amerosm je napisao/la:
Ruku na srce na trzistu nema previse kandidata koji bi zadovoljili Bayernove ukuse. Guardiola je odlican trener, ali dajem glavu da mu Bayern i UH nece dati placu vecu od 10 miliona € i pitanje je bili on istu prihvatio. Jednostavno to su Nijemci i oni novac trose racionalno - i ako Bayern ima preko 130 miliona € likvidnih sredstava.
Tu se slažem , iako bi uprava išla i do određenih granica, krajnjih, ako bude sigurna u nekog od tih kandidata.
S Guardiolom se nešto dešavalo, bilo je to da kažemo jako vruće, ali sad dal su i dalje pravo zagrijani za njega naši i dal ide Španac ipak ka većem šuškavom sadržaju iz Engleske, teško je reći. Imam osjećaj da se malo lomi.
Iako s Guardiolom to ne bi ni malo bio lak poduhvat. Ne treba se tu niko zavaravat. On može tu nastavit sličnu svoju filozofiju, ali treba se prilagodit na određene njemačke uslove. U Njemačkoj se igra borbeniji fudbal, a znamo ako bi zapostavio defanzivu totalno, onda bi sigurno brzo po njemu udarale kritike. Projekat Guardiola bi imao veliku šansu da uspije, ali ne znači da ne bi pojedine koštao živaca, jer sve od starta ne bi perfektno išlo.
amerosm je napisao/la:
Dalje sto se tice Kloppa, Hiddinka i Wenger ne ocekujem da ce na ljeto promjeniti sredinu u kojoj se trenutno nalaze, a ostalo bi sve bio ogroman rizik za Bayern i mogucnost povratka u eru Klinsmanna.
Klopp trenutno nerealna opcija, Hiddink bi prije par godina bio veći kandidat nego sad, jer već je i u godinama. Wenger mislim da otpada kod naše uprave (ovo je i mišljenje , a i želja....

)
amerosm je napisao/la:
Sto se Sammera tice on bi imao slicnu funkciju kao sto imaju treneri u Engleskoj i na oba polja bio bi okruzen kvalitetnim ljudima.
Sto se njegovog potrcka tice mislio sam na njegovog asistenta i u DFB-u i sada u Bayernu Karstena Schumanna koji ga uvijek prati gdje god on ide. Nesto slicno kao sto je Henke Hitzfelda.
A na
Doppelfunktion si mislio. Pa dobro bilo bi zanimljivo, iako takav model nije toliko za sad uspješan u BuLi (vidi Magath, Babbel.....).
Npr. ako se uprava odluči za Tuchela, onda će on 99 % doći, to Mainz nikako ne bi mogao spriječit, možda bi dobili i obeštečenje.
Klare gore govori o Wengeru kao sjajnom stručnjaku. Niko to ne spori, čovjek je macher da izvlači talente, da ih forsira, da gradi sjajnu ekipu. Samo nemoj ti stajat sad tamo u njegovu odbranu, kao eto u Arsenalu mu uprava rasprodavala igrače, ne zaboravi da je on tamo menadžer i da on odlučuje dosta o personalnoj politici. Čak mislim da čovjek od tih transfera uzima i dobru proviziju, dobar dio opere sebi u džep, jer ko bi bio lud stalno najbolje igrače rasprodavat. Iako navodno je najbitnije njima da su u plusu, finansijski. Dobro i to je ok, ali on tamo ima mogućnost nekoliko godina da ne osvoji titule, nego da bude finansijski u plusu i da se kvalifikuje za Ligu prvaka. U Bayernu je tu druga priča.
Dalje Klare ti spomenu što smo po Heynckesu udarili.Mnogi mi ne udaramo po njemu, ja sam hiljadu puta ponovio da je prošla sezona čak i dobra bila, smao joj je titula nedostajala, ali ako odeš do finala LP, ne možeš biti loš. Međutim, neke inovacije su potrebne, jer naime protivnici se mogu često lako prilagodit na ovakvu igru, kojoj ipak treba nekad još malo više fleksibilnosti. Te fleksibilnosti ove sezone i imamo, ali sve te fore će Jupp ispucat u ovoj sezoni, nije on više ni mlad, niti je inače neki inovator, jer čovjek je više ziheraš. A da i samo jednu titulu osvoji, već mu je i to sjajan oproštaj, a da ne govorimo o dvije ili tri.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland