FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Hoce li biti jos neki malonogometni turnir ? Bozicni ? Novogodisnji ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
To pitari imaju budzet od 20 mil ?DzoleZeljo je napisao/la:Jbg, svi vi razmilsljate kao da mi imamo budet od 20.000.0000 KM pa da mozemo davati pare u obucavanje/edukaciju ljud za marketing. Za jak marketing su potrebna jaka sredstva, mi to jos nemamo, niti mozemo puno izdvajati na tom dijelu da se ne bi osjetilo na platama igraca. Ovdje vecina olako svali sve na jednog covjeka kao da je on krivac za sve. Buki je tu, radi koliko covjek moze, odnosno koliko mu njegove i klubske mogucnosti dozvoljavaju, dopustaju..![]()
Imamo ove nove vrijedne momke, koji su tu iz ljubavi. Rade perfektno i evo koliko vidim, vecina njih je bas u toj bransi. Mene vise zanima koliko ce moci ovo sve vako, a da ih niko ne placa za to, ili da im u najgorem slucaju sredstva ne odobravaju...Tu upravo lezi problem, a ne u jednom covjeku ko mnogi to odmah predstvaljaju..
Evo sada je dosao Greda, i trebao bi se ovaj marketing ozbiljne svatiti (primjer 2009), ne samo na volenterskoj bazi, vidjet cemo odmah u narednih nekoliko dana koliko ce vode to sve piti... Ja se nadam da ce vratiti na ovaj primjer iz 2009.....
Za jak marketing treba sposoban covjek. Buki to nije, barem sto se tice marketinga.
I Numa mi je previse izvikan, radi dobro kad su dosli ovi praznici. Ali tokom polusezone sve je to slabo bilo. Vidjet cemo na proljecu kako ce biti stanje.
NO PYRO NO PARTY
mislim da je to to, Bajram je bio, pa i bajramski turnir, ne znam što Božićni nije 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@Buu- Problem je sto su pitari imali prije ljude za to, samo ne znam na kojoj osnovi su radili. (FKSINFO) Cak im taj portal znao zamjenjivati generalni portal. Mi to nismo prije imali, vec smo imali jednog covjeka koji je postaljen tu samo da bi "popunio" mjesno, jer od 2009 se nije zapravo nista radilo po pitanju marketinga...Nemoj me sada pogresno svatiti, bio je i Buki 2009, vec jednostavno kasnijih godina nije se toliko paznje, ni sredstava ulagalo u marketing...
Opet cu ti reci, nemoj sada pogresno protumaciti kao i drugi... Naravno, pored jakog covjeka trebaju i jaka sredstva za marketing. Bez ovoga drugog ne pije vode...E sada ovo zavisi, kakav marketing zapravo svakko od nas zeli...
Opet cu ti reci, nemoj sada pogresno protumaciti kao i drugi... Naravno, pored jakog covjeka trebaju i jaka sredstva za marketing. Bez ovoga drugog ne pije vode...E sada ovo zavisi, kakav marketing zapravo svakko od nas zeli...
Neko je spominjao Uni Credt banku i jos neku jaku firmu za sponzora, daj Boze da se to desi. Sto vise love u klub to bolje za nas.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- bistrikboy
- Kontakt:
Maloprije bio prilog na TVSA o dodjeli paketica sinoc,jako lijepo mora se priznati.Svaka cast ekipi na idejI!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Izvini kralju, ali pojma nemaš koliko ko radi. Pokrenuto je milion akcija, dosta ih je i realizovano, a ostale zahtjevaju malo više vremena ili više novca. Spominješ pitare. Oni ozbiljnije rade već skoro 2 godine, a naši su ih momci već stigli u ovih 3-4 mjeseca, a garantujem ako ostane ova ekipa uz klub da ćemo ih za koji mjesec dobro prešišati......samo treba još malo vremen i malo više novca......Buu je napisao/la:To pitari imaju budzet od 20 mil ?DzoleZeljo je napisao/la:Jbg, svi vi razmilsljate kao da mi imamo budet od 20.000.0000 KM pa da mozemo davati pare u obucavanje/edukaciju ljud za marketing. Za jak marketing su potrebna jaka sredstva, mi to jos nemamo, niti mozemo puno izdvajati na tom dijelu da se ne bi osjetilo na platama igraca. Ovdje vecina olako svali sve na jednog covjeka kao da je on krivac za sve. Buki je tu, radi koliko covjek moze, odnosno koliko mu njegove i klubske mogucnosti dozvoljavaju, dopustaju..![]()
Imamo ove nove vrijedne momke, koji su tu iz ljubavi. Rade perfektno i evo koliko vidim, vecina njih je bas u toj bransi. Mene vise zanima koliko ce moci ovo sve vako, a da ih niko ne placa za to, ili da im u najgorem slucaju sredstva ne odobravaju...Tu upravo lezi problem, a ne u jednom covjeku ko mnogi to odmah predstvaljaju..
Evo sada je dosao Greda, i trebao bi se ovaj marketing ozbiljne svatiti (primjer 2009), ne samo na volenterskoj bazi, vidjet cemo odmah u narednih nekoliko dana koliko ce vode to sve piti... Ja se nadam da ce vratiti na ovaj primjer iz 2009.....
Za jak marketing treba sposoban covjek. Buki to nije, barem sto se tice marketinga.
I Numa mi je previse izvikan, radi dobro kad su dosli ovi praznici. Ali tokom polusezone sve je to slabo bilo. Vidjet cemo na proljecu kako ce biti stanje.
@ Buu
Za Numu nisi nikako upravu, čuj previše izvikan. Čovjek je pokrenuo milion akcija, i realizovao dosta stvari. Pogledaj Holiday, djecu na poluvremenu, projekat Odbranimo Duplu krunu zajedno, i mnogo toga. Mnogo toga se promijenilo u uslovima novinara itd...
Za Numu nisi nikako upravu, čuj previše izvikan. Čovjek je pokrenuo milion akcija, i realizovao dosta stvari. Pogledaj Holiday, djecu na poluvremenu, projekat Odbranimo Duplu krunu zajedno, i mnogo toga. Mnogo toga se promijenilo u uslovima novinara itd...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Tifa!
http://manijaci.ba/index.php/novosti/fk ... jicic-tifa" onclick="window.open(this.href);return false;
http://manijaci.ba/index.php/novosti/fk ... jicic-tifa" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Da se ukljucim u ovu diskusiju oko marketinga...
Mi se nalazimo u 21.stoljecu i imamo naprednu tehnologiju i da bise marketing podigao na jedan veci nivo potrebna je samo internet konekcija i sposoban covjek...Nazalost mi ovo drugo nemamo u nasoj upravi kada je u pitanju marketing.
Nisu ni komsije toliko inovativne koliko kupe fazone sa interneta od ostalih klubova. Npr. fazon zajednistva i najave utakmice im je identicna kao ona sto koristi HSV...
Mi se nalazimo u 21.stoljecu i imamo naprednu tehnologiju i da bise marketing podigao na jedan veci nivo potrebna je samo internet konekcija i sposoban covjek...Nazalost mi ovo drugo nemamo u nasoj upravi kada je u pitanju marketing.
Nisu ni komsije toliko inovativne koliko kupe fazone sa interneta od ostalih klubova. Npr. fazon zajednistva i najave utakmice im je identicna kao ona sto koristi HSV...
PS: Sada ocekujem nekog pokemona koji ce reci da je HSV ukrao fazon od Sarajeva...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Njima to nije strano čitav im je klub kopija, ili nešto nasilno, nema tu ljubavi nit je to iz ljubavi iznjedreno ta svako zna, pa i oni, i nisu oni tema ovdje nego naš klub svetinja. 

@ubleha - ja za jedini projekat koji znam jeste plavo je srce u meni. Oni mozda jesu dosta stvari uradili ali oni su nevidljivi. Nama treba projekat koji ce nam puniti tribine, nesto slicno sto su navijaci uradili protiv Travnika. Posjetu nam je diglo sigurno za 2000-3000 dusa. I to je postignuto prekonoci, a ne bez dvogodisnjeg ozbiljnog rada. To je jos jedan dokaz da se moze i za 1 dan cudo napraviti(sto se posjete tice). Razumijem ja da treba dosta para da bi se neki projekti realizovali, ali za male projekte kao pozivanje na utakmicu preko radia, reklama na TV, plakati... ne treba dosta novca. Tramvaj nije dovoljan (posjeta je dokaz).
Numi i ostaloj ekipi nema se sta prigovorit za HM, dodjela paketica, druzenje sa igracima i upravom. To je za svaku pohvalu. Ali su na polusezoni zakazali( i tu ti je posjeta dokaz).
@ipetm - Ako je prosjek posjete 3000 tebi dobro. Onda odlican posao je uradjen.
@amerosm - nebi bilo lose kad bi i mi poceli od svaba kopirati
Numi i ostaloj ekipi nema se sta prigovorit za HM, dodjela paketica, druzenje sa igracima i upravom. To je za svaku pohvalu. Ali su na polusezoni zakazali( i tu ti je posjeta dokaz).
@ipetm - Ako je prosjek posjete 3000 tebi dobro. Onda odlican posao je uradjen.
@amerosm - nebi bilo lose kad bi i mi poceli od svaba kopirati
NO PYRO NO PARTY
Nisi u pravu, a evo i zašto.
Urađeno je preko 30ak projekata. Npr, oficijelna facebook stranica, Zvanična stranica, Plavo je srce u meni, postavljeni plakati na stadionu, akcija sa hengerima, plakati, nagradne igre na poluvremenu, ''djeca'' na poluvremenu, sve oko HM-a, džinglovi na radiju (da vrtili su se zadnjih nekoliko tekim i da i to košta).....i to je samo ono vidljivo. Što se tiče euforije oko travnika, akcija je ispala super, ali siguran sam da se 2-3 puta ne bi moglo ono ponoviti, to jeste ne bi sigurno došlo više raje.
Što se tiče posjete činjenica je da je na istu uticala i situacija oko paljenja zastave, pa raznih skandiranja (ovdje prije svega mislim na prenapuhanost incidenata od strane medija), dvije tekme bez publike......Pa protiv Širokog je bilo 8.000-9.000......
I kada saberemo sve ako pitarima oduzmemo derbi, a nama ove dvije tekme bez navijača, vidjećeš da nam je prosjek veći nego pitarima koji ovako nešto rade već dvije godine......
Urađeno je preko 30ak projekata. Npr, oficijelna facebook stranica, Zvanična stranica, Plavo je srce u meni, postavljeni plakati na stadionu, akcija sa hengerima, plakati, nagradne igre na poluvremenu, ''djeca'' na poluvremenu, sve oko HM-a, džinglovi na radiju (da vrtili su se zadnjih nekoliko tekim i da i to košta).....i to je samo ono vidljivo. Što se tiče euforije oko travnika, akcija je ispala super, ali siguran sam da se 2-3 puta ne bi moglo ono ponoviti, to jeste ne bi sigurno došlo više raje.
Što se tiče posjete činjenica je da je na istu uticala i situacija oko paljenja zastave, pa raznih skandiranja (ovdje prije svega mislim na prenapuhanost incidenata od strane medija), dvije tekme bez publike......Pa protiv Širokog je bilo 8.000-9.000......
I kada saberemo sve ako pitarima oduzmemo derbi, a nama ove dvije tekme bez navijača, vidjećeš da nam je prosjek veći nego pitarima koji ovako nešto rade već dvije godine......
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@bu - Prijatelju nisi u pravu u par stvari. Ne znam koliko se informisan oko marketinga i reklamiranja, ali pokusat cu skratiti koliko god to budem mogao. Naime, da bi dao reklamu na TV (Pored Interneta, kod nas i dalje MEDIJ broj 1, PONAVLJAM, kod NAS), ta reklama moze da kosta kao jedna kazna za baklje i pirotehniku, pa cak mozda i vise, u odnosu na kojem se programu zelis reklamirati. (Naravno, moze ti dati i na "TV Vogosca"(bez uvrede), gdje bi te realno doslo malo za ulaganje u odnosu na dobit, ali posto je realno veoma slaba gledanost TV Vogosce, sebi zabijes noz u leda jer znamo cinjenicu da vecina nasih dmacih tekmi na TV -u direkno, odmah oduzmi 2.500 od posjete automatski, na tribina ostane nekih 2.500 do 3.500. Recimo neki prosjek, i sada zelis dati lovu na reklamaciju a znas da neces moci privuci vise raje, jer svako ima svoj neki izuzetak. E ovo je reanost, sve dok ako nista ne napravimo istok ili zapad (u prevodu, budemo u mogucnosti smjestiti porodicne ljude na njega, ujedno i zaradivati od istoka ili zapada).
Druga stvar, zanima me od ovim malo upucenijih. Naime, moze li mi neko istaci koliko je zapavo novcanih sredstava ulozena za reklamiranje utakmice Zeljeznicar vs Travnik od strane "Manijaka"? Hvala
Druga stvar, zanima me od ovim malo upucenijih. Naime, moze li mi neko istaci koliko je zapavo novcanih sredstava ulozena za reklamiranje utakmice Zeljeznicar vs Travnik od strane "Manijaka"? Hvala
Necu reci da sam upuceniji, ali u vezi tog reklamiranja sam znas da je prvo bila internet kampanja (najvise preko FB). Ljudi su masovno postavljali onu jednu sliku kao profilnu, bio je jedan dobar tekst koji je neki forumas napisao pa su ga mnogi kopirali na svoj status, bio je onaj video za najavu utakmice, pa pogledaj event na FB od te utakmice, oko 3000 ljudi reklo je da ce attend (nesto slicno koliko pritisnu i za evropske utakmice). Onda je tu jos bila euforija zbog 11 pobjeda u nizu i kada bi ostvarili tu 12. bili bi prvi na svijetu u tom trenutku po broju uzastopnih pobjeda. Momci su onda lijepili crnobijele "plakate" po gradu, gdje god su stigli (za to je cijena minimalna).DzoleZeljo je napisao/la: Druga stvar, zanima me od ovim malo upucenijih. Naime, moze li mi neko istaci koliko je zapavo novcanih sredstava ulozena za reklamiranje utakmice Zeljeznicar vs Travnik od strane "Manijaka"? Hvala
I na posljetku je doslo ono sa autobusima. Dvije parole (sumnjam da su dosle puno para pogotovo jer su one velicine) koje su okacene na autobuse + barjaci (koje vec imamo). Inace, svi koji su htjeli da budu u busevima su dali po 5KM da bi usli, a u dva busa je bilo ukupno oko 60 (sigurno nije vise, cak je moguce da je bilo manje) ljudi. Bilo je tu onda jos ljudi koji su isli automobilima. I poslije te akcije sa busevima, opet kampanja po internetu gdje su ljudi postavljali taj klip, te fotke od toga, zavrsilo je to u mnogim medijima koji su najavljivali spektakl na Grbavici te podsjecali ljude na moguci rekord koji bi se ostavrio tom pobjedom. Eto, pa ti izracunaj otprilike koliko je to izaslo

haha nece biti vise turnira...a mozda i bude pa pitari osvoje duplu al na turnirima..ZZtop10 je napisao/la:Hoce li biti jos neki malonogometni turnir ? Bozicni ? Novogodisnji ?

ma beze raspravljate o marketingu i da imamo puno bolji nebi se nesto drasticno promjenilo neki dan raspravljam sa prijateljem pitarom
kako kod nas tj u gradu nema sanse da se odrzi kontinuitet velike posjete , eto svi govorite kako kod komsija taj segment je bolji u smislu marketinga a sta im je donio nista , posjeta nikakva , mislim kad se stvore normalni uslovi na stadionu da ce se povecati i posjeta bar kod nas , svaki klub ima par hiljada navijaca a ostatak su simpatizeri iako nevolim to tako gledati al to je tako tj. onaj tip navijaca koji se ne zeli muciti ako vec ide na utakmicu da ne mora razmisljati hoceli se na ulazu peglati jel mora novinu ponjeti da ocisti stolicu
i na kraju dodje ti kvalitet fudbala . , danas je takva klima u gradu da svak treci lik ne prati domaci fudbal sto je prije bilo ne shvatljivo tako da govor gredica kako u gradu ima otprilike 250 000 navijaca zelje i da 4 % treba da stimulisu da dodju na utakmicu je nidje veze ne kazem da nema al ...mislim a ovdje je vec bilo govora pored inf. glavni razlozi su negativna klima tj. razne suplje kafanske price , doslo je vrijeme kad se svi hvale kako imaju povjerljive informacije kako su culi stimanje ovo ono itd. i to raju odbija jer sta ce se peglati stim sranjem kad ima dovoljno toga u svom zivotu pa evo i na ovom forumu za se ispisati nekoliko stranica a u svakom drugom postu neko kaze ja poznajem ovog on meni rekao i slicno jednostavno ovu danasnju generaciju treba prekriziti
obrazovati mladje generacije a ove godine smo imali dobrih projekata kad su ljudi iz kluba isli po osnovnim skolama pa sad paketici plavi djeda mraz 

Ausburg nakon 17 kola zauzima 17. mjesto koje vodi u „cvajtu“. Ekipa koja je sakupila svega devet bodova evidentno mora osvježiti ekipu, a to je najavio i trener ovog bundesligaša, Stefan Reuter.
U njemačkim medijima su procurila dva imena. Klub je počeo pregovore sa Danielom Adlungom iz Energie Cottbusom, a portal tz-online.de je spomenuo i ime Eldina Adilovića, koji je navodno jedna od opcija Augsburga.
U njemačkim medijima su procurila dva imena. Klub je počeo pregovore sa Danielom Adlungom iz Energie Cottbusom, a portal tz-online.de je spomenuo i ime Eldina Adilovića, koji je navodno jedna od opcija Augsburga.
na ovom tz-onlineu kažu da je Adilović iz sarajeva
http://www.tz-online.de/sport/fussball/ ... 80384.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.tz-online.de/sport/fussball/ ... 80384.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- ASD
- Kontakt:
Sve igrace iz nase lige koji imaju potencijala da se prodaju negdje u inostranstvo(u dobre klubove) treba pozvati u reprezentaciju.zgembo89 je napisao/la:Ausburg nakon 17 kola zauzima 17. mjesto koje vodi u „cvajtu“. Ekipa koja je sakupila svega devet bodova evidentno mora osvježiti ekipu, a to je najavio i trener ovog bundesligaša, Stefan Reuter.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.