RK Gradacac

Zivinicko
Kontakt:

Re: RK Gradacac

Post Postao/la Zivinicko » 23 dec 2012, 00:21

Rukomet je napisao/la:Iskrene čestitke Upravi, stručnom štabu, igračima i navijačima RK"Gradačac" na osvojenoj tituli jesenjeg prvaka.
Potpuno zasluženo! Od prvog kola sam tvrdio da je RK"Gradačac" najkvalitetnija ekipa u našoj ligi. Sigurne pobjede na domaćem parketu i 12 bodova sa strane, najbolja su potvrda, naprijed rečenog. Uz Gradačac, dobar posao su obavili Čelik i Konjuh koji su uz sve domaće pobjede donijeli i 9 bodova sa strane, a u prebijenom saldu tu su još Goražde sa 7, te Čapljina i Gračanica sa po 4 boda. Biće interesantna trka za prva tri mjesta, a isto tako i za ostanak, nastavak je brzo pa ćemo vidjeti. Još jednom, čestitke za RK"Gradačac"!
Cestitke i iz Zivinica i ocekujemo grcevitu borbu za prvaka al opet ocekujemo da vidimo i snagu Borca,Izvidjaca i Sloge. Konjuh se zaista vraca i ova mlada ekipa igra zaista dobro.Konacno su dosli na svoje :D jos jednom sve cestitke iz Zivinica... P.S. D.Doborac u rk gradacac je ko Messi u Fc Barcelona :D

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 24 dec 2012, 00:21

Rukometaši Gradačca osvojili istorijsku jesenju titulu BiH

Rukometaši Gradačca pobjedom u posljednjem, 13. kolu, prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH, pomalo i neočekivano, domogli su se titule jesenjeg šampiona naše zemlje. Za klub iz Gradačca ovo je najveći uspjeh u istoriji.

Ekipa iz Gradačca je u 13. kolu pred svojom publikom deklasirala Kakanj sa 43:31 i tako iskoristila posrtanje Goražda u Derventi (25:27), te zaposjela vrh tabele.

Naravno, jedan od ključnih igrača u pohodu Gradačca na vrh bio je Damir Doborac, rukometni reprezentativac BiH, koji je dugi niz godina igrao u inostranstvu. U matični klub stigao je iz njemačkog bundesligaša Magdeburga i, kako sam kaže, nije se prevario.

"U našoj ligi sam igrao samo dvije sezone do povratka u Gradačac. Jednu na početku sa Gračanicom, kada sam 2000. osvojio naslov :mrgreen: i potom još jednu sa Bosnom prije tri godine kada sam osvojio i Kup i prvenstvu.

Sada sam sa klubom iz mog rodnog grada stigao do jesenje titule što je ogromna stvar i za klub i za grad. Gradačac nikada ništa slično nije napravio u svojoj istoriji", priča Doborac.

Na startu sezone niko u klubu nije razmišljao o ovakvom podvigu. Cilj je bio plasman među prva tri tima, a kada se ukazala prilika i za više od toga znali su je iskoristiti.

"Iskreno, jesenjoj titili smo se potajno nadali, ali nije bilo nikakvog imperativa. Na početku sezone smo si svi zajedno, i igrači i stručni štab i rukovodstvo kluba, zadali cilj da budemo među tri. Nakon nekoliko kola vidjeli smo da je cilj ostvariv, ali i da bi mogli otići korak dalje.

Rekli smo sami sebi da ćemo učiniti sve da prezimimo na vrhu i uspjeli smo", kaže srednji bek Gradačca i bh. reprezentacije.

Pred Gradačcom, kao i ostalim premijerligašima, je zimska pauza, a Premijer liga će se nastaviti 1. februara. U redovima jesenjeg šampiona će pokušati zadržati svog najboljeg igrača, ali šanse za njegov ostanak su minimalne. No, nikada se ne zna.

N5555
Kontakt:

Post Postao/la N5555 » 31 dec 2012, 13:42

Doborac: Imao sam ponuda, ali se ne odvajam od porodice

Damir Doborac, dugogodišnji bh. rukometni reprezentativac, početak svoje sportske priče veže za grad u kojem se i rodio - Gradačac. Kada prošetate ovim gradićem na sjeveru BiH, svakom prolazniku kojeg sretnete spomenite ime poznatog rukometaša i on će vam sa ponosom pričati o jednoj od ikona svog grada.

Sportsku emancipaciju doživio je u rukometnom klubu Gradačac, iz kojeg je otišao u ekipu Gračanice. Evropsku turneju počeo je u Italiji, nastavio u Sloveniji, a zatim se vratio u sarajevsku Bosnu i, naposlijetku, otišao u Njemačku, u tim Magdeburg. Ali...
Veliko zadovoljstvo
Eksplodirao sam u sarajevskoj Bosni. Zahvaljujući treneru Irfanu Smajlagiću, koji je mnogo utjecao na moje igre, to je jedan od ljepših perioda moje igračke karijere. Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s njim - kaže Doborac.

Igrajući u Bundesligi, bh. rukometaš stekao je veliko iskustvo.

- Bundesliga je najjača na svijetu. Što je u nogometu engleska, to je u rukometu Bundesliga. Nijemci ulažu u sve sportove, a rukomet je veoma popularan. Najbolji rukometaši svijeta okupljeni su u Njemačkoj. Meni je najbolji rukometaš današnjice Filip Jiha (Jicha), koji igra u oba pravca i član je njemačkog Kila - nastavlja Doborac.

Kada je riječ o dresu BiH, Damir se kritički osvrnuo i na igre reprezentacije.

- Svake godine u kvalifikacije ulazimo preambiciozno. Kvalitet imamo, ali uvijek se nešto dogodi. Sami sebi pravimo hvalospjeve prije vremena. Dok se ne plasiramo na veliko takmičenje, ne možemo govoriti da smo uspješni. Dvomeč s Njemačkom iz prošlih kvalifikacija dokaz je da se možemo nositi s najvećima - smatra Doborac.

Prava ponuda

Razlog zbog kojeg se vratio u rodni Gradačac vrlo je jednostavan. U Magdeburgu je duži vremenski period imao slabu minutažu i to je bio osnovni povod da napusti ekipu njemačkog prvoligaša.

- U Magdeburgu ni treninzi nisu bili na nivou. Nisam pogriješio dolaskom u Gradačac, osjećam se odlično, vratio sam nekadašnju igračku formu. Za sada mi je odlično. Prvi smo na tabeli i, ako nastavimo, vrata Evrope nam se otvaraju, što je velika stvar za Gradačac kao grad - kaže Doborac.

Ponuda za profesionalni angažman nije nedostojalo.

- Imao sam ponuda iz Azije. Jednostavno, nisam se želio odvajati od porodice. Imao sam ponuda i iz Evrope, ali sve sam to odbio. No, nije to bilo to, odlučio sam čekati pravu ponudu, koja će sigurno doći. U Gradačcu sam našao svoj pravi put, vratio sam se u formu u kojoj sam nekada bio. Naravno, nedostaju mi jake utakmice. Ritam igranja subotom je loš - kaže Doborac.

U budućnosti, nakon što prestane profesionalno igrati, bh. rukometaš namjerava da svoj život veže za rukomet, u bilo kojem segmentu.

Kćerkica Leni mi je promijenila život

Gdje god igrao, Doborac je imao podršku porodice, što mu je uveliko pomagalo u karijeri.

- Brat Almir je sa mnom. Igramo zajedno i funkcioniramo odlično. Stalno smo zajedno, radimo, treniramo i sve to izgleda dobro. Almir je jedan od igrača s kojima sam najbolje sarađivao i igranje s njim mi je dodatni vjetar u leđa. A supruga i kćerkica su mi velika podrška u karijeri. Život mi se promijenio kada sam dobio kćerkicu Leni tako da sam ponosan i bez njih bi mi bilo teško u karijeri - zaključuje Doborac.

Nisam pogriješio dolaskom u Gradačac, osjećam se odlično, vratio sam se u nekadašnju igračku formu

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 31 dec 2012, 15:14

.Istina u Magdeburgu nije imao velku minutazu jer je u Budnes ligi konkurencija igraca prejaka.U toj zemlji ima 10 liga,a nasa prva je u rangu njemacke 5 ili 4 lige tako kad neko iz nase lige ode kao Damir tesko je se snaci.Jer njemci imaju po drugim i trecim ligama kvalitteni igraca nego mi u reprezentaciji dokaz tome je Sylazi ili Doder koje donedavno igrao u 2 ligi.
Damir je kvalitetan igrac i nadam se dace u buducnosti naci neki dobar evropski klub,samo da ne ode u Katar.
Puno srece mastoru i njegovom sadasnjem klubu..

handballspieler
Kontakt:

Post Postao/la handballspieler » 31 dec 2012, 15:26

rkbosna je napisao/la:.Istina u Magdeburgu nije imao velku minutazu jer je u Budnes ligi konkurencija igraca prejaka.U toj zemlji ima 10 liga,a nasa prva je u rangu njemacke 5 ili 4 lige tako kad neko iz nase lige ode kao Damir tesko je se snaci.Jer njemci imaju po drugim i trecim ligama kvalitteni igraca nego mi u reprezentaciji dokaz tome je Sylazi ili Doder koje donedavno igrao u 2 ligi.
Damir je kvalitetan igrac i nadam se dace u buducnosti naci neki dobar evropski klub,samo da ne ode u Katar.
Puno srece mastoru i njegovom sadasnjem klubu..
Pa sad 4 ili 5 liga :roll:
Ali jeste 2 ili treća ;) ,ima i ovdje kvalitete...samo nema novaca!
A Damir je pored igračkih kvaliteta i veliki čovjek,sretno mu u daljoj karijeri ma gdje god bio.

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 01 jan 2013, 15:18

Slaven Sijakovic u Gradaccu?

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 02 jan 2013, 14:31

gradacac10 je napisao/la:Slaven Sijakovic u Gradaccu?
ovo se spominjalo samo kao mogućnost ako ode damir. zamisli da obojica igraju u proljetnom dijelu sezone :shock: :D

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 02 jan 2013, 19:25

Ajde uprava potvrdi nam ovo (lifebook) :D

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 02 jan 2013, 21:08

Nažalost,ali lifebook nije uprava,pa tako da ne može potvrditi... :-)i ja čujem po gradu kao i vi isto...uglavnom ako dođe Šijaković,i ako ostane Damir imamo pravo da razmišljamo o tituli...

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 02 jan 2013, 21:30

uh kako bi to bilo dobro bili bi prejaki na vanjskim pozicijama za nasu ligu...nasa uprava bi trebala iskoristiti ovo i probati zadrzati damira a onda ni historijska titula ne bi bila daleko
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 05 jan 2013, 15:19

Postigao čak 151 pogodak
Damir Doborac najbolji strijelac jesenjeg dijela PL

Prije nekih petnaesteka dana okončan je jesenji dio Premijer lige za rukometaše. S prve pozicije na odmor otišli su rukometaši Gradačca, koji u svojim redovima imaju i najboljeg strijelca lige, bh. reprezentativca Damira Doborca.

Bosanskohercegovački reprezentativac Damir Doborac najbolji je strijelac jesenjeg dijela Premijer lige. Naime, u 13 odigranih susreta Doborac je postigao čak 151 pogodak.

Na drugom mjestu liste strijelaca nalazi se mladi Nemanja Bezbradica, rukometaš Prijedora, koji je postigao 116 pogodaka, dok je igrač Krivaje Admir Purić sa 113 pogodaka treći topnik Premijer lige.

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 05 jan 2013, 15:27

Postoji mogucnost da Damir ostane do kraja sezone, ukoliko se to desi imamo sanse da napravimo velike stvari.Vec se pominje povratak Cace i Djure iz Sloge to bi bila velika pojacanja.Pored njih nasi bi trebali probati dovesti i Gorana Biljaku desnog beka i Milana Pavlova lijevo krilo, obojica iz Sloge jer je kod njih trenutno raspad sistema i svi bjeze iz Doboja, a to su i pozicije na kojima smo tanki.Sa tom cetvorkom i ostankom Damira siguran sam da bi osvojili titulu prvaka BiH.
Ovo nam je jedinstvena prilika da napravimo veliki rezultat jer pitanje je da li ce se ikada vise desiti da se poklope ovakve stvari u klubu.

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 05 jan 2013, 19:42

Bosanski zmaj je napisao/la:Postoji mogucnost da Damir ostane do kraja sezone, ukoliko se to desi imamo sanse da napravimo velike stvari.Vec se pominje povratak Cace i Djure iz Sloge to bi bila velika pojacanja.Pored njih nasi bi trebali probati dovesti i Gorana Biljaku desnog beka i Milana Pavlova lijevo krilo, obojica iz Sloge jer je kod njih trenutno raspad sistema i svi bjeze iz Doboja, a to su i pozicije na kojima smo tanki.Sa tom cetvorkom i ostankom Damira siguran sam da bi osvojili titulu prvaka BiH.
Ovo nam je jedinstvena prilika da napravimo veliki rezultat jer pitanje je da li ce se ikada vise desiti da se poklope ovakve stvari u klubu.
Jesmo mi stabilan klub i sve to stoji, ali toliko para jarane nemamo :D vidis da sve sto ima para u gradu se slijeva u Zvijezdu, a da imamo bar pola tih para mi bi u Ligi prvaka igrali, a Zvijezda se za ostanak bori...

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 05 jan 2013, 22:53

gradacac10 je napisao/la:
Bosanski zmaj je napisao/la:Postoji mogucnost da Damir ostane do kraja sezone, ukoliko se to desi imamo sanse da napravimo velike stvari.Vec se pominje povratak Cace i Djure iz Sloge to bi bila velika pojacanja.Pored njih nasi bi trebali probati dovesti i Gorana Biljaku desnog beka i Milana Pavlova lijevo krilo, obojica iz Sloge jer je kod njih trenutno raspad sistema i svi bjeze iz Doboja, a to su i pozicije na kojima smo tanki.Sa tom cetvorkom i ostankom Damira siguran sam da bi osvojili titulu prvaka BiH.
Jesmo mi stabilan klub i sve to stoji, ali toliko para jarane nemamo :D vidis da sve sto ima para u gradu se slijeva u Zvijezdu, a da imamo bar pola tih para mi bi u Ligi prvaka igrali, a Zvijezda se za ostanak bori...
pa zato je fudbal najvaznija sporedna stvar na svijetu ;)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 05 jan 2013, 23:54

astra1922 je napisao/la:
gradacac10 je napisao/la:
pa zato je fudbal najvaznija sporedna stvar na svijetu ;)
Al nije to za nas... Nijedan klub od samostaljenja nije uso ni u jedno Euro takmicenje, a kamoli sta vise... Treba dat pare za rukomet, ove mlade kosarkase u cemu su nasi klubovi do sad imali uspjeha.. Ovako se igra fudbal kod nas samo da bi jedni klubovi druge...

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 07 jan 2013, 22:08

Šta bi sa Šijakovića,je li potpisao za nas?
Vidim sinoć ga nije bilo na prozivci???
A vidim Damir je još uvijek tu,ima li ko kakav info???
Đuro???

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 07 jan 2013, 22:38

svaka čast rukometu ali više volim gledati Zvijezdu protiv GOŠK-a nego rukometnu ligu prvaka, a vjerujte tako je u 90% pučanstva, tako da prestanite kukati da Zvijezda troši svu lovu, biće dovoljno i za rukomet ali samo onoliko kolko postoji interesa javnosti i da Damir sigurno ostaje do kraja sezone

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 07 jan 2013, 22:43

Nije sigurno za Damira jos, jer ni on ne zna sam... A vidim kako je 90 posto pucanstva zainteresovano za Zvijezdu, u zadnje 3 godine se publicitet smanjio za 70%, i to sto si upravo napiso je nevjerovatna glupost... Da Kiel dolazi ovdje u Gradacac nije bolje od Goska?! Pa halo...
A lifebook jarane, znamo da znas sta je bilo, sto nema Cace jarane? :D
Od Djure nema nista kako znam, a Caco bi trebo doc?

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 07 jan 2013, 22:47

gradacac10 je napisao/la:Nije sigurno za Damira jos, jer ni on ne zna sam... A vidim kako je 90 posto pucanstva zainteresovano za Zvijezdu, u zadnje 3 godine se publicitet smanjio za 70%, i to sto si upravo napiso je nevjerovatna glupost... Da Kiel dolazi ovdje u Gradacac nije bolje od Goska?! Pa halo...
A lifebook jarane, znamo da znas sta je bilo, sto nema Cace jarane? :D
Od Djure nema nista kako znam, a Caco bi trebo doc?
da Kiel dođe nebi se sakupilo 3000 gledalaca a protiv Gošk-a dođe 1500 ;)

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.