SamoZeljo je napisao/la:Gunner4 je napisao/la:Dzaba objasnjavas klincima... Ne mogu oni to da shvate. Ja sam se ubio posajuci o finansijama trenutnim u ekipi ali oni to ne mogu nikako ukapirati i uvjek ce imati misljenje da je pravi fudbal i posao menadzera kao onaj na FM.
Sta bolan pricas, bas ja ne pricam o finansijama i ostalim stvarima koje vi sebi uzimate za pravo.
Ja sam simpatizer/navijac i to zelim i ostati pa zato kratko i jasno kazem, imaju ljudi u upravi i njihov posao je da dovode igrace koji prilice klubu kakav je Arsenal. Imaju dobre plate za posao koji rade i oni su morali razmisljati o tim stvarima a ne mi.
Vrlo dobro znam kako je sve islo u Arsenalu i pratim taj klub minimalno 20 godina ali opet ponavljam: Boli me neka stvar za izgradnju stadiona i kredite i navodno slabe sponzorske ugovore koji su se eto morali potpisati..... SVE TO NIJE MOJ POSAO.
Ovaj ciganluk sa igracima i navijacima je na njihov obraz (ako ga imaju). Zar nije zalosno ovo sto navijaci Cityja bojkotuju utakmicu zbog preskupih karti? Kako ih nije sramota vise cijediti navijace i igrace?!
Kad smo vec kod tih finansija. Arsenal je pocetkom prosle godine imao preko 70 igraca na platnoj listi. Svi mi dobro znamo da skoro nijedan od njih nije za Arsenala nego su mahom tarabe koje su dovedene za malo para, u nadi da ce se neko od njih proslaviti. Sad se tim tarabama daju plate i do 3 miliona. Zar nije bolje dovesti jednog igraca kako treba nego 2-3 promasaja? Gladne i pohlepne gu*ice u Arsenalu to ne kontaju.
Da ne spominjem to sto Arsenal postaje sve manji i manji u odnosu na velike Engleske i Evropske klubove i samim tim ce i prihodi biti manji. Vazi i za nove navijace kojih nema skoro nikako.
Moje misljenje je da je jedan Cavani ili jedan Falcao mnogo bolji nego 2-3 pojacanja koja su dovedena u posljednjih par godina. Ne samo za igru Arsenala, nego i za marketing. Prije ili kasnije bi se taj jedan igrac vise i bolje isplatio nego ova 2-3.
Nego, necu o tome, imaju ljudi koji o tome moraju razmisljati. Ja hocu Arsenal na nivou a ne Arsenal na kojem ce United nabijati gol razliku. Kontas? Ja sam simpatizer/navijac a ne finansijski direktor. Meni ta jadna prica ne pije vode. Nek uzimaju kredite, nek se snalaze. Hocu rezultate!
Moje misljenje je bilo da su se jos prije dvije godine morali dovesti dobri igraci pa makar se uzeo kredit da bi se kupili, ali to se moralo uraditi da se Arsenal odrzi na nivou i da ne dodje do raspada, do kojeg je i doslo.
Zato kazem, za ovaj pad Arsenala neko mora odgovarati. Od kluba koji se borio za sami vrh Evrope i Engleske se napravio klub koji se bori za kvalifikacije u LP. Arsenal sada nema nijednog igraca zbog kojeg bi neko dosao na utakmicu. Klub nije vise TOP klub.
Sta ti imas od toga sto Arsenal posluje u plusu? Jesi li sretniji od navijaca Uniteda, Reala, Barce??
Vi sebi uzimate za pravo da se bavite finansijama. Sve neki experti!

Treba ovu temu preimenovati u "Finansijska Situacija u Arsenalu" jer svaki put kad neko kritikuje ove cigane u upravi, nadje se neko da kaze kako je to dobro jer bi u protivnom Arsenal mogao dozivjeti sudbinu Leedsa ili nekog drugog kluba koji je propao.
Evo, ja vam kazem, ma kako poslovao, United nece bankrotirati ni propasti, sve dok rade ovako pametno!