ne kažem da je za barsu nepovoljna situacija u primeri, nego da bi za sami fudbal bolje bilo da je prednost manja. meni je logično da je konkurentnost aspekt koji je važan za kvalitet lige, a samim time i za uspjeh na evropskoj sceni. banalan primjer - derbi između intera i milana je uvijek bio među najjačim i najgledanijim, ali ko gleda ove zadnje utakmice? samo zagriženi fanovi ovih timova i fudbala uopće. ja prvi ne želim gledat utakmicu sa dvije ipo prilike. da se razumijemo, ne poredim ova dva derbija samo navodim primjer koliko je bitno da osim rivalstva postoji i taj neki rezultatski naboj. kad je barsa zagrijana u primeri, bit će zagrijana i u ligi prvaka, logično.maximusdecimus je napisao/la:ne kontam onda smisao tvog posta...zašto je 16 bodova prednosti nepovoljna situacija za Barcelonu(za Real jest i više od toga)? kako će se to odraziti na igre u Evropi kad mogu pred svaku sljedeću utakmicu u Ligi prvaka odmarati pola najboljih igrača i opet lagano osvojiti titulu prvaka Španije?azTer je napisao/la:
ne, jer se ne možemo oslonit na mogućnost da real pobijedi tih pet utakmica
to što barsa sad može odmarat neke igrače za ligu prvaka nije nužno dobra stvar. s jedne strane, bez obzira na prednost, ne smije se opuštat u primeri, a sa druge strane ako igrači ne igraju kontinuirano (tj. ako ih se često odmara), to može utjecat na njihovu formu. ja ne želim da se messija ili iniestu odmara samo zato što je +16.