lijep clanak nema sta
novinar je dobro primijetio da zbog svih silnih golova i rekorda ljudi messija gledaju skoro iskljucivo kao strijelca, a zaboravlja se u stvari koliko je on mocan igrac i bez tih golova, koliko asistira, koliko ucestvuje u gradjenju akcija, koliko dobro cita taktiku, koliko otvara prostora saigracima itd
messi ce sto posto dobiti cetvrtu zlatnu loptu za redom jer smijesno bi bilo da ne dobije, iako bi vecina nas voljela da to dobije iniesta, ili xavi recimo da je usao medju tri, ronaldo nema nikakvih sansi i po meni prije ronalda bi to trebao dobiti casiljas, pa cak i falcao
messiju dakle 4. zlatna lopta za redom, dodamo li tome da je dvaput bio drugi u tom izboru, nevjerovatnih dakle 6 sezona od 18. do 24. godine, nevjerovatne igre i jos nevjerovatnija konstantnost. svako ko prati fudbal pomnije i gleda objektivno stvari vec sad priznaje da je messi najveci ikada jer tesko je iko imao takvih 6 sezona u karijeri cijeloj
ja ocekujem da messi nece stati ni na ovoj cetvrtoj lopti, vrlo vjerovatno ako ne bude povreda kompletirat ce ovu strasnu seriju i sa petom i onda bi mogao malo odmoriti. kad vidimo nacin na koji igra mislim da nema teorijske sanse da i u godini koja pocinje za koji dan messi se zasiti, ili da barcelona dozivi neki radikalniji pad pa da se messi onda izgubi u sivilu
4. zlatna lopta je gotova stvar, a peta ce biti jos i laksa jer ce imati osvojenu spansku ligu sto je sad skoro definitivno, vidjecemo kup kao ce proci, a tu je naravno i liga prvaka koju barca po nekom pravilo u zadnje vrijeme osvaja svake druge godine i zaista je tesko vjerovati da neko moze zaustaviti barcu i messija u pohodu na novu titulu lige prvaka
dakle vrlo lako messi naredne godine moze osvojiti duplu krunu u spaniji, moze se lako ponoviti i da se osvoji sve moguce, messi kad vidimo kako igra uvijek ce biti ili bolji od ostalih ili ubjedljivo bolji, i po meni dakle, vec sad mozemo reci da mu se smijesi i peta lopta, samo da ne bude povreda tezih
ove godine je bilo evropsko, nije osvojena liga prvaka i spanska liga, ali messi je zlatnu loptu izborio nevjerovatnim individualnim dostignucima, u narednoj godini mislim da ce imati nesto slabiju individualnu statistiku, alli zato vise vazniijih trofeja, al opet ce i individualno odskakati od ostalih i to ce biti dovoljno da zaokruzi broj zlatnih lopti na 5, sto je onako lijepo i nekako okruglo, 4 opet djeluje nekako krnjavo, po meni dakle 5 komada, a za 6 ce imati priliku na svjetskom u brazilu i to ce biti puno teze, al po meni eto dakle 4. je vec njegova, 5. je vrlo vjerovatno isto njegova