Ma stavio je Flaminija čisto da se zna da lik postoji u rosteru Milana.

Ova utakmica protiv Sampdorije je biti ili ne biti, jednostavno igrači moraju zapeti kako bi Milan slavio na ovom
vrućem gostovanju. Usudio bih se reći da je Sampa čak bolja u gostima dok je na svom terenu neubjedljiva. Znaju ući u dobar niz (3 pobjede na startu sezone, kada su bili u samom vrhu), ali poznatije im je biti u lošoj seriji. Tako su naredali čak 9 utakmica bez pobjede, a od toga nevjerovatnih 7 uzastopnih poraza. Zatim su se
relaksirali s dva trijumfa zaredom, pa opet 4 utakmice bez pobjede, no uzeli su u posljednjem kolu bodove na Juventus Areni i to s igračem manje.

Definitivno su
boca za najjače ekipe (po imenima, ako ništa

) i djeluju kao injekcija na apsolutne favorite. Sjetimo se hladnog tuša koji su priredili klubu na San Siru još u 1. kolu. Doduše, Milan je tada pobijedio sam sebe.

Bilo kako bilo, osveta se servira hladna, a vrijeme je da igrački kadar pokaže kvalitet i da ostvare, svi zajedno, makar minimalnu pobjedu na narednom gostovanju.
Btw, Moram konstatovati da mi se sviđa @rope11 sastav. Za sada najbolje što imamo, a tako bi umjesto Traorea mogli De Jong ili Muntari kada se oporave, a ono što je zaista potrebno je dobar bek (s tim da se otpuste jedan ili dva postojeća, ili u boljem slučaju prodaju (najgore što niko više ne želi prosječne fudbalere

), i jedan stoper (s tim da minimalno dvojica dobiju nogu i napuste Milanello za barem nekakvu odštetu; mada, pojedini mogu i bez nje ići što se mene tiče). Sve u svemu, sviđa mi se jer opet će biti koliko-toliko široka klupa. U napadu alternative Pazzini i Robinho ako se probudi, u vezi Nocerino i već pomenuti "destruktivci"

, te niz drugih nogometaša koji su ugovorima vezani za Milan. Što se tiče odbrane, gore sam objasnio šta ja mislim o istoj. Prvo kupiti dva defanzivca (stoper + bek), a onda na ljeto razmišljati kako ćemo dalje u ofanzivnom redu itd.
Evo i neke novosti, odnosno par rečenica izvučenih iz Gallianijevog intervjua:
- I can assure you that there was no offer for Boateng and if there had been we would have said no. The Galatasaray president only paid us a courtesy visit.
- Balotelli? Robinho has stayed with us.
- Zaccardo? It was an idea, but it came to nothing.
- Benatia? We have five centre backs in our squad.
- Constant? We'll see, we have until June to make a decision.
- Sampdoria? All games are important as they're all worth three points.
- Allegri has a contract until 2014 but obviously all coaches are dependent on results. If he loses the next 19 matches, he won't be here next season but that's normal.
- Our own stadium? It could be the San Siro. I think that both Milanese teams need their own stadium. If Inter decide to build their own stadium, we would buy the San Siro
Ne znam jeste li gledali wikipediju, al' na profilu od Zaccarda piše da je igrač Milana. Naravno, ne možemo uzeti informaciju kao mjerodavnu jer navedeni sajt mogu uređivati i korisnici.
P.S. Za kraj, sve se svodi na ovo -
Galliani: "We want a younger, more Italian Milan".