Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 17 dec 2012, 20:03

rio_Ferdy88 je napisao/la:Fellaini kažnjen s tri tekme neigranja radi zidaneovskog udaranja jednog od mesara s Britannije. :mrgreen:

Nema ga protiv West Hama, Wigana i Chelseaja. Eto šanse Barkleyu. 8-)
Heh :roll: pošteno od FA s obzirom koliko si ovi trupci iz Stoka nevinašca. :evil:
Ali kako i reče-eto prilike za Berkleya aali tu bih ja "ugurao" Ovieda/ Osmana =ali da obeča da če dodati a ne pucat po golu, :lol: a na njegovo mjesto Berkleya pa da vidimo gdje smo ;)
A Fergiu šipak za želje o zamjeni ;)
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 17 dec 2012, 20:16

Ja bih Pienara izbacio i poceo gradit ekipu bez njega jer je jednostavno presebican.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 dec 2012, 20:45

Narin je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:Bože sačuvaj. Je li Tevez dobio ikakvu kaznu za udaranje Jonesa i kolika je ako jest ?
Nije..
Pa ja. :roll:

@obi: Fella je najbolji igrač ekipe trenutno i dosta će se osjetiti njegov izostanak.

@zeljocity: Pienaar jeste sebičan ali mora neko biti u ekipi ko zna baš lopte igrati. Kada bi našli nekoga sličnog znanja, i ja bih ga gurnuo dalje od Evertona ali dotad, on je jedini koji zna maestralno baratati loptom i neka ga jer opet zna nekad i dodati, nije baš tako crno. :D .
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 dec 2012, 13:06

Ma jarane znam ja to samo ne mogu mu prezalit onih par nedodavanja u zadnjim minutama tekme kad su se mogla i sva tri boda odnijet ali eto ocekujem da ce se oduzit.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 18 dec 2012, 15:54

zeljocity je napisao/la:Ma jarane znam ja to samo ne mogu mu prezalit onih par nedodavanja u zadnjim minutama tekme kad su se mogla i sva tri boda odnijet ali eto ocekujem da ce se oduzit.
Samo da je discipline, ali nije on više dečko pred kojim je karijera i kojem se moraju crtati neke stvari, on bi to već trebao sve znati. Ali dok Moyes nekoga sličnog ne isčupa, neka ga. Mora i jedan takav biti tu.
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 20 dec 2012, 10:02

Maa slažem se s vama ,ne 100%-več10000%...Pienaar koliko je dobar, zna ga zasrati kao malo ko...kontam, sve što više gledam onih 5-10 zadnjih sekundi utakmice protiv Stoka ,to bi mu više glavu otšerafio...i to nije prvo i jedino sranje koje je napravio u ovoj sezoni.Ta velika sebičnost nas je koštala bodova i bodova. Ali kao i NTBoLa reče-sad je dobar, bobe se slažu(ok,ok, :? :roll: ne koliko bi trebalo i moglo...ali) ali prvom prilikom bi ga u U-21 šutnuo pa se igraj tamo-tamo bi ga Stubbsey još i ispljesako. Neznam zašto neupotrebljava Moysey više onog malog Ovieda -čini mi se i više nego dobar, može igrati po ljevoj strani...pa :| :? ??
Jedva čekam tekmu sa Čekičarima da vidim šta če Moyes "iskemijati" bez Fellainia -koji JESTE naš trenutno najsjajniji igrač ovog momenta, ali ima kratak fitilj za jednog tako profi igrača-ok, nekažem da ja nebih odvalio Shawcrossa ali brate, uradio bih to na hinjaka /izgazio bih mu noge sa brojem 48 da bi se čudio kako još hoda !/ kao i oni što to rade,a ne onako-ali ,elem, idemo dalje.
Da ne gušim -idemo na več uobičajenu rubriku: Brojeke i Slova :lol:
Dvoboj sa Čekičarima :)
2 Number of Premier League hat-tricks by Everton players against West Ham - more than any other side. Kevin Campbell netted three times in our 6-0 win at Goodison in May 1999 with Nick Barmby repeating the feat at Upton Park in February 2000 during a 4-0 victory, which remains our biggest on the road in the Premier League.

5 Goals scored by Louis Saha against West Ham in the Premier League for the Toffees, more than any other player.

7 Goals scored by Everton in their biggest victory over the Hammers, via a 7-0 result in October 1927 at Goodison. Tommy White scored two goals in his only appearance of the campaign, as Dixie Dean was injured.

9 Unbeaten games for Everton against West Ham United in all competitions, with five victories and four draws. The Toffees' last defeat to the Hammers was 1-0 at Upton Park in April 2007.

10 1-1 draws for the Toffees in the Premier League during 2012, with the 1-1 result at Stoke last Saturday taking our total to 1,111 draws in all league games!

17 Occasions that Darron Gibson has played the full 90 minutes in the Premier League for Manchester United (6 times) and Everton (11) with the Irishman still to be on the losing side in any.

21 The number meetings between the two managers, with Sam Allardyce leading 9-8 in victories on the head-to-head record.

49 Premier League starts for Seamus Coleman, the Irishman's first being at Fulham in September 2010. The full-back was our last scorer at West Ham, during a 1-1 draw three months later.

58 Premier League goals scored by Everton against the Hammers in the Premier League - more than any other team.

65 Games since West Ham last scored more than two goals in a game against Everton, last doing so in a 4-3 victory at Upton Park in February 1974. The Toffees have scored more than two goals on 13 occasions in that time.

Stats courtesy of Gavin Buckland (@GavinBuckland1 on Twitter).

COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 20 dec 2012, 19:50

Jak je West Ham kući a nema Fellainia. Nekako najviše na X vuče. :|
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 22 dec 2012, 18:05

Odgledah tekmu i ...strašno koliko može jedan ispodprosječan sudija da uništi utakmicu (u slučaju Evertona je do simptomatično-iz utakmice u utakmicu!) dva crvena i loš linijski sudija! Ali, iupak je ,u nekome j**enome iskrivljenome paralelnome svijetu fudbala i pravde došlo "sve na svoje mjesto" i odnjeli smo sva tri boda sa Upton Parka-ZASLUŽENO...jer koliko god netko može što prigovoriti -regularan gol Osmana je poništen!!!
Jelavić mi je veliko razočarenje, svi nekako sivi su mi bili ,nevidljivi...utakmica za zaborav.
Wigan Athletic na Goodisonu...vrijeme za revanš /iskupljenje za lošu utakmicu tamo u prvoj polovici sezone?? Sva tri boda da ubilježimo? Iskreno nadam se i želim da vjerujem.
COYB!
NSNO

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 22 dec 2012, 18:07

Cestitke na novoj pobjedi.
Dokazali ste da se moze i bez Fellainia i to protiv veoma teskog protivnika,pogotovo jer ste igrali u gostima.
Da Evertonu nisu oduzeti oni bodovi iz nekih prethodnih utakmica,možda bi se nalazili i na 3 mjestu.
Ali sve u svemu,jos jedna odlična sezona za Everton.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 22 dec 2012, 20:10

Pienar igrac odluke :lol: :lol: , eto iskupio se malo.

Gledam tabelu mislim da do kraja sezone nema nista od 4 pozicije.

1) United
2) City
3) Arsenal
4) Everton
5) Totenhem
6) Bromwich
7) Celzi
8) Stoka sa 4 bodova zaostatka za Celzijem, znaci prvih 7 se izdvojilo sad za sad i od ostalih klubova jedino bi mozda Liverpul mozda mogao se upetljat u borbu za Evropu. Pitanje je koliko je zapravo jak Bromwich? Ako bi oni otpali u slijedecih 8 kola to bi bilo super, a ako se pak zadrze medzu prvih 7 i pritome Liverpul se upetlja u borbu za Evropu postoji mogucnost da se ostane bez Evrope. United, City, Celzi, Arsenal i Totenhem su barem po meni van dometa mada nikad ne reci nikad. Znaci po meni vjerujem da ce prvih 5 biti upravo ove koje sam nabrojao i onda ce Everton, Liverpul i Bromvich da odluce o ta 2 preostala mjesta za Evropu. Mislim da bi najbolje bilo fokusirat se na ligu i batalit sve kupove u kojima se igra, jednostavno tu uigravat b ekipu i mladje igrace.
Who is your čampion??

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 22 dec 2012, 20:13

Narin je napisao/la:Cestitke na novoj pobjedi.
Dokazali ste da se moze i bez Fellainia i to protiv veoma teskog protivnika,pogotovo jer ste igrali u gostima.
Da Evertonu nisu oduzeti oni bodovi iz nekih prethodnih utakmica,možda bi se nalazili i na 3 mjestu.
Ali sve u svemu,jos jedna odlična sezona za Everton.
Hvala na cestitkama samo pricekaj kraj sezone pa onda cemo vidjet koliko je uspjesna sezona.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 22 dec 2012, 21:11

Nova 3 boda na veoma teškom gostovanju na Upton parku gdje je jedan Chelsea fasovao 3 komada. Odavno nisam gledao ovakav Everton, koji na svakoj mogućoj utakmici ide po 3 boda i ne preza ni pred kim. Samo ovako nastaviti, bodovi se lagano skupljaju. Samo dva poraza zasad, WBA i Reading. Gledao obje utakmice, skroz nezasluženo ali Bože moj.Pienaar nakon kritika donosi pobjedu, možda bi ga trebali malo ćešće ružiti. :lol: Lijepo je vidjeti i da Anichebe zabija, Moyesov džoker s klupe.

Eh, sad dolazi Wigan na Goodison. Fellaini odrađuje kaznu a evo i Gibson dobio crveni tako da ga neće biti. Wigan je, koliko sam skontao, odigrao zadnje dvije, tri utakmice osakaćen, bez dosta igrača, a valjda će tako biti i sad s Evertonom pa da se uknjiže nova 3, rutinska, boda.
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 26 dec 2012, 18:24

Nova tri boda-igra u nekim momentima odlična ali kraj... :? :roll: kraj,i ti momenti t.z. "sudačke nadoknade" nam budu kao da nas neko daskom po glavi opali pa pod konruzijom malog mozga igramo-totalno smo grogi i zbrkani!!Uvjek ali baš UVIJEK se zbediram u tim momentima i neki se srah uvuče. :evil: A gol koji smo primili.... :evil: :evil: :evil: realno to bi se trebalo upisati kao "autogol odbrane= Bansey,Distine i Howard"
Heh,u redu-malo sam u nekih dva tri kola preskeptičan,rezigniran i ljut,i gle...u obe zadnje utakmice smo dobili iz ne baš ljepe i lepršave igre ?!?! Heheh-samo tako-j**eš dojam , bobe su bitne ;) (6 poena su upisani!) i sad nam dolazi pobjednik CL -ChelseaFC...na naš Goodison, i naravno, skromno bi bilo reči da bi samo bod , idemo na tri pa šta bude-nama su bedara ovi "manji" a sa "glavonjama " se pošakatamo bez beda. ;)
Još jedna utakmica bez Big Felle.
Najvjerovatnije niti Cole (WestHamUtd.FC) niti Gibson (EvertonFC) neče dobiti zabrane igre zbog crvenih koje dobiše u posljednjem zajedničkome ogledu. I Allerdyce i Moyes su uložili žalbe /prigovore na crvene kartone.
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 dec 2012, 19:31

Neka su 3 boda ostala na Goodisonu, to je najbitnije. Bitno je da se ne prosipaju bodovi, jer bilo je odličnih partija pa su se gubili bodovi a ovako, nek je i neka loša partija donijela koji bod. Jagielka se upisao u listu strijelaca, dobar gol glavom. Osmanov je sretan, ali gol je gol. :)

Chelsea se diže lagano i bit će veoma nezgodna utakmica ali samo hrabro i jako, pa šta bude. 8-)
Who dares, wins !

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 27 dec 2012, 00:14

Da li je prosla zalba za Gibsa i kada se Fellaini vraca ?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 dec 2012, 00:32

neo je napisao/la:Da li je prosla zalba za Gibsa i kada se Fellaini vraca ?
Propustaju obojca mec protiv chelsea ;)

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 27 dec 2012, 00:33

Hvala na odgovoru, no nisam siguran za Gibsa jer se ceka odluka, kao sto je vec napisano i u prijasnjim postovima, jedino ako nije izasla sluzbena obavjest !?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 27 dec 2012, 16:06

Poništen crveni karton Darrena Gibsona.

Good news for #EFC. Darron Gibson's red card against West Ham had been overturned and he won't face a ban
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 27 dec 2012, 17:15

soxx je napisao/la:Propustaju obojca mec protiv chelsea ;)
:D Jaap, Fella propušta još samo Chelsea, ali Gibson...
Sportfanatik je napisao/la:Good news for #EFC. Darron Gibson's red card against West Ham had been overturned and he won't face a ban
;) :twisted: I told you so 8-)
Ovaj meč je prilično nam važan jer je to sudar dva pretendenta na CL i držanje priključka za tim mjestima koja vode u Evropu.
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 27 dec 2012, 20:12

Fino 3 bobe kao sto je vec receno upisane i sad Celzi koji je u zadnje 2 tekme postigao 9 golova, bit ce guravo ali se nadam nova 3 poena su tu. Da hoce vise ovaj Bromwich pocet gubit, nikako mi se ne svidja da su tu u vrhu.
Who is your čampion??

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.