Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

10DelPiero
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la 10DelPiero » 27 dec 2012, 00:49

Ma ja sam prezadovljan klubom, politikom i planom, smetaju mi neke sitnice ali daleko od toga da je bilo kakva kritika upucena Conteu i ljudima koji vode Juve. Samo je napadac potreban da se ekipa svrsta u sami vrh evropskog fudbala a meni se cini da ne rade sve sto je u njihovoj moci da to i urade, iako ja vjerovatno grijesim ali opet takav dojam ostavljaju :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 27 dec 2012, 01:03

ko ce ga znat, ja pratim juve vise od 15 godina i ako sam ista naucio to je da sto se tice transfera nista nikom ne vjerujem

dva transfera su mi ostala u sjecanju, a to je prelazak zidana u real i dolazak vieire u juventus, nema sta se nije pisalo ta dva ljeta, jedan dan hoce drugi nece, svaki dan palio teletext na rai da vidim ima li sta il cekao one euro news na TVSA sto su bile oko 11 navecer da vidim ima li sta :lol:

danas je sve mnogo drugacije, prati se situacija bukvalno iz minute u minut i onda je nama navijacima mnogo teze, svki dan novih 5 imena se pojavi
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 dec 2012, 08:05

Mojne se samo sikiriki momci.

Biće to dobro aBd, jedna titula je na dobrom putu da se osvoji...

31 scudetti vinti sul campo... 8-) :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 27 dec 2012, 11:16

Juventus strike Doria deal
Sky Sport Italia are claiming that Juventus have done a deal with Botafogo for Matheus Macedo Doria.

The Old Lady have been monitoring the Brazilian teenager for some months and a transfer fee has apparently already been agreed.

The Turin giants will hand over €4.2m for the 18-year-old, although it is unclear when he will move to Italy.

Reports suggest that the South American defender will either arrive next month – and then be loaned out to a smaller club – or he’ll join Juve directly in the summer.

The Botafogo youth system product is a left-footed player who can be used in a four or a three-man rear-guard.
8-)
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 27 dec 2012, 14:38

Stvarno nemam nista protiv ovog Doria treba dovoditi mlade igrace ali davati 4 miliona za poziciju na kojoj si popunjen jer i Peluso ce doci a neces dovesti napadaca je po meni smijesno :? opet kazem sve stoji koliko je Juve napredovao i postigao sa novom upravom i Conteom ali ovo sto rade vezano za napadaca tj ta tvrdoglavost da se ne dovodi je amaterski po meni

Jer niko me ne moze ubijediti da u dva prelazna roka nismo mogli dovesti napadaca vrhunskog jer pare ocito nisu problem kad za Pelusa dajemo 6 miliona ovoj trojici panjeva u napadu 8 miliona ali nemamo para za vrhunskog napadaca :evil: :evil: :oops:

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 27 dec 2012, 15:19

evo napravit cu malu paralelu izmedju lazia,intera s jedne strane i juventusa s druge, oni imaju glavnog napadaca koji je bolji od svakog naseg klose i milito, a mi imamo 3 izjednacena matri, kvaljarela i bendtner

ja bih uvijek odabro ovu nasu opciju s 3 izjednacena, nego jednim odlicnim, zamisli situacije imamo jednog odlicnog napadaca koji se povrijedi pa ga ne bude par mjeseci il bude suspendovan il padne u formi pa ne moze nista da zabije, itd itd, ko ce ga mjenjati, neki junior koji veze neme

ovo sad sto sam napiso se desava interu il laziu jer nemaju dostojnu zamjenu na klupi, a mi s druge strane imamo i zato smo mi tu gdje jesmo, a oni nisu, primjer ti zadnje kolo, mi ubacimo rezervu matrija koji nam donese pobjedu, inter ubaci militovu zamjenu koja promasi gol s pola metra

suma sumarum: bolje ujednacen kvantiet nego kvalitet i antikvalitet

slazem se da nam treba napadac, al tano ne postoji nikakav osnov da se kritikuje rad trenutne uprave

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 27 dec 2012, 15:24

Ja ipak podrzavam Dorijin dolazak. Nije puno dati 4 mil. za igraca koji se vec dokazao u ligi koja jedna od najboljih u svijetu pored Lige5. Treba racunati da mozemo ocekivati jos 2 sezone max. sa Barzaglijem na visokom nivou. Godine ce uciniti svoje. Do tada sam ubjedjen da ce Doria izrasti u stopera visokog kvaliteta bas kao sto sad Bonucci prolazi kroz taj period.

Kako god obojica, i Doria i Peluso ce doci kako stvari stoje sa pozajmicom sa pravom otkupa sto je sjajan potez u slucaju da se ne dokazu. Ne treba ocekivati sad da igra prvu postavu pored Barze, Bonuccia, Chiellinija, Caseresa i jos Marrone sad poceo na toj poziciji, ali vjerovatno ce odigrati par tekmi dok se Chiellini ne vrati. Peluso ce se najvjerovatnije rotirati lijevo sa De Ceglieom, dok Asa bude na kupu nacija.

Volio bih da vratimo Immobilea, uvijek je dobro imati takvog mladog igraca na klupi.

FORZA JUVE!
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 dec 2012, 15:38

Ja sam ljetos bio malo i razocaran, jer nije stigao napadač po mjeri, ali sad sam u potpunosti miran, jer znam da u ovom trenutku nije realno da isti dođe. Za ljeto će biti već druga stvar, pokušati nekog na kraći period do ljeta odraditi, popuniti ostale dijelove ekipe i onda na ljeto sve karte na napad. Ovim napadačima dati do kraja sezone da odluče o svojoj sudbini ;).
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 27 dec 2012, 15:55

to je to, moze neko zvat nase igrace kako hoce, al svi kad tad urade nesto dobro i svi do jednog na svoj neki nacin doprinose ekipi i sigurno nisu bez razloga u timu

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 dec 2012, 16:48

blago nama ako cemo se ravnat po Interu, Napoliju, Laciu pa cak i Milanu, onda talijanski klub vise nikad nece osvojiti LP...

kao sto rekoh od njih smo jaci i bez Vidala ili Markizija- treba ih onda unovcit dok se moze i dovest 6-7 Pelusa i Padoina zlu ne trebalo ;)

ambicija nam mora biti LP, i ove sezone nam fali tako malo, JEDAN IGRAC, dakle fali nam 10 miliona obestecenja i 3 miliona plate( sto se moze kompenzirat prodajom Kvaljarele koji pravi vise stete nego koristi). Zamjena Kvaljarela- Ljorente/Drogba od nas pravi jednog od 3-4 najveca favorita za ligu prvaka ( Barca, Bayern, Mancester i mi), ali bojim se da Konte i Marota ne vjeruju u postojeci kadar i u njihov kvalitet i u to da im malo fali da budu top tim pa se boje investirati...para ima, da nema ne bi se davali milioni za nedokazanog klinca i polovnjaka Pelusa , ali ambicije nema. Opet kazem je.es nas ako je stalo da ne mozemo izdvojit 10 mil za igraca koji bi nas ojacao 30-40% u zimskom prelaznom roku ( a za polovnjake i djecu cemo dat preko 10) , jos njegovo dovodjenje mozemo kompenzirat podajom Kvaljarele...

hajmo sad malo skontat koliko i da li uopce nas pojacavaju Peluso i Doria, i da li odmah prave kvalitetniji tim od nas, i koliko bi TRENUTNO postali kvalitetniji i ubojiti tim dolaskom napadaca i to hajd da nema igraca kao na ljeto sto nije bilo pa bih ja i razumio ali sad su Drogba i Ljorente fakticki bagatelni, jer ako ne mozemo za ligu prvaka izdvojit 10-ak miliona onda i nismo veliki klub ;) ..Drogbi se ne moze dat 4 a Borijelu/ Bendtneru/Samaku moze 2 miliona, to je ono sto mene maksimalno nervira, spao Juve na sirotinju cija egzistencija i ukupni opstanak se vrti oko 1 miliona, brukaju nas dzaba. velik je taj milion mogli bi u stecaj ko Sloboda zbog istog.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 27 dec 2012, 16:54

kako da das 4 miliona drogbi kad nije slobodan igrac i za njega se mora platit odsteta, eto kako? kako da dovedes ljorentea kad ne zele da ga puste, dali smo ljetos 15 miliona nisu htjeli da ga prodaju, trazili su 35 koliko vec, a za 3 mjeseca moze doci besplatno

ovu pricu oko drogbe su samo napumpali mediji, a mi navijace se nalozili, on nikad nije bio opcija

ko će ponudit 8 miliona za kvaljarelu, ludi rusi gdje on ne zeli da ide, najlakse reci prodamo kvaljarelu, a ja kolko vidim nije uopste stiga ponuda u klub za kvaljrelu il bilo kojeg drugog napadaca, ko ce ponudit 8 miliona?

ne pita se u svemu ovom samo juventus, uvijek postoji i druga strana medalje

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 27 dec 2012, 17:05

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 27 dec 2012, 17:08

Ja sam isto ubijeden da nam ove sezone u LP fali malo posebno kad bi dodali napadaca plus povoljan zrijeb jer slijedece sezone i drugi klubovi ce se pojacati i bice puno teze ali Conte i uprava su odlucili da od napadaca nema nista i kraj sa ovim zavrsavam pisanje o napadacu jer vise to nema smisla kad se svodi na isto napadac nece doci ni u januaru ni na ljeto u to sam siguran :oops:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 dec 2012, 17:22

ultrasstyle_tz i Yucca

Razumijem ja vas donekle, ali nije to tako lako kako vi pišete, prvo Drogba ne bi pristao na platu od 4 mil, kad će mu drugi klubovima ponuditi više, drugo kako sam već pisao preko te cifre ako mu daju platu s*resu se na igrace Juventusa. Marotta je odavno radio na transferu Llorentea, ali Baskijci su zapeli, ljudi se inate, jer nije htio produžiti ugovor. A druge opcije nisu realne za ovaj prijelazni rok, a niko ne garantuje da ćemo i stim napadačem proći Celtic, a kamoli igrati polufinale ili osvojiti.

Doria je dobra investicija, jer momak ima 18 godina, a ne sumnjam u skauting pod nadzorom Paraticija, ne može Barzagli igrati vječno ovako, ulazi on u godina. Slažem se da je Peluso bezvezan trošak, ali Conte želi njega i ako on tako kaže to je kraj priče.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 27 dec 2012, 18:36

Da ne pišem džaba i ja o Drogbi, Padovan objasnio.

Drago mi je što ovako radimo, jer ionako mislim da su igrači preplaćeni. Nije realno da jedna osoba godišnje ''namlati'' 20 miliona eura. Nije humano prije svega. Možemo mi pričati o PSG-u, City-u, Chelsea-u, Barci, Realu i sličnim koji izvale na platu jednog igrača i po 15 miliona eura, o tome kako njihove gazde ulažu ogroman novac da bi osvajali, jer se na kraju sve svodi na to ko ima bolji tim a ne pojedince. Conte je stvorio jak tim za mizerne pare (u odnosu na gore nabrojane klubove), a ipak im je i to dovoljno ... neće sigurno pomrijeti od gladi što zarađuju 2-3 miliona po sezoni :roll:

I pose*em se na igrača koji hoće 15 miliona po sezoni. Koji će mu qrac tolike pare? Nek se udave u njima, proklete duše.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 27 dec 2012, 18:45

U januaru se ne može dobiti top igrač, nebitno imao novca ili ne. I da može, igrači tipa Ville ne bi imali pravo igrati u LP i šta si tim dobio?

Što se Drogbe tiče, bio bi izvanredna investicija obzirom na njegove igračke kvalitete, ali njegova forma je upitna kao prvo, zatim novac. tj. plata i treće ide na AKN i trebalo bi mu ipak dosta vremena.

Llorente je jedina prava opcija, ali se ovi inate i ne daju ga. Ako ga puste, naši će to znati iskoristiti...

Time je diskusija završena.

I ja mislim da bi imali velike šanse u LP sa pravim špicem, ali nek ostali budu zdravi i spremni, a biće nafake aBd. Ovaj Juventus može sa svima igrati.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 27 dec 2012, 19:32

conte je napravio ekipu koja igra totalni fudbal i protivnik ne zna odakle prijeti najveca opasnost i svi igraci se nalaze u gol sansi zbog stila igre kojeg gaji ovaj juventus

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 27 dec 2012, 20:31

«Nel 2013 voglio Champions, scudetto e Coppa Italia»
slika

Kakav igrač, ne bih ga dao, nema tog... 8-)
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 dec 2012, 20:32

Da pitam ljudi je li Oxygen jos uvijek na ovom forumu
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 27 dec 2012, 20:59

Roberto Bettega: "Znaš Lele (obraća se Gabriele Orialiu), do 2006. osvojio sam 14 Scudetta (kao igrač i menađer) više nego Inter u svojoj cijeloj historiji, eh da, bili smo vojnici, ali ako biti vojnik znači i osvajati, onda smo osvojili 30 Scudetta."

slika
Zadnja izmjena: Prescritto, dana/u 27 dec 2012, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Montoya, Proximic i 4 gosta.