Olimpik Sarajevo

PL BiH -1
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la PL BiH -1 » 27 dec 2012, 14:38

Mancini je napisao/la:Pročitao sam dvije rečenice i prekinuo sam čitati budalaštine jednog tinejdžera.Od novca se živi a ne od tradicije.Preko igračkog fonda se prave pare a ne preko tradicije i rugla od stadiona.
Aha inace slucaj u nasem nogometu.
I svi sampioni do sada u PL BiH su opstali i titulu uzeli zat sto su napravili milionske transfere i prije i poslije osvajanja titule.

De ziv bio do jucer si po forumu cmizdrio sto ti ode plata iz Sarajeva. Imam dijete tvojih godina.

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 27 dec 2012, 14:46

Mancini poštujem to što si navijač Olimpika i braniš taj klub ali nisi baš upravu. Tradicija često znači brand, a brand znači prihod. Prvo nijedan naš klub ne može ostvariti godišnje transfere da popuni više do 50% budžeta, Olimpik jest u zadnje vrijeme napravio dobre transfera ali ni to nije dovoljno. Drugo svaki sponzor gleda da uloži tamo gdje ima kritična masa vezana za klub (navijači, mediji). Olimpik sad dobro kotira ali dugoročno bez navijače se ne može, jer i kod nas se kad tada mora popraviti situacija i tada će opet isplivati kluovi koju imaju kritčnu masu, pa kakva god i ona bila. Na kraju pogledaj primjere vani, Hajduk spašavaju navijači, Benfika i Porto koji prodaju najviše igrača u Europi 60% prihoda ostvaruju putem navijača ( imaš na netu članak u SN upravo o njihovom poslovanju), pa City koji ima love do neba, opet zna biti poluprazan stadion a svake godine im je poslovanje u minusu.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 dec 2012, 14:58

PL BiH -1 je napisao/la:
Mancini je napisao/la:Pročitao sam dvije rečenice i prekinuo sam čitati budalaštine jednog tinejdžera.Od novca se živi a ne od tradicije.Preko igračkog fonda se prave pare a ne preko tradicije i rugla od stadiona.
I svi sampioni do sada u PL BiH su opstali i titulu uzeli zat sto su napravili milionske transfere i prije i poslije osvajanja titule.

De ziv bio do jucer si po forumu cmizdrio sto ti ode plata iz Sarajeva. Imam dijete tvojih godina.
Nemaš ti pojma o životu,toliko godina a pišeš gluposti! :oops: O kakvim milionskim transferima pričaš živ bio? :lol: Još jedan forumaš priča o tome kako sam ja ostao bez plate. :lol: Pa ja nikog lično ne poznajem niti se družim iz Olimpica.Jeli sad jasnije?Čuj bez plate ostao! :lol:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 dec 2012, 15:02

travnicanin je napisao/la:Mancini poštujem to što si navijač Olimpika i braniš taj klub ali nisi baš upravu. Tradicija često znači brand, a brand znači prihod. Prvo nijedan naš klub ne može ostvariti godišnje transfere da popuni više do 50% budžeta, Olimpik jest u zadnje vrijeme napravio dobre transfera ali ni to nije dovoljno. Drugo svaki sponzor gleda da uloži tamo gdje ima kritična masa vezana za klub (navijači, mediji). Olimpik sad dobro kotira ali dugoročno bez navijače se ne može, jer i kod nas se kad tada mora popraviti situacija i tada će opet isplivati kluovi koju imaju kritčnu masu, pa kakva god i ona bila. Na kraju pogledaj primjere vani, Hajduk spašavaju navijači, Benfika i Porto koji prodaju najviše igrača u Europi 60% prihoda ostvaruju putem navijača ( imaš na netu članak u SN upravo o njihovom poslovanju), pa City koji ima love do neba, opet zna biti poluprazan stadion a svake godine im je poslovanje u minusu.
U BiH nijedan klub ne može da živi od prodanih karata što pojedinačnih što sezonskih i od njih teško da mogu podmiriti neke troškove.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 27 dec 2012, 15:05

Ma na kraju ce Olimpic ostati u Sarajevu ...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 27 dec 2012, 15:06

Mancini je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:

Nemaš ti pojma o životu,toliko godina a pišeš gluposti! :oops: O kakvim milionskim transferima pričaš živ bio? :lol: Još jedan forumaš priča o tome kako sam ja ostao bez plate. :lol: Pa ja nikog lično ne poznajem niti se družim iz Olimpica.Jeli sad jasnije?Čuj bez plate ostao! :lol:
Ma ti si drito glup. Ti prvo jedno, pa onda drugo. Prvo je bitan novac a kad ti se krele jedan kaze da se novac ne moze u BiH zaraditi ti pocnes da se kofrcis.

Idi ziv bio citaj gdje ce ti klub zavrsiti. I ja gori konj raspravljam se sa likom koji navija za klub koji nije Hridu do koljena. Vrbanjusa ima vise navijaca i vecu posjecenost, a Famos je prije rata imao koliko Olimpic nece za 100 godina.

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 27 dec 2012, 15:08

Mancini je napisao/la:
travnicanin je napisao/la:Mancini poštujem to što si navijač Olimpika i braniš taj klub ali nisi baš upravu. Tradicija često znači brand, a brand znači prihod. Prvo nijedan naš klub ne može ostvariti godišnje transfere da popuni više do 50% budžeta, Olimpik jest u zadnje vrijeme napravio dobre transfera ali ni to nije dovoljno. Drugo svaki sponzor gleda da uloži tamo gdje ima kritična masa vezana za klub (navijači, mediji). Olimpik sad dobro kotira ali dugoročno bez navijače se ne može, jer i kod nas se kad tada mora popraviti situacija i tada će opet isplivati kluovi koju imaju kritčnu masu, pa kakva god i ona bila. Na kraju pogledaj primjere vani, Hajduk spašavaju navijači, Benfika i Porto koji prodaju najviše igrača u Europi 60% prihoda ostvaruju putem navijača ( imaš na netu članak u SN upravo o njihovom poslovanju), pa City koji ima love do neba, opet zna biti poluprazan stadion a svake godine im je poslovanje u minusu.
U BiH nijedan klub ne može da živi od prodanih karata što pojedinačnih što sezonskih i od njih teško da mogu podmiriti neke troškove.
Gle navijač ne znači samo karta, drugo što naši klubovi ne znaju praviti marketing ponudu. Evo ti primjer Sarajevo je ove godine napravilo mali iskorak u marketingu i između ostalog pravili su majice sa likom Saida. To je jako brzo rasprodano, pa da li bi se to isto desilo da je isto tako kvalitetno igrao za Olimpik ili Zvijezdu. Završio sam sportski marketing i vjeruj mi da ljudi u našim "najpoznatijim" klubovima imalo znaju raditi brendiranje ostvario bi se dobar prihod.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 dec 2012, 15:30

De ziv bio do jucer si po forumu cmizdrio sto ti ode plata iz Sarajeva. Imam dijete tvojih godina.[/quote]
Nemaš ti pojma o životu,toliko godina a pišeš gluposti! :oops: O kakvim milionskim transferima pričaš živ bio? :lol: Još jedan forumaš priča o tome kako sam ja ostao bez plate. :lol: Pa ja nikog lično ne poznajem niti se družim iz Olimpica.Jeli sad jasnije?Čuj bez plate ostao! :lol:[/quote]

Ma ti si drito glup. Ti prvo jedno, pa onda drugo. Prvo je bitan novac a kad ti se krele jedan kaze da se novac ne moze u BiH zaraditi ti pocnes da se kofrcis.

Idi ziv bio citaj gdje ce ti klub zavrsiti. I ja gori konj raspravljam se sa likom koji navija za klub koji nije Hridu do koljena. Vrbanjusa ima vise navijaca i vecu posjecenost, a Famos je prije rata imao koliko Olimpic nece za 100 godina.[/quote]
Molim te nemoj me vrijeđati,ali molim te, :oops: da ja ne bih isto radio a onda će mene moderator opominjati! :oops: Uspjeli ste otjerati dvojicu sa ove teme,Herbiona i Balića pa ste sada krenuli i dalje.Nemaš potrebe biti bezobrazan,postoji pp pa tamo možeš reći šta hoćeš.

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 27 dec 2012, 17:01

@Mancini Vidim pitaš gore nekoga, pa ja tebi upučujem isto pitanje. Šta je poenta tvoje priče?

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 27 dec 2012, 17:16

Nemoj započinjati sa mnom raspravu,znaš da smo opomenuti prije nepune dvije sedmice.

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 27 dec 2012, 17:33

Mancini je napisao/la:Nemoj započinjati sa mnom raspravu,znaš da smo opomenuti prije nepune dvije sedmice.
Ma nije rasprava. Ja svakako više neću dolaziti na ovaj forum, pa ne želim da ostaju repovi. Za kraj mog boravka tu možeš li mi objasniti neke ljudske stvari?

Šta te tjera da budeš...

Mancini - veliki navijač Olimpica
hearts - veliki navijač Sarajeva
Bambur - veliki navijač Želje

Neću nabrajati još neke nickove. Ne znam možda imaš i neki u kojem si navijač Posušja.

Kako se osjećaš druže moj? Treba li ti neka pomoć?

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 27 dec 2012, 17:40

Ti zaista vjeruješ da se ja krijem iza tih navedenih nickova?Ako je tako onda te je žalim doista.I da ponovim,mene niko novcem ne može kupiti,jasno i glasno.

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 27 dec 2012, 17:42

Mancini je napisao/la:Ti zaista vjeruješ da se ja krijem iza tih navedenih nickova?Ako je tako onda te je žalim doista.I da ponovim,mene niko novcem ne može kupiti,jasno i glasno.
@Mancini, @hearts, @Bambur itd.

Hvala za odgovor. Zanimljiv si ti lik. Sretno ti bilo.

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 27 dec 2012, 17:51

Tebi izgleda opet nije jasno.Ovaj hearts je koliko znam pitar a ja ne volim gore dolaziti a ovog bambura nisam pratio,ne znam kako njega upoređuješ sa mnom.Jedino šta ti možda nije jasno da neko iz ovog grada prati redovno Olimpic.Eto ja pratim redovno i neinteresuju me ni Željo ni Sarajevo.

PES2012
Kontakt:

Post Postao/la PES2012 » 03 jan 2013, 01:18

Jel ima kakvih novosti sto se tice igrackog kadra ?
Toto Riina

arbitraža
Kontakt:

Post Postao/la arbitraža » 04 jan 2013, 16:56

Olimpic Sarajevo... Mislim da treba promijeniti naziv ove teme. Treba se zvati Olimpic ...

Ne mogu baš sve reći, ali gotovo je.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 04 jan 2013, 17:01

arbitraža je napisao/la:Olimpic Sarajevo... Mislim da treba promijeniti naziv ove teme. Treba se zvati Olimpic ...

Možda je bolje zaključati je odnosno katanac staviti na istu. ;)

arbitraža
Kontakt:

Post Postao/la arbitraža » 04 jan 2013, 17:04

Mancini je napisao/la:
arbitraža je napisao/la:Olimpic Sarajevo... Mislim da treba promijeniti naziv ove teme. Treba se zvati Olimpic ...

Čim ti kažeš odmah će to ljudi uraditi.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 04 jan 2013, 17:05

Aj reci koji grad je u pitanju :P.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 04 jan 2013, 17:21

arbitraža je napisao/la:
Mancini je napisao/la:

Čim ti kažeš odmah će to ljudi uraditi.
Ne znam dali će uraditi ali bi bilo najpametnije jer se ovaj klub gasi samo neće da kažu.Ja čekam zvanično da se potvrdi pa da se odjavim sa foruma. ;)

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.