Očekujem samo jedan manji kiks i to da uzmemo bod kod Parme ... uvijek nam je to gostovanje bilo poteško. Veliko je to rivalstvo.Sarajevo1946 je napisao/la:10 bodova minimalno i prolaz u Kupu je januarski cilj i lagano dizanje forme do LP.06.01 15:00 A Juventus-Sampdoria
09.01 21:00 Ita Juventus-Milan
13.01 15:00 A Parma-Juventus
20.01 15:00 A Juventus-Udinese
27.01 15:00 A Juventus-Genoa
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- L'Avvocato
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- IlGiganteBuono
- Kontakt:
Mene više strah Genoe kući nego Parme.
Bolji smo od svih ekipa i neću biti nimalo iznenađen ako bude 4 od 4 u Serie A. U međuvremenu se igra nekoliko derbija, zato i treba pobjediti u ovim utakmicama.
Vala se ni meni nimalo ne sviđa što će Peluso odmah igrati umjeso Caceresa.

Bolji smo od svih ekipa i neću biti nimalo iznenađen ako bude 4 od 4 u Serie A. U međuvremenu se igra nekoliko derbija, zato i treba pobjediti u ovim utakmicama.
Vala se ni meni nimalo ne sviđa što će Peluso odmah igrati umjeso Caceresa.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Joj sto se mi znamo napromasivat protiv Genoe ne zna niko
Hajde neka Pelusa pa da vidimo, ja nekako potajno ocekujem da ce se dobro pokazati kod nas. Martinu svaka cast sto ima ovoliko strpljenja da ceka na klupi, a znamo da je lik pogadjao i odlucivao utakmice protiv najvecih rivala Milana i intera.
Kako god sutra uzeti 3 bobe, pa u kupu mislim da nece biti vecih problema. Tesko da ce Conte dva puta napraviti istu gresku protiv istog tima
FORZA JUVE!

Hajde neka Pelusa pa da vidimo, ja nekako potajno ocekujem da ce se dobro pokazati kod nas. Martinu svaka cast sto ima ovoliko strpljenja da ceka na klupi, a znamo da je lik pogadjao i odlucivao utakmice protiv najvecih rivala Milana i intera.
Kako god sutra uzeti 3 bobe, pa u kupu mislim da nece biti vecih problema. Tesko da ce Conte dva puta napraviti istu gresku protiv istog tima

FORZA JUVE!
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
- 10DelPiero
- Kontakt:
Opet nesto sto mi se nikako ne svida, prvo se izjavljuje da se svaki igrac mora izboriti za svoj status u timu a onda dode neko novo lice iz Atalante i gura se ispred ostalih najprije Caceresa 

Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Pa hajmo pošteno, Martin je odigrao dosta loše zadnje dvije, tri utakmice. Na drugoj strani, Conte ima bolji uvid u formu igrača, valjda on zna.
Pa ovako se igrači dobivaju, odmah ga u vatru gurneš i ako se pokaže, eto ti igrača.
Neka Pelusa, zabit će ga sutra imam neki osjećaj ako zaigra.
Desno je Padoin, koji je više nego solidno odigrao svaki meč. Baš pristojan igrač, vrlo zahvalan.
Doria ima zajebanu ekipu, ima tu nekoliko finih igrača. Važno je rano zabiti...
Pa ovako se igrači dobivaju, odmah ga u vatru gurneš i ako se pokaže, eto ti igrača.

Desno je Padoin, koji je više nego solidno odigrao svaki meč. Baš pristojan igrač, vrlo zahvalan.
Doria ima zajebanu ekipu, ima tu nekoliko finih igrača. Važno je rano zabiti...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
- 10DelPiero
- Kontakt:
Kako god da je odigrao vise je pokazao nego Peluso jer ovaj nije niti trening kako treba odradio al' eto Conte zna sta radi, rezultate cemo da vidimo sutra.
Alessandro Del Piero !
Ovo je bas bezveze prema Caseresu ebo te Peluso dode prije 2 dana i odmah ima prednost ispred Caseresa nide veze bas me nervira Conte sa ovim svojim mezimcima Peluso,Padoin
Caseres je zasluzio da igra dok nema Chielinia covjek je tu citavo vrijeme i nije mu problem sijediti na klupi kad glavni trojac iz odbrane igra ali sad dode polovnjak iz Atalante i odmah u prvih 11

Caseres je zasluzio da igra dok nema Chielinia covjek je tu citavo vrijeme i nije mu problem sijediti na klupi kad glavni trojac iz odbrane igra ali sad dode polovnjak iz Atalante i odmah u prvih 11

- Sarajevo1946
- Kontakt:
@Yucca
Majke mi, najjači si Juventino.
Nikad ničim nisi zadovoljan, stalno kritikuješ i kontriraš. Šta bi tek bilo da nemamo rezultata
Evo, na današnji dan.

Majke mi, najjači si Juventino.

Evo, na današnji dan.
[youtube][/youtube]Stagione: 1946-1947
Data: domenica 5 gennaio 1947
Sede: Torino
Allenatore: Cesarini
Competizione: Campionato di Serie A
Turno: 15 andata
Partita: Juventus-Sampdoria 2-1
Arbitro: Bellè
Marcatori:
0-1 Baldini 66
1-1 Vycpalek 80
2-1 Magni 89

ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
- IlGiganteBuono
- Kontakt:
Dobar je naš Biščanin.
Meni je nekako baš čudno što će sutra Peluso zaigrati od prve minute, ali možda je Conte naumio da je bolje da ga u vatru stavi protiv lakše ekipe, nego u srijedu u Kupu kad će biti teže nego sutra. A i znate Contea kakav je kad u njemu proradi neki inat, Borriello je igrao svaku utakmicu iako je bio konstantno loš.
Caceres će sigurno igrati u srijedu.

Meni je nekako baš čudno što će sutra Peluso zaigrati od prve minute, ali možda je Conte naumio da je bolje da ga u vatru stavi protiv lakše ekipe, nego u srijedu u Kupu kad će biti teže nego sutra. A i znate Contea kakav je kad u njemu proradi neki inat, Borriello je igrao svaku utakmicu iako je bio konstantno loš.

Caceres će sigurno igrati u srijedu.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Slažem se sa Yuccom, ne može Peluso ispred Caceresa ni u snu, taman da je i tri puta bolji, treba malo kritike ili će nas navići na ovakve transfere, ovo se mora smanjiti na minimum, mislim da niko ne bi zamjerio da je doveden igrač koji ima budućnost, ja bih prvi bio najsretniji takvim izborom, pa makar da taj igrač izgleda potpuno izgubljeno i nespremno, ala Elia, ali koji bi mogao napredovati.
Ovo me uvijek podsjeti na priču kako svaki igrač mora proći period prilagođavanja, pogotovo oko Elie kojeg spomenuh, svaka presica i na svakoj Conte kaže da je on spreman, da se uklapa i svako kolo njega nema, Peluso za 2 dana shvatio mehanizme igre i veličinu kluba i igra već.
Sada i priča oko Zieglera dobija na težini, pa je li moguće da je momak lošiji i od Pelusa i PDC-a, a bio naš i nismo morali ništa trošiti, čak ga prodaše i u vrijeme kada je mercato bio završen (ne i u Turskoj) samo da bi ga se riješili?!
Za Italijane ne važe neka pravila kao za strance u Juventusu, jednostavno uživaju veće povjerenje, ali hajde da ne davimo oko Pelusa, ja mu želim sreću i da bude što kraće u Juventusu.
Muzika, maestro!
[youtube][/youtube]
Ovo me uvijek podsjeti na priču kako svaki igrač mora proći period prilagođavanja, pogotovo oko Elie kojeg spomenuh, svaka presica i na svakoj Conte kaže da je on spreman, da se uklapa i svako kolo njega nema, Peluso za 2 dana shvatio mehanizme igre i veličinu kluba i igra već.
Sada i priča oko Zieglera dobija na težini, pa je li moguće da je momak lošiji i od Pelusa i PDC-a, a bio naš i nismo morali ništa trošiti, čak ga prodaše i u vrijeme kada je mercato bio završen (ne i u Turskoj) samo da bi ga se riješili?!

Za Italijane ne važe neka pravila kao za strance u Juventusu, jednostavno uživaju veće povjerenje, ali hajde da ne davimo oko Pelusa, ja mu želim sreću i da bude što kraće u Juventusu.

Muzika, maestro!

[youtube][/youtube]
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Čuj Peluso odma u prvoj. 

☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆
☀ PHOENIX SUNS ☀
☀ PHOENIX SUNS ☀
Sarajevo1946@ po cemu ja to kontriram ako mi se jedan Peluso kao igrac ne svida i ima prednost ispred Caseresa sto je malo je reci smijesno,jer sad po tome sto mi imamo rezultate treba da pricamo kako je sve bajno i krasno i kako mi imamo napadace i svi nasi igraci su TOP mislim nide veze jer ako zelimo da i dalje dominiramo i za par sezona osvojimo LP sa igracima poput Pelusa,Padoina,Giache,Matria,Quaglia itd nikad necemo znam da ovo nije vrijeme Moggia da dovodimo velike zvijezde u ekipu ali nismo brate nikad ni ovoliko polovnjaka imali u ekipi,jer nije moguce da nismo mogli dovesti boljeg igraca od Pelusa koji je u rangu sa De Ceglie ali nama nije to cilj nego prvo gledamo mozemo li ga dovesti na rate i igraca koji je spreman sjediti na klupi,i mi u biti nemamo konkurenciju u ekipi jer igraci na klupi nisu na nivou onih sto igraju izuzev Caseresa i Pogbe znaci mi imamo igrace na klupi koji ce igrati samo u kupu ili kad se ne daj boze od ovih bitni neko povrijedi,to su igraci koji kad udu u igru ne donose nikakvu prevagu na terenu sto je utakmicam kad je rezulta klimav jako bitno nama se desava suprotno kad neki nas igrac ude sa klupe mi kao da imamo igraca manje
Cinjenica je da je zasad u Seria A to dovoljno ali nece Milan,inter,Roma i drugi biti ovako losi uvijek a sto se tice LP mi sa ovakvom klupom mozemo samo sanjati mogu zamisliti scenu u kojoj Peluso cuva Messia ili Ronalda
Vrhunske ekipe u koje se mi ubrajamo moraju imati i jaku klupu da postizali vrhunske rezultate
Cinjenica je da je zasad u Seria A to dovoljno ali nece Milan,inter,Roma i drugi biti ovako losi uvijek a sto se tice LP mi sa ovakvom klupom mozemo samo sanjati mogu zamisliti scenu u kojoj Peluso cuva Messia ili Ronalda
Vrhunske ekipe u koje se mi ubrajamo moraju imati i jaku klupu da postizali vrhunske rezultate
Pelusooo majstoreee , Pelusoo majstoreeee. 

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”
Amauri > Mandžukić
“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”
Amauri > Mandžukić
- Sarajevo1946
- Kontakt:
@Yucca
Zezam te malo, ali pogledaj svoje posljednje postove na ovoj temi, Uvijek sa
ili
.
Slažem se ja da trebamo težiti kvalitetnim igračima, ali ne može preko noći, tako da se ne nerviraš.
U januaru ne možeš dovesti TOP igrača i da hoćeš, a i što dovedeš ne može igrati u LP. Peluso je prelazno rješenje, a eto možda se i pokaže, svi ga hvale.
Nama je ovo sezona dokazivanja u Evropi i još jedan korak prema naprijed, potvrda da se vraćamo, jer još uvijek ne možemo parirati najjačim klubovima na transfer tržištu. Doći će i to naredne sezone aBd. Postepeno. Imamo rezultate u Italiji, rastemo u Evropi i tako se ide ka vrhu.
U ovoj sezoni je teško bilo očekivati spektakularne transfere. Napravili smo mali upgrade, dodatno ojačali ekipu na nekim pozicijama, a Llorente je dokaz da za narednu sezonu imamo i ozbiljnije planove, aBd i TOP igrače.
Cilj je pokoriti Evropu.
Zezam te malo, ali pogledaj svoje posljednje postove na ovoj temi, Uvijek sa

Slažem se ja da trebamo težiti kvalitetnim igračima, ali ne može preko noći, tako da se ne nerviraš.
U januaru ne možeš dovesti TOP igrača i da hoćeš, a i što dovedeš ne može igrati u LP. Peluso je prelazno rješenje, a eto možda se i pokaže, svi ga hvale.
Nama je ovo sezona dokazivanja u Evropi i još jedan korak prema naprijed, potvrda da se vraćamo, jer još uvijek ne možemo parirati najjačim klubovima na transfer tržištu. Doći će i to naredne sezone aBd. Postepeno. Imamo rezultate u Italiji, rastemo u Evropi i tako se ide ka vrhu.
U ovoj sezoni je teško bilo očekivati spektakularne transfere. Napravili smo mali upgrade, dodatno ojačali ekipu na nekim pozicijama, a Llorente je dokaz da za narednu sezonu imamo i ozbiljnije planove, aBd i TOP igrače.
Cilj je pokoriti Evropu.
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
IFFHS: Buffon najbolji golman 21. stoljeca
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- AvantiSignora
- Kontakt:
Ma nemoj mo sada odma kritikovati igraca dok nedobije sansu. Tako smo pricali i za Pirla, Barzaglia pa smo pojeli nesto da nekazem sta
Ja mislim da ce Peluso biti ipak solidan, taman da pokrije to mjesto kad zatreba,,!!!
Sto se tice tekme sutrasnje, jedva cekam,, Pozelio sam se gledati Grande Juve
Eh sad ako jos dovedu Liorenta to ce biti super...

Ja mislim da ce Peluso biti ipak solidan, taman da pokrije to mjesto kad zatreba,,!!!
Sto se tice tekme sutrasnje, jedva cekam,, Pozelio sam se gledati Grande Juve

Eh sad ako jos dovedu Liorenta to ce biti super...
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo
Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo
Ne treba previše dramiti, pružiti mu šansu, pa ćemo vidjeti na šta će to izaći. Jedva čekam sutra da gledam, poželio sam više neg' išta 

★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- IlPrincipino
- Kontakt:
Prema posljednjim vijestima iz Vinova Padoin je u prednosti nad Caceresom za mjesto u startnoj poziciji na desnoj strani. Pogba ce igrati na mjestu Vidala. I stizu potvrde za dvojac Giovinco - Matri.
Pelusa je Conte izabrao prema ovim vijestima da bude zajedno u odbrani sa Barzagliem i Bonucciem. Procentualno kako ko ima sanse za koju poziciju: Padoin 70%-Caceres 30% za desnu stranu. Pogba 80%-Vidal 20%
Isle ni na mapi
Pelusa je Conte izabrao prema ovim vijestima da bude zajedno u odbrani sa Barzagliem i Bonucciem. Procentualno kako ko ima sanse za koju poziciju: Padoin 70%-Caceres 30% za desnu stranu. Pogba 80%-Vidal 20%
Isle ni na mapi

C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Isla je moje najveće razočarenje, mada, nisam ga nikada ni smatrao nekim igračem, a mnogi sa pdf-a Serie A su pjenili zbog njega.
Neovisno od povrede, po meni je igrač vrlo lošeg pasa, slabe tehnike, centaršuta, dribling ala Krasić, žali 19 M koje moramo dati.
Daj Bože da Conte nešto izvuče iz njega jer je mlad, ali u ovom momentu je Padoin za njega Cafu na desnoj strani.
Drago mi je da Pogba počinje, u zadnje vrijeme je manje igrao zbog ozljede, nadam se nekom golu od njega, uz Giovinca on je igrač koji je imao najmanje sreće jer su im golmani skidali nemoguće.
Neovisno od povrede, po meni je igrač vrlo lošeg pasa, slabe tehnike, centaršuta, dribling ala Krasić, žali 19 M koje moramo dati.
Daj Bože da Conte nešto izvuče iz njega jer je mlad, ali u ovom momentu je Padoin za njega Cafu na desnoj strani.
Drago mi je da Pogba počinje, u zadnje vrijeme je manje igrao zbog ozljede, nadam se nekom golu od njega, uz Giovinca on je igrač koji je imao najmanje sreće jer su im golmani skidali nemoguće.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Meni je takodjer jako zao Isle. Znamo svi kakav je to igrac bio u Udineseu i onda se desi ta povreda. Njemu sada treba dati kontinuitet, ali tesko se to izvodi s obzirom da imamo previse igraca na svim pozicijama. Onda koliko god je to dobra stvar, toliko to unazadi psihu nekih igraca pa su im potrebne 3-4 tekme da vrate formu i samopouzdanje.
Isla ima kapaciteta da jos vise napreduje s obzirom da je relativno mlad, a poznaje ligu. Za ocekivati je da ce Conte od njega nesto izvuci na treninzima. U suprotnom zali Boze para.
Caseres je zaista vec pokazao koliko vrijedi. Rijesio par bitnih utakmica svojim potezima, a sada pokazuje da je strpljiv i da je zbog te ljubavi prema klubu spreman da ceka svoju priliku. On je po meni bio najbolji protiv Milana na San Siru, cak je odigrao bez vecih gresaka, jer sve ostale sanse su se desavale po desnoj strani gdje je Isla probijan.
Padoina nikako ne mogu, pasivan mi skroz, nema eksplozivnosti koju bek mora da posjeduje. Nekako previse igra na sigurno. Isto to sam primjetio na Pelusu sad kad je igrao protiv nas, ali ako nista duplo bolji je od De Ceglie-a u odbrani.
Kako god, sve vise mi pocinje ici na zivce sto se nekad zapostave igraci koji nisu Italijani. Ne kazem da imam nesto protiv Italijana, cak naprotiv, super je sto imamo igrace koji cine okosnicu repke, ali ipak su Isla, Caseres i ostali mnogo bolji od Padoina, Pelusa i ostalih. Nikad necu prezaliti Eliu, koji je dobio tri sanse i sva tri puta super odigrao, najvise trcao, imao dobrih sansi. Nije ih iskoristio, ali u tim utakmicama niko ih nije iskoristio. Ili je bio ubacen zadnjih 10 min. da potezom rijesi utakmicu sto je ipak previse za igraca koji nije dobijao priliku, ili je bio stavljan na poziciju centarfora sto nije njegova pozicija. Bitno je da je Giaccherini odigrao 700 utakmica
I uostalom sto se npr. ne igra formacija 4-3-3 u ovako laksim utakmicama. Protiv Torina smo bili nadmocni u toj formaciji, a imamo sirok roster igraca za tu formaciju.
Isla ima kapaciteta da jos vise napreduje s obzirom da je relativno mlad, a poznaje ligu. Za ocekivati je da ce Conte od njega nesto izvuci na treninzima. U suprotnom zali Boze para.
Caseres je zaista vec pokazao koliko vrijedi. Rijesio par bitnih utakmica svojim potezima, a sada pokazuje da je strpljiv i da je zbog te ljubavi prema klubu spreman da ceka svoju priliku. On je po meni bio najbolji protiv Milana na San Siru, cak je odigrao bez vecih gresaka, jer sve ostale sanse su se desavale po desnoj strani gdje je Isla probijan.
Padoina nikako ne mogu, pasivan mi skroz, nema eksplozivnosti koju bek mora da posjeduje. Nekako previse igra na sigurno. Isto to sam primjetio na Pelusu sad kad je igrao protiv nas, ali ako nista duplo bolji je od De Ceglie-a u odbrani.
Kako god, sve vise mi pocinje ici na zivce sto se nekad zapostave igraci koji nisu Italijani. Ne kazem da imam nesto protiv Italijana, cak naprotiv, super je sto imamo igrace koji cine okosnicu repke, ali ipak su Isla, Caseres i ostali mnogo bolji od Padoina, Pelusa i ostalih. Nikad necu prezaliti Eliu, koji je dobio tri sanse i sva tri puta super odigrao, najvise trcao, imao dobrih sansi. Nije ih iskoristio, ali u tim utakmicama niko ih nije iskoristio. Ili je bio ubacen zadnjih 10 min. da potezom rijesi utakmicu sto je ipak previse za igraca koji nije dobijao priliku, ili je bio stavljan na poziciju centarfora sto nije njegova pozicija. Bitno je da je Giaccherini odigrao 700 utakmica

I uostalom sto se npr. ne igra formacija 4-3-3 u ovako laksim utakmicama. Protiv Torina smo bili nadmocni u toj formaciji, a imamo sirok roster igraca za tu formaciju.
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.