FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 12 jan 2013, 00:03

Blage nemate! :!:

Wenger je najbolji stručnjak današnjice :!: ,
dok je imao imalo bolju ekipu osvajao je trofeje, nizao rekorde 8-) ,
vlasnici u klubu hoće novce, i šta čovjek da očekuje :roll: ,
ali pazi u prvom planu stoji da je on izuzetan trener, taktički potkovan, izuzetan znalac,
a onda kao šlag dolazi i masa igrača, njegovih sinova od kojih pravi čarobnjake, kremu fudbalsku.

Od svih navedenih njegov dolazak najviše priželjkujem, daleko najviše,
ima fenomenalnu ekipu, a još i izuzetne talente koji bi odrastali u sami šlag.

Nedostatak Gustavu jeste ofanzivni dio igre. :roll:
Ko kome pamet soli, je li ovdje iko svoj :? ,
znamo šta su njegove zadaće pod brojem jedan, i to obavlja na jedan očaravajući način,
a i prema naprijed ima kvalitetnu rolu, priznati se mora, kvalitetnu koliko mu defanzivni zadaci to dopuštaju.

Šta to dvojica najboljih destruktivaca današnjice i nezamijenjivi članovi najboljih ekipa na svijetu(Buskec i Bender)znaju naprijed? :?:
Da vam kažem, čisto golo, pa stoga možemo reći da Gusta zna itekako, tako da se nalazi u grupi s tim dvojcem.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 jan 2013, 00:13

geronimo je napisao/la: Šta si i ti počeo sanjariti o BS odlasku. :D
Kolebam se glede ove odluke, vec je pocelo da pusta na sve strane. :D
Taman pomislim, evo ga, tu je, vratio se u formu on me demantuje i pokrene novi val rasprave dali je bolje da ostane ili da ode. Cak su me i neke njegove izjave tipa da bi volio igrati u nekom drugom klubu dobrano ispreskakale da sam u nekim momentima pozelio automatski odlazak.
No, ja sam uvjeren da ce on vrlo tesko otici iz Bayerna, sto zbog dugorocnog ugovora (3 godine su bas sloidan period :mrgreen: ), sto zbog Ullija, koji se nece tako lako rijesiti igraca kojeg smatra pokretackom snagom. :mrgreen:

Gustavo je na pocetku sezone pokazivao znake napredka prema naprijed, a u prilog mu idu postignuti golovi. Ja se sjecam tri, od kojih su dva bila sa distance, tipicni eurogolovi. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2013, 00:16

geronimo je napisao/la:
Nemoj mi Finka, Effenberga ti. :mrgreen:
Zar toliko ne podnosiš Finka kao trenera? :)
geronimo je napisao/la:Kao što ti kažeš, sve je moguće i u ovom trenutku je teško reći (a kamoli pogoditi) ko bi u stvari mogao naslijediti JH (ako ovaj uopste ode)?
Ma veliki su izgledi da ode, a i jeste čovjeku vrijeme za penziju. Npr i da sve osvoji ove sezone, on je onda opet sve svoje ispucao. Neke inovacije su onda nemoguće.
geronimo je napisao/la:Ja vjerujem da bi Sammer dobro funkcionisao sa Mehmetom, ali prije toga Šoli mora još peći zanat u Bayi II (razlog - sindrom Klinsija). Još veći rizik bi bio Stefana staviti na (užarenu) stolicu (kao potpunog debitanta) i na kraju, nešto ne vjerujem da bi njemu i Matthiasu svijeća dugo gorila.
Scholl i Sammer bi sigurno dobro funkcionisali. Ova varijanta svakako može proći, iako ipak možda još malo Scholli mora peći zanat. Prvi tim nekad u budućnosti može preuzeti. Effe i Sammer nije nemoguća varijanta, jer Matthias nije u lošim odnosima sa Stefanom. Međutim, obojica su hitzkoepfe, pa je to malo problematično. A ja mislim da je Effenberg planiran za upravni odbor i da će on nekad u narednim godinama tamo uletit, moguće isto kao i Kahn.
geronimo je napisao/la:Znam da je tvoj favorit trenutno u ofsajdu, ali to ne mora ništa značiti. :)
A Slomkonja misliš? Mirkec bi bio dobro rješenje jer bi igrali još brže i direktnije prema naprijed. On radi dobar posao u Hannoveru, nije bio loš u Schalkeu, a sad mu je vrijeme i da titule osvaja (gdje će onda bolje nego u našem voljenom klubu). E sad ovo što je produžio ugovor s HannoFom, dal je to da sigurno i otpada kao kandidat? Teško je na to odgovorit. Uglavnom o njemu Uli ima visoko mišljenje, tako da je tu sve moguće.
geronimo je napisao/la:Što se tiče stranaca za mene je svaki od navedenih dobro rješenje, veoma je važno da se špika dojč ali i to nije od neke važnosti ako će Di Mateo doći. :lol:
Di Matea ne treba podcjenjivat. Čovjek je ipak s Chelseajem imao uspjeh, a ima dozu mangupluka koja savršeno ide uz nas. Međutim, to bi bio rizikantan potez, ekipa bi doživjela i neku dozu šoka jer bi se stil igre promijenio totalno. A ja mislim da si ti ono protiv njega žestoko više zato što si protiv njegovog stila igre, nego što ga smatraš lošim trenerom. :)
geronimo je napisao/la: Gusta nas je kupio u par utakmica (pogotovo protiv Reala) gdje je pokazao svoje sposobnosti. Veoma jak jedan na jedan, žestok destruktivac, požrtovan...ali sa manjkom kvaliteta u ofanzivnom dijelu igre. Kao da nije Brazilac. :mrgreen: O Špancu je (još uvijek) rano suditi. Nije ni mene oduševio (naprotiv) ali za neki konačan sud treba pričekati.
Gusta nas je ove sezone kupio više nego u prethodnim, jer se vidjelo da zna zabit dobre golove i nekako je zaista bio fantastičan, baš igrao fenomenalno pa čak i prema naprijed se poboljšao.
Međutim, kada Javi igra mi protivnika prisiljavamo da igra drugačije i nekako to djeluje mnogo teže za proračunat.
Klare mu je čini mi se gore zamjerio i nedostatak borbenosti, a tu je Javi dosta pokazao. Često je on posao na terenu odrađivao neprimjetno. Ono što smo svi primjetili bila je asistencija protiv Mainza u prvom svom nastupu, te fanstastični gol škaricama par kola poslije. Ostatak nije bio pretjerano primjetan, ali se osjetio napredak u igri, bolje uklapanje u igru, vidi se da je tehnički potencijal na nivou, te vidjelo se da ima želje , htijenja i bilo je borbenosti dosta s njegove strane. Ta njegova oštrina i doza prgavosti je isto jedan dobitak za ekipu. Od njega očekujem dalji napredak, ali je on i tip igrača od kojeg nećemo često doživjet spektakl. Često se treba udubit da bi se vidjela njegov pravi značaj i učinak u igri.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 jan 2013, 00:27

Klare je napisao/la: Nedostatak Gustavu jeste ofanzivni dio igre. :roll:
Ko kome pamet soli, je li ovdje iko svoj :? ,
znamo šta su njegove zadaće pod brojem jedan, i to obavlja na jedan očaravajući način,
a i prema naprijed ima kvalitetnu rolu, priznati se mora, kvalitetnu koliko mu defanzivni zadaci to dopuštaju.
Normalno da jeste. To je valjda očigledno.
Uzmi u obzir Bayernov stil igre, posjed, pa ćeš vidjeti da Guga :mrgreen: premalo daje u ofanzivnom dijelu. Dobro, znamo mi šta je zadaća, da mu trener tutori i neke stvari zabranjuje, ali ne možeš se oteti utisku (gledajući niz utakmica) da nema snage, moći, umijeća, talenta, lucidnosti, kvalitete, odvažnosti...nazovi kako hoćeš (i nećeš pogriješiti) da zablokira u najjednostavnijim situacijama, nađe krivo rješenje, uputi loš pas...
On je majka kada se igra protiv iole ozbiljnije ekipe, koja želi igrati fucu, napadati. E tada dobiješ pravog Gustava za kojeg možeš reći da nisu uzalud bačene pare. Neću reći da je ograničen, možeš i sam presuditi.
Klare je napisao/la:Blage nemate! :!:
:idea:
Osjetim li ja to neku nervozu? :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 12 jan 2013, 00:40

geronimo je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: Spominje se povremeno i ta mogućnost da Scholl iz druge ekipe (gdje je trener) pređe u ovu prvu i tako on postane Juppov nasljednik. Nekad se spominju i te mogućnosti da ekipu preuzme Effenberg ili eventualno Fink. Dosta će biti još špekulacija.
Nemoj mi Finka, Effenberga ti. :mrgreen:
Kao što ti kažeš, sve je moguće i u ovom trenutku je teško reći (a kamoli pogoditi) ko bi u stvari mogao naslijediti JH (ako ovaj uopste ode)?
Ja vjerujem da bi Sammer dobro funkcionisao sa Mehmetom, ali prije toga Šoli mora još peći zanat u Bayi II (razlog - sindrom Klinsija). Još veći rizik bi bio Stefana staviti na (užarenu) stolicu (kao potpunog debitanta) i na kraju, nešto ne vjerujem da bi njemu i Matthiasu svijeća dugo gorila.
Bravo.
Dok sam jos citao @Effeov post mislio sam replicirati i dotaci se Klinsmanna. Ja mislim da je uprava Bayerna nakon slucaja Klinsmann preoprezna kada je u pitanju trenerska pozicija i da se nikada nece upustiti u situaciju da im se na trenerskoj poziciji nadje neko sa relativno malo trenerskog iskustva.
Mehmet Scholl, Stefan Effenberg, tu nemaju izgledne sanse.
Glavnu rijec ima naravno autoritet Hoeness na kojeg se nedavno zalio i Van Gaal u novinama kako ga je samo on otjerao iz Bayerna i kako ima preveliku moc, "Nije dobro da samo jedna osoba ima toliku moć u velikom klubu poput Bayerna."
Samo on diriguje, ko kada odlazi, i ko dolazi na trenersku poziciju :lol:
Dakle, tesko da ce Hoeness dva puta napraviti jednu te istu gresku, pa mislim da ce Heynckesov nasljednik opet biti trener koji za sobom ima dobro iskustvo. Ja bih licno volio vidjeti Sammera kao trenera ali tesko, dosta tesko.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2013, 00:58

Bilall je napisao/la: Glavnu rijec ima naravno autoritet Hoeness na kojeg se nedavno zalio i Van Gaal u novinama kako ga je samo on otjerao iz Bayerna i kako ima preveliku moc, "Nije dobro da samo jedna osoba ima toliku moć u velikom klubu poput Bayerna."
Samo on diriguje, ko kada odlazi, i ko dolazi na trenersku poziciju :lol:
Dakle, tesko da ce Hoeness dva puta napraviti jednu te istu gresku, pa mislim da ce Heynckesov nasljednik opet biti trener koji za sobom ima dobro iskustvo. Ja bih licno volio vidjeti Sammera kao trenera ali tesko, dosta tesko.
Da Galonja ili ti glavonja :lol: (sad će šećko izletit iza grma da me napadne jer mu diram miljenika, ali srećom do jutra neće, jer on sad regeneriše :) ) jeste tu izjavu dao i ima u njoj i istine, ali malo je i pretjerao. Hoeness jeste i alfa i omega, ali nije ni Kalle baš neki glupan koji baš sve tako pušta Uliju, jer Kalle je jako moćna figura ne samo u njemačkom, nego i u evropskom fudbalu (nije džaba predsjednik udruženja najvećih evropskih klubova). Tako da dosta se oni konsultuju, Uli i Kalle. A evo sada se osjeti već i Sammerov pečat, jer on je rekao da ćemo ganjat mlade njemačke talente i da će takvi igrači opet biti prioritet i pokazuje se da klub ide u tom smjeru. Znači i Matthias tu postaje sve moćniji faktor i dosta će on značajnu ulogu odigrat pri izboru novog trenera. Naravno da će to ići sve u konsultaciji sa Rumenim i Ulijem. Uli je čak nagovjestio da bi se iz tih operativnih poslova mogao više povući dolaskom Sammera, jer on je u njemu dobio baš čovjeka po mjeri. 8-)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 jan 2013, 01:11

Dobar večer momci, kako ste, šta ima?

Dugo se ne javih ali sada vidjeh da je došla tema na koju bi trebalo svakako dati svoje mišljenje jer vidim da svaki ima svog kandidata pa tako i ja.

Ja sam upravo glasovao za Josepa Guardiolu. Nema smisla objašnjavati. Samo me jedno kopka kod njega. Da li bi naša obrana uspjela iznijeti njegove zamisli? Naravno da mislim na visoko postavljenu obranu pa me kod Pepa jedino to brine. Svejedno, prvi izbor svakako i bez puno razmišljanja.

Moj drugi izbor je Favre. Ako ne bih doveo Guardiolu uložio bih sav napor za dovođenje Favrea jer je ovaj trener postigao jako velike uspjehe a njegova momčad pruža jedan strašan nogomet. Kad bi tu filozofiju prenio u Bayern mislim da bi mi još bolje igrali nego do sada i da bi Favre izvukao maksimum iz ove ekipe. Čovjek koji bi išao nadograditi Heynckesov Bayern. Čovjek zna svoj posao i ja mu se divim.

Nogomet koji pruža Gladbach je melem za oči. Što se mene tiče.

Neću dalje nabrajati svoje kandidate. Želim podvući samo jedno: Bayern mora dobiti trenera koji igra napadački nogomet jer u suprotnom sva filozofija i stvaranje sustava kroz ove 4 godine bi pali u vodu i imali bi katastrofalne posljedice za budućnost.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jan 2013, 01:40

Pa i pticama na grani je poznato ko ce biti nasljednik Heynckesa, dok se Vi ovdje bezveze raspravljate. :D :D
U Junu ce Sammer izjaviti da trenutno na trzistu nema idealnog kandidata za Bayern i da ce on preuzeti vodjednje ekipe, a dok ce njegov potrcko iz DFB-a (odnosno njegov asistent) :D :D mu olaksati posao kada je administracija u pitanju, dok ce na terenu tu ulogu preuzeti Gerland i Hermann. ;) ;)

Zivi bili pa vidjeli...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 jan 2013, 10:36

Klare je napisao/la:S loptom zna malkice više, i skok igra je savršena,
ali pogledaj tog Gustava, dušu, život čovjek ostavlja na terenu,
startovi dovedeni do savršenstva, presing, pluća kao trojica, atomska ljevica...,
a to što Martinez hoće loptu samo nama probleme dovodi, konj :mrgreen: treba da širi teren, otvara novi prostor, a ne petljati pa najjednostavnija rješenja birati.

Pričaj ti šta hoćeš, no pored Guste taj nema šta da traži,
ustvari sa 40 mil i ima, ali u takvom okruženju možemo lako pasti.

I naravno, našao si prišivati primjer Mandžukića :roll: ...,
a jesi li uopće neki dan gledao cjelokupan intervju Maria za hrvatske medije povodom dodjele nagrade? :?:

A ko je veći potencijal Javi ili Can? :?:
jesi li ti u mojim postovim vidio da sam ja napiso da Gustavo nevalja? :D Pa Gustavo je bomba od igrača, zbog kojeg sam ja presretan što je u bayernu. No on je od totalno drugačiji igrač od martineza i to je sve. Niko neosporava njegove kvalitet, kao što ti radiš kod martineza. ja sam presretan što imamo takva tri (+Schweini) igrača za centralne vezne i jednostavno je nužno da klub poput bayern aima na tim pozicijama 3 igrač aza prvu postavu, a ne dva i ond ajednog koji je klasu ispod tipa Tymo. zato je Martinez itekako potreban, a igrat će onaj koji nam za određenu temu treba. Kada se Martinez na bayern privikne ili kad se momčad na njega privikne bit će to drugačija priča. Kod Gustava je priča drugačija jer on na samu granju igre toliko neutječe, on ju u većini slučajeva razara.

što ti ja oću reč: budi presretan što imamo i Martineza i Gustava ;)

A što se tiće potencijala cana. to je nebitno, jer smo postali toliko jak klub da više nemoramo čekati da nam se igrači poput Cana razvijaju nego smo u stanju da kupimo razvijenog igrača. canovo vrijeme će doči ;) Niej ovo više Bayern od prije 5 godina, pa da MORAMO se pridržavati takve plitike. Sada imamo puno veće mogućnosti pa si puno više možemo priuštiti i zbog toga bi ti trebao biti sretan! :twisted:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 12 jan 2013, 10:42

secer je napisao/la:bilo bi nofi da dodje ak bi njegov dolazak znacio odlazak propaliteta svinje.
Slazem se s tobom to bi bila najbolja opcija, svakako su L.Gustavo i Martinez najbolja obcija na pozicijama centralnih vezni, a sa Rode-om i Can-om bi imali dva malda igraca kao zamjenu a za Svajnija bi dobili i dobru lovu. Al cisto sumnjam da ce doci do toga jer se uprava drzi Svajnija ( pa i Gomeza) ko pijan pluta.

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 12 jan 2013, 10:47

Navodno trenutačno Pep Guardiola ozbiljno razmišlja o ponudi koju je sastavio bogati vlasnik Chelseaja Roman Abramovič. Za jednu sezonu Guardiola ima ponuđeno 22 milijuna eura.

Rafael Benitez je novi čovjek na klupi Chelseaja, ali je, kažu engleski mediji, lako moguće da će iz kluba otići najkasnije na kraju sezone. Benitez je i dalje potpuno neprihvaćen od kompletnog navijačkog puka Chelseaja i Abramovič kombinira s novim rješenjima. "Napao" je žestoko Guardiolu..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2013, 11:16

amerosm je napisao/la:Pa i pticama na grani je poznato ko ce biti nasljednik Heynckesa, dok se Vi ovdje bezveze raspravljate. :D :D
U Junu ce Sammer izjaviti da trenutno na trzistu nema idealnog kandidata za Bayern i da ce on preuzeti vodjednje ekipe, a dok ce njegov potrcko iz DFB-a (odnosno njegov asistent) :D :D mu olaksati posao kada je administracija u pitanju, dok ce na terenu tu ulogu preuzeti Gerland i Hermann. ;) ;)

Zivi bili pa vidjeli...
Imaš ti dobar njuh po pitanju mnogih stvari u Bundesligi, ali ovde mislim da griješiš. Doduše skroz, ono 100 % se ova tvoja navedena opcija ne može isključit, ali opet nekako za sad nije realna. Kao prvo Bayernu treba dugoročno rješenje na poziciji sportskog direktora (doduše Sammer je i više od toga on je Sportvorstand) i Sammer mislim da se tu osjeća najbolje i idealan je za tu poziciju. Neke stvari je već pokrenuo, ali njegova strategija se razvija na nivou svih kategorija, svih fudbalskih ekipa kluba, od podmlatka pa nadalje. Sad kad bi prešao Sammer na mjesto trenera, ko bi onda bio novi sportski direktor i koga opšte pronaći da tako dobro kao on može obavljat tu funkciju.

A ovo "potrčko" iz DFB-a te nisam skontao??? Doduše možda jesam ali neću da lupam dok ne pojasniš.... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 jan 2013, 12:33

Što se više sere o novom treneru to su mi sve više svi antipatični i raste želja da JUPP ostane u klubu! 8-)

Ne znam za vas, ali ja otkad sam klinac, sanjao sam o Njemačkom Bayernu i samo takav bayern je za mene idealan bayern i samo takvog ja želim na vrhu europe! :twisted:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Klare

Post Postao/la Klare » 12 jan 2013, 12:58

geronimo je napisao/la:Osjetim li ja to neku nervozu?
Ma ne, znaš da se šalim i kada sam ozbiljan. :mrgreen:
Stefan Effenberg je napisao/la:Bayern mora dobiti trenera koji igra napadački nogomet
I naveo si Favrea? :?
Luciena iznimno poštujem, cijenim njegov rad, on je jedan od najboljih stručnjaka današnjice,
ali sumnjam da bi taj strogo pedantni režim imao uspjeha na duže staze u Bayernu.

Ne treba ni Klinsmana pretjerano kuditi. ;)
Kakvu su mu ekipu dali :?: , rasprodali neke od važnijih igrača, a pritom mu nisu dali pravo niti na ijedno poajačnje.

Ovim ne govorim da je Klinsman dobar trener, ali takvu sezonu su izrežirali ljudi odozgo, a Klinsu su doveli pred stub srama.

Također, kako neko može potcijenjivati Wengera? :?
Navijači u Engleskoj nisu najzadovoljniji,
a već ranije je postojao kontakt, tako da bi dobili nevjerovatnog stručnjaka,
trenera koji je stvoren za Bayerna.
Naravno ukoliko već Hejko mora u pemziju, a inače nemam ništa ni protiv toga da Jupko produži,
a ukoliko ne, onda mi ovaj Francuz dolazi kao melem na ranu.

@ante, dosta te je više! :mrgreen:
Znam ja da ti znaš da ja znam :mrgreen: , razumjeli smo se, slažem se, a ja opet ponavljam daBogda Martinez postao najbolji vezni fudbaler ikada. ;)

Čime vas secer truje :o , pa želite da se riješite ikone naše. :oops:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jan 2013, 13:56

effe_sa je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Pa i pticama na grani je poznato ko ce biti nasljednik Heynckesa, dok se Vi ovdje bezveze raspravljate. :D :D

Zivi bili pa vidjeli...
Imaš ti dobar njuh po pitanju mnogih stvari u Bundesligi, ali ovde mislim da griješiš. Doduše skroz, ono 100 % se ova tvoja navedena opcija ne može isključit, ali opet nekako za sad nije realna. Kao prvo Bayernu treba dugoročno rješenje na poziciji sportskog direktora (doduše Sammer je i više od toga on je Sportvorstand) i Sammer mislim da se tu osjeća najbolje i idealan je za tu poziciju. Neke stvari je već pokrenuo, ali njegova strategija se razvija na nivou svih kategorija, svih fudbalskih ekipa kluba, od podmlatka pa nadalje. Sad kad bi prešao Sammer na mjesto trenera, ko bi onda bio novi sportski direktor i koga opšte pronaći da tako dobro kao on može obavljat tu funkciju.

A ovo "potrčko" iz DFB-a te nisam skontao??? Doduše možda jesam ali neću da lupam dok ne pojasniš.... :)
Ruku na srce na trzistu nema previse kandidata koji bi zadovoljili Bayernove ukuse. Guardiola je odlican trener, ali dajem glavu da mu Bayern i UH nece dati placu vecu od 10 miliona € i pitanje je bili on istu prihvatio. Jednostavno to su Nijemci i oni novac trose racionalno - i ako Bayern ima preko 130 miliona € likvidnih sredstava.

Dalje sto se tice Kloppa, Hiddinka i Wenger ne ocekujem da ce na ljeto promjeniti sredinu u kojoj se trenutno nalaze, a ostalo bi sve bio ogroman rizik za Bayern i mogucnost povratka u eru Klinsmanna.

Takodjer Mourinho otpada iz istog razloga kao Guardiola, a uz to moramo dodati cinjenicu da ni jedan ni drugi ne vladaju Njemackim jezikom sto je jedan od uslova za novog trenera.
Sto se Sammera tice on bi imao slicnu funkciju kao sto imaju treneri u Engleskoj i na oba polja bio bi okruzen kvalitetnim ljudima.

Sto se njegovog potrcka tice mislio sam na njegovog asistenta i u DFB-u i sada u Bayernu Karstena Schumanna koji ga uvijek prati gdje god on ide. Nesto slicno kao sto je Henke Hitzfelda.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2013, 14:24

amerosm je napisao/la: Ruku na srce na trzistu nema previse kandidata koji bi zadovoljili Bayernove ukuse. Guardiola je odlican trener, ali dajem glavu da mu Bayern i UH nece dati placu vecu od 10 miliona € i pitanje je bili on istu prihvatio. Jednostavno to su Nijemci i oni novac trose racionalno - i ako Bayern ima preko 130 miliona € likvidnih sredstava.
Tu se slažem , iako bi uprava išla i do određenih granica, krajnjih, ako bude sigurna u nekog od tih kandidata.
S Guardiolom se nešto dešavalo, bilo je to da kažemo jako vruće, ali sad dal su i dalje pravo zagrijani za njega naši i dal ide Španac ipak ka većem šuškavom sadržaju iz Engleske, teško je reći. Imam osjećaj da se malo lomi.
Iako s Guardiolom to ne bi ni malo bio lak poduhvat. Ne treba se tu niko zavaravat. On može tu nastavit sličnu svoju filozofiju, ali treba se prilagodit na određene njemačke uslove. U Njemačkoj se igra borbeniji fudbal, a znamo ako bi zapostavio defanzivu totalno, onda bi sigurno brzo po njemu udarale kritike. Projekat Guardiola bi imao veliku šansu da uspije, ali ne znači da ne bi pojedine koštao živaca, jer sve od starta ne bi perfektno išlo. ;)
amerosm je napisao/la: Dalje sto se tice Kloppa, Hiddinka i Wenger ne ocekujem da ce na ljeto promjeniti sredinu u kojoj se trenutno nalaze, a ostalo bi sve bio ogroman rizik za Bayern i mogucnost povratka u eru Klinsmanna.
Klopp trenutno nerealna opcija, Hiddink bi prije par godina bio veći kandidat nego sad, jer već je i u godinama. Wenger mislim da otpada kod naše uprave (ovo je i mišljenje , a i želja.... :) )
amerosm je napisao/la: Sto se Sammera tice on bi imao slicnu funkciju kao sto imaju treneri u Engleskoj i na oba polja bio bi okruzen kvalitetnim ljudima.

Sto se njegovog potrcka tice mislio sam na njegovog asistenta i u DFB-u i sada u Bayernu Karstena Schumanna koji ga uvijek prati gdje god on ide. Nesto slicno kao sto je Henke Hitzfelda.
A na Doppelfunktion si mislio. Pa dobro bilo bi zanimljivo, iako takav model nije toliko za sad uspješan u BuLi (vidi Magath, Babbel.....).

Npr. ako se uprava odluči za Tuchela, onda će on 99 % doći, to Mainz nikako ne bi mogao spriječit, možda bi dobili i obeštečenje.

Klare gore govori o Wengeru kao sjajnom stručnjaku. Niko to ne spori, čovjek je macher da izvlači talente, da ih forsira, da gradi sjajnu ekipu. Samo nemoj ti stajat sad tamo u njegovu odbranu, kao eto u Arsenalu mu uprava rasprodavala igrače, ne zaboravi da je on tamo menadžer i da on odlučuje dosta o personalnoj politici. Čak mislim da čovjek od tih transfera uzima i dobru proviziju, dobar dio opere sebi u džep, jer ko bi bio lud stalno najbolje igrače rasprodavat. Iako navodno je najbitnije njima da su u plusu, finansijski. Dobro i to je ok, ali on tamo ima mogućnost nekoliko godina da ne osvoji titule, nego da bude finansijski u plusu i da se kvalifikuje za Ligu prvaka. U Bayernu je tu druga priča.

Dalje Klare ti spomenu što smo po Heynckesu udarili.Mnogi mi ne udaramo po njemu, ja sam hiljadu puta ponovio da je prošla sezona čak i dobra bila, smao joj je titula nedostajala, ali ako odeš do finala LP, ne možeš biti loš. Međutim, neke inovacije su potrebne, jer naime protivnici se mogu često lako prilagodit na ovakvu igru, kojoj ipak treba nekad još malo više fleksibilnosti. Te fleksibilnosti ove sezone i imamo, ali sve te fore će Jupp ispucat u ovoj sezoni, nije on više ni mlad, niti je inače neki inovator, jer čovjek je više ziheraš. A da i samo jednu titulu osvoji, već mu je i to sjajan oproštaj, a da ne govorimo o dvije ili tri.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 jan 2013, 14:53

U Barceloni tvrde da je Bundesliga mjesto gdje se najbolje radi sa golmanima na svijetu. Sistem rada je toliko odmakao u odnosu na druge tako da su skauti i treneri iz Masie dosta vremena u njemackoj . Cilj je pokusati implementirati taj sistem u Barceloni. Na listi su tri golmana:

1. Manuel Neuer . Za njega trde da bi bilo jako tesko izvuci ga iz Bayerna. :mrgreen:
2. Marc-Andre Ter Stegen. 20 godina. Na prvom mjestu interesovanja. Skauti koji ga prate su jednoglasni da bi on bio daleko najbolje rjesenje.. Brz, okretan, odlicna igra nogama i posjeduje prirodni autoritet u postavljanju odbrene u cemu podsjeca na Ikera.
3. Bernd Leno. Uprkos proslogodisnjem visokom porazu zapao je za oko.
4. Adler. Stavljen je na cetvrto mjesto radi mnogobrojnih povreda i 27 godina.

Nek Uli da 10 miliona i Neura i eto Valdesa na Alianz Areni. :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 12 jan 2013, 15:20

anton 1983 je napisao/la:Što se više sere o novom treneru to su mi sve više svi antipatični i raste želja da JUPP ostane u klubu! 8-)

Ne znam za vas, ali ja otkad sam klinac, sanjao sam o Njemačkom Bayernu i samo takav bayern je za mene idealan bayern i samo takvog ja želim na vrhu europe! :twisted:
identicno kao i ja :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 12 jan 2013, 15:28

M4kaveli je napisao/la:U Barceloni tvrde da je Bundesliga mjesto gdje se najbolje radi sa golmanima na svijetu. Sistem rada je toliko odmakao u odnosu na druge tako da su skauti i treneri iz Masie dosta vremena u njemackoj . Cilj je pokusati implementirati taj sistem u Barceloni. Na listi su tri golmana:

1. Manuel Neuer . Za njega trde da bi bilo jako tesko izvuci ga iz Bayerna. :mrgreen:
2. Marc-Andre Ter Stegen. 20 godina. Na prvom mjestu interesovanja. Skauti koji ga prate su jednoglasni da bi on bio daleko najbolje rjesenje.. Brz, okretan, odlicna igra nogama i posjeduje prirodni autoritet u postavljanju odbrene u cemu podsjeca na Ikera.
3. Bernd Leno. Uprkos proslogodisnjem visokom porazu zapao je za oko.
4. Adler. Stavljen je na cetvrto mjesto radi mnogobrojnih povreda i 27 godina.

Nek Uli da 10 miliona i Neura i eto Valdesa na Alianz Areni. :lol:

Ako ce zauzvrat ovi poslat Messi-a na Allianz Arenu!
Stern des Südens

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 jan 2013, 15:31

Ma vidis da je i meni smijesno to za Neuera.
Ali eto, kad vec ne moze, nije los ni Ter Stegen. 8-)
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 9 gostiju.