dimenziji ali rekao je da zeli samo dobra pojacanja, zvucna imena..da se nadamo bar.
-
- Kontakt:
Arsenal je brend koji je u stalnom rastu iako neki ovde pricaju o propasti bez trofeja, za ovu daanasnju ekipu Arsenala navijaci placaju vise novca da je vide nego za onu sa Fabregasom, VAn persijem, Nasrijem...
Dominacija Arsenala je neminovnost. Onog trenutka kad se dug otplati u potpunosti svijet ce da vidi stvarnu finansijsku moc novog Arsenala.
Dominacija Arsenala je neminovnost. Onog trenutka kad se dug otplati u potpunosti svijet ce da vidi stvarnu finansijsku moc novog Arsenala.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Nedavno sam vidio negdje da smo drugi najpopularniji nogometni brend, ali united drzi prvo mjesto
— Tony Adams.
— Tony Adams.
BigBigBang je napisao/la:Arsenal je brend koji je u stalnom rastu iako neki ovde pricaju o propasti bez trofeja, za ovu daanasnju ekipu Arsenala navijaci placaju vise novca da je vide nego za onu sa Fabregasom, VAn persijem, Nasrijem...

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Spominje se konstantnost Bayerna i osvajanje Borussije, ne bih da omalovazavam ove dvije ekipe, ali Njemacka liga ja ipak slabija od Engleske. Tamo nemas tima koji moze dovesti skoro svakog igraca na svijetu, ovdje imas dva pa cak mozda i tri.
Celik!3,2,2.
Upravo sam i htio objasniti da se Arsenal i Bayern ne mogu trpati u istu recenicu. Zato Arsenal poredim sa Unitedom i nadam se da ce Arsenal shvatiti neke stvari koje je United davno shvatio. Sto prije to bolje.
U Unitedu imas igraca koji su tamo 8-9 godina, ili cak 12, ili 20, ili vise od 20 godina! To Arsenal nema.
Njih su Chelsea i City samo malo uzdrmali a Arsenal su izbili iz cipela.
U Unitedu imas igraca koji su tamo 8-9 godina, ili cak 12, ili 20, ili vise od 20 godina! To Arsenal nema.
Njih su Chelsea i City samo malo uzdrmali a Arsenal su izbili iz cipela.

-
- Kontakt:
Usporedba sa unitedom je kolosalna glupost, nisu oni dali 500 miliona funti za stadion, poredis neuporedivo. Umjesto stadiona oni su se zaduzivali za plate i igrace, kontas?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
- BluesForever
- Kontakt:
Moze li mi neko objasniti zasto je Arsenal uopšte pravio novi stadion i išao sa legendarnog Highburya.
Jest dobro imati novi moderan,sa vecim kapacitetom stadion sve to stoji i mi cemo za koju godinu morati ici sa SB mada ja se nadam da cemo ostati na SB još dugo godina.Nego da se ja vratim Arsenalu,meni je Highbury bio odlican stadion slican nekako nasem SB,male dimenzije stadiona tribine su bile skroz blizu travnjaka to je bio pako igrati na tom stadionu,ali sto je zanimljivo,vi kada ste otisli sa Highburya niste nista osvojili,isto kao da vam je neko bacio sihre na Emiratima
,mislim da ste mogli još par godina igrati na Highburyu. 

Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.