Znaci ako sam dobro razumio, ti bi za platu ivana gazidisa koja je skoro 2 miliona funti godisnje uspio u Arsenal dovoditi svaki prelazni rok neko pojacanje od 35 miliona funti bez ikakvih posljedica?SamoZeljo je napisao/la:Djecija prica kao i obicno.BigBigBang je napisao/la:To ti je onaj mentalitet kakav smo mogli vidjeti na ovoj temi "dovedi skupa pojacanja ne interesuje me kako"ne mogu da se sjetim samo koji je to genijalac izjavio ali tako je islo. Kad bi takvi likovi vodili Arsenal hebo Leeds mi bi gori bili i od Portsmoutha.
Eto, ja sam govorio da je na upravi da dovede igrace koji prilice klubu kakav je Arsenal i boli me briga kako ce to uraditi, njihov je to posao i debelo su placeni da ga rade na najbolji moguci nacin.
Uvijek se hvatas Leedsa i Portsmoutha kao primjera. Eto, navijaci Arsenala trebaju biti sretni sto Arsenal nije dozivio sudbinu ta dva kluba. Sto ne spomenes Manchester United kao primjer??
Evo ja cu spomenuti United, Barcelonu, Real.... S obzirom na to da se Arsenal prije nekoliko godina borio za osvajanje Lige Prvaka, sasvim je normalno da ga jos uvijek poredimo sa najvecim klubovima a ne sa onima koji su propali. Zar nije tako?
Da, Arsenal se prije nekoliko godina borio za sami vrh Evrope a sada se bori sa Tottenhamom da se plasira u LP.
Kako je moguce da je Arsenal tako brzo nisko pao? Za to neko MORA odgovarati!!!!!!
Dva od tri kluba koja si spomenuo su prakticni narodski iliti ga drzavni klubovi kojima drzava daje i oprasta kredite, dugove, poklanja stadion, pa kupi od njih stadion pa im ga vrati samo kako ne bi bankrotirali ti njih poredis sa Arsenalom. United je u zestokim dugovima i otplacuju iste uspjesno posto je brend Uniteda veoma jak i prisutan na prekookeanskim trzistima oni imaju veoma dobre ugovore (za razliku od Arsenala koji je kao garant otplate kredita morao potpisati daleko nepovoljnije i visegodisnje ugovore sa Nikeom i Emiratesom). Dok je United nekoliko puta podebljao svoje sponzorske ugovore u periodu od gradnje Emiratesa pa do danas, Arsenal je to ucinio tek ove sezone sa Emiratesom i ocekuje se novi sa Nikeom i odatle im lova da dovedu zvucnija poajcanja i plate ih. Mada i vecina njihovih prihoda ide na otplatu duga, pa prodali su Ronalda za 80 miliona funti to dovoljno govori.