Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

nihco

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la nihco » 08 jan 2013, 00:02

obagol je napisao/la: Znači oko prvog tima se nema šta mijenjati, osim eventualno 1 do 2 pozicije. To isto radi i Sušić, ista ekipa uz povremene rotacije 1 ili 2 igrača. Kad su u pitanju rezerve svi ti igrači su u 5 deka, što bi se reklo. S tim, što mi obični navijači kad sastavljamo ekipu ne vodimo računa o karakteru igrača,o tome kako se oni uklapaju u tim, kako utiču na atmosferu, o tome jel se bude ukoliko nisu u prvih 11, jel zabušavaju na treninzima, pa čak i tome iz koje države dolaze na pripreme i koliko koštaju njihove avionske karte (ako ti u ekipi trebaju 22 igrača a od toga su ti 3 na tribinama, onda ta 3 igrača mogu biti iz Premijer lige i HNL-a, a usput su solidni i mogu odigrati koju minutu ako zatreba). Fokus treba biti i na igračima koji su prošli kroz mladu reprezentaciju (odigrali barem jedan ciklus standardno, a ne upisali reda radi 2 nastupa). Mi moramo biti svjesni da nemamo širok izbor igrača i upravo zbog toga moramo prije svega uigravati ovo što imamo a ako neko iskoči kvalitetom i mogne konkurisati za prvi tim, onda ga zvati (kao Stevanović i Zukanović).

Oko kojih rezervi se to ne slažeš sa Sušićem?
Sto se tice prvog tima , stvar jeste u jednoj ili dvije pozicije ali to su krucijalne pozicije koje na vezni red cine neproduktivnim.
Ne slazem se sa skoro pola rezervi , sada ces ti pitati koje bi ja igrace pozvao, pa ces reci onu legendarnu "sve je to u 5 deka".
Da su Cocalic, Mahmutovic,Zukanovic ..pozive dobili kada su trebali, prije godinu ili dvije, sada bi ih gledali cak i u bundes ligi. S druge strane , Sesar, Svraka, Zahirovic, Avdukic, Vrsajevic, nikada nece doci do nivoa na kom su Cocalic i Zukanovic bili prije dvije godine i na kom su sada.
Mali Arslanagic ce, najvjerovatnije, na proljece biti prvotimac Standarda. Ima pasos, ima zelju,trebao bi vec sada biti na spisku reprezentacije ali ne , da bi ga pozvao, mora se odreci nekoga koga vec ima u reprezentaciji. Buric je definitivno, najbolji golman poslije Begovica ali ne , mora biti mjesto Avdukicu itd.
Ne interesuju me metafizicki argumenti, u svakoj uspjesnoj reprezentaciji igraju najbolji, nema kompromisa , ne idemo na tefewric pa da biramo najbolju raju..
Sent from my Commodore 64

Akita
Kontakt:

Post Postao/la Akita » 08 jan 2013, 00:04

Ma kakav Djuric i Seria A :lol: lik jedva u Seria C da igra stim da se jos nije upisao u listu strijelaca.

Ovaj je za šljivotresa dobar :mrgreen:

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 08 jan 2013, 00:11

Akita je napisao/la:Ma kakav Djuric i Seria A :lol: lik jedva u Seria C da igra stim da se jos nije upisao u listu strijelaca.

Povredjen, ali zato zabija za nacionalni tim ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 jan 2013, 00:14

valterboy je napisao/la:
Akita je napisao/la:Ma kakav Djuric i Seria A :lol: lik jedva u Seria C da igra stim da se jos nije upisao u listu strijelaca.

Povredjen, ali zato zabija za nacionalni tim ;)
Pored Stevanovica u timu i Lazar bi opet postao golgeter.
Fakat mi ovaj Djuric nije jasan u trecoj ligi ga fakat nema nigdje,na stranu povreda,jer nije bio nesto tesko povrijedjen.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 08 jan 2013, 00:41

Znaci od 15 potencijalnih reprezentativaca, koji trebaju da rjesavaju civilna i sportska drzavljanstva, mi smo najblizi da zavrsimo posao sa najgorim od 15 ponudjenih...Zar nije bilo price prosle sezone da Hadzic treba preci u neku jacu ligu, cak su se i imena klubova spominjala, otkud sad Hajduk, ovo me podsjeca malo na Nikolu Sarica... :lol:

A sto se tice ostalih samo cekam kad ce nam se novi "Ibrahimovic" ponoviti... :twisted:
Pravda za Papeta!

nihco

Post Postao/la nihco » 08 jan 2013, 00:47

Dufresne je napisao/la:Znaci od 15 potencijalnih reprezentativaca, koji trebaju da rjesavaju civilna i sportska drzavljanstva, mi smo najblizi da zavrsimo posao sa najgorim od 15 ponudjenih...Zar nije bilo price prosle sezone da Hadzic treba preci u neku jacu ligu, cak su se i imena klubova spominjala, otkud sad Hajduk, ovo me podsjeca malo na Nikolu Sarica... :lol:

A sto se tice ostalih samo cekam kad ce nam se novi "Ibrahimovic" ponoviti... :twisted:
Je.bi ga, da bi pozvao nekog novog, mora se odreci nekog .. sam je rekao da to nece uraditi. lakse je ponavljati da igraci nemaju pravo igrati u nasoj selekciji, doduse, igracima poput Hadzica ce uvijek biti mjesta, ipak je on pulen..

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 08 jan 2013, 01:06

E jbg, treba zatrazit od fife i uefe da nam dozvole da pravimo malo siri spisak.Jedno 50 poziva bi nam bilo dovoljno, nadam se, da svi budu sretni.

Kako bi nama dobro lego neki strani trener.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 08 jan 2013, 01:08

nihco je napisao/la:Mali Arslanagic ce, najvjerovatnije, na proljece biti prvotimac Standarda. Ima pasos, ima zelju,trebao bi vec sada biti na spisku reprezentacije ali ne , da bi ga pozvao, mora se odreci nekoga koga vec ima u reprezentaciji.
Čovjek bi pozivao igrača koji grije klupu u Standardu, a najglasniji ovdje u kritikovanju Sušića. Kakva ironija.
Al' to je sad ono što se naš narod brzo zasiti istog, pa bi stalno nešto mijenjao. Daj nove igrače, dosadno nam ove više gledati, nije bitno ništa drugo...
Čuj igrač koji grije klupu Standarda da se zove, pa ti vrijeđaš reprezentaciju svojim smiješnim prijedlozima.

Milan Đurić - The Bosnian Hulk :roll:
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 08 jan 2013, 01:21

Mozda je malo nerealno govoriti trenutno o Arslanagicu,ali Susic jednostavno mora njemu i slicnim igracima staviti do znanja da racuna na njih.Mozda ne bi bilo lose da ih povremeno testira u nekim prijateljskim utakmica,da se ne izvlaci na foru kako bi netko u tom slucaju morao otpasti sa spiska.Ipak je to samo prijateljska utakmica i nije velika steta ako sa spiska otpadnu neki standardni reprezentativci.
Promjena u reprezentaciji sto se igrackog kadra tice ne treba biti velikih,ali određenih promjena ipak treba biti.Igraci poput Seferovica,Vuckica.M.Vrancica,Dilavera,D.Avdica,Nadarevic,Burica,Fejzica itd zasluzuju da se ako nista testiraju u nekim prijateljskim utakmicama,a siguran sam da su nabrojani bolji od Sesara,Svrake,Vrsajevica i Avdukica.
Sto se tice Đurica rece netko da mu nije bilo tesko zabijati za U-21 reprezentaciju kad je pored sebe imao Stevanovica.Pa mozda bi mu Pape trebao bas zbog suradnje sa Stevom pruziti sansu i u A reprezentaciji.Ako bi barem djelimicno prenio ono iz mlade u A reprezentaciju bili bi na velikom dobitku,a samim tim bi i on ostvario transfer u bolji klub.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

nihco

Post Postao/la nihco » 08 jan 2013, 01:36

gollum je napisao/la:
nihco je napisao/la:Mali Arslanagic ce, najvjerovatnije, na proljece biti prvotimac Standarda. Ima pasos, ima zelju,trebao bi vec sada biti na spisku reprezentacije ali ne , da bi ga pozvao, mora se odreci nekoga koga vec ima u reprezentaciji.
Čovjek bi pozivao igrača koji grije klupu u Standardu, a najglasniji ovdje u kritikovanju Sušića. Kakva ironija.
Al' to je sad ono što se naš narod brzo zasiti istog, pa bi stalno nešto mijenjao. Daj nove igrače, dosadno nam ove više gledati, nije bitno ništa drugo...
Čuj igrač koji grije klupu Standarda da se zove, pa ti vrijeđaš reprezentaciju svojim smiješnim prijedlozima.

Milan Đurić - The Bosnian Hulk :roll:
Pa bolje, sa 19 , da grije klupu u Standardu nego u Krasnodaru, Braunsvajgu, Gazientepsporu, Nalciku.. i
Halilovic grije klupu u Dinamu, sigurno je Vrsajevic rjesenje buducnosti reprezentacije.. ima li iko smjesniji od vas i selektora !?
Vidim i Djurica prizivas u seniore, to je pametno..

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 08 jan 2013, 01:42

Naš primarni cilj nije pronalazak rješenja za budućnost, nego plasman u Brazil.
Ti pričaš o boljim rješenjima i onda spomeneš Arslanagića. :roll: O Cocaliću ili Mahmutoviću bi se moglo raspravljati.

A naravno da ne prizivam igrača iz treće lige u reprezentaciju, nego mi smiješno poređenje sa Hulkom.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

nihco

Post Postao/la nihco » 08 jan 2013, 01:54

Da , sa Avdukicem, Svrakom, Sesarom, Vrsajevicem, to reprezentaciji daje stabilnost..vaznije je da se podmire menadzeri nego da se brinemo o buducnosti !? Arslanagic je posljednju utakmicu odigrao 90 minuta, u respektabilnom timu, kad je ono Vranjes, Ibricic..!?
Super je sto su i navijaci prihvatili tu logiku, pola igraca u reprezentaciji su tu taldzije.. sve je spreno da se desi flop..

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 08 jan 2013, 11:08

Avdukic je jako dobar golman, bolji od Sehica, to ti kazem kao navijac Zelje, a tvoj je problem sto na osnovu kluba u kojem brani donosis zakljucke o njemu samom.
Vrsajevic dobija poziv zato sto nemamo dva "normalna" beka.
Svraka ako se proda negdje, odmah cete biti za njegovo pozivanje, a sad svi protiv jer eto igra u nasoj ligi, kao da ce preko noci postati 50% bolji igrac.

Kakav bi ti cirkus pravio na okupljanjima kad bi pozivao svakog igraca koji odigra jednu-dvije utakmice u seniorskom fudbalu. Svako okupljanje 5 novih ljudi, bilo bi veselo. Doduse, ne bi se brinuli o plasmanu u Brazil, vec bi bili uveliko bez sansi.

Posto se i dalje drzis smijesnog prijedloga o pozivanju Arslanagica, nema smisla da vise raspravljam s tobom, kraj.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jan 2013, 12:15

gollum je napisao/la:
Kakav bi ti cirkus pravio na okupljanjima kad bi pozivao svakog igraca koji odigra jednu-dvije utakmice u seniorskom fudbalu. Svako okupljanje 5 novih ljudi, bilo bi veselo. Doduse, ne bi se brinuli o plasmanu u Brazil, vec bi bili uveliko bez sansi.

Tako isto kod Hrvata, evo nema ih nigdje nisu prvenstva vidjeli ima sto godina, dok mi haramo, imamo pet titila prvaka Evrope, tri prvaka Svijeta itd. nekoliko Kupova Konfederacije, stvarno smo sila.

Ti reci da je bolje dati šansu nekom igraču sa 28-30 godina koji ništa nije napravio u karijeri niti će napraviti ili talentu sa 19-20 koji ima blistavu budućnost, da mi imamo ikakve koristi od naših igrača s klupe ne bi meni jada bilo.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jan 2013, 12:36

Zasto sada neki ismijavaju prelazak Hadzica u Hajduk, a do prije pola godine isti ti su ga dizali u nebesa kad da nam reprezentacija za visi od njega ? Kod nas svi ocekuju da igraci odmah idu u top klubove a niko se ne pita imaju li vrijednost i znanje za iste. I bez obzira gdje igrali ne mora ime kluba, liga biti mjerilo snage njega kao pojedinca.
gollum je napisao/la: Kakav bi ti cirkus pravio na okupljanjima kad bi pozivao svakog igraca koji odigra jednu-dvije utakmice u seniorskom fudbalu. Svako okupljanje 5 novih ljudi, bilo bi veselo. Doduse, ne bi se brinuli o plasmanu u Brazil, vec bi bili uveliko bez sansi.
Ovo sto je napisoa @gollum je ziva istina!

Jer kod nas je praksa da se non-stop pronalaze neki "potencijalni" a hajde realno da kazemo je on njih zaista pojacanje, dobra zamjena ili cak dobar da starta.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jan 2013, 12:50

Elegant je napisao/la:Zasto sada neki ismijavaju prelazak Hadzica u Hajduk, a do prije pola godine isti ti su ga dizali u nebesa kad da nam reprezentacija za visi od njega ? Kod nas svi ocekuju da igraci odmah idu u top klubove a niko se ne pita imaju li vrijednost i znanje za iste. I bez obzira gdje igrali ne mora ime kluba, liga biti mjerilo snage njega kao pojedinca.
Pa zato što je taj Hadžić evo već dvije godine najavljivao prelazak u Italiju,Njemačku ili u Midelsbro u Englesku kao otimaju se za njega ni on sam ne zna gdje će i sad izjavi kako je Hajduk veliki klub, Ibro mu pričo i kao to će biti velika odskočna daska u njegovoj karijeri(transfer u Hajduk).
Zar to nije za ismijavanja :roll:
Elegant je napisao/la: Jer kod nas je praksa da se non-stop pronalaze neki "potencijalni" a hajde realno da kazemo je on njih zaista pojacanje, dobra zamjena ili cak dobar da starta.
Ali ni ovo sad igrača što imamo na klupi(izuzmemo li jednog-dvojicu) nema kvalitet da bude dobra zamjena, a kamoli starter.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

nihco

Post Postao/la nihco » 08 jan 2013, 13:02

@legenda reala, nema smisla diskutovati, bolje je imati 25 ogodisnje grijace klupa u istocnoeuropskim, turskim timovima koji se bore za opstanak, propalim HNL "gigantima" , nego 19 ogodisnjaka koji je , vec, prvotimac Standarda !?

nihco

Post Postao/la nihco » 08 jan 2013, 13:08

legenda reala je napisao/la: Zar to nije za ismijavanja :roll:
Po kriterijima koji vladaju u bosanskoj sportskoj javnosti, to je za divljenje i velicanje , a ako, npr, kazes da kolasinac ima mjesta u prvom timu ili bar na klupi, to je predmet ismijavanja..dobro, kakav lider takvi i sljedbenici..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jan 2013, 13:11

nihco je napisao/la:@legenda reala, nema smisla diskutovati, bolje je imati 25 ogodisnje grijace klupa u istocnoeuropskim, turskim timovima koji se bore za opstanak, propalim HNL "gigantima" , nego 19 ogodisnjaka koji je , vec, prvotimac Standarda !?
Gledas li ti redovno utakmice Dine Arslanagica ? Ja sam jednom davno gledao u reprezentaciji Belgije U19 mislim protiv Austrije U19, a sada tesko jer nema streamova, pokusavao sam naci na satelitskoj kanale ali nema. Nije u zadnje vrijeme bilo nekih vijesti za njega pa ne znam bas kako sad igra i ima li dobru minutazu.

Sto se tice nase sadasnje klupe visak su Svraka, Sesar, Avdukci, Sehic, (moguce je da Fejzic dođe, pise u jednim novinama), a tesko da ce ko ove zamjeniti u skorije vrijeme jer svi kao ganjaju papire a zapravao niko nista i ne radi, samo su im puna usta kako se slomise da to obave. Novinari tu mnogo kuhaju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nihco

Post Postao/la nihco » 08 jan 2013, 13:16

Elegant je napisao/la:
nihco je napisao/la:@legenda reala, nema smisla diskutovati, bolje je imati 25 ogodisnje grijace klupa u istocnoeuropskim, turskim timovima koji se bore za opstanak, propalim HNL "gigantima" , nego 19 ogodisnjaka koji je , vec, prvotimac Standarda !?
Gledas li ti redovno utakmice Dine Arslanagica ? Ja sam jednom davno gledao u reprezentaciji Belgije U19 mislim protiv Austrije U19, a sada tesko jer nema streamova, pokusavao sam naci na satelitskoj kanale ali nema. Nije u zadnje vrijeme bilo nekih vijesti za njega pa ne znam bas kako sad igra i ima li dobru minutazu.

Sto se tice nase sadasnje klupe visak su Svraka, Sesar, Avdukci, Sehic, (moguce je da Fejzic dođe, pise u jednim novinama), a tesko da ce ko ove zamjeniti u skorije vrijeme jer svi kao ganjaju papire a zapravao niko nista i ne radi, samo su im puna usta kako se slomise da to obave. Novinari tu mnogo kuhaju.
Nastupio je u prosloj ligaskoj utakmici , nisu primili go, ni na utakmici koju je odigrao prije.Arslanagic ima pasos i zeli nastupiti u nasoj reprezentaciji, isto kao sto mali Hajrovc moli da mu se neko javi tako i arslanagic ali ne bih ponovo otvarao tu temu , stvari su jasne, mjesta za nove igrace nema, to je cinjenica koju je potvrdio selektor, sve su ostalo suplje koje imaju za cilj da otjeraju igrace.
ono sto je intetresantno je da se Arslanagicu, Kolasincu, prvotimcima Salkea i Standarda, osporava kvalitet, dok u reprezentaciji gledamo propale, ograniceno sposobne 25ogodisnjake. to nece proci..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CAGarfia, denza, Kaunas, Micron, s4mke i 73 gosta.