Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlPrincipino
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la IlPrincipino » 04 jan 2013, 12:59

SKY, Live from Vinovo: a while before today's training session, Paratici, Agnelli, Marotta & Conte were spotted entering the building.

SKY reports that Paratici, Beppe, Agnelli & Conte had a meeting to discuss the Llorente transfer & whether they would try to get him in Jan.

Also according to SKY, Nicklas Bendtner was one of the players discussed in the meeting.

djeluje kao da bi i moglo biti nesto
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 04 jan 2013, 13:04

razmeksat ce advokati onog tvrdoglavog predsjednika bilbao i pustit ce on llorentea u januaru, dat im 7 miliona i zavrsit pricu, ha ja
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 04 jan 2013, 15:08

Kralj lavova u Juventusu

Nema više nikakve dileme, Fernando Ljorente je igrač Juventusa. Bilbao ima dva dana da odluči hoće li prihvatiti ponuđeni novac kako bi napadač već u januaru otišao u Seriju A. U suprotnom, prvog dana jula postaće fudbaler "Bjankonera".

Stvar je završena još letos, međutim Juventus je čekao da Ljorente stekne pravo da pregovara o ugovoru.

To je učinjeno u prethodna dva dana, Baskijac je održao reč, potpisaće četvorodišnji ugovor sa italijanskim šampionom vredan oko 4.5 miliona evra, plus bonus.

On je imao bolju ponudu od matičnog kluba, oko 5 miliona po sezoni, ali je već prošlog leta rekao da želi da igra u Ligi šampiona i da odlazak u veći klub smatra obavezom za dalji napredak u karijeri.

U igri su bili Totenhem i Arsenal, ali kako rekosmo, već u avgustu je Ljorente dao reč ljudima iz Juventusa.

Ostaje i dalje pitanje tajminga, naime, Italijani su spremni da plate tri miliona evra Baskima kako bi Ljorentea koji gotovo i ne igra pustili šest meseci ranije, ali do sada su u Bilbaou bili decidirani u tome da će morati da ostane do juna.

Smatra se da je u pitanju jedna vrsta osvete zbog toga što je odbio da ostane na "San Mamesu". Nije to ništa čudno, letos Martinezu koji je za 40 miliona otišao u Bajern nisu dozvolili da uđe u prostorije i pokupi svoje stvari.

Ljorente se suočavao tokom jeseni sa gnevom navijača, na ratnoj je nozi sa trenerom Bijelsom koji ga sumnjiči da je o njemu pričao loše stvari kolegama iz reprezentacije, pa su Barsini igrači blokirali letos njegovo dovođenje na klupu Katalonaca posle odlaska Gvardiole.

Nedavno je Ljorente rekao da mu se život u klubu pretvorio u pakao, ali i ponovio da novac nema nikakvu ulogu u njegovom odlasku iz Baskije.

U Juventusu ga čeka mesto vođe napada, a jasno je da ako stigne u narednim danima u italijanskom šampionu sledi tumbanje, Kvaljarela ili Matri će morati da napuste Torino.

Ljorente može da igra u Ligi šampiona što je Juventusu itekako važno, pošto se procenjuje da im napadač za Seriju A u kojoj su ubedljivo prvi i nije potreban.
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 04 jan 2013, 15:22

Cudi me predsjednik Atletica B. pa bolje im je u januaru da sta dobiju para, nego da na ljeto ne dobiju nista!

Nadam se Llorenteu do kraja mjeseca 8-)
1946

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 jan 2013, 16:37

Joj jesam sumnjicav u vezi ovog transfera Llorentea ... sve kontam da ce biti promasaj.

Al' hajde, valjda pogrijesim kao i sa Barzagliem, jer sam i za njega mislio da ce biti fail.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 04 jan 2013, 16:48

Ma neko je vec pisao, nisu im vazni novci radije ce ga unazaditi sto je vise moguce nego prihvatiti 3 mil. za njega koja im ocigledno nista ne znace.
Alessandro Del Piero !

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 jan 2013, 16:50

ma tesko da igrac koji je placen par miliona ili koji dodje dzaba moze bit promasaj, jos plus ne vjerujem da ce imati i platu vecu od recimo Jakinte, a po cijeni i plati bice milion max skuplji od Padoina za jednu sezonu.

momak je vise nego pokazao da je sposoban davati golove, razbijac je, dobar napadac, nije preskup i da bude flop nema razloga za nervozu ,dolazi dodzaba...vise me strah Pelusa ili Padoina pa cak i Borijela jer ulaganja su manje-vise identicna i svako normalan na svijetu kad bira Ljorente vs Peluso/Padoin bi izabrao Ljorentea samo je kod nas prisutan neki mentalitet "sveti Peluso"...Matrija smo platili 15 miliona pa nije bilo ovolike frke, a covjek je krampa za Ljorentea koji dolazi dzaba ili dodzaba.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

IlGiganteBuono
Kontakt:

Post Postao/la IlGiganteBuono » 04 jan 2013, 16:54

Llorente bi trebao imati plaću od 4 miliona plus bonusi, imat će isti ugovor kao i Pirlo, samo što će potpisati na godinu duže. Uzmite u obzir cijenu i kvalitet, pa bolje nismo mogli proći. :mrgreen:

Ja na ovaj Llorenteov transfer (nebitno kad će doći u januaru ili julu) gledam samo kao zamjenu za odlazak Matrija ili Quagliarelle na ljeto.

Ubjeđen sam da ovog ljeta dolazi neko ko fakat zaslužuje da nosi Juventusovu desetku.

slika

Vučinić ima sitnih problema, sumnjam da će se rizikovati s njim od početka, bolje da uđe u drugom ako zatreba kao protiv Cagliarija.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 04 jan 2013, 17:28

LLorente će da pokaže da je majstor , samo da dođe do kraja januara.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 04 jan 2013, 18:21

L'Avvocato je napisao/la:Joj jesam sumnjicav u vezi ovog transfera Llorentea ... sve kontam da ce biti promasaj.

Al' hajde, valjda pogrijesim kao i sa Barzagliem, jer sam i za njega mislio da ce biti fail.
Cisto sumnjam da ces pogrijesit,mada meni je drago :mrgreen:
Llorente je sigurno dobar igrac,ali mislim da vama za taj neki iskorak vise treba jos bolji i drugaciji tip napadaca,neko ko ce potezom rjesit mec kad zapne,ali vidjet cemo...
Jos koliko ce ovo ne igranje ostavit traga na njemu i adaptacija na totalno drugaciji stil...
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 04 jan 2013, 18:35

IlGiganteBuono je napisao/la:Vidim konkurencija nam se opasno pojačava, u napad dovode nekog Rocchija. Samo je pitanje kojeg.

Da li ovog:

slika

Ili možda ovog:

slika

:mrgreen:
Prvi je vas,drugi je nas :D

Sent from my ST21i using Tapatalk HD
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 04 jan 2013, 18:59

Llorente kao free ili za 6-7 miliona je posao iz snova, bravo Marotta, kapa dole majstore.

ps

Fiorentina uzela Rossia, to samo moze znaciti jedno da Jojo odlazi na ljeto a izjavio je da zeli ostati u Italiji. Po nekoj logici smatram ga kao najrealniju opciju za tog famoznog igraca od 30+ mils

znaci napad iduce sezone bi trebao izgledati Gio, Vucina, Llorente, Jojo i onda se bez problema mozemo nositi sa svima, mada i sad sam siguran da je samo Barca ispred nas(ponajvise zbog Lessia), ali siguran sam da bi i u 2 utakmice s njima mogli proci, nisu oni nepobjedivi....
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 04 jan 2013, 20:00

Ako Llorente dodje besplatno onda je to potez Marotte koji sasluzuje svaku pohvalu.Klubovi sirom svijeta daju po 15-20 miliona za razne prosjecne igrace, jer je takvo stanje na trzistu a mi bi bez ostete dobili soldinog napadaca koji je sazreo.

p.s. forumski guru Curva Nord(vecchiasignora.com) jos jednom je pokazao da je veoma pouzdan izvor, sve ovo je mnogo ranije napisao i obistinjuje se.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

IlGiganteBuono
Kontakt:

Post Postao/la IlGiganteBuono » 04 jan 2013, 21:24

Možemo mi i sad Llorentea potpisati, ali kakve nam fajde kad ćemo morati čekati august da ga vidimo u Juventusovom dresu.

Stvarno bi bilo lijepo kad bi ga već sad u jaunaru doveli, u februaru bi prošao kroz "proces aklimatizacije" :mrgreen: i bio bi potpuno spreman da igra u CL. U tom takmičenju imamo priliku da doguramo daleko već u prvoj sezoni, zato bi dovođenje Llorentea bila super stvar.

Konačno malo pohvala i na Marottin račun. :mrgreen:

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 04 jan 2013, 23:33

[youtube][/youtube]
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 jan 2013, 00:07

Lorente je pravi igrac za juve nadam se da ce se adaptirati na promjenu kluba,lige i svega ostalog.

IlGiganteBuono
Kontakt:

Post Postao/la IlGiganteBuono » 05 jan 2013, 01:26

O LLoreneteu treba početi razmišljati tek od sljedeće sezone, nažalost. :D

Ozbiljno se piše o ovom Vučinićevom problemu sa ahilovom tetivom, pa bi se zato trebao dovesti neki napadač u januaru. Ko će ga znati?!

slika

:mrgreen:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 jan 2013, 01:39

Ova ekipa u upravi radi veliki posao, Agnelli-Nedved-Marotta-Paratici-Conte ja vjerujem ovoj ekipi, i znam da nisu bez razloga ponavljali da još nismo spremni izvaliti velike pare za jednog igrača, ali situacija se popravlja, tako da bi već ovog ljeta mogli vidjeti prvo veliko pojačanje (po obimu uloženog novca), polako već u ovom prijeaznom roku popunjavaju rupu u ekipi, a vidimo i sa Llorenteom da se radi i na drugim poljima, samo polako bez mnogo medijske hajke.

I ja se slažem sa @Pogbom da treba ulagati u mlađe igrače i davati šansu mladim, jer ukoliko ekipa bude previše stara mogla bi se desiti situacija kao i sa Interom i Milanom, ali nadam se da će naučiti na njihovim greškama. Ali primjetno je kako je ova uprava na čelu da se radi i na većim ulaganjima u omladinski pogon. Bilo bi dobro kad bi prošao prijedlog za B tim to bi još više doprinijelo razvoju mlađi igrača, jer bi ih sve imali na oku.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

IlGiganteBuono
Kontakt:

Post Postao/la IlGiganteBuono » 05 jan 2013, 02:16

Samo dok se proračun za par godina poveća sa trenutnih 200 miliona, na nekih 350 ili 400 koliko imaju najbolji klubovi danas, smjena nekih igrača će biti bezbolna baš kao nekad.

Juventus kao klub je uvijek imao dobru transfer politiku, istovremeno su se dovodili i mladi i iskusni igrači, ovih par godina lutanja nakon Calciopolija ne računam iz dobro znanih razloga jer se klub još uvijek tražio na neki način.

Ali jedno je kad ti je Moggi sportski direktor, a drugo kad je to Marotta. :mrgreen:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 05 jan 2013, 02:27

Nije los Marotta. Uci. ima gresaka ali to je normalno. kako se radilo prvu godinu kada je bio tu ja sam mislio bit ce jos veca propast :? sreca sve ispade dobro.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.