Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

grgr
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la grgr » 30 dec 2012, 13:24

Mitar je napisao/la:Iduce sezone cemo biti jaci za jos 2-3 reprezentativca u top ligama. Ermin Bicakcic s Augsburgom 99% ulazi u 1. Bundesligu, Stevanovic ide u Sevillu... Nadam se da ce biti gotova papirologija za Kolasinca i mozda jos nekog novog igraca tipa Seferovic ili Hajrovic...
Mislis sa braunschweigom , a to sam i zaboravio i on ce sigurno dobiti na cijeni ukoliko i brauns ne bude ko ausburg ove sezone XD Od kolasinca nema za sad nista Seferovica isto kao i hajrovica , mislim da cemo dobiti samo Bicakcica i Hadzica iz Reida , al bolje ista nego nista .Svakako u veznom redu smo pretrpani imamo masu igraca kvaliteta Hadzic jedino sto je on DMF , Seferovica bi bilo odlicno za izganjat da imamo 3 ceg napadaca ne mozemo vise sa 2 . A opet vjerujem u jednu stvar ukoliko se ostvari transfer adilovica poznavajuci papeta pozvat ce ga , a i realno ne bi bilo lose neka je ausburg opet je bundesliga , al cisto sumnjam da od tog transfera ima ista tako da moramo ganjat nekog drugog.

ProfLSP
Kontakt:

Post Postao/la ProfLSP » 30 dec 2012, 13:52

Gledano igracki,Bosna ima daleko najbolji tim na Balkanu.I to bez igraca koji nastupaju za druge reprezentacije a rodjeni su u BiH.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 01 jan 2013, 00:13

Svim zmajevima na celu sa Vedom, Begom i Pjanketom sve najbolje u 2013-oj i da nam se svima zelje ostvare. Kako na profesionalnom tako i na porodicnom planu !!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 02 jan 2013, 15:52

Miske sutra potpisuje za Guizhou

TO znaci da se oprasta od reprezentacije , naravno, ako se Pape bude pridrzavao kriterija.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 02 jan 2013, 16:56

Iskreno, mislim da je to s Misketom dobra stvar. Čini mi se da je pravi trenutak da njegovu ulogu preuzme Pjanić, a s obzirom na to da je Zvjezdan... autoritet, teško bi izašao iz prve postave bez obzira što bi bilo i boljih od Misketa. Legenda jeste, ali prošlo je vrijeme njegovih najboljih igara i idemo dalje. Sad bi trebalo da prva ekipa izgleda ovako nekako:

...........Ibišević...Džeko
???..............Pjanić.........Stevanović
...................???
???.......???..........Spahić.......Mujdža
...............Begović

Eh sad, ostaje još nekoliko stvari da se poslože, a te nesigurne pozicije sam obilježio upitnicima. Ima dosta kombinacija. Recimo, hoće li nam lijevo od Pjanića Lulić ili Salihović? A beka hoće li igrati neko od njih dvojice ili Kolašinac? I na štopera može Kolašinac, ali i Bičakčić, Pandža, pa i Zukanović. Vranješa ne bih. I za zadnjeg veznog, hoće li se vratiti Rahimić, da li igrati sa Zahirovićem koji ipak nije neka klasa? A Kolašinac može i na tu poziciju. Opcija je bezbroj, i na Papetu je da skonta šta i kako.
Kod ove utakmice sa Grcima, za orijentaciju nam vjerovatno treba glavna biti skok igra, a najviši je Zukanović. Nemam pojma...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jan 2013, 17:00

Preuzeo sam ovu tvoju postavku , i postavio svojih optimalnih kada bi nam se pridružio Kolašinac...

...........Ibišević...Džeko..............
Lulić..............Pjanić.........Stevanović
..................Salihović...................
Kolašinac....Zukanović......Spahić.....Mujdža
..................Begović..........................

Na lijevom krilu je Lulić , jer je to njemu najbolja pozicija jer tamo igra uglavnom u Laziju. Salihovića sam stavio na def.veznog , jer njemu je centralni/defanzivni vezni prirodna pozicija, ali se s vremenom prilagodio na lijevog beka. Mislim da bi bilo dobro da konačno zaigra na prirodnoj poziciji . Zukanović je trenutno najbolji stoper poslije Spahića , i igra u pretežno solidnom klubu . Kolašinac kad bi došao , dobili bi zvijer igrača . On je za lijevog beka sjajan , ima veliku brzinu i snagu i mislim da bi se dobro snašao .

Kod utakmice sa Grcima nam jeste potrebna skok igra , ali to je ustvari samo bitno kod kornera ili nekih prekida , a dobro smo se snašli s time na utakmici u Atini. Mislim da je najbitnije da im zatvorimo krila , prilijepimo Spahića, da, njega , a ne Vranješa ili slične na Samarasa , čak i ako Salihović bude igrao def. veznog da i njega prilijepimo na Samarasa. Trebamo brze krilne igrače , što i imamo, Stevanović i Lulić trebaju zaista dobro odigrati jer najveća prednost Grka nad nama su prekidi i brzina. Također , najbitniji faktor je - PRITISAK na njihove igrače . Ako radiš konstantan pritisak na njih dok imaju loptu , potpuno se izgube , jer oni igraju tako da dugim loptama prebacuju cijeli vezni red i onda idu na krila koja probacuju lopte do Gekasa i sličnih .. Mi smo dosada imali dosta dobre igre kada smo vršili jak pritisak - sjetite se samo utakmice sa Francuskom u Parizu . Nikada dotada nismo pravili toliki pritisak i uništili smo ih u prvom poluvremenu. Onda je Mujdža zadobio povredu, i krenuo propuh .
Također mislim da će oni zalijepiti nekoga poput Papadopoulosa ili možda još nekoga na Džeku jer je on zapravo njima glavna prijetnja , te će biti vrlo teško da on nešto uradi. Zato moramo igrati sa dva napadača , ali mislim da bi zapravo bilo pametno da Vedo bude istureniji ispred Džeke . Tako ćemo zbuniti njihovu odbranu , odnosno neće znati koga da čuvaju jer ako Džeko igra iza Ibiševića , morat će postavljat odbranu dosta visoko .

ibrahimovic8
Kontakt:

Post Postao/la ibrahimovic8 » 02 jan 2013, 21:45

Ne slazem se s tim da bi Kolasinac trebao igrati u prvih 11. Pa mali ne moze ni u Schalke-u da igra u prvoj postavi.Potencijal jeste i ima sve uslove da bude kvalitetan igrac ali moje misljenje je da bi prvo u klubu trebao da se dokaze.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jan 2013, 22:10

ibrahimovic8 je napisao/la:Ne slazem se s tim da bi Kolasinac trebao igrati u prvih 11. Pa mali ne moze ni u Schalke-u da igra u prvoj postavi.Potencijal jeste i ima sve uslove da bude kvalitetan igrac ali moje misljenje je da bi prvo u klubu trebao da se dokaze.
U našem prvom sastavu je igrao Džeko koji je nekada jedva mogao sastaviti dvije utakmice da počne u Cityju , te praktično nikad nije bio "dokazan" u klubu . Igrao je redovno Zahirović , koji igra u nekom klubu ruske 2. lige za koji jedino CIA zna odakle je. Igrao je Misimović redovno , koji godinu dana nije igrao u Dinamo Moskvi . Igrao je Vranješ , koji nije dva mjeseca igrao u Krasnodaru i onda prešao u neki ruski klub koji je pred ispadanjem u 2. ligu .
Mislim da bi nam igrač poput Kolašinca vrlo dobro došao . Nije njemu lako nametnut se u Schalkeu , to je sjajan klub sa sjajnim igračima , ali u našoj reprezentaciji koja je oskudna sa brojem kvalitetnih igrača , bi sjajno došao.

ibrahimovic8
Kontakt:

Post Postao/la ibrahimovic8 » 02 jan 2013, 22:19

Dzeko je prije City-a pojeo Bundesligu za dorucak, cuj nije bio dokazan. No comment.....

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jan 2013, 22:22

Pa govorim o periodu dok je igrao za City. Po tvome ne treba igrat netko ko trenutno nema stalnu minutažu u klubu , kakav je slučaj sa Kolašincem . Ionako naveo sam ostale primjere.

ibrahimovic8
Kontakt:

Post Postao/la ibrahimovic8 » 02 jan 2013, 22:30

Ja to nisam tako rekao i nemoj moje rijeci molim te izvlaciti iz konteksta. Svi igraci koje si pobrojao su vec igrali na visokom nivou. Dzeko dokazan u Wolfsburgu, Misimovic isto, Zahirovic kad je debitovao bio je standardan u prvoj Ruskoj ligi (na kraju su ispali), Vranjes je isto bio standardan u svome klubu (poslije Grka je sjeo na klupu). A gdje je to Kolosinac igrao na vrhunskom nivou osim jedne za Schalke nevazne utakmice u Francuskoj pa da ga Pape odmah stavi protiv Grka i da rizikuje (a znamo od kolikog nam je znacaja ta tekma)?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 jan 2013, 09:17

Da , ali svi su oni u određenom periodu sjedili na klupi . I opet su sasvim solidno igrali u reprezentaciji . Ne znači to da on neće pružati dobre partije u reprezentaciji . Jednostavno Sejo treba igrati na prirodnoj poziciji , a u tom slučaju nema nikog da "zakrpi" poziciju lijevog beka.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 jan 2013, 09:42

ibrahimovic8 je napisao/la:Ne slazem se s tim da bi Kolasinac trebao igrati u prvih 11. Pa mali ne moze ni u Schalke-u da igra u prvoj postavi.Potencijal jeste i ima sve uslove da bude kvalitetan igrac ali moje misljenje je da bi prvo u klubu trebao da se dokaze.
Sve su prilike da nece moci ni Stevanovic u Sevilli da igra u prvoj postavi.

ibrahimovic8
Kontakt:

Post Postao/la ibrahimovic8 » 03 jan 2013, 10:36

Pa trenutno Steva ni kod nas nije u prvoj postavi. Ne kazem ja da malog ne treba zvati, nasuprot. Vi ste mene izgleda pogresno razumijeli. Ali od malog ocekivati da ce on odmah zakrpiti nasu lijevu stranu i od njega ocekivati cuda, ja ne vjerujem u to. Ima potencijala i u buducnosti nam moze pomoci. Salihovic to trenutno bez greske odradjuje i mislim da trenutno nema potrebe da se to mijenja jer smo na pravom putu (prvi smo u grupi). Zasto mijenjati pobjednicki tim i rizikovati pred toliko vaznu utakmicu? Koliko se sjecam Muhamed Besic je u Kolasincevim godinama odigrao cak i vise utakmica za Hamburg pa nam ni on nije rijesio probleme u odbrani (nadam se da nekad hoce);) Citao sam komentare na forumu od Schalke-a i transfermarkt.de od Svaba koji ga redovno gledaju i prate, i vecina nije misljenja da je on trenutno za Bundeslige (iako mali igra na tri pozicije)iako se svi slazu da ima strasan potencijal u buducnosti. A tu doslovno ima ljudi koji prate svaku utakmicu njihovog drugog tima! Ne znam da u Europi postoji i jedna ozbiljna reprezenttacija gdje joj u prvoj postavi igra igrac koji nema vise od jedne utakmice u prvoj ligi. A mi jesmo jedna ozbiljna reprezentacija.....

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 03 jan 2013, 20:44

...............................Dzeko – Ibisevic.............................

.....Lulic........................................................Stevanovic

............................Pjanic – Medunjanin..........................

Zukanovic............Spahic.........Bicakcic...................Mujdza

...............................Begovic....................................

Mislim da je ovo trenutno nasa najbolja moguca postava.

GOLMANI: Sto se golmana tice, tu nema nikakvih dilema, Begovic je zacementirao ovo mjesto do kraja svoje karijere, ne daj Boze samo nekih povreda. Avdukic je broj 2, sasvim dobar rezervni golman. Sehic je najavio odlazak iz Mersina, tako da se pozivu u reprezentaciju moze nadati samo ukoliko bude standardno branio za neki drugi klub.

DESNI BOK: Mensur Mujzda je pored Phillipa Lahma najbolji desni bek u prvom dijelu Bundeslige, momak koji svaki utakmicu pretrci vise od 10 km, u reprezentaciji nema konkurenciju. Avdija Vrsajevic je rezervna opcija.

LIJEVI BOK: Sejad Salihovic je dobio priliku u Hoffenheimu da igra u prvih 11 i nije nimalo impresionirao. Sasvim prosjecan fudbaler sa bombom u lijevoj nozi. Desnom skoro da i ne zna sutnuti loptu. Mislim da u reprezentaciji ne moze igrati vise u prvih 11, pogotovo ne na ovoj poziciji, mada je prespor i za poziciju koju igra u Hoffenheimu (zadnji vezni). Ervin Zukanovic se pokazao kao izuzetno pouzdan igrac, mislim da je transferom u Gent napravio pravu stvar i da ce selektor u njemu naci dugorocno rjesenje za lijevi bok, mislim da smo u Zukanovicu dobili novog Sasu Papca. Odlican igrac.

STOPERI Mislim da Spahic ima konacno dobre partnere na ovoj poziciji, mada je Vranjes igrao malo ili nikako u prvom dijelu Ruske lige za Krasnodar. Iako su nasi mediji provukli informaciju da je United zainteresovan, ispostavilo se da to nije ni blizu istine, jer je Vranjes sigurno napravio korak unazad u karijeri prelaskom u Alaniju koja je vec jednom nogom u 2.ruskoj ligi. Po meni, mnogo bolja opcija je najbolje ocjenjeni fudbaler 2.njemacke lige, Ermin Bicakcic, momak koji igra u velikoj formi sto dokazuje i zainteresovanost bundesligasa Hannovera i Mainza za njegove usluge. BIcakcic u januaru puni tek 23 godine i mislim da ima potencijal Hibica, Konjica ili Spahica, da na ovom mjestu u reprezentaciji ostane dugi period. Nadam se da je i Susic prepoznao njegov kvalitet te da ce dobiti poziv za prijateljsku protiv Slovenije. Pandza se jos uvijek oporavlja, a o igracima tipa Mravca ne treba vise ni razmisljati. Kolasinac i Sead Hajrovic ne smiju biti zaboravljeni, treba pomno pratiti njihov razvoj.

DESNO KRILO : Odlicne vijesti za reprezentaciju smo dobili iz Seville, Stevanovic je jedan od najperspektivnijih BH fudbalera. Dugo smo bili bez klasicnog desnog krila (jos od vremena Mirsada Beslije, mada je Miroslav 5 puta kvalitetniji fudbaler) i prelaskom Stevanovica u Sevillu je Susic "natjeran" na jos ofanzivniju postavku igre sa Stevom unutra. Po nuzdi k'o rezerva moze pomoci opet Vrsajevic. Ne znam kakva je situacija sa Izetom Hajrovicem, on je takodjer odlican fudbaler, sigurno da moze pomoci na krilnim pozicijama.

LIJEVO KRILO: Senad Lulic ne igra u nekoj formi, ali je potreban reprezentaciji bas na poziciji lijevog krila, gdje moze puno toga napraviti. Nadamo se da cemo kroz par godina na krilnim pozicijama moci vidjeti i "balkanskog Messija", Alena Halilovica..

ZADNJI VEZNI: Generalno, mislim da imamo velikih problema sa defanzivnim veznim igracima. Zahirovic, iako je odlicno odigrao dosadasnje kvalifikacije, u Spartaku nije standardan u prvih 11, tako da mislim da se na njega ne moze ozbiljno racunati dok ne promjeni klub, jer sigurno da za nacionalnu selekciju ne moze igrati rezerva Ruskog drugoligasa. Haris Medunjanin je postao jedan od glavnih igraca u Gazientepu, mada mislim da je on osuđen na klupu u reprezentaciji na duzi period, zato sto imamo previse ofanzivnih igraca, a Haris nije tipican zadnji vezni igrac, u Gazientepu igra ofanzivnog veznog. Tako da mislim da na toj poziciji zadnjeg veznog trebamo igraca tipa Zlatana Bajramovica ili Elvira Rahimica.. Sesar, Svraka, Vrancic i igraci tog kalibra nisu nikakvo rjesenje. Besic je standardan u Ferencvarosu ali uglavnom na poziciji stopera.

CENTRALNI VEZNIMislim da je Zvjezdan Misimovic izgubio mjesto u prvih 11 u reprezentaciji, jednostavno za njega vise nema mjesta u ovoj postavci, a i transfer Zvjezdana u Kinu govori o silaznoj putanji karijere ovog majstora. Mali Princ, Pjanic je trenutno nas najbolji fudbaler, ocekujemo prelazak u Barcelonu ili neki drugi veliki klub. Spomenut cu jos Ibricica kao neku 3424. opciju..

NAPAD Nema nikakvih dilema. Ibisevic i Dzeko, imamo napadace koji su medju najefikasnijim u Evropi u ovom trenutku. Sto se tice rezervi, Muslimovic igra odlicno, ne znam da li ga je Susic defintivno otpisao.. Mislim da je odlican trenutak(prijateljska s slovenijom) da Susic isproba i mladog Milana Đurica, treba nam na klupi jedan takav napadac kada stvari podju po zlu..
Zadnja izmjena: risingforce, dana/u 04 jan 2013, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 03 jan 2013, 20:48

@rising force

Sto Medunjanin pored Salihovica zivog :o :roll: :?:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 jan 2013, 20:52

Da ima Kolašinac , on bi mogao igrati lijevog beka , Salihović zadnjeg veznog a Zukanović drugog stopera. Ne znam zašto si ga stavio na lijevog beka jer on standardno igra stopera. Naravno ,nemamo Kolašinca , tako da bi na lijevom beku bio Sejo , a zadnji vezni ostaje Medunjanin.

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 03 jan 2013, 21:39

viKK je napisao/la:Da ima Kolašinac , on bi mogao igrati lijevog beka , Salihović zadnjeg veznog a Zukanović drugog stopera. Ne znam zašto si ga stavio na lijevog beka jer on standardno igra stopera. Naravno ,nemamo Kolašinca , tako da bi na lijevom beku bio Sejo , a zadnji vezni ostaje Medunjanin.
Pa zbog toga sto se protiv Alzira pokazao kao kvalitetan igrac za tu poziciji i kada uzmemo u obzir da sigurno ne bi imao ofanzivne zadatke, jer je Lulic iznad njega, a svakako i ostatak ekipe preofanzivan, onda se malo ili nikako ne razlikuje stoperska pozicija od pozicije lijevog beka koju bi igrao. Medunjanin je po meni duplo kvalitetniji fudbaler od Salihovica, brzi, bolji pas, bolji pregled igre, u svemu je u prednosti osim u sutu. Salihovic moze samo da grije klupu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 jan 2013, 22:16

E da je nama vise igraca kao Sejo, cuj Sejo ne valja. Prva stvar sto si napisao, Avdukic sasvim dobar. Druga stvar, Avdija prije Vranjesa. Kontam los post, al kad sam vidio da Sejo ne valja dalje ne citam :roll:

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 03 jan 2013, 22:27

soko je napisao/la:E da je nama vise igraca kao Sejo, cuj Sejo ne valja. Prva stvar sto si napisao, Avdukic sasvim dobar. Druga stvar, Avdija prije Vranjesa. Kontam los post, al kad sam vidio da Sejo ne valja dalje ne citam :roll:
Ja kad sam procito da je Avdukic dobra zamjena prestao sam citati post.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bhfanatic14, invincible1921, Mostarska, Zglavkar i 52 gosta.