Sto se tice prvog tima , stvar jeste u jednoj ili dvije pozicije ali to su krucijalne pozicije koje na vezni red cine neproduktivnim.obagol je napisao/la: Znači oko prvog tima se nema šta mijenjati, osim eventualno 1 do 2 pozicije. To isto radi i Sušić, ista ekipa uz povremene rotacije 1 ili 2 igrača. Kad su u pitanju rezerve svi ti igrači su u 5 deka, što bi se reklo. S tim, što mi obični navijači kad sastavljamo ekipu ne vodimo računa o karakteru igrača,o tome kako se oni uklapaju u tim, kako utiču na atmosferu, o tome jel se bude ukoliko nisu u prvih 11, jel zabušavaju na treninzima, pa čak i tome iz koje države dolaze na pripreme i koliko koštaju njihove avionske karte (ako ti u ekipi trebaju 22 igrača a od toga su ti 3 na tribinama, onda ta 3 igrača mogu biti iz Premijer lige i HNL-a, a usput su solidni i mogu odigrati koju minutu ako zatreba). Fokus treba biti i na igračima koji su prošli kroz mladu reprezentaciju (odigrali barem jedan ciklus standardno, a ne upisali reda radi 2 nastupa). Mi moramo biti svjesni da nemamo širok izbor igrača i upravo zbog toga moramo prije svega uigravati ovo što imamo a ako neko iskoči kvalitetom i mogne konkurisati za prvi tim, onda ga zvati (kao Stevanović i Zukanović).
Oko kojih rezervi se to ne slažeš sa Sušićem?
Ne slazem se sa skoro pola rezervi , sada ces ti pitati koje bi ja igrace pozvao, pa ces reci onu legendarnu "sve je to u 5 deka".
Da su Cocalic, Mahmutovic,Zukanovic ..pozive dobili kada su trebali, prije godinu ili dvije, sada bi ih gledali cak i u bundes ligi. S druge strane , Sesar, Svraka, Zahirovic, Avdukic, Vrsajevic, nikada nece doci do nivoa na kom su Cocalic i Zukanovic bili prije dvije godine i na kom su sada.
Mali Arslanagic ce, najvjerovatnije, na proljece biti prvotimac Standarda. Ima pasos, ima zelju,trebao bi vec sada biti na spisku reprezentacije ali ne , da bi ga pozvao, mora se odreci nekoga koga vec ima u reprezentaciji. Buric je definitivno, najbolji golman poslije Begovica ali ne , mora biti mjesto Avdukicu itd.
Ne interesuju me metafizicki argumenti, u svakoj uspjesnoj reprezentaciji igraju najbolji, nema kompromisa , ne idemo na tefewric pa da biramo najbolju raju..