Bosanske piramide
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Rockefeller
- Kontakt:
Re: Bosanske piramide
Ma nemam Faraon. Mi smo švorc. 

- Rockefeller
- Kontakt:
Pa iskreno ne vidim u čemu je tu problem. Moj motiv da ovo napišem je i bilo to što si ti napisao, al' ja u tome ne vidim nikakav (društveni) problem. Inače tako je svuda u svijetu, ne samo kod nas. To nije zbog varanja, nego jer takav život smo počeli da živimo.NEZALAGANJE je napisao/la:E vidis,pitanje si postavio sa smijehom ,naravno i u saljivom tonu,ali upravo ta tvoja druga recenica ocrtava glavnu karakteristiku naseg naroda!Ako mene nema tu i ako nemam nekog upliva,nema nista od moje pomoci...Sve nam se svelo na dobitak u istom momentu,nema rada za opste dobro i dobro koje bi valjalo nasoj djeci i njihovoj djeci desetinama godina poslije...Za nasto sto vrijedi,trebaju godine mukotrpnog rada i odricanja,da bi se dobio zeljeni rezultat,ali te u neku ruku i razumijem,jer je ovaj narod toliko izvaran da ne vjeruje vise ni samom sebi.Medjutim,treba negdje i povuci liniju,posebno kad upoznas ljude koji dodju iz Perua,Australije,Frnacuske,Njemacke da pomognu otkopavanje...Tad vidis da si na dobitku,koji nije materijalan,ali se osjecas ispunjenim i ko zna kako ti sutra ta osoba moze pomoci ili ti njoj...Rockefeller je napisao/la:Dobro otkopavaću ako treba. Nego... ima li mene gdje tu?
Inače, ako dodješ pomoći, ti je makar smještaj organiziran?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Da,prijavis se i mislim da imas smjestaj i jedan obrok...Govorim ti kad je akcija u toku,a to je ljeti...Rockefeller je napisao/la:Pa iskreno ne vidim u čemu je tu problem. Moj motiv da ovo napišem je i bilo to što si ti napisao, al' ja u tome ne vidim nikakav (društveni) problem. Inače tako je svuda u svijetu, ne samo kod nas. To nije zbog varanja, nego jer takav život smo počeli da živimo.NEZALAGANJE je napisao/la:E vidis,pitanje si postavio sa smijehom ,naravno i u saljivom tonu,ali upravo ta tvoja druga recenica ocrtava glavnu karakteristiku naseg naroda!Ako mene nema tu i ako nemam nekog upliva,nema nista od moje pomoci...Sve nam se svelo na dobitak u istom momentu,nema rada za opste dobro i dobro koje bi valjalo nasoj djeci i njihovoj djeci desetinama godina poslije...Za nasto sto vrijedi,trebaju godine mukotrpnog rada i odricanja,da bi se dobio zeljeni rezultat,ali te u neku ruku i razumijem,jer je ovaj narod toliko izvaran da ne vjeruje vise ni samom sebi.Medjutim,treba negdje i povuci liniju,posebno kad upoznas ljude koji dodju iz Perua,Australije,Frnacuske,Njemacke da pomognu otkopavanje...Tad vidis da si na dobitku,koji nije materijalan,ali se osjecas ispunjenim i ko zna kako ti sutra ta osoba moze pomoci ili ti njoj...Rockefeller je napisao/la:Dobro otkopavaću ako treba. Nego... ima li mene gdje tu?
Inače, ako dodješ pomoći, ti je makar smještaj organiziran?
hamzaTM87 je napisao/la:Danas sam na Nat Geo u onoj emisiji Ancient X Files gledao o nasim piramidama . Dosla su neka dva strucnjaka i za 5 dana su dokazali da ovo nisu piramide , vec da je sve stvoreno prirodnim procesima . To su predoli Osmanagicu , ali on se samo pravio lud.
Gledao sam tu emisiju ali izgleda Osmanagic ne smatra relevantnim ocjene svijetskih strucnjaka.
Mozda su se Semiru ukazali drevni astronauti.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- stomaklija
- Kontakt:
Kao što rekoše ova 2 sa BBC-a. Poenta cijele priče je da smo se popeli uz piramidu a sišli niz brdoHeller je napisao/la:Vise o geologiji i stijenama zna "padavicar" u I razredu rudarsko geološke škole nego Semir

svi su se zaletili sa ovim piramidama. Mnogi ismijavaju rad nekih ljudi u vezi piramida, što nije fer stvarno.
Treba pokušat naravno zašto ne vidjeti šta se nalazi jer nešto ima očigledno.
Problem je očigledno što nekima ne godi da se išta nađe, pa šalju kuće kao Discovery i ostale da ismijavaju "naše piramide" i prave sprdnju, kao ej molim te kažu prirodnim putem nastalo sve ono. NA DISCOVERY!
Problem je očigledno što nekima ne godi da se išta nađe, pa šalju kuće kao Discovery i ostale da ismijavaju "naše piramide" i prave sprdnju, kao ej molim te kažu prirodnim putem nastalo sve ono. NA DISCOVERY!
Vođa zna.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Prijatelju,2 komentara iznad tvog upravo pokazuju tvrdnju(kao i nacin razmisljanja vecine nasih ljudi) da je sve sto dolazi izvana,bolje nego nase.Sami sebe podcijenjujemo,a cekamo da vidimo hoce li biti nekih pomaka!?Ne samo u vezi s piramidama,vec uopste sad govorim...nedim1993 je napisao/la:svi su se zaletili sa ovim piramidama. Mnogi ismijavaju rad nekih ljudi u vezi piramida, što nije fer stvarno.
Pa Osmanagić je tvrdio u toj emisiji da priroda ne može napraviti tj. stvoriti potpuno simetrične piramide,da ne mogu nastati ploče pod nekim uglom(msm da je bio u pitanju 45 stepeni) iz prirodni procesa,da su sve "piramide" okrenute prema sjeveru,ali upravu je da ovo ne mogu biti produkti prirode.Ali niti su simetrične,niti su ploče pod tim uglom koji kaže,niti su okrenute sve prema sjeveru i niz drugi stvari koje je tvrdio,ali koje su netačne.Najbolja mi je scena kad su ona dvojica uzeli obični kompas i stavili na jednu od ploča da vide koliki je ugao,a ispalo da je ugao 23 stepena,a ne 45 kao što ovaj tvrdi,te ono kad su pobjegli iz tunele,prepali se.
Moje mišljenje je da tu nema ničega,ali mogli smo dobro zaraditi na tome tj. iskoristi jer uvijek u svijetu ima ljudi koji vole putovati i istraživati "piramide" i slične stvari.I slažem se sa onom dvojicom da ako je bilo ili još ima alata tadašnje civilizacije kojom su ovo napravili zbog tehnike kopanja tunela i uvjeta u kojima ljudi rade vjerovojatno neće biti nađeni.Jer ljudi rade u jako lošim uvjetima,sa slabom rasvjetom...

Moje mišljenje je da tu nema ničega,ali mogli smo dobro zaraditi na tome tj. iskoristi jer uvijek u svijetu ima ljudi koji vole putovati i istraživati "piramide" i slične stvari.I slažem se sa onom dvojicom da ako je bilo ili još ima alata tadašnje civilizacije kojom su ovo napravili zbog tehnike kopanja tunela i uvjeta u kojima ljudi rade vjerovojatno neće biti nađeni.Jer ljudi rade u jako lošim uvjetima,sa slabom rasvjetom...

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kompasom mjerili ugao??Sve ti se samo reklo i koliko su oni kompetentni.bazeni je napisao/la:Pa Osmanagić je tvrdio u toj emisiji da priroda ne može napraviti tj. stvoriti potpuno simetrične piramide,da ne mogu nastati ploče pod nekim uglom(msm da je bio u pitanju 45 stepeni) iz prirodni procesa,da su sve "piramide" okrenute prema sjeveru,ali upravu je da ovo ne mogu biti produkti prirode.Ali niti su simetrične,niti su ploče pod tim uglom koji kaže,niti su okrenute sve prema sjeveru i niz drugi stvari koje je tvrdio,ali koje su netačne.Najbolja mi je scena kad su ona dvojica uzeli obični kompas i stavili na jednu od ploča da vide koliki je ugao,a ispalo da je ugao 23 stepena,a ne 45 kao što ovaj tvrdi,te ono kad su pobjegli iz tunele,prepali se.![]()
![]()
Moje mišljenje je da tu nema ničega,ali mogli smo dobro zaraditi na tome tj. iskoristi jer uvijek u svijetu ima ljudi koji vole putovati i istraživati "piramide" i slične stvari.I slažem se sa onom dvojicom da ako je bilo ili još ima alata tadašnje civilizacije kojom su ovo napravili zbog tehnike kopanja tunela i uvjeta u kojima ljudi rade vjerovojatno neće biti nađeni.Jer ljudi rade u jako lošim uvjetima,sa slabom rasvjetom...![]()

kako brate kompasom ugao. msm nisam nikad rukovo istim, nisam imo potrebe, al nisam čuo da kompas mjeri ugao 

Vođa zna.
koliko se sjećam bio je kompas,ali ako nije on(a siguran sam da jest)sigurno nije bio neki stručni instrument.Možda sam pogriješio,ali čisto sumnjam.Možda je i do prijevoda...NEZALAGANJE je napisao/la:Kompasom mjerili ugao??Sve ti se samo reklo i koliko su oni kompetentni.bazeni je napisao/la:Pa Osmanagić je tvrdio u toj emisiji da priroda ne može napraviti tj. stvoriti potpuno simetrične piramide,da ne mogu nastati ploče pod nekim uglom(msm da je bio u pitanju 45 stepeni) iz prirodni procesa,da su sve "piramide" okrenute prema sjeveru,ali upravu je da ovo ne mogu biti produkti prirode.Ali niti su simetrične,niti su ploče pod tim uglom koji kaže,niti su okrenute sve prema sjeveru i niz drugi stvari koje je tvrdio,ali koje su netačne.Najbolja mi je scena kad su ona dvojica uzeli obični kompas i stavili na jednu od ploča da vide koliki je ugao,a ispalo da je ugao 23 stepena,a ne 45 kao što ovaj tvrdi,te ono kad su pobjegli iz tunele,prepali se.![]()
![]()
Moje mišljenje je da tu nema ničega,ali mogli smo dobro zaraditi na tome tj. iskoristi jer uvijek u svijetu ima ljudi koji vole putovati i istraživati "piramide" i slične stvari.I slažem se sa onom dvojicom da ako je bilo ili još ima alata tadašnje civilizacije kojom su ovo napravili zbog tehnike kopanja tunela i uvjeta u kojima ljudi rade vjerovojatno neće biti nađeni.Jer ljudi rade u jako lošim uvjetima,sa slabom rasvjetom...![]()
![]()
Svaka im cast,ako su time uspjeli...Usput,budala vidi da ima vise od 22 stepena i to se vidi golim okom...Druga stvar,sto se tice sjevera.to je odredio vec nas geodetski zavod i utvrdjeno je da su odstupnja od tog pravca neznatna.Kako su ta dvojica,bez potrebne opreme odredili to,da mi je samo znati??Zato im se Semir i smijao,jer je znao koja im je 'misija',a opet je prihvatio da ucestvuje u njoj,jer covjek raspolaze argumentima...Usput,pisao sam vec o tome,ali cu ponoviti.Sve sto je Semir rekao,a tice se pobijanja onoga sto su oni iznijeli,je isjeceno.To znam,jer sam pricao sa njim,nakon sto sam vidio tu emisiju...

Nedim
to je neki specijalni

. Jedna zanimljivost koju sam pronasao na internetu, nisam stigao detaljnije da se informisem o tome, ali ukratko, radi se o sljedecem: Posto su sve svjetske piramide gradjene u grupama od po nekoliko njih i sve imaju pravilan razmjestaj u prostoru, pravilnu orijentaciju prema stranama svijeta, pa i pravilan razmjestaj grupa piramida u prostoru, neko je razmisljao o tome da li egipatske, bosanske i jos neke piramide u svijetu tvore jednakostranicni pravilni trougao. Nazalost nije se uspjela pronaci treca grupa piramida koja bi cinila trecu tacku u jednakostranicnom trouglu, ali...Na svu srecu, inituicija je navela jednog istrazivaca da pokusa sljedece: Spojio je pravom linijom lokaciju egipatskih i lokaciju bosanskih piramida i onda je trecu nedostajucu tacku projicirao da dobije potpuno pravilan jednakostranicni trougao ciji su uglovi po 60 stepeni. I sta se desilo, treca tacka se projicirala u Ukrajini i to, vjerovali ili ne, tacno na lokaciji koja je otkrivena nedavno i na kojoj se vrse arheoloska iskopavanja i za koju se pretpostavlja da su nove evropske tj. ukrajinske piramide

Evo pronašao sam na Wikipediji tzv. geološki kompas kojem je jedna od funkcija i ta mjeri ugao.
@Sheyi
jako interesantno,ako možeš reći gdje si našao?

@Sheyi
jako interesantno,ako možeš reći gdje si našao?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
reci mi da se salis da ovo na slici nije jednakostranicni trougao??nedim1993 je napisao/la:to nije jednakostranični trougao
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 29 dec 2012, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
kako nije? 

uzmite lenjir eto. desna je veća. ja nemam ovde lenjira nigdje a sad bi izmjerio 

Vođa zna.
pa izmjerio sam i ova što spaja Visoko i Lugansk je veća od ostalih.nedim1993 je napisao/la:uzmite lenjir eto. desna je veća. ja nemam ovde lenjira nigdje a sad bi izmjerio
pa brate jednakostranični ima sve stranice jednake tj iste dužinebazeni je napisao/la:pa izmjerio sam i ova što spaja Visoko i Lugansk je veća od ostalih.nedim1993 je napisao/la:uzmite lenjir eto. desna je veća. ja nemam ovde lenjira nigdje a sad bi izmjerio

Vođa zna.