Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Padovan
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Padovan » 29 dec 2012, 14:34

Mnogo se uložilo na skauting, čitao sam da su dogovorili saradnju sa bivšim skautima Porta, i sad oni rade za Juventus na Južnoameričkom području (a znamo kako su sve otkrili ti ljudi).

Dolazak Sissoka džaba bi bio još jedan vrhunski potez Marotte.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 29 dec 2012, 14:43

Novinar Sky-a o oproštaju kapitena Juventusa.

Kako se bliži kraj godine, novinar italijanskog Sky-a Fabio Caressa je iskoristio priliku da se prisjeti Alessandra Del Piera i njegovog oproštaja.

Caressa je prenosio tu utakmicu protiv Atalante, a evo šta je rekao u vezi čitavog događaja.

"Fudbal je uvijek prepun emocija, ali postoje momenti koji su emotivniji od drugih. Prenosio sam veliki broj utakmica u svojoj karijeri, ali najemotivniji trenutak sam doživio na utakmici protiv Atalante, kada se oprostio Del Piero. To je bilo kao da izgubite ljubav ili kada moraš da se odrekneš nečega što ti je priraslo srcu."

"Sa jedne strane je bol zbog gubitka, a sa druge strane su svi oni lijepi momenti, sve ono zbog čega nešto zavolite. U tim momentima, navijači su se prisjećali svega onoga što je bio Del Piero, i to ne samo u Juventusu. Nisu se prisjećali samo Del Piera kao igrača, nego kao čovjeka i svega onoga što je on bio u njihovim životima."

"Zamislite nekog dječaka koji je zavolio fudbal zbog Del Piera i nakon dvadeset godina, završila je njegova mladost Del Pierovim odlaskom. Del Piero nam se svima zavukao pod kožu; nikada nijedna ružna riječ, nijedan incident, ništa loše što bi ga moglo "uprljati"."

"Osvajanje scudetta, njegovo dizanje u zrak u ulozi kapitena i onda odlazak. U tišini. Svi su plakali; plakala su djeca, stariji navijači, žene, plakali su momci, a Beppe Bergomi i ja smo također bili ganuti čitavom tom atmosferom na stadionu."

"U tim momentima sam nešto pomislio. Imam sina koji ima tri godine i kada dođe vrijeme da ga učim o fudbalu, da ga edukujem, ime koje ću mu sigurno spomenuti je Alex Del Piero. Jer Del Piero je znao da pobjeđuje, znao je da gubi.. znao je da stisne zube kada je bilo teško, nakon one povrede, pa zatim sjetimo se onog gola protiv Baria nekoliko dana nakon očeve smrti koja ga je mnogo pogodila. On je pao i ustao."

"Nastavio je da postiže golove nakon jednog sušnog perioda, kada nije mogao da postigne gol iz igre, nego samo iz penala. Na EURU 2000-te godine nije postigao nijedan gol, ali je stisnuo zube.. pa je u polufinalu SP-a protiv Njemačke postigao jedan od odlučujućih golova."

"On je znao da bude fudbaler i čovjek u svakom aspektu. Kada je pričao, svlačionica ga je slušala. Nije nikada previše pričao u javnosti, jer je Del Piero znao šta predstavlja Juventusu, njegovim navijačima i dječacima kojima je bio uzor."

"Kada me sin bude pitao ko mu treba biti uzor u životu i karijeri, odgovoriću mu Alex Del Piero."
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 29 dec 2012, 14:44

Koliko god Sissoko bio fantastican to znaci da ce gusiti Pogbu koji je najbolji mladi vezni igrac svijeta naravno msm do njegovog uzrasta 19 god..... Mada je malo ko bolji i od ovih sa 20 i 21.....
Osim ako Pogba ne bude igrao na poziciji Pirla a Mousa bude zamjena..... Msm ja sam aposlutno za njegovog dolazak jos ako bude dzaba, jer bolje i on na klupi nego Padoin.....
Al' jos je rano za ovakve price s obzirom da su pregovori sa slobodnim igracima dozvoljeni tek od januara a kako znamo sad je jos Decembar, tako da su ovo novinarske izmisljotine, mada ko zna mozda se nesto i iznjedri iz ovog....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 29 dec 2012, 14:56

[youtube][/youtube]

Sissoko bi za dzabe veoma dobro dosao, a ako ce nekog gusit nek gusi, Juventus je takva ekipa da se svako za svoju poziciju mora izborit i nikome se ne pravi mjesto, jedan Henry i Van Der Saar su dobili nogu, nema tu gusi mene ovaj ili onaj, ne igras dobro ma koliko bio mlad i perspektivan, a ko vise od Thierria, ipak ide se dalje jer bez tebe se moze i mora.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 29 dec 2012, 16:36

Ishak Belfodil Alzirac 20 godina igra za Parmu napadac prosao sve mlade selekcije Francuske trenutno igra za U-21 Franncusku repku i jako smo blizu da ga dovedemo u Januaru kazu da igrom podsjeca na Drogbu visok,snazan,brz odlican sa loptom

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 29 dec 2012, 16:52

Gledao sam ga par puta ove sezone, zabio 5-6 golova ako se ne varam. Nije loš lik.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 29 dec 2012, 17:00

Andrej je napisao/la:Novinar Sky-a o oproštaju kapitena Juventusa.

Kako se bliži kraj godine, novinar italijanskog Sky-a Fabio Caressa je iskoristio priliku da se prisjeti Alessandra Del Piera i njegovog oproštaja.

Caressa je prenosio tu utakmicu protiv Atalante, a evo šta je rekao u vezi čitavog događaja.

"Fudbal je uvijek prepun emocija, ali postoje momenti koji su emotivniji od drugih. Prenosio sam veliki broj utakmica u svojoj karijeri, ali najemotivniji trenutak sam doživio na utakmici protiv Atalante, kada se oprostio Del Piero. To je bilo kao da izgubite ljubav ili kada moraš da se odrekneš nečega što ti je priraslo srcu."

"Sa jedne strane je bol zbog gubitka, a sa druge strane su svi oni lijepi momenti, sve ono zbog čega nešto zavolite. U tim momentima, navijači su se prisjećali svega onoga što je bio Del Piero, i to ne samo u Juventusu. Nisu se prisjećali samo Del Piera kao igrača, nego kao čovjeka i svega onoga što je on bio u njihovim životima."

"Zamislite nekog dječaka koji je zavolio fudbal zbog Del Piera i nakon dvadeset godina, završila je njegova mladost Del Pierovim odlaskom. Del Piero nam se svima zavukao pod kožu; nikada nijedna ružna riječ, nijedan incident, ništa loše što bi ga moglo "uprljati"."

"Osvajanje scudetta, njegovo dizanje u zrak u ulozi kapitena i onda odlazak. U tišini. Svi su plakali; plakala su djeca, stariji navijači, žene, plakali su momci, a Beppe Bergomi i ja smo također bili ganuti čitavom tom atmosferom na stadionu."

"U tim momentima sam nešto pomislio. Imam sina koji ima tri godine i kada dođe vrijeme da ga učim o fudbalu, da ga edukujem, ime koje ću mu sigurno spomenuti je Alex Del Piero. Jer Del Piero je znao da pobjeđuje, znao je da gubi.. znao je da stisne zube kada je bilo teško, nakon one povrede, pa zatim sjetimo se onog gola protiv Baria nekoliko dana nakon očeve smrti koja ga je mnogo pogodila. On je pao i ustao."

"Nastavio je da postiže golove nakon jednog sušnog perioda, kada nije mogao da postigne gol iz igre, nego samo iz penala. Na EURU 2000-te godine nije postigao nijedan gol, ali je stisnuo zube.. pa je u polufinalu SP-a protiv Njemačke postigao jedan od odlučujućih golova."

"On je znao da bude fudbaler i čovjek u svakom aspektu. Kada je pričao, svlačionica ga je slušala. Nije nikada previše pričao u javnosti, jer je Del Piero znao šta predstavlja Juventusu, njegovim navijačima i dječacima kojima je bio uzor."

"Kada me sin bude pitao ko mu treba biti uzor u životu i karijeri, odgovoriću mu Alex Del Piero."
Ja se opet skoro rasplakah...

Adio legendo i vrati nam se... na neku od pozicija u klubu... :(

FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 29 dec 2012, 18:33

slika

Jel ovo Ballotelli stigao u Juventus :? :lol:

FC Ljuta Krajina

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 29 dec 2012, 18:44

Ja bih "zakonom" zabranio ove glupe i glupave frizure da se nose dok se igra u Juventusu, od Vidala pa do Pogbe, kad ih vidim ili onog Hamsika il Sharawia, ospem se sav.Nekako daju dozu neozbiljnosti i djeluju kao retardi.Al jbga to je samo moje vidjenje :lol:

pendjercity
Kontakt:

Post Postao/la pendjercity » 29 dec 2012, 20:00

LateraleSinistro je napisao/la:Ja bih "zakonom" zabranio ove glupe i glupave frizure da se nose dok se igra u Juventusu, od Vidala pa do Pogbe, kad ih vidim ili onog Hamsika il Sharawia, ospem se sav.Nekako daju dozu neozbiljnosti i djeluju kao retardi.Al jbga to je samo moje vidjenje :lol:
Svaka čast za komentar... Podržavam... Crvenim se radi kombinacije njihovih glava i dresa :oops:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Volim te BOSNO !!!

J@72

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 dec 2012, 20:59

Ako ga dovedemo, dominacija u Italiji i u Evropi će zaista biti neminovnost
ako moze objasnjenje za dominaciju u evropi bilo bi lijepo :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 29 dec 2012, 23:51

milanist je napisao/la:
Ako ga dovedemo, dominacija u Italiji i u Evropi će zaista biti neminovnost
ako moze objasnjenje za dominaciju u evropi bilo bi lijepo :D
Pa ja bih volio da to Conte i momci objasne na terenu. Mourinho je možda objasnio današnjom izjavom. Biće to dobro aBd.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 30 dec 2012, 00:12

ma i men ove frizure iritiraju,,, ali sta ces,,, ma samo neka dobro igraju,, a frizure,,jbs,,,nadam se ovom napadacu vise ko i suncu,,,,,valjda ce neko doci,,a da vrijedi,, vise mi je ovih polovnjaka preko glave,,,

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 30 dec 2012, 11:52

Ma vas bi Barca rasula ne bi lopte vidjeli.Daleko ste jos od glavnog favorita ali ima ovaj Juve veliki potencijal i dobru igru.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 30 dec 2012, 11:57

Johny je napisao/la:Ma vas bi Barca rasula ne bi lopte vidjeli.Daleko ste jos od glavnog favorita ali ima ovaj Juve veliki potencijal i dobru igru.
:lol:
Idi vidi jel Ovrebo u formi.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 30 dec 2012, 11:59

LateraleSinistro je napisao/la:
Johny je napisao/la:Ma vas bi Barca rasula ne bi lopte vidjeli.Daleko ste jos od glavnog favorita ali ima ovaj Juve veliki potencijal i dobru igru.
:lol:
Idi vidi jel Ovrebo u formi.
Cek'o Contea da mu istekne suspenzija.Necete valjda opet u drugu ligu "bez razloga"

Kakvo djete i balavurdija na ovom djelu foruma.Napisem mu objektivan post , on samo jos vise sroza ovaj Mafia Klub.

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 30 dec 2012, 12:02

Objektivno? koristi ponekad rjecnik za promjenu da utvrdis znacenje odredjenih rijeci.
Objektivnost i simpatizer Barselone ne idu u istu recenicu.Slava udarila u glavu.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 30 dec 2012, 12:18

LateraleSinistro je napisao/la:Objektivno? koristi ponekad rjecnik za promjenu da utvrdis znacenje odredjenih rijeci.
Objektivnost i simpatizer Barselone ne idu u istu recenicu.Slava udarila u glavu.
Sta je objektivno ? Ono sto zelis da cujes...

Trebao sam napisati : Juve bi rasuo Barcelonu i sigurno je glavni favorit LP.
Sreca pa imamo oci za razliku od tebe i tebi slicnih djecaka koji zive u zabludi.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 30 dec 2012, 13:42

Kad ovo pročitam ne bi rekao da pišeš o Vrbanjuši, a ne o prvaku Italije i jednom od najvećih klubova na svijetu. I onda kontaš da te neko uzme za ozbiljno.

FC Ljuta Krajina

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 30 dec 2012, 14:29

Johny je napisao/la:
LateraleSinistro je napisao/la:Objektivno? koristi ponekad rjecnik za promjenu da utvrdis znacenje odredjenih rijeci.
Sta je objektivno ? Ono sto zelis da cujes...

Trebao sam napisati : Juve bi rasuo Barcelonu i sigurno je glavni favorit LP.
Sreca pa imamo oci za razliku od tebe i tebi slicnih djecaka koji zive u zabludi.
djecaka? ja sam ti tu Barselonu pratio u vremenima dok je od Majorke kod kuce primala 3 gola, samo tad nije bilo te arogancije nego pokunji se i pljuj na Real. Vozdra

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: berardi25 i 1 gost.