KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Ovakva Čapljina bila prva na tabeli i onda izgubi 22 razlike. 

FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
sta god da kaze mene tako raduje dobra partija marka, a i alijaneno#4 je napisao/la:Sacekat cemo da vlada u sjeni kaze sta ima o danasnjoj utakmici![]()
![]()
Mislim da ce biti svasta da se procita![]()
jedino sto mi to muti je 6 minuta nermina buze, da li to znaci da je obnovio povredu?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
ima li ikakve mogucnosti da iduce sezone budu nasa 3 predstavnika u aba ligi ?
nekobe64 je napisao/la:ima li ikakve mogucnosti da iduce sezone budu nasa 3 predstavnika u aba ligi ?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
Uh... kako sam .ebeno pozitivno iznenađen.Ovo večeras je u pojedinim trenucima podsjećalo na ekipu za čije su se utakmice prije nekoliko sezona u NLB ligi tražila karta više.Kompletan tim je odigrao odličnu utakmicu i bez ikakve dileme najbolja utakmica u domaćem prvenstvu u zadnje tri godine.Nisam siguran da li je potrebno nekoga posebno isticati ali ako već moram spomenuo bih Ali Demića i Marka Vukovića koji su odigrali najbolje partije u dresu najdražeg kluba.Ramo Rizvić standardno uvijek među boljima u ekipi.
Ipak po meni najveće zasluge za večerašnju odličnu utakmicu idu našem novom treneru, Dragoljubu Vidačiću.U vrlo kratkom vremenu odlično je skenirao ekipu i u ovom trenutku iz nje je izvukao maksimum.Duboko sam ubijeđen da smo dobili odličnog trenera,koji ima i znanje i autoritet i koji će to dokazati i u utakmicama koje slijede.
Još kad bi ovi u upravi riješili "Vučka" i druge i kada bi mogli za ligu 6 dovesti par pojačanja ova ekipa bi mogla uraditi puno više osim jedne do dvije pobjede u ligi 6.
@neno,
vrijeme je da se vratiš u dvoranu a ne da ja prepričavam dešavanja na utakmicama.Tvoji komentari nam nedostaju.
@nermin74,
ne bih rekao da je Buza povrijeđen,čini mi se da Vidačić više vjeruje Alispahiću u odbrani nego Buzi ali mislim da će i to doći na svoje u sledećim utakmicama.Ipak je Buza ispred Alispahića.
Ipak po meni najveće zasluge za večerašnju odličnu utakmicu idu našem novom treneru, Dragoljubu Vidačiću.U vrlo kratkom vremenu odlično je skenirao ekipu i u ovom trenutku iz nje je izvukao maksimum.Duboko sam ubijeđen da smo dobili odličnog trenera,koji ima i znanje i autoritet i koji će to dokazati i u utakmicama koje slijede.
Još kad bi ovi u upravi riješili "Vučka" i druge i kada bi mogli za ligu 6 dovesti par pojačanja ova ekipa bi mogla uraditi puno više osim jedne do dvije pobjede u ligi 6.
@neno,
vrijeme je da se vratiš u dvoranu a ne da ja prepričavam dešavanja na utakmicama.Tvoji komentari nam nedostaju.
@nermin74,
ne bih rekao da je Buza povrijeđen,čini mi se da Vidačić više vjeruje Alispahiću u odbrani nego Buzi ali mislim da će i to doći na svoje u sledećim utakmicama.Ipak je Buza ispred Alispahića.
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
@vlada u sjeni, svaki tvoj poziv je kao da sam tu
Tvojim ocima vjerujem kao i svojim.
Vidjet cemo da li je ovo samo bio trenutni blic ili ce nastaviti ovako.

Tvojim ocima vjerujem kao i svojim.
Vidjet cemo da li je ovo samo bio trenutni blic ili ce nastaviti ovako.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Prije svega veliki pozdrav svim fanovima i simpatizerima(među kojima sam i sam) KK Bosne.
Vidim da su već počeli hvalospjevi na račun Ljube pa ću malo prokomentarisati. Dragoljub ''Ljubo'' Vidačić je nešto što ćemo mi višegrađani morati uz svaki pomen ustati i skinuti kapu. Lično sam jako blizak sa Ljubom(komšije sa sprata) i stvarno sam u jednu ruku tužan jer je napustio Vardu ali u drugu ruku i srećan jer bih stvarno volio da vrati takvog jednog giganta kao što je ''bila'' Bosna na staze stare slave.
Bilo šta da vas interesuje vezano za njega biću rad da vam odgovorim i stvarno bez skromnosti mogu reći da se radi o jako temeljnom i velikom strategu, vrijeme će pokazati svoje. Mi - Varda već osjetimo njegov nedostatak na klupi, juče sam baš bio na tekmi protiv Borca i moram priznati iako smo već drugi put ove sezone promjenili trenerra nista specijalno se nije promjenilo, loša igra, rekao bih bezidejna, no da ne gušim o Vardi kazaću samo da od Ljube očekujte ekipu koja će znati odigrati na pobjedu, bez previše oscilacija i vjerovatno čvrstu odbranu(koliko je to moguće s'obzirom na kadar).
Vidim da su već počeli hvalospjevi na račun Ljube pa ću malo prokomentarisati. Dragoljub ''Ljubo'' Vidačić je nešto što ćemo mi višegrađani morati uz svaki pomen ustati i skinuti kapu. Lično sam jako blizak sa Ljubom(komšije sa sprata) i stvarno sam u jednu ruku tužan jer je napustio Vardu ali u drugu ruku i srećan jer bih stvarno volio da vrati takvog jednog giganta kao što je ''bila'' Bosna na staze stare slave.
Bilo šta da vas interesuje vezano za njega biću rad da vam odgovorim i stvarno bez skromnosti mogu reći da se radi o jako temeljnom i velikom strategu, vrijeme će pokazati svoje. Mi - Varda već osjetimo njegov nedostatak na klupi, juče sam baš bio na tekmi protiv Borca i moram priznati iako smo već drugi put ove sezone promjenili trenerra nista specijalno se nije promjenilo, loša igra, rekao bih bezidejna, no da ne gušim o Vardi kazaću samo da od Ljube očekujte ekipu koja će znati odigrati na pobjedu, bez previše oscilacija i vjerovatno čvrstu odbranu(koliko je to moguće s'obzirom na kadar).
MIA SAN MIA!!!
@ Nermin,
evo Vukovic je dobio priliku
...
Rezultat odlican.Odakle ta motivacija,nakon onih rijeci Halimica.
evo Vukovic je dobio priliku

Sve sto si rekao sam i ja cuo. Celicna disciplina, jaka odbrana, skolska kosarka bez divljanja.MMarcos je napisao/la:Prije svega veliki pozdrav svim fanovima i simpatizerima(među kojima sam i sam) KK Bosne.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ako se sjećaš Ljube iz aktivnih dana igranja dosta će ti pomoći u shvatanju njegove filozofije košarkaške igre. Žao mi je što nam je liga propala i sve je manje igrača koji nešto vrijede, to samo odgovara Širokom i Igokei jer se tako povećava još veći jaz između njih i lige 12.neno#4 je napisao/la:Sve sto si rekao sam i ja cuo. Celicna disciplina, jaka odbrana, skolska kosarka bez divljanja.MMarcos je napisao/la:Prije svega veliki pozdrav svim fanovima i simpatizerima(među kojima sam i sam) KK Bosne.
MIA SAN MIA!!!
neznam zasto si bas mene prozvao jer nisam jedini kritikovao upravu, ali kada vec jesi da ti odgovorimlumani je napisao/la:@ Nermin,
evo Vukovic je dobio priliku...
halimic kao trener je pa recimo u demintivu los (da ne pisem daleko ruznije rjeci), ali kao covjek je veoma OK
ono sto je rekao o haoticnom stanju u klubu je 90% tacno i jedna je nepobitna cinjenica da je vise manje ova ista uprava dovela je KK Bosnu gdje je i da sada je drzi u nekom stanju vegetiranja pri nekom vrhu veoma slabe lige sto se koristi kao alibi kao da se nesto radi
a cinjenice su da ova uprava nije skoro nista uradila u vezi smanjenja duga kluba sem pateticnih poziva kantonu i drugim drzavnim institucijama da im daju novac, nisu nasli ni jednog ozbiljnog sponzora jer vise niko ozbiljan ne zeli raditi sa njima, nisu skinuli suspenziju FIBA-e, omladinski pogon je u jos gorem stanju, nisu obezbjedili prostor u KMT-u i ako su dobili na poklon montaznu dvoranu pa da se vise nemuce sa dvoranama, ...
i da ne nabrajam dalje, ukratko jednostavno ako zelimo da KK Bosna opet krene naprjed, ova uprava i ljudi (lesinari koji obljecu oko umireceg) moraju otici, a na njihovo mjesto treba doci nekoliko motiviranih ljudi koji bi pa makar na duge staze mogli nesto uraditi
a sada sto se tice dobre partije, pa poslje 4 godine lutanja i davanja trenerske pozicije razno raznim ljudima koji to povjerenje nisu opravdali, napokon su izgleda pogodili i doveli jednog mladog trenera koji se razumije u zanat i koji je onda dao povjerenje igracima koji vec dugo vrjeme nisu dobijali sansu, a sa taktikom koja je imala i glavu i rep onda naravno da mozes ocekivati ovo sto se desilo
e sada ostaje pitanje sta ce se desiti na duze staze, tj. da li ce se napokon stvoriti neka ekipa oko alija, nermina, marka, dine i jos nekih sa kojom bi se za godinu-dvije moglo napasti NLB mjesto pa na osnovu toga traziti neki spas, ali i to nece biti rjesenje ako se ne napravi isti takav rez i u upravi
pa propadanje kosarkaskih liga je boljka regiona jer skoro vise niko neulaze u kosarku tako da i baza igraca za ove velike klubove je sve manja, a to ce itekako uticati na siroki, dok sto se tice igoke, ona je na nestabilnim nogama jer ovisi od snage dodika i cim on padne pasti ce igokea jer za razliku od sirokog koji vuce snagu iz mladih igraca, igokea vuce snagu iz finansija sa kojima dovodi razne veterane koji cine njenu osnovu, a koji ce cim nestane love napustiti klubMMarcos je napisao/la:Ako se sjećaš Ljube iz aktivnih dana igranja dosta će ti pomoći u shvatanju njegove filozofije košarkaške igre. Žao mi je što nam je liga propala i sve je manje igrača koji nešto vrijede, to samo odgovara Širokom i Igokei jer se tako povećava još veći jaz između njih i lige 12.neno#4 je napisao/la:Sve sto si rekao sam i ja cuo. Celicna disciplina, jaka odbrana, skolska kosarka bez divljanja.MMarcos je napisao/la:Prije svega veliki pozdrav svim fanovima i simpatizerima(među kojima sam i sam) KK Bosne.
nerminh74 je napisao/la:neznam zasto si bas mene prozvao jer nisam jedini kritikovao upravu, ali kada vec jesi da ti odgovorimlumani je napisao/la:@ Nermin,
halimic kao trener je pa recimo u demintivu los (da ne pisem daleko ruznije rjeci), ali kao covjek je veoma OK
ono sto je rekao o haoticnom stanju u klubu je 90% tacno i jedna je nepobitna cinjenica da je vise manje ova ista uprava dovela je KK Bosnu gdje je i da sada je drzi u nekom stanju vegetiranja pri nekom vrhu veoma slabe lige sto se koristi kao alibi kao da se nesto radi
a cinjenice su da ova uprava nije skoro nista uradila u vezi smanjenja duga kluba sem pateticnih poziva kantonu i drugim drzavnim institucijama da im daju novac, nisu nasli ni jednog ozbiljnog sponzora jer vise niko ozbiljan ne zeli raditi sa njima, nisu skinuli suspenziju FIBA-e, omladinski pogon je u jos gorem stanju, nisu obezbjedili prostor u KMT-u i ako su dobili na poklon montaznu dvoranu pa da se vise nemuce sa dvoranama, ...
i da ne nabrajam dalje, ukratko jednostavno ako zelimo da KK Bosna opet krene naprjed, ova uprava i ljudi (lesinari koji obljecu oko umireceg) moraju otici, a na njihovo mjesto treba doci nekoliko motiviranih ljudi koji bi pa makar na duge staze mogli nesto uraditi
a sada sto se tice dobre partije, pa poslje 4 godine lutanja i davanja trenerske pozicije razno raznim ljudima koji to povjerenje nisu opravdali, napokon su izgleda pogodili i doveli jednog mladog trenera koji se razumije u zanat i koji je onda dao povjerenje igracima koji vec dugo vrjeme nisu dobijali sansu, a sa taktikom koja je imala i glavu i rep onda naravno da mozes ocekivati ovo sto se desilo
e sada ostaje pitanje sta ce se desiti na duze staze, tj. da li ce se napokon stvoriti neka ekipa oko alija, nermina, marka, dine i jos nekih sa kojom bi se za godinu-dvije moglo napasti NLB mjesto pa na osnovu toga traziti neki spas, ali i to nece biti rjesenje ako se ne napravi isti takav rez i u upravi
nisam te prozivao

-
- Kontakt:
slažem se,odličan post.nerminh74 je napisao/la:neznam zasto si bas mene prozvao jer nisam jedini kritikovao upravu, ali kada vec jesi da ti odgovorimlumani je napisao/la:@ Nermin,
04. 09. 2011 - Alytus
Prije jedno tri i pol godine sam prvi put gledao Vukovica i vec tada se vidjelo sta Mali zna. Nikada takav covjek nije vidjen u Bosni. Nasmijan, sretan, toliko voli klub, grad, reprezentaciju. Kada je usao u 12 juniorske mislim da je bio najsretniji covjek na svijetu. Placuci se vracao iz Beograda odbijajuci ponudu FMP - a, zeleci u Bosnu. Nadam se da je napokon docekao svojih pet minuta i da ce dobiti sansu koju zasluzuje. Ako nastavi dobijati ove minute, bice igracina, play za repku. Bez obzira na odbranu i na sve ostalo. Ovakvi dragulji se ne ispustaju.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Vidjet cemo koliko toga je sacuvao mali Vukovic
Mnoge talente su unistili prije 20,nadam se da nece jos
jednog.

jednog.
ja se nadam da nije jos kasno jer momak stvarno ima potencijalalumani je napisao/la:Vidjet cemo koliko toga je sacuvao mali Vukovic![]()
jednog.
Ne moze biti unisten, jer onakva glava se lahko ne unistava. Tek je 19 godina, ima tu dosta vremena da se sve koriguje.lumani je napisao/la:Vidjet cemo koliko toga je sacuvao mali Vukovic![]()
jednog.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
lijepo bi bilo kad bi bosna izborila aba za koju godinu, vratila bi se euforija ponovo u sarajevo, bila bi puna dvorana svaku utakmicu sigurnonerminh74 je napisao/la:nekobe64 je napisao/la:ima li ikakve mogucnosti da iduce sezone budu nasa 3 predstavnika u aba ligi ?
-
- Kontakt:
Bilo bi lijepo, a dok je ovih ljudi u klubu nema šanse.kobe64 je napisao/la:lijepo bi bilo kad bi bosna izborila aba za koju godinu, vratila bi se euforija ponovo u sarajevo, bila bi puna dvorana svaku utakmicu sigurnonerminh74 je napisao/la:nekobe64 je napisao/la:ima li ikakve mogucnosti da iduce sezone budu nasa 3 predstavnika u aba ligi ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.