Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

paranojafredy
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la paranojafredy » 07 jan 2013, 17:06

Gyliano va Velzen kakav bi to mogao igrac biti u skorijoj buducnosti cut ce se,kad vam paranoja kaze :ugeek:
Fuck Barcelona and fuck Real Madrid
I've loved United since I was a kid

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 07 jan 2013, 17:27

paranojafredy je napisao/la:Gyliano va Velzen kakav bi to mogao igrac biti u skorijoj buducnosti cut ce se,kad vam paranoja kaze :ugeek:
O tom momku se pisalo i pricalo prije par godina, medjutim ja mislim ce bi on mogao zavrsiti kao Rodrigo Possebon (http://en.wikipedia.org/wiki/Rodrigo_Possebon" onclick="window.open(this.href);return false;) koji se takodjer uvijek spominjao u kontekstu buduceg prvotimca ali nikada to nije postao. Zavrsio je u brazilskoj ligi u Santosu (sto i nije los klub) ali evo sad vidim da mu je karijera u velikom padu (zakljucivsi po transferima i broju odigranih utakmica ;) ). Od momaka koji su trenutno u Unitedovoj akademiji po mom misljenju jedini sto bi mogli napraviti nesto u Unitedu su Will Keane (ako se kako treba oporavi od povrede), Mats Møller Dæhli (http://www.manutd.com/en/Players-And-St ... aehli.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;), Adnan Januzaj (http://www.manutd.com/en/Players-And-St ... nuzaj.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;), Andreas Pereira (http://www.manutd.com/en/Players-And-St ... reira.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;) i James Wilson. Naravno sve to pod uslovom da sve ide "po planu" i da se ne dese neke teske povrede i padovi u karijeri.
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 07 jan 2013, 18:12

@ Martex
ako pratiš te momke, priloži neki video, volio bi' vidjet to.. posebno me zanima ovaj Belgijanski dvojac...
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 07 jan 2013, 18:19

Adnan Januzaj:

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Andreas Pereira:

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Naravno ne moze se po youtube klipovima suditi, ali vecina strucnjaka kaze da bi mogli biti buducnost Uniteda.. Ako ti treba jos neki klip javi ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 jan 2013, 18:27

Webb sudi protiv Liverpoola. 8-)
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 07 jan 2013, 18:32

Cartman je napisao/la:Webb sudi protiv Liverpoola. 8-)
Iskreno,svejedno mi je.Ista je šansa da nas može pogurati ili oštetiti Webb kao i kod nekog drugog sudije,a ja bih najviše volio da uopšte ne bude u centru pažnje,jer ako već hoćemo titulu,ovakve utakmice moramo uzeti,pa čak i ako se radilo o Liverpoolu koji je uvijek nabrijan protiv nas i koje je,može se reći u solidnoj formi,kao i mi.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 jan 2013, 18:34

Narin je napisao/la:
Iskreno,svejedno mi je.Ista je šansa da nas može pogurati ili oštetiti Webb kao i kod nekog drugog sudije,a ja bih najviše volio da uopšte ne bude u centru pažnje,jer ako već hoćemo titulu,ovakve utakmice moramo uzeti,pa čak i ako se radilo o Liverpoolu koji je uvijek nabrijan protiv nas i koje je,može se reći u solidnoj formi,kao i mi.
Ma isto je i meni, ali znam da ce se scouseri zapalit radi ovoga i zato mi je drago. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 07 jan 2013, 18:36

slika

:mrgreen:

paranojafredy
Kontakt:

Post Postao/la paranojafredy » 07 jan 2013, 18:37

Eh ovako za 21 kolo koliko je do sada odigrano nas klub je dao 54,a primio 28 golova,sto znaci da je gol razlika +26.
Drugoplasirani City ima gol razliku + 22,treceplasirani Tottenham + 12,dok na tabeli cetvri i sa utakmicom manje Chelsea ima + 20,cisto radi pomena zadnji na tabeli QPR je sa gol razlikom -19,ali ubjedljivo najgoru ima Aston Vila -24.Sto znaci da smo i u tom segmentu najbolji.Za nas tim u Prenstvu je pogadjalo 15 razlicitih igraca.Najbolji je naravno neprkosnoveni RvP sa 16,drugi,Chicharito sa 8,treci Rooney sa 7,dok je mozda malo cudno Evra cetvrti sa 3 postignuta gola.Evans i Rafael imaju po dva postignuta gola,Skols,Welbeck,Anderson,Fletcher,Powel i Butner su postigli po jedan premijer ligaski gol.3 gola su nasi protivnici dali sami sebi,nisu bas efikasni kao prosle sezone :mrgreen: .Malo je tuzno da nasa krila sem da tako kazem jednog bijednog gola Nanija nisu pogadjali,ovo se posebno odnosi na Valenciju , Younga. Sve u svemu nismo losi.Eto malo statistike Paranoja se potrudio da bude koristan da ne kazete beze paanoja samo provocira ove male klubove tipa Arsenal,LIverpool,Chity,Chelsea,Wba,QPR itd :D nisam im ja kriv sto su mali odnosno plasticni.GGMU

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 07 jan 2013, 18:57

hvala Martex, sve najbolje ovim momcima, da doguraju do prvog tima Uniteda i budu world class igrači :twisted:
a ne završe kao Pogba :evil: Amin!

Webb je svakako najbolji sudija, tako da nije iznenađenje nikakvo što on sudi, kao što ste već napisali, ako će nas oštetit/valjat nam, to može uradit bilo koji sudac, nema to veze, samo što "zaostali" ne razumiju.. pa se na to vade... moje mišljenje.

Ne treba se osvrtat na Shitpool, njima je ovo finale svih finala, i utakmica svih utakmica, vjerovatno i jedino što ima značaj u njihovom malom klubu... Utakmicu po utakmicu, i ovu treba pobjedit.

Kagawu ocjenjujem i precjenjujem, pa bi volio da on zaigra i odigra dobro, da se dokaže! još uvjek se navikava na PL i na tim, još se tek vratio sa povrede, no opet bi volio da zaigra u prvih 11, u korist mu ide što je i Rooney povređen, i imao je i smrtni slučaj u porodici, pa će odsustvovat najvjerovatnije...

Ovakvu formaciju bi volio vidit:
( al' prerano je za Andersona, tek se vratio treniranju )
---------------DDG---------------
Rafael-----Rio------Evans-----Evra
--------------Carrick--------------
------Cleverley------Anderson-----
--------------Kagawa-------------
----------RVP--------Chicharito----

onda ovo:
---------------- DDG --------------
---- Rafael - Vidic - Evans - Evra ---
Valencia - Carrick - Cleverley - Young
--------------Kagawa--------------
--------------- RVP ----------------
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 07 jan 2013, 19:36

Evo jedno zanimljivo poredjenje u moru ovih spekulacija o novom golmanu, naravno od toga nema nista De Gea ce jos dugo da bude u klubu :)

slika
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 07 jan 2013, 21:02

motty je napisao/la:Evo jedno zanimljivo poredjenje u moru ovih spekulacija o novom golmanu, naravno od toga nema nista De Gea ce jos dugo da bude u klubu :)

slika
Sve ovo god Davida dobro izgleda dok ne dodjete do sektora uhvacene lopte(catches), e tu i jest njegova slaba tacka, Asmir ima 85 a nas David mizernih 39, a ovo punches je naravno na De Geinoj strani jer je puno nesigurniji poslije istrcavanja, pa rjedje hvata loptu, a cesce je izbija. Dropped catches je takodje nebitan podatak, jer mnogi golmani znaju snazno upucen sut prema njima amortizirat tako sto loptu boksuju o tlo, te je zatim uhvate,sto je statisticki ispala lopta. Greske poslije lose procijenjenih istrcavanja se nigdje statisticki ne biljeze, a svi znamo ko ima problema s tim.
Ne kaze se dzabe da je statistika matematicki tacan skup netacnih informacija.
Ako cemo gledat samo statistku, ajde da onda uzmemo vrijednost odbranbenih igraca koje ispred sebe ima David, odnosno Asmir. U tom slucaju bi Asmir, odnosno njegov ovosezonski ucinak, jos vise dosao do izrazaja, jer statistika ne poznaje losu formu ovosezonske United-ove odbrane, bitni su samo obradjeni matematicki podaci, odnosno cinjenice.
Zaboravih napisat za ovo Passes, Asmir ima ubjedljivo najmanje a Reina najvise, samo zbog stila igre Stoke-a, ondosno Liverpool-a. Znamo da ovaj novi Brendonov Liverpool gaji taj neki fudbal s bezbroj dodavanja, tzv. TIKA-TAKA, dakle Reina u vecini slucajeva ne napucava loptu nego dodaje prvom do sebe , te zbog toga ima ovoliki procenat tacnih pasova, dok je kod Stouk-a taktika ispucavanje lopte na njihove visoke igrace, zbog cega je kod Begovica ovaj sektor s tacnim dodavanjima, ovako siromasan.

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 07 jan 2013, 21:13

Pa šta ti/svi ostali misliš o David De Gea-i ?
puno negativne kritike na njegov račun u poslijednje vrijeme, ne vidim zbog čega:
Ja se ne bi žalio, imamo dvadesetdvogodišnjeg golmana koji postaje sve bolji i bolji, u par tekmi je izvlačio čitavu ekipu sjajnim odbranama. Ponavljam opet, DVADESETDVIJE godine ima, treba mu iskustvo.. naravno da griješi, griješi i RVP, Rooney, Giggs, itd. itd.. Ispravit će greške i bit' će samo bolji, prvi golman Uniteda! :twisted:
MUFC - It's a religion!

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 07 jan 2013, 21:16

xGGMU je napisao/la:Pa šta ti/svi ostali misliš o David De Gea-i ?
puno negativne kritike na njegov račun u poslijednje vrijeme, ne vidim zbog čega:
Ja se ne bi žalio, imamo dvadesetdvogodišnjeg golmana koji postaje sve bolji i bolji, u par tekmi je izvlačio čitavu ekipu sjajnim odbranama. Ponavljam opet, DVADESETDVIJE godine ima, treba mu iskustvo.. naravno da griješi, griješi i RVP, Rooney, Giggs, itd. itd.. Ispravit će greške i bit' će samo bolji, prvi golman Uniteda! :twisted:
Ne mislim ja nista lose o Davidu, niti zelim da on ode, a su mi samo glupa ova statisticka uporedjivanja :roll:

nyxem
Kontakt:

Post Postao/la nyxem » 07 jan 2013, 21:17

Radije bi ovo gledo:
Valencia - Carrick - Anderson- Nani

ili čak Nani umjesto Valencie a da Young ostane na lijevoj strani ...
Anderson mi je puno opasniji od Clevsa, bolje upošljava napadače ali eto može i Clevs..

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 07 jan 2013, 21:18

De Gea je budućnost kluba, majstor je već sada, spasio nas je dosta puta. Samo će biti bolji iz godine u godinu
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 07 jan 2013, 21:26

nyxem je napisao/la:Radije bi ovo gledo:
Valencia - Carrick - Anderson- Nani

ili čak Nani umjesto Valencie a da Young ostane na lijevoj strani ...
Anderson mi je puno opasniji od Clevsa, bolje upošljava napadače ali eto može i Clevs..
Pitanje je koliko su spremni Anderson i Nani, al' slažem se, i ja bi volio gledat takav sastav...

@ Sportfanatik
Dijelimo isto mišljenje...
MUFC - It's a religion!

nyxem
Kontakt:

Post Postao/la nyxem » 07 jan 2013, 22:29

xGGMU je napisao/la:
Pitanje je koliko su spremni Anderson i Nani, al' slažem se, i ja bi volio gledat takav sastav...

@ Sportfanatik
Dijelimo isto mišljenje...
Ma čisto sumnjam da će ih staviti od početka, to je moja želja ali mislim da imaju finog vremena da se dobro spreme bar za klupe jer imaju velikog iskustva, mogli bi biti od velikog značaja na poluvremenu ili pred sami kraj... :)

paranojafredy
Kontakt:

Post Postao/la paranojafredy » 07 jan 2013, 22:56

DDG je buducnost kluba,popravice on sve segmente u kojim nije dobar,i briljirati,nebi valjalo da nas napusti

beela
Kontakt:

Post Postao/la beela » 07 jan 2013, 23:53

Po meni je bacanje para ako ćemo dovoditi nekog golmana, pa makar to bio i Asmir. De Gea-ina karijera ide uzlaznom putanjom, a to se može vidjeti tako što uporedite njegove partije iz prošle sezone, sa ovom sezonom.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.