I ove godine Bundesica je veoma zanimljiva, što se može vidjeti i po tabeli nakon 11 odigranih kola (doduše nepotpuno). Pošto sutra očekujem pobjedu Eintrachta i Hoffa, čak prvih 10 ekipa će biti u rasponu od samo 7 bodova, što je vrlo gusto.
Neriješen rezultat Wolfsburga danas je stvarno veliko razočarenje za mene. Pošto sam gledao utakmicu, mogu reči da su još dobro i prošli obzirom da je Mainzu poništen čist pogodak te da je Mainz stvorio puno više zrelih prilika. O porazu HSV-a ne treba trošiti riječi, veliko iznenađenje, ali obzirom na prikazanu igru protiv Wolfsburga, gdje su primili nesretne golove, za pretpostaviti je bilo da će Gladbach pomrsiti račune nekoj od ekipa iz vrha.
Ono što me zabrinjava je to što ni Miske ni Džeko nisu ni sjena od onih prošlogodišnjih. Iako se nadam da se radi o kratkotrajnoj krizi, meni više djeluje da su nekako nezainteresirani a na stranu to što kompletna ekipa igra loše, što su svi jako sebično i slično. Veh je kriza i duboko se nadam da će me u skorije vrijeme dočekati naslov, na nekoj od sportskih stranica koje pratim, kako je ostao bez angažmana. Felix je za njega druga dimenzija a ne klasa. Samo se nadam da se indolentna igra naših igrača neće prenijeti na reprezentaciju.
Nadam se nastavku kontinuiteta dobrih Sejinih igara sutra kao i dalji napredak i oporavak Vedada. Takodjer, valjda je red da i Bajram sutra pokaže nešto iz svog dijapazona.

Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.