AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 29 dec 2012, 10:55

tacno bgm, unistio ga je mladic ovu utakmicu. odigrao je maestralno, sto se mene tice abatea treba balzamovat i zakopat gdje dok nam je ovog dijamanta.... svaka mu cast, napokon dobre bekove da imamo. i konstant odigra svaku utakmicu iznad ocekivanja.. samo stoperi skripe i taj jedan fantazista ali jbg vidjet cemo :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 29 dec 2012, 14:28

IlPrincipe je napisao/la:Nuovo capitano ! 8-)

ASAMOAH JE BIO POJEDEN ZA VEČERU .. 8-) 8-)

[youtube][/youtube]
Jeste momak potencijal, ali kako su igrači Juventusa odigrali tu utakmici, u jednom trenutku sam pomislio da je Konstant=Kafu .
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 29 dec 2012, 14:38

Maldini objasnio neke stvari....imam problem na compu nekakav,ne mogu da postavim intervju sa njim,ako neko moze nek stavi ovdje.
Edit
Eo uspio sam nesto..

MILAN - The legend of the house Milan, Paolo Maldini, the protagonist of a great interview with the newspaper La Repubblica. The former Rossoneri captain talks about his role on the edge of the Via Turati club and received calls in recent years: "The last two coaches have tried to take me inside. Leonardo wanted me to Milanello: "Even without doing anything - he told me - only with your presence." But I told him that did not make sense to introduce Milanello without a role. Galliani, in the presence of Leo, told me that the ds is a figure no longer exists and that Milan was fine in that role. To me it seems that there is a shortage. Allegri, last year, he told me that he needed someone that controlled him too, "Paul, how do I know if I have done something wrong tactically and also in the management of the locker room, which falls only on me?". He needed someone who had the personality to talk with the major players - with Ibra, with Boateng, with others - in an authoritative way. And he thought that I, with my past, I could do it. Max called me when I was on holiday in the States, just saying that I wanted to talk, because he needed me to manage the group. We met, we spoke on the phone and I warned him that this would be a problem for him. Allegri told me he had spoken with the club and everything seemed ok. Soon after, via SMS, wrote me that he would call in a few days. It was October 2011, I have not heard. I have never tried any, I repeat. It 'always been the opposite. " Then again, "Galliani does not want me? Maybe. It 's the manager who has won the most and has the right to choose the closest collaborators. We must also dispel the fact that I am of the Milan family. Since I stopped I have tried more. Berlusconi have heard and seen only once in three years and a half. " Pauline makes a comparison, bitter, with the recent past of Milan: "Let's talk about Milan, because I have had the good fortune to participate in wonderful 25 years. Well, when I arrived, I found already a great foundation for building a great team: great players and great people. Berlusconi has come and taught us to think big. Of course, with investment because buying the best. But he gave us the new mentality, especially: Sacks and the idea that the club should become a model for the type of game, for victories. In short, you have created something truly magical, thanks to the personality of those who are already there and who has arrived. Then, little by little, this has been lost and Milan was transformed by magic team, a team perfectly normal. And you know why? Because - unlike so many big European clubs with a similar past, like Real, Barcelona and Bayern Munich, where those who wrote the history of the team went to work there to convey to young people what he had learned - in Milan the company itself has stopped to forward that message, beyond investment. Within the current Milan there is no one among those who have made history, to have a significant role to play. How to Bayern? Exactly, but not only. Look at the history of Bayern and Real and the roles they had in the time Beckenbauer, Hoeness, Rummenigge, Butragueño, Gallego, Valdano. Even with the new arriving, this guide and this magic is easier to transmit through those who have tried and also set up. AC Milan has always been a great team, even in the days of my father. But the greatest magic there has been for 25 years. Then suddenly he lost. "

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 29 dec 2012, 15:09

Padovan je napisao/la:
IlPrincipe je napisao/la:Nuovo capitano ! 8-)

ASAMOAH JE BIO POJEDEN ZA VEČERU .. 8-) 8-)

[youtube][/youtube]
Jeste momak potencijal, ali kako su igrači Juventusa odigrali tu utakmici, u jednom trenutku sam pomislio da je Konstant=Kafu .
jos je znacanije da je u 90 minuta "cak tri puta" izbio loptu Asamoahu koji ne igra na svojoj poziciji i kome 1 na 1 situacije nisu opis posla niti to zna radit. I ti sto rece, kako je Juventus igrao, pogotovo kad se sjetim Vidala ko da je drogiran, ovaj Milan je odbrambeno djelovao kao Chelsea Guusa Hiddinka, a kad ih pogledas protiv Rome "neki dan" onda ti jos bude jasnije kako smo potracili utakmicu.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 29 dec 2012, 15:20

Bilo koji drugi dan, bilo bi dva razlike za Juventus kao što sam napisao odmah poslije tekme.

Bez želje da umanjujem pobjedu, MIlan i nije nešto posebno odigrao taj meč, nego je Juve jednostavno bio katastrofalan.

De Sciglio je igrač budućnosti i tu nema sumnje, to sam nakon Sampdorie pisao na početku prevenstva. Treba raditi s njim i nadati se da neće zavšiti kao Santon.

Ima li šta konkretno za pojačanja? Vidio sam za Iličića. Nije ko prije dvije-tri sezone ako mene pitate i može se reći da stagnira, ali hajde znaj kako bi u Milanu igrao.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 29 dec 2012, 19:13

Ma kako da ne imamo i vidovite Džazie na forumu :lol:
Pa i Milan je prošle sezone u Torinu odigrao katastrofalnu tekmu pa je Juve tek pred kraj sa 2 gola Marchisia uzeo 3 boda. Najlošija utakmica Milana te sezone i opet je malo tada falilo za bod. Šta hoću da kažem? Tu večer Milan je bio bolji ružna je utakmica bila ali opet domaćin bio bolji. Eh da Milan nije imao povrede onolike prošle sezone i da Ibra nije u nekim važnim utakmicama dobio suspenziju, da nisu poništavani čisti golovi ko zna bi li Juve uzeo titulu prošle sezone. Da je babi karambolka vozila bi trke ;)
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 dec 2012, 20:57

ahhahhah baresi kralju :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 dec 2012, 22:50

ovi Juventini sa foruma me na ove podsjećaju al fkt ..

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 29 dec 2012, 23:08

Hahahahahaha,sto me slatko nasmija! :lol: :lol: :lol:
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 dec 2012, 03:40

- Očito je najbolje za sve da napustim Milano ovog siječnja. Ako se to ipak ne dogodi, onda ću ostati. Ipak imam ugovor do ljeta 2015. godine - rekao je Sneijder za De Telegraaf.

Prema posljednjim informacijama, Inter bi pustio Sneijdera za osam milijuna eura, a prvi u redu za dovođenje nizozemskog veznjaka je navodno Manchester United.

Ajde ćelo, napokon pokaži da ipak nisi toliko gloop :!:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 30 dec 2012, 10:14

ko je pikaću, ko bulbasor hehehe :D ma snajder je fakticki dodzaba ali ne znam sta ce da rade, ja bi prije strotmana nego snajdera, samo je koji M skuplji :D

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 30 dec 2012, 12:06

"Prema pisanju talijanskih medija čelnici Milana ovih dana ponudit će Drogbi ugovor, a pretpostavlja se da će nekadašnji napadač Chelseaja ponudu i prihvatiti.

U nekoliko posljednjih dana Drogba se povezivao sa Juventusom, no izgleda da će ovaj napadač karijeru ipak nastaviti u redovima Rossonera.

Navodno će jedan od čelnika Milana, Adriano Galliani, odmah iza nova godine doći u Italiju iz Brazila u kojem trenutno pregovora oko transfera Alexandrea Pata i Robinha, kako bi finalizirao Drogbin transfer. "

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 30 dec 2012, 13:12

Koja bi šega bila da Drogba dođe u Milan a Rocchi u Inter :lol:

Ja sam za Drogbu kao privremeno riješenje. Mada je pitanje u kakvoj je formi pošto nije igrao jak fudbal već pola godine ali vjerujem da mu ne treba puno pošto se radi o izvanrednom profesionalcu. Šaraf može od njega dosta naučiti ali prije svega Niang.

Krepat ma ne molat!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 30 dec 2012, 13:28

procitah ovo

Journalist asked Robinho why he & Pato want to leave Milan, Robinho responded "The Club has to pay Drogba's salary...."
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 30 dec 2012, 13:32

Ništa nije isključeno i sigurno je da Drogbina plaća neće biti mala. Možda 4-5m vidjet ćemo. Taj igrač to i zaslužuje ipak je riječ o velikoj zvijezdi a da ne govorimo o njegovim kvalitetima. Izuzetno gotivim ovog igrača jer gdje god igra ostavlja srce na terenu i svi ga haman vole. Sad ovo što je Binho izjavio ima i tu nešto ali on sam želi da ide iz kluba njega niko ne tjera. Zadnje vrijeme uvijek govori kako osjeća nostalgiju. Pato također.

Krepat ma ne molat!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 30 dec 2012, 13:35

Moglo bi se reci standardno za Brazilce ;)

Jedini problem sa Drogbom je AKN a i to da bi mu trebalo vremena da udje u formu. Ali kada udje vjerujem da ce derati. Nema veze koliko godina ima. A i plata ce da bude veca od tih 4-5 mil. Ali vrijedi sigurno.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 30 dec 2012, 13:43

Ma to oko forme su gluposti, i da je ofalio u odnosu na proslu godinu on je toliko kvalitetan da se to uopste nece ni osjetiti ;)

btw. da se radi o bilo kojem drugom igracu rekao bih da je glup potez dovoditi ga u tim godinama ali posto se radi o Drogbi pa na makar i mali period isplati se.
Alessandro Del Piero !

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 30 dec 2012, 16:46

I da dodje,da ne bude na onom svom nivou,mislim da moze puno da doprinese napretku ovih nasih mladih napadaca.Ako budu radili na terenu i van njega,nema zime za nas napad.Kako rece baresi,pogotovo Niang.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 30 dec 2012, 17:02

Kada bi jos Alegri htio promjeniti formaciju npr. u 4-2-3-1 ili jos bolje u 4-3-1-2
evo ova 4-3-1-2
-----------------Abbiati----------------
-De Sciglio-Mexes-Zapata-Constant-
---------------Muntari---------------
-------Montolivo---Nocerino---------
----------------Bojan------------------
----------Drogba--El Shaarawy---------

Evo odlicna postava sa odlicnim igracima naravno ukoliko bi Drogba dosao , jos bi tu mozda dobro dosao Strootman na DMF i jedan stoper sa Zapatom , a Boatenga i Bojana mjenjati u zavisnosti s formom ,ili Boatenga staviti na poziciji Nocerina,jer ovaj Bojan stvarno se trudi trci vidi se da mu je stalo da se pokaze ;)

a sada ova 4-2-3-1

------------------Abbiati----------------
-De Sciglio-Mexes-Zapata-Constant-
----------Montolivo-Muntari-----------
-Boateng------Bojan-----El Shaarawy-
---------------Drogba--------------------

Odlicno bi bilo kada bi Drogba dosao , i placu mu negdje oko 6 miliona eura ne dati vise , takodje kao sto neko reve ovaj Africki kup bi mogao biti problem ,ali valjda nece ici na njega :mrgreen:

P.S. Ne dirajte mi Juventine ,dobri su oni kao braca jedan za sve svi za jednoga , kada jednom treba pomoc eto brace :D a ne ja jednom nesto zaratio na temi Man utd u vezi Milana i zovem ove svoje Milaniste ,kad meni kaze Scuddeto , meho ba pusti ih , vrati se na svoju temu ,a da li sam Juventino , svi bi Juventini na temu Man Uniteda i ne bi im bilo spasa :lol:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 30 dec 2012, 17:13

meho-medo@ potpis za ovaj dio o Juventinima mi smo svi ko braca ima i Milanista dosta sa kojima imam odlican odnos bratski posebno drug francobaresi@ meho-medo@ :D :D i jos njih par uz koje bih uvijek stao da neko sta kaze kao iza moje brace Juventina :D :D :D :D

Za neke druge smo mi copor ali oni ne shvataju sta znaci imati ovakav odnos kakav mi imamo zato su ljubomorni pa nas nazivaju coporom i ponosni smo na to :D :D

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.