Miroslav Stevanović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

samoradnik
Kontakt:

Re: Miroslav Stevanović

Post Postao/la samoradnik » 01 jan 2013, 19:34

Monolog je napisao/la:
samoradnik je napisao/la:
Moj Devil šta doživismo,ljudi su pronašli novu poziciju desni vezni :) :) ...
Čuo sam za krilo,polušpica,zadnjeg veznog,al za desnog veznog.....
Pa recimo da u onoj klasičnoj 4-4-2 formaciji (koristiću United kao primjer), Beckham = desni vezni. U 4-3-3 je to krilo baš krilo, jer je više okrenuto ofanzivi i oslobođen je određenih defanzivnih zadataka.
ne znam meni je u modernom fudbalu nepojmljivo definisanje pozicije sa desni vezni ;)
krilo,centralni vezni,defanzivni vezni,polušpic..... I po mom logičkom shvatanju u formaciji 4-4-2 možemo onda reći da su dvojica desnih veznih u igri :) :) ... Vjerujem da je momak mislio da Stevanović igra po desnoj strani.... al se pogrešno izrazio... Sestra Stevina još ništa zvanično nije stavila kada je ovaj transfer u pitanju ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 jan 2013, 19:35

samoradnik je napisao/la:I po mom logičkom shvatanju u formaciji 4-4-2 možemo onda reći da su dvojica desnih veznih u igr
A to je kakva logika? :roll:
Desni bek + desni vezni + 2 klasična napadača (zaboravljaš da u 4-4-2 imaš 2 napadača il' smatraš jednog od njih za krilo?). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 01 jan 2013, 19:38

e jbg sad,ako moram dočarati onda:

...g...
...o...o...o...o
...v....v...v..v
......n....n......

dakle ova dva veznjaka se mogu poistovjetiti sa desnim igračima :) :) .. A normalno je da samo jedan igra poziciju koja se zove desno krilo ;) ... naravno u slučaju ove vrste 4-4-2 ne možemo reći da imamo dva desna vezna po geo principu...

g...
.....o...o..o..o
.....v....
v..........v
.....v......
n...n.......

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jan 2013, 19:40

Mozes i tada reci,defanzivni dijamant. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 jan 2013, 19:40

Pa ta dvojica su centralni vezni. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 01 jan 2013, 19:43

Ma poenta svega je - da ne mora nužno igrati potpuno ofanzivno krilo (sve zavisi koje poslove krilo obavlja u postavci Seville) , da može igrati i u veznom redu . I kada je igrala reprezentacija znao se nekad vraćati i pomagati odbrani . Možda i bude eksperimentisanja s njim , šta mi znamo . Bitno je da kako igra kako god bilo . ;)
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 01 jan 2013, 19:47, ukupno mijenjano 2 puta.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 01 jan 2013, 19:45

E vi se sa mnom izgleda našli šprdat :)...

Nećemo davit,malo mi je bilo smješno čuti to desni vezni...
Uglavnom, Miroslav je svojim radom zaslužio da ode u jednu od najjačih liga na svijetu,nadam se da će ga povrede zaobići,da će se privići na život Sevilje,jer nije lako iz jedne relativno male sredine iz koje je otići u Sevilju (naravno proveo je izvjesno vrijeme u NS i BL,ali Sevilja je dosta veća sredina + jezik,kultura),prednost je Spahić koji će mu vjerovatno se naći... Nadam se samo da moja teorija koja kaže da je Jesus ikona Seville,kao što je Francesco ikona Rima neće se ispostviti presudnom i da će Stevanović igrati....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 jan 2013, 19:45

Isti qurac kako to zovete, ali Navas i Stevanovic igraju istu poziciju, tu je kraj price.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 01 jan 2013, 19:55

Ma ljudi,nije ni Messi igrao lažnu devetku kad je tek došao u Barcelonu , prvo je bio striktno krilo .
S vremenom se povećava iskustvo i kvaliteta igrača. Glupo bi bilo reć da Stevanović neće postat bolji igrač u Sevilli . Nego s vremenom što više bude igrao na različitim pozicijama lakše će podnositi rotacije jer će naučiti da se prilagođava i da igra na drugim pozicijama. Što igrača više ubacuješ na određenu poziciju gdje on ne igra prirodno , on će se sve više učiti da se prilagodi toj poziciji . Mislim da ako Stevanović nauči da se prilagodi na lijevo krilo , bit će mnogo efikasniji na toj strani te će znati da igra na toj strani jednako dobro kao i na drugoj . On može brzinu i prodornost koristiti na obje strane nije to problem .
Sjećate li se možda ronilačke utakmice protiv Alžira ? :D
Znate da prije nego je Svraka dao gol , Stevanović je imao onaj jedan pre*eben prodor i snažan šut desnom nogom koji je golman jedva skrenuo . Predriblao 2 igrača i šutnuo , ali dolazeći sa lijeve strane . On bi mogao biti jedan od onih lijevih krila kao što je David Villa u Barceloni , da sa strane presijeca u sredinu i onda šalje šuteve na gol . Ako bi ovi u Sevilli htjeli da on igra ono krilo koje šalje centaršuteve i samo probija , onda bi Steve trebao poboljšati lijevu nogu .

Evo onaj potez i šut na utakmici protiv Alžira u ovom videu , prebacite na 5:26 u videu i gledajte.
[youtube][/youtube]
(ako se ne vidi video , evo link : " onclick="window.open(this.href);return false;)

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 01 jan 2013, 19:58

Zavisi , možda trener Seville ima neke druge zamisli sa Navasom , možda ga staviti više u sredinu , na tkz. polušpica a Stevketa na njegovo mjesto .
Iako , smatram da će Stevanović ispočetka počinjati sa klupe , jer nije on sad doveden kao ekstra pojačanje koji će podići Sevillu iz krize ali nadam se da će da će dokazati da vrijedi i ubrzo se nametnuti u prvih 11 :D

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 jan 2013, 20:07

pored Stevanovica imamo i Edina Viscu koji zna po krilu probiti. Samo je po mom misljenju je Bosko vise igrac koji centrira i ide preko krila a Visca vise igrac koji vuce u sredinu i sutira. Voljo bi da Safet i Viscu uvedu u repku.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 01 jan 2013, 20:18

cestitke Miroslavu na velikom transferu! vjerujem da ce za vec od naredne sezone on biti standardan u Sevilji... svi znamo da je on veliki potencijal i uz rad i trud momak ce napraviti veliku karijeru,sve najbolje Zmaju!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jan 2013, 20:19

Nadam se da će uskoro proći i taj ljekarski pregled, da znamo konačno, da nema više dilema da je u Sevilli.
Naravno da taj ljekarski ne bi smio doći u pitanje, al ....
Sve u svemu, da ponovim forumaše, sve najbolje mu želim u nastavku karijere. :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jan 2013, 20:22

Marca pise da je transfer milion eura,neko tu opasno muti.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jan 2013, 20:23

Da, istina, ne znam ko je ovdje jučer ili prekjučer pominjao oko 3 mil eur ???
Kao što rekoh već, moja želja je da se taj transfer što prije dovede kraju, pa nek' poslije kao što ostali rekoše, svojim radom i zalaganjem izbori za mjesto u timu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 01 jan 2013, 20:38

Čestitke Stevketu na ovom transferu, sjajno i za njega ali i za reprezentaciju.

Velika je stvar da danas u reprezentaciju imamo veliki broj igrača iz liga petice, kada se samo sjetim da su nam prije par godina reprezentaciju sačinjavali igrači iz klubova čije nazive je bito teško i izgovoriti, ovo danas izgleda obećavajuće, pogotovo što ovi postojeći igrači u najjačim ligama stvaraju preduslove da se taj trend nastavi te da u budućnosti drugi igrači iz BiH puno lakše pronađu svoje mjesto u tim ligama.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 01 jan 2013, 20:38

heh cudno :D nikad nebih rekao da ce on biti neki mega igrac :D dok sam ga gledao u borcu (istina bio je pravo mlad) djelovao mi je bas anti-talentovano :D kako sam se prevario u njega :D

btw srecno mu ;) svaka cast za njega ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jan 2013, 20:43

zizu1991 je napisao/la:Da, istina, ne znam ko je ovdje jučer ili prekjučer pominjao oko 3 mil eur ???
Kao što rekoh već, moja želja je da se taj transfer što prije dovede kraju, pa nek' poslije kao što ostali rekoše, svojim radom i zalaganjem izbori za mjesto u timu.
Ja sam rekao,jer su iz Vose rekli da je to jedan od rekordnih transfera Vojvodine sto bi znacilo tu cifu. ;)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 01 jan 2013, 20:43

delko je napisao/la:heh cudno :D nikad nebih rekao da ce on biti neki mega igrac :D dok sam ga gledao u borcu (istina bio je pravo mlad) djelovao mi je bas anti-talentovano :D kako sam se prevario u njega :D

btw srecno mu ;) svaka cast za njega ;)
Sigurno je da je on jako puno radio na svom napretku ali je isto tako sigurno da mu je i reprezentacija jako puno pomogla. Nije isto trenirati zajedno sa nekim anonimusima ili sa Džekom, Misketom ili Spahićem. Ono što je najvažnije jeste to što je on zbog reprezentacije i primjećen iako ne sumnjam da je i Spahić imao svoju ulogu u ovom transferu.

Upravo iz razloga koji ti spominješ smatram da prijateljske utakmice treba koristiti da se isproba što više novih igrača, barem 2-3 u svakoj takvoj utakmici. Nikakve svrhe te utakmice nemaju ako igraju igrači iz prve postave.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

ibrahimovic8
Kontakt:

Post Postao/la ibrahimovic8 » 01 jan 2013, 20:54

El Sevilla pagará algo menos de un millón y medio de euros por el pase

http://www.marca.com/2013/01/01/futbol/ ... 63887.html" onclick="window.open(this.href);return false;

marca.com pise da ce biti placen malo manje od milion i pol eura.....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: kakarut i 61 gost.