FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

VolimTz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la VolimTz » 11 jan 2013, 11:24

superior1982 je napisao/la:Ta prica o tome kako Tuzla nije navijacki grad takodje ne pije vode.
Nekad bila druže, a sad nije kako god okreneš. Poštujem ja to sve što si naveo, ali to je prošlo, hajde konačno malo da pričamo o sadašnjem vremenu.

A taj bus iz Vukovija, nek objasni neko kako se danas od busa ljudi iz Vukovija, svelo na to da tamo imamo dva momka, koji ne smiju da kažu odakle su, jer će ih neko zajebavati da su maloumni seljaci samo zato što imaju malo drugačiji naglasak ?
superior1982 je napisao/la:Tuzla je cudna,ali kad je najteze pokaze PRKOS!
Gdje je Tuzla bila kad se Dita ugasila ? Toliko gostovanja toliko tih priča o Diti, toliko dobrih trenutaka, punih sala, GDJE SU SVI BILI KAD SE DITA GASILA ???

Nego su vam opet prodali muda pod bubrege pričom o novoj i boljoj "Diti" zvanoj "OKK". Ne govorim tebi lično, nego uopšteno svim Tuzlacima.
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 11 jan 2013, 11:49, ukupno mijenjano 3 puta.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 11 jan 2013, 11:24

TzBulevar87 je napisao/la:
superior1982 je napisao/la:Brate,kako god zavrsi prica o SLOBODI,crvenu majicu ću sa ponosom da nosim!Serak,nisi jedini,ima nas jos dosta kojima je SLOBODA bila druga mati i koji smo vrijeme provodili na stadionu i tribini,a ne sminkerski na internetu i gradu uz folk muziku!Svoje vrijeme provedeno uz SLOBODU ne bih mijenjao ni za sta na svijetu! Pozdrav svima i abd da docekamo izlazak iz krize u koju smo usli zahvaljujuci seljackoj drzavi,seljackom kantonu,seljackoj vlasti.U svakom slucaju cu,iako u srednjim godinama,biti spreman, bez imalo stida,stati pred svakog balavca i skinuti mu obiljezje nekog tamo kluba koji nije RADNICKI-SPORTSKI-TUZLANSKI!Ako propadne Sloboda,vjerujte,propala je dusa i srce Tuzle!
Cini mi se da dugo niko nije napisao par boljih i istinitih postova, svaka cast druze ! Ima ovdje jos starijih navijaca na forumu ali oni pisu sve jedno te isto, prica kruzi u krug, sve neki idejni projekti a sto prije se shvati da nisi kadar za tog manje ces vremena izgubiti pisajuci. Naravno ne osudjujem nikog ko pise trebalo je vako, trebalo je nako, ipak je ljudima preko glave svega al ipak vise volim procitat nesto slicno ovom, ovo su stvari koje ljudima razgaljuju dusu.. :)
Kako da ne razgaljuju, ovo je ono što srce govori

"SaltCityAttack"
ma naravno da nisam jedini nebi ni valjalo brate zato i kazem mnogima nama Sloboda je uzela godina i godina zivota...nadam se da ce nasa djeca zapamtiti neka dobra vremena..i nasa nisu bila losa kako god bilo je teskih trenutaka ali kao sto kazes kakva god da je i sta god da se desi Sloboda ce ostati u nama.
I ne žalimo ni za jednim danom

SLOBODA DO GROBA
tuzlanska Sloboda

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 jan 2013, 12:38

superior1982 je napisao/la:Ta prica o tome kako Tuzla nije navijacki grad takodje ne pije vode.U Tuzli su padali transovi grobara na slatini,manijaka i demona na stadionu...Mandzo sa slatine uleti i skide trans sarajlijama,tek tako...Otidjite malo na foru hrhb,pa procitajte price od stare garde iz 80'tih godina,ne tuzlaka,nego vodecih ljudi velike cetvorke!70'tih godina je islo po nekoliko hiljada na gostovanja,80'tih je bilo nacionalno obojeno,pa su stoga i bile jake ekipe VERNI TUZLACI,DELIJE TUZLA,GROBARI I TORCIDA,uz nezaobilazne SANTOS I RED BLACK KILERSE,od 87'FUKARE.Bila je posebna ekipa dvoranskih navijaca,tj.Dite,Jedinstva i Solane,a posebna FK SLOBODE koju su cinili muha,miki,isak,goran celo,seherac, erka,isak, smrdo,kareli,kavaz,combe i td i td i td...Bilo nekad sad se spominjalo,ali u navijacki mentalitet grada ne dirajte i ne sumnjajte!Steta bi bila samo kad bi se napravio vakuum u vremenu,pa da tifo scena grada zamre.Neka bude i 50 momaka,samo da se i dalje fura Sloboda,jer bolje vrijeme za nas,stoku sa istoka,ipak mora doci!SLOBODA JE INSTITUCIJA!!!Gdje god da odemo i kazemo odakle smo,ceka nas sinonim koze i SLOBODE,htjeli mi to ili ne...B-)
Kamo srece da je vise ovakvih razmisljanja, grad bi bio naopacke dok se ne spasi SLoboda! Respekt!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 11 jan 2013, 19:20

superior1982 je napisao/la:Brate,kako god zavrsi prica o SLOBODI,crvenu majicu ću sa ponosom da nosim!Serak,nisi jedini,ima nas jos dosta kojima je SLOBODA bila druga mati i koji smo vrijeme provodili na stadionu i tribini,a ne sminkerski na internetu i gradu uz folk muziku!Svoje vrijeme provedeno uz SLOBODU ne bih mijenjao ni za sta na svijetu! Pozdrav svima i abd da docekamo izlazak iz krize u koju smo usli zahvaljujuci seljackoj drzavi,seljackom kantonu...U svakom slucaju cu,iako u srednjim godinama,biti spreman, bez imalo stida,stati pred svakog balavca i skinuti mu obiljezje nekog tamo kluba koji nije RADNICKI-SPORTSKI-TUZLANSKI!Ako propadne Sloboda,vjerujte,propala je dusa i srce Tuzle!
Svaka čast na postu.

A naravno da će se skidati,skidalo se i skidat će. :twisted:

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 11 jan 2013, 20:20

svaka cast
Ajvatar

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 11 jan 2013, 21:55

VolimTZ,izvlacis negativu,pun si srdzbe i neke negativne energije.Takvim pristupom stvaras negativan i kontra efekat.Kako se nije bolan,bolan,lijepo sjetiti proslosti?Ja Slobodu pratim od 1988 godine!Dozivio sam toliko radosti,ushicenja,skupljao znacke,kape,zastave,slicice slobodinih fudbalera,bas nekad pred rat,sjetim se tako tih nekih trenutaka,podijelim ih sa vama,a ti u kontekstu:j.bes to,ne zivi se od toga,hajmo pricati o sadasnjosti?!Pa bolan,da je makar pola ljudi kao ja,da vole klub istom jacinom,Sloboda nikad ne bi dosla na ovakvo mjesto i imala saku navijaca.
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 11 jan 2013, 22:13

Nekad odmah poslije rata,kad su se otvorile granice,otac salje mene,majku i sestru na more u Makarsku.Do tad mi je najdalja relacija bila do Kiseljaka-jezera,ali sa biciklom.Ja ostao sa ocem u Tuzli,nisam otisao,jer je u subotu bio derbi sa Zmajem.Tada su prenosi bili preko RtvTPK.Mi na A tribini,zmajevi na stajanju,tada je Sloboda bila marginalizirana od strane lokalnih mocnika i politicara.Zmajeva je bilo vise od nas.Grme sa stajanja.Mi onako blijedo gledamo,sutimo...Suljo zagrmi:Sta vam je,mi smo njih stvorili!Tada smo poceli onako kako znamo bodriti i vileniti.Na drugom poluvremenu,nasa tribina je bila ispunjena do zadnjeg mjesta.Eh tad su se ovi placenici od strane Hadzihafizbegovica sjebali :-D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 jan 2013, 04:09

ma nesto ne mogu se skontat kad je to njih bilo vise od nas ..jedino ona tema kad je rahmetli Pasa bacio suzavac kad su onu setalicu razvukli i zapalili tacno 9 baklji brojao sam to :)..ali tad su oni bili na D tribini tamo a mi na stajanju -istoku, a i ona nocna tema kad su oni bili na stajanju..samo brate oni su nam napravili one salove kad smo 1998 prilikom prijavljivanja za odlaza na finale kupa mogli uzeti ta du prostorijama koje smo posjedovali ispod tribina ... bogmai onos u zmajevi dobili lovu od svog kluba da rade salove i onda su ebiga posto je vecina njih dusom navijalo za Slobodu odluce da dio dadnu nama kako bi mi mogli svi kupiti te salove..doduse zaradili su oni vidjeli su neku korist svakako, ali eto drugacije nebi nista dobili do onog Promo sajma ad si mogo u mejdanu da nadjes onaj sal Slobode Dite :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 12 jan 2013, 10:24

slika

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 12 jan 2013, 11:55

superior1982 je napisao/la:VolimTZ,izvlacis negativu,pun si srdzbe i neke negativne energije.Takvim pristupom stvaras negativan i kontra efekat.Kako se nije bolan,bolan,lijepo sjetiti proslosti?Ja Slobodu pratim od 1988 godine!Dozivio sam toliko radosti,ushicenja,skupljao znacke,kape,zastave,slicice slobodinih fudbalera,bas nekad pred rat,sjetim se tako tih nekih trenutaka,podijelim ih sa vama,a ti u kontekstu:j.bes to,ne zivi se od toga,hajmo pricati o sadasnjosti?!Pa bolan,da je makar pola ljudi kao ja,da vole klub istom jacinom,Sloboda nikad ne bi dosla na ovakvo mjesto i imala saku navijaca.
Ma meni je samo krivo što su pojedinci od onakve grupe napravili ovo danas. Uništili sve podružnice, paranoišu da ih svi koji nisu iz Tuzle mrze, i žele im zlo. A sad kad ima 100 ljudi iz čaršije, nije im jasno kako to, a grad ima 200 000 ljudi. Jebote, priča mi čovjek iz Zvornika kako su dolazili na tekme u Tuzlu, kao srednjoškolci. Nisu navijali ni za Zvezdu ni za Partizan nego za Slobodu. Neki dan sjedim u kafiću u Kalesiji s rođakom, kad konobar donosi kafu, a na šolji grb Slobode, meni nije jasno nikako. Reko odakle si, kaže on iz Rainaca, i poče pričati kako se išlo iz Rainaca, Tojšića, Vukovija autima, ko je kako stigao da ide. Pa čovjek iz Mramora ono poslije rata za vrijeme istoka išao na tekme redovno. Da bi meni drug skoro ispričao, kako je u busu Mramor-Tuzla, ofirao namjerno da je Hordaš, i kaže zagrliše me neki momci i rekoše: "Drug idemo li u Trebinje !?". I evo skoro nakon što je Sloboda ispala, i kad se cijela čaršija digla da su krivi seljaci iz kantona. Pitam momka iz Doboj Istoka koji ne navija ni za koga za to, reko ja njemu otvoreno: "Mrziš li ti Tuzlu !?", kaže on "Što bi bolan, pa svoji smo, sramota je što je Sloboda ispala za cijeli kanton ne samo za Tuzlu.", da ne pominjem više naselja koja su izgubljena skoro.

Evo ti kažeš da si skupljao sličice fudbalera, kape, značke Slobode itd., a danas što povučeš dužu crtu dandare pred tekmu, to više voliš klub. I jas druže isto kažem, da je pola ljudi kao ti to se nikad ne bi desilo. Ali sada kada se desilo, takvi kao ti moraju tražiti i realizovati rješenja, ne samo za grupu, nego i za klub. Naravno ako još imate kakvog autoriteta. Neće se ništa samo od sebe riješiti, dolaskom novih generacija iz grada.

Moj zadnji post vezano uz ovo, nastavite dalje vi sa informacijama, hoćemo li uopšte zaigrati drugu polusezonu. :?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 12 jan 2013, 16:41

Samo mogu reći da nikad pametnije postove na ovoj temi nisam pročitao (u ova zadnja dva dana) :!:

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 12 jan 2013, 17:13

normalno da ste izgubili podruznice kad mislite da ste visa bica u odnosu na ljude iz okolnih mjesta, otvoreno ih pokusavate uvrijediti zbog mjesta njihovog rodjenja, generalizujete, imate predrasude...
Sasa Kajkut pitarima tabut!

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 12 jan 2013, 17:42

SB90 je napisao/la:normalno da ste izgubili podruznice kad mislite da ste visa bica u odnosu na ljude iz okolnih mjesta, otvoreno ih pokusavate uvrijediti zbog mjesta njihovog rodjenja, generalizujete, imate predrasude...
Ovo je nažalost tačno, ali je to mnogo izraženije u drugim mjestima. Prije par dana sam bio u Sarajevu i vidio sam kakva su razmišljanja pojedinih ljudi o Fočacima, Sandžaklijama, a da ne pominjem neke druge manjine. Prilično degutantno.

Ovo naravno ne opravdava pojedine Tuzlake koji isto to rade, nego želim reći da ako zbog ovog ne navijaju za Slobodu, onda im ostaju samo lokalni klubovi jer ih i stanovnici ostalih većih mjesta pokušavaju uvrijediti.

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 12 jan 2013, 18:02

Malo pomjesali ultra i lokalne fazone
Zadnja izmjena: superior1982, dana/u 12 jan 2013, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 jan 2013, 18:25

SB90 je napisao/la:normalno da ste izgubili podruznice kad mislite da ste visa bica u odnosu na ljude iz okolnih mjesta, otvoreno ih pokusavate uvrijediti zbog mjesta njihovog rodjenja, generalizujete, imate predrasude...
gdje toga nema?..a prvo brate mi smo imali i neke razloge.. evo pogledaj sad tuzlu gdje najmanje lojudi iz tuzle ima ili ako jesu oni vise to nisu jer su prihvatili nacin zivota ljudi koji su nam dosli u carsiju.. znaci da nbude da ja imam nesto protiv tih ljudi boze sacuvaj mi smo imali takvih ljudi dobrih u nasem gradu koji su se osjecali tuzlacima i znali se ponasati prihvatili nacin zivota takav kakav je kod nas ranije vladao..ja samo mogu da kazem da ja u tuzli iz nijednog kafica ranije nisam mogao cuti neki pogani turbo folk neke dj krmke da dopire ta neka muzika do mojih usiju.. sad je to drugacije znaci narod je prihvatio ono sto je dolazilo oko nas..ja nevolim takav zivot i tuzla je sad postala takva i zato se ovo sve i desava sa Slobodom jer malo je ljudi sto vole ovo nas esto smo mi stvarali.

Prvo ti ljudi koji su se skolovali kod nas malo nas je ko i volio, tako i mi njih ..oni jer smo mi veliki grad, a mi jer su oni bili doslje i to ja smatram pogresnim svakako..eh onda su ta djeca recimo mozda prezivljavala svasta gore na putu do kajmak stanice, pa u parku i td i onda svakako da oni mrze i mene i svakog od nas zbog nekog ko je uvjek cekao tu djecu iz skola koji su grabili te autobuske linije sa pomenute kajmak stanice.. nas kanton je jedno vrijeme imao najvise prvoligasa Sloboda,Zmaj,Drina,Buducnost,Lukavac,Gradina .pa eto sad i Zvijezda i normalno da ce ti svi ljudi da budu protiv nas jer je to rivalitt , a uz to bili smo i najveci svakako...samo ti dajem primjer ga su reicmo ljudi iz Gracanice za nas navijali jer nisu imali premier ligasa , ali vec danas manje jer igramo u istoj ligi rivalitet i vec su pocele tenzije i neke mrznje na osnovu jedne ebene utakmice.. sad ti sam presudi zasto je kod nas drugacije nego negdje drugo recimo primjer Zenica.. eto Celika nevole u travniku nekako njima su mrski malo je onih koji daju podrsku celiku iz Travnika a gotive Zelju zbog toga je rimaju iste boje ciganluk :)

i na nasu zalost mi smo s razlogom postali saljacki nastranjena sredina u odnosu sta smo bili prije recimo 10 godina ..mozda smo previse i dopustili da nam dopire sve ono sto nismo navikli od ljudi sa strane .. samo ovako razmisljaju ljudi i u SA, ZE i svugdje nije to samo u Tuzli..ja kazem cast pojedinim nemam ja nista protiv ljudi sa strane ja sam odrastao covjek ebe me se i nisam vise dole pa me to i manje brine od ostalih...mi smo imali tih finih ljudi koji su dole naucili nas nacin zivota i zivjeli su ga i zive i to me raduje.onaj ko nije prihvatio to mrzio nas je i neka nas i dalje mrzi sta mu ja mogu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 jan 2013, 19:02

ma kakav mentalitet( to se kasnije razvilo) , a krenulo je od puno manjih stvari . da ne imenujem, nasi fasovali u Kalesiji i na Husinu u Madoni , istukli ih momci znaci nema veze sa tribinom, momci sa Husina i iz Kalesije dosli na utakmicu ovi ih prepoznali i nafurali svoje da ih udaraju i jos se par budala primilo kao "necemo seljake na tribini" i tako to, istuku oni ljude na D tribini i momci vise ne dodju naravno...

od skole i tih tuca po okolnim mjestima kad se izadje je to i nastalo( kao i one zajebancije Drzava Tuzla) da bi se eto kao kasnije udomacilo kao samo Tuzlaci na tribini, a krenulo je od toga da neko bude bjen nedje pa nafura na tribini ljude da istuku te sto su ga izudarali jer kao necemo seljake....to nam je vazda najveca mana bila ta povodljivost, sto 3-4 cojka povedu pola tribine u nekom pogresnom pravcu.

a sto se nista ne radi povodom ove situacije oko Slobode, samo cu reci nema vise onakvih ekipa kao kad smo poslije poraza i nezalaganja na gostovanju Tusanj polupali
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 12 jan 2013, 23:56

Svaka cast za ove zadnje postove da smo i mi nesto ipriznali,neznam kolko je vas aktivno trenutno na tribini,al' sta sam primjetio da te prozivke kao pjesma "seljacine",seljacke picke i td.ne krene ni od jednog pametnog momka koji imalo ima mozga,nego bas od najvecih klosara i bas onih koji su doslje u ovom gradu,i to je ono sto i meni godinama smeta na nasoj tribini,pa evo primjer kad smo bili u Sanskom Mostu,taj grad jeste seloo za nasu Tuzlu al su nas ljudi tako fino docekali da im se nema sta reci,trebali smo bit vraceni jer im stadion nema uslove da primi gostujuce navijaci,jos nasi nisu poslali dopis da dolazimo i mogli su nas vratit kako hoce,al ljudi opet imali obraz i razumjevanje da se presao tolki put zbog svog kluba,da su se dale zadnje pare i puste nas na staadion,jos nam daju 50KM za hranu u povratku,dok nasi neki pojedinci odma zele sranja pravit,klasicno prozivanje nastaje "seljacine" psovanje cijelu tekmu i td.. od tog mi je muka vec godinama :ugeek: Prvo treba proradit na sebi i gledati svoju avliju pa onda druge prozivat i nazivat seljacima ;)
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 jan 2013, 00:34

ma ko kaze da nije bilo drugih uglednih ljudi na nasoj tribini laze.. pa odakle je Hibrid?..covjek iz podrinja vlasenice odakle je vec .. pa on nam je tih godina ono nakon rata bio medju onim na koga smo se mi mogli ponositi...pa onaj trans Demonima kad smo uzeli ko je bio ispred stadiona vjerujem da poznaje ovaj lik sto je vec pisao , ali vjerujte niko drugi nego Hibridi i Marsen su sami rastjerali onh 70-80 demona koji su nam dosli u po tuzle kad nsas je bilo 20 ispred stadiona i ebavali nam majku tuzlansku i kako cemo dobit batine ...znaci nas ponos je licno branio lik koji nije tuzlak.. ko kaze da u nasoj grupi nije bilo takvih lazeeee laze ko pas

Sad ovo neznam nisam aktivan ebiga nisam dole tako da necu da govorim nista o sadasnjem stanju
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 13 jan 2013, 00:55

SaltCityAttack je napisao/la:ma ko kaze da nije bilo drugih uglednih ljudi na nasoj tribini laze.. pa odakle je Hibrid?..covjek iz podrinja vlasenice odakle je vec .. pa on nam je tih godina ono nakon rata bio medju onim na koga smo se mi mogli ponositi...pa onaj trans Demonima kad smo uzeli ko je bio ispred stadiona vjerujem da poznaje ovaj lik sto je vec pisao , ali vjerujte niko drugi nego Hibridi i Marsen su sami rastjerali onh 70-80 demona koji su nam dosli u po tuzle kad nsas je bilo 20 ispred stadiona i ebavali nam majku tuzlansku i kako cemo dobit batine ...znaci nas ponos je licno branio lik koji nije tuzlak.. ko kaze da u nasoj grupi nije bilo takvih lazeeee laze ko pas

Sad ovo neznam nisam aktivan ebiga nisam dole tako da necu da govorim nista o sadasnjem stanju
Nisam rekao da nema takvih likova,govorim za pojedincee od kojih to i krene sve,najprije od ljudi koji su narkomani i koji nemaju vezee sta znaci bit ultras,znaci mentalitet 0 %..al eto ono znaa nazivat ljude seljacinama i glumit frajera i tako se ponosi da je navijac a u suprotnom daleko od navijaca.lose je pricati ovako o svojim ljudima na tribini,al je to je nasa realnost.
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 13 jan 2013, 01:37

Emir Mustafic zv.Hibrid je iz Srebrenice.Jako fin,ali i jako jak i spreman momak u svoje vrijeme.Sada je malo u Srebreoici,malo na P.Bunaru i nije bas najbolji sa zdravljem,na zalost.Njega mi je ono bas zao,jer ga vrlo dobro poznajem.Istina je da su on i Marsen oteli trans Demonima na frajerski nacin,jednostavno uletjeli medju njih.Tu ne smijemo zaboraviti ni kesu,diverzanta u ratu sa nekih 17-18 godina,kao ni rahm pasu i Gorana celu iz Belgije,koji su tu takodje ucestvovali.Goran je,jedan od petorice momaka koji je oteo tras grobarima sa Ozrena i iz Beograda.Lik nije dao trans i dobio je sikiru po ramenu.Trans je,nazalost,zapaljen pred kinom,a radilo se o jakoj grupi,ili Alkatraz ili Juzni front.Molili su preko Cao tifo da se vrati,ne znajuci da je zapaljen.Veliki trofej,ali u to vrijeme,tehnologija 0 bodova,tako da je ostala samo prica.Gorana,ako neko zna,neka i provjeri.Nadalje,na utakmicu sa Bosnom izVisokog je krenulo oko 50 fukara,a ne 20,jer sam licno bio.Skupili smo se ispred stadiona i krenuli trotoarom.Neki djedica je,videci nas sa drugog kraja ceste uzvikivao Bosna,Bosna,aludirajuci na drzavu,a ne znajuci da Slobodi gostuje Bosna iz Visokog.Ja sam hodao uz Hibrada na sta je on,bas se sjecam rekao:Vidi djeda,jest odvaljen,pobrko loncice,smicalica.Hibrid je tada nosio sal Real Betis,ako se stariji sjecaju.Jeene priliketje na prijateljskoj utakmici zgazio jednog hrvaca sa Slatine,da je ovaj bjezeci od njega,sav krvav uletio na stadion,bjezeci preko terena i prekinuo utakmicu.Tad smo sjedili na B tribini.Ne treba zaboraviti niti okrsaje izmedju njega i Marsena,ili Marsena i keshe u Mejdanu.Znaci,poslije ratna 3 ubjedljivo najspremníja lika na tribini.Detalje tuca se sjecam,ali ne bih o tome na ovom mjestu,jer je bilo i ubadanja.Jedne prilike,dosli Robijasi u vecem broju,face kao iz KPdoma.Postave trans na A tribini,svi se sj.bali,ali Marsen,u ditinom dresu,skace na gradu i skida transove!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: tuzlanskinacin i 13 gostiju.