Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

azTer
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la azTer » 28 dec 2012, 15:12

maximusdecimus je napisao/la:
azTer je napisao/la:
ne, jer se ne možemo oslonit na mogućnost da real pobijedi tih pet utakmica
ne kontam onda smisao tvog posta...zašto je 16 bodova prednosti nepovoljna situacija za Barcelonu(za Real jest i više od toga)? kako će se to odraziti na igre u Evropi kad mogu pred svaku sljedeću utakmicu u Ligi prvaka odmarati pola najboljih igrača i opet lagano osvojiti titulu prvaka Španije?
ne kažem da je za barsu nepovoljna situacija u primeri, nego da bi za sami fudbal bolje bilo da je prednost manja. meni je logično da je konkurentnost aspekt koji je važan za kvalitet lige, a samim time i za uspjeh na evropskoj sceni. banalan primjer - derbi između intera i milana je uvijek bio među najjačim i najgledanijim, ali ko gleda ove zadnje utakmice? samo zagriženi fanovi ovih timova i fudbala uopće. ja prvi ne želim gledat utakmicu sa dvije ipo prilike. da se razumijemo, ne poredim ova dva derbija samo navodim primjer koliko je bitno da osim rivalstva postoji i taj neki rezultatski naboj. kad je barsa zagrijana u primeri, bit će zagrijana i u ligi prvaka, logično.

to što barsa sad može odmarat neke igrače za ligu prvaka nije nužno dobra stvar. s jedne strane, bez obzira na prednost, ne smije se opuštat u primeri, a sa druge strane ako igrači ne igraju kontinuirano (tj. ako ih se često odmara), to može utjecat na njihovu formu. ja ne želim da se messija ili iniestu odmara samo zato što je +16.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 dec 2012, 18:00

[youtube][/youtube]

da se prisjetimo jednog odlicnog igraca, kad se samo sjetim koliko mi je bilo krivo kada je otisao iz reala :cry:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 28 dec 2012, 21:40

Di Stéfano: "Tenemos que apoyar
a Mourinho y estar unidos"
Naravno da se respectuje svačije mišljenje i onih što bi Mourinha sad šutnuli a na njegovo mjesto instalirali npr.Pellegrinija ali msm da se mišljenje don Alfreda pika više od svih corazon blancosa i nas zajedno.
Cijelo vrijeme sam i ja govorio da trebamo bit ujedinjeni i podržavat trenera a ne nakon onakve prošle sezone jedva dočekat da serremo(neki od nas) po čovjeku koji je zadužio Madrid više nego svi pelegriniji,ramosi,šusteri ,kurceri i slični zajedno pa na kvadrat.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 dec 2012, 23:01

Dakako da je i Šuster uzeo ligu sa Realom,kao i Jozo i dakako da je Šuster izgubio ligu u novembru,decembru sljedeće sezone kao i Jozo i dobio otkaz dakako.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 29 dec 2012, 09:52

Pa jesi li ti zaista dijete od 15 godina :? ,Bernd je uzeo ligu sa ekipom koju mu je napravio,posložio i naučio ih svemu don Fabio Capello a jel ti trebam rastabirit kako je ovu ekipu Madrida koja je prošle sezone izdominirala primeru uz sve moguće rekorde stvorio Jose.Tu je razlika izmedju trenera i polutrenera.
Doista nemam volje više da objašnjavam nikome kako se treba držat Josea ,mislite šta hoćete ,valjda smo svi zajedno opet madridiste i želimo najbolje za klub.
Don Alfredo Di Stefano

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 29 dec 2012, 09:54

pusti ga, cim se on fura na gojka onog sto je na fejsu znas koliko je sati :lol:

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 29 dec 2012, 13:24

Ha ha ha, pa Pelegrini je ostavio Murini bolje ekipu nego sto je Kapelo ostavio Susteru. Stim da je Suster "otres'o" Primeru u svojoj prvoj sezoni. Suster je igrao sa tri promjenjena igraca u odnosu na Kapelovu ekipu, nesto ne znam ni da je Murina napravio vise promjena od toga u odnosu na Pelegrinijev tim. Ne treba ni zaboraviti da je ekipa i dok ih je vodio Pelegrini trpala 100 golova u sezoni samo sto je Barcelona igrala bolje nego prosle sezone kada su napravili nekoliko nenadanih kikseva. I pljuvati po Susteru nije lijepo, nije on samo nas bivsi trener nego i bivsi igrac koji je u velikom stilu presao direktno iz Barcelone u Real.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 29 dec 2012, 13:38

Eko nema frke vjeruj šta hoćeš,Pelegrini,Šuster i sl su dobri za Getafe,Levante,Malagu a ako nisi primijetio sve šta je Mou napravioza godinu u Madridu onda mi nemamo o čemu pričati.
Inače taj Šuster je obična piccka koja je izjavila da je nemoguće pobijedit na Camp Mou i odma dobio nogu,reći da je Real osvojio titulu zato što je Barca igrala slabije je kriminalno.
Don Alfredo Di Stefano

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 dec 2012, 13:42

Novi Florentinovi uslovi za novi izgled Bernabeua ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 29 dec 2012, 14:08

Glupo je reci i da nije bitno kako je Barcelona igrala. Pelegrini bi bez problema bio prvi da je npr. osvojio onih 96 bodova prosle sezone jer je Barcelona imala 91. Izjava da je nemoguce osvojiti Primeru i to tek nakon par mjeseci ti nije pickasta ? Da ne idemo dalje u diskusiju, nebitno je. Ja Murinu ne volim i zelim da ode, ti ga volis i zelis da ostane i gotovo.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 dec 2012, 14:34

Mourinho je uspio srozati ugled kluba,nije napravio nikakvu igru,potrošio je 70 miliona na 2 nebitna igrača.Jedno je kad Pero baci na Kaku te pare,a drugo je kad Jozo zahtjeva Kanarinca i Skočimiša koji su za te pare nepotrebni.Uspio je izgubiti titulu u novembru što je rijetko kome pošlo za rukom,čak je uspio i Ikera na klupi ostaviti.Trebam li još?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 dec 2012, 14:42

Kasiljas je branio katastrofično i zaslužio je da sjedne na klupu. Ali tako isto u skorije vrijeme očekujem da će se i Ronaldo preseliti na klupu.
naprijed rejal

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 dec 2012, 14:48

Nađi mi koju Ikerovu grešku,a da ne uključuje prva 2 kola primere.Priznajem tada jeste imao grešaka,ali ostalo je branio kako treba.

Ja očekujem da se svi presele na klupu jer niko ne igra ništa i to je trenerova krivica.Da jedan igrač nije u formi to je do njega,al kad cijela ekipa ne igra onda je do trenera.

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 29 dec 2012, 14:48

Casillas ne smije na klupu, razumijes ? Ako ga treba staviti na klupu onda ce ici zadnji nakon sto posaljes ostalih 10 iz prvih 11 na klupu. A i kada ga stavis na klupu, ne mijenjas ga Adanom koji odmah prima tri komada iz tri pokusaja. To radis kada hoces nekoga da ponizis.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 29 dec 2012, 14:49

Ma čisto sumnjam da je problem u Murinju. Igrači su identični kao i prošle sezone, samo što smo prošle sezone bili 200% anganžovani na terenu. Trčalo se za svaku loptu. Ove godine skroz drugačija slika. Negdje sam pročito da smo ekipa sa najviše pogođenih prečki i stativa. Nedostatak sportske sreće i još tona faktora je razlog što smo daleko bodovno od barce. Nije murinjo kriv što barca ove godine gazi u primeri. Samo smo im mi otkinuli taj bod na camp nou. Ko zna šta donosi nastavak takmičenja, može se barci isto desit što je i nama ovu polusezonu. Ja se nadam da će Mou ostat na klupi do kraja sezone. Mi smo hendikepirani što se desnog beka tiče. Arbeloa je dobar samo u građenju lopte koja ide u korner ili aut. Treba nam tu jedan dobar igrač. Imali smo problema i sa napadačima, te povrede i pad forme. To će se valjda promjenit u nastavku sezone.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 29 dec 2012, 14:53

treba nama jedan odlican stoper pa da ramosa vratimo nazad na desnoga beka :)

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 29 dec 2012, 14:57

" onclick="window.open(this.href);return false;

8-)

ps. Messi i Biskvit dole nesto s brusilicom mlate, sjebase mi klip. :mrgreen:
Zadnja izmjena: SPY, dana/u 29 dec 2012, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 29 dec 2012, 15:00

Mourinho : "puede haber parecido una semana mala, pero ha resultado fantástica. El fútbol cambia mucho, pero hay algo que se mantiene: las alineaciones siguen haciéndolas los entrenadores"

mnogi su tuzni sto je real izgubio proslu utakmicu ali za mourinha sedmica je bila fantasticna :mrgreen:
cime se on drogira :D

dobar clanak,reakcija na ovu izjavu mourinha a i na njegovu izjavu da je tesko biti portugalac u spaniji (prikljucio se pepeu,ceka se jos izjava ronalda i coentraa :D)

http://www.as.com/opinion/articulo/mour ... iopi_1/Tes" onclick="window.open(this.href);return false;
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 dec 2012, 16:10

Real pristao na 150 eura vrijednu ponudu za ronalda :?
naprijed rejal

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 dec 2012, 16:12

Sveti je napisao/la:Real pristao na 150 eura vrijednu ponudu za ronalda :?
Ma ne vjerujem,mada ne bi to toliko ni bilo lose kad bi se mogao dovesti Falcao i Bale od tih para.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.