FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 26 dec 2012, 14:08

Bilall je napisao/la:Stvari se drasticno mugu promijeniti do februara jer je trener Arenala najavio i neka pojacanja u zimskom prelaznom roku.
Eh jedino ako bi doveo tog Felainija, e onda bi u vezi bili jači od nas, ali tad bi njihove šanse za prolaz porasle na nekih 25%, tako da doveo il' ne doveo, šamaranje im je zagarantovano.
Arsenala cijenim, ali nemoć da zadrže igrače, te slaba klupska politika ih je dovela tu da će vjerovatno doživjeti jednu blamažu.
Bilall je napisao/la: pak mozda ce Wenger pripremiti neku posebnu taktiku
Da bi se spremila taktika mora imati pokriće, a ovaj nema.
Klopp može spremiti taktiku, jer njegovi igrači imaju fizičku moć da trče kao niko drugi, a u isto vrijeme krema igrače, koji mogu jednim dodirom da riješe dileme, i zbog toga se od svih ekipa u Evropi najviše Dortmunda pribojavam, a meč protiv Barce željno iščekujem.
Daj sve, samo ne Dortmunda! :!:
Bilall je napisao/la:za ovaj Bayern.
A kakav to? :?:
Kao da je ovaj Bayern u hendikepu sa bunkerima :roll: ,
složiti organizovan bunker :arrow: znači pozitivan ishod. :roll:
Umorio sam se od te priče,
shvatite da Bayern tu i tamo mora odigrati koju utakmicu slabije,
a naravno odmah je to po ovakvim tipovima :arrow: ne zna protiv bunkera.
Samo ta slabija utakmica nikad neće biti u toliko bitnim mečevima LP,
jer tu momci izađu nabrijani, te daju i posljednji atom snage.
Chelsea je upravo imao tu fizičku moć, i extra igrače na svim pozicijama+neuporedivo jaču klupu od Bayerna. ;)
Ali valjda je jasno da je ovogodišnji Bayern dotsa jači od prošlog. tako da vraćanje na Chelsea i ono prije nikakve veze nema. ;)
Bilall je napisao/la:Bate Borisov i ona blamaza nije bila losa sreca nego takticko nadmudrivanje od jedne puno slabije ekipe.
Veze nemaš šta pišeš.
Ono je bila utakmica sa pola snage, odigrana preko...,
a zašto Bjelosrusi ne ponoviše istu taktiku u drugom meču? :?:
Jok, nego su bili torpedirani sa drugim sastavom Bayerna.

@Romario je napisao iskreno, objektivno kako stoje stvari,
a sad glumiti lažnu skromnost može ko hoće.
Arsenal se upućuje na jednu opasnu avanturu,
a svakako za njih je ovo takmičenje i završeno prije no što je počelo,
imaju teška posla u Engleskoj, tako da im je vjerovatno to i prva zadaća.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 dec 2012, 14:59

A sta je to Romario napisao ? Da je Arsenal smijesna ekipa koju mocna Barselona nije uspjela dobiti u dva navrata na Emiratima,.A gdje tu logika,da najbolji tim na svijetu(iskreno) ne moze dobiti smijesni Arsenal na njihovom stadionu ?

Toliko smo jadna ekipa da 15 godina u nizu prolazimo grupnu fazu LP,.Toliko smo jadna ekipa da nas neka ekipa(izvan Engleske) devet godina nije pobjedila na domacem terenu,sve do Schalkea ove godine,.

Na vjecitoj tabeli lige prvaka Arsenal se nalazi na 6 mjestu,.Ispred nas su samo : Milan,Bayern,Real,Barselona i Mancester,.

Kada uzmes u obzir da je nasjkuplji transfer u historiji Arsenala onaj Arshavinov(oko 17 mil.eura) onda na svemu ovome sto radi Arsenal,odnosno Wenger moras odati postovanje,kamo srece da je vise takvi ekipa,fudbal nebi isao u smjeru u kojem ide sad,u propast..

Arsenal od tih navedenih nikog nije imao namjeru prodati,.Je li Wenger kriv sto niko od njih nije osjecao zahvalnost,pa i ljubav prema klubu,nego su im pare bile ispred Arsenala,.Svi ti navedeni imaju jedno zajednicko,svi su otisli da osvoje neki trofej,a gle cuda igrali su skupa a nisu to bili u stanju uraditi..

Ko je to od nas,simpatizera,Arsenala rekao da Bayern nije favorit u ovom dvomecu ? Iskreno,mene nije strah utakmice u Londonu,tu Arsenal tesko gubi ali na strani je to potpuno druga prica i upravo zbog toga mislim da ce Bayern proci,.

Kolike su sanse da Arsenal bude "potpoljen" u ovom dvomecu ? Rekao bi manje nego sto su da izadje kao pobjednik..Da se ne lazemo,70-30 procentualno gledano u korist bavaraca..

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 dec 2012, 17:09

Emoj Klare, tuzan sam kada vidim kako razmisljas
Klare je napisao/la:
Bilall je napisao/la: pak mozda ce Wenger pripremiti neku posebnu taktiku
Da bi se spremila taktika mora imati pokriće, a ovaj nema.
Klopp može spremiti taktiku, jer njegovi igrači imaju fizičku moć da trče kao niko drugi, a u isto vrijeme krema igrače, koji mogu jednim dodirom da riješe dileme, i zbog toga se od svih ekipa u Evropi najviše Dortmunda pribojavam, a meč protiv Barce željno iščekujem.
Daj sve, samo ne Dortmunda! :!:
Kakvo pokrice? Stvarno ne znam o cemu govoris.. :D
Bayern se slomio u drugom dijelu meca protiv plinara, ili kako ono ti kazes :arrow: oznojili gujice da poravnaju rezultat a epilog drugog poluvremena je bio :arrow: dva gola u mrezi Neuera.
Kakvo je pokrice trebalo plinarima da tako nadmudre Juppa?
Zasto ne bi mogao Wenger fizicki da pripremi ekipu? Pa Arsenal je relativno mlada ekipa.
I nemoj nas sramotiti sa tim strahom od Dortmunda ziv bio :oops:
Klare je napisao/la:
Bilall je napisao/la:za ovaj Bayern.
A kakav to? :?:
Kao da je ovaj Bayern u hendikepu sa bunkerima :roll: ,
složiti organizovan bunker :arrow: znači pozitivan ishod. :roll:
Umorio sam se od te priče,
shvatite da Bayern tu i tamo mora odigrati koju utakmicu slabije,
a naravno odmah je to po ovakvim tipovima :arrow: ne zna protiv bunkera.
Samo ta slabija utakmica nikad neće biti u toliko bitnim mečevima LP,
jer tu momci izađu nabrijani, te daju i posljednji atom snage.
Chelsea je upravo imao tu fizičku moć, i extra igrače na svim pozicijama+neuporedivo jaču klupu od Bayerna. ;)
Ali valjda je jasno da je ovogodišnji Bayern dotsa jači od prošlog. tako da vraćanje na Chelsea i ono prije nikakve veze nema. ;)
"Ovaj Bayern" kada sam pomenuo, pomenuo sam Bayern koji je nemocan iz prekida. Pa nedavno sam stavio jednu statistiku koji sam ja radio, gdje smo do utakmice sa valenciom u 27 meceva izveli 195 kornera a zabili jedan pogodak. Slicna sitacija je i sa slobodnim udarcima. Ako ne znas, pitaj slobodno.
I da, nemamo orudje protiv bunkera. Mozda bi i imali ako bi popravili taj dio igre o kojem ja govorim.

Kad procitam ovaj dio tvog posta onda mi nejvise zapadne za oko tvoje vidjenje u kojem kazes da je Chelsea imao fizicku nadmoc :shock: Ne znam ima li potrebe uopste komentarisati ovu nebulozu.. jedino mogu da ti savjetijem da pogledas jos jednom tu utakmicu, pogledas prosjek godina obje ekipe, pa i pogledas malo statistiku koja je potvrdila fizicku i svaku drugu nadmoc. Dakle nebuloza.

slika

Klare je napisao/la:
Bilall je napisao/la:Bate Borisov i ona blamaza nije bila losa sreca nego takticko nadmudrivanje od jedne puno slabije ekipe.
Veze nemaš šta pišeš.
Ono je bila utakmica sa pola snage, odigrana preko...,
Jok, nego su bili torpedirani sa drugim sastavom Bayerna.
Zasto Bjelorusi ne odigrase bunker u drugom mecu? Pa zasto ti ja moram sve govoriti? :?
Odes fino lagano, pogledas stanje na tabeli i medjusobne oglede u grupi F neposredno pred uzvratni mec sa Bjelorusima i sve ti se samo kaze.
Plinari dosli u Munchen sa osiguranom trecom pozicijom i nemogucnoscu da se bore za prva dva mjesta, a ti mene pitas zasto odigrase otvoreno i rastereceno utakmicu... :?
Uozbilji se malo, niko ne spori da je Bayern favorit protiv Arsenala, ali ovo podcjenjivanje ne sluti dobro.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 dec 2012, 18:23

Klare je napisao/la:Daj sve, samo ne Dortmunda! :!:
Koliko god mi taj mali i bijedni klub bio mrzak, treba biti hombre i priznati da nam zuta pogan ne lezi. :twisted: Pu, pu, neka samo sto prije izlete iz CL. :twisted:

Vidim i dalje se pljuje po trenerskoj velicni olicenoj pod pseudonimom Don Jupp. Sramotno, bezobrazno i nedopustivo. :!: Takvo bulaznjenje i palamudjenje bez pokrica je trebalo biti skresano u povojima. Sve same lazi i neistine, inicijalno plasirane od strane "multinickovanog" kolovodje, kojeg ovom prilikom ne zelim imenovati. :twisted:

Nas Bayo nikad nije u toj mjeri dominirao na svim frontovima kao u trecoj Donovoj eri, ali pojedincima izgleda lakse metar u prdu, neg u glavurdu. Ovom prilikom apeliram na cijenjenu moderaciju da stane ukraj huskackoj politici koja unosi nemir i razdor u nase redove. Vakat je da se odredjene cehre nabiju na kolac srama. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 dec 2012, 19:33

hmmm, peta kolona pokusava izazvati javnu polemiku kako bi se ubacio razdor i unio nemir medju uzorite forumase. :twisted:
zelis da promijenis par rijeci o metiljavom jupu :? nije problem...
hm-ha ispade, hm-ha ispade...
je l´ moguce da tebi svaki put hm-ha ispadne, a meni hm-ha ne ispada :?
i da vidimo sada kol´ko puta cete unatoc svemu da polemizirate.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Klare

Post Postao/la Klare » 26 dec 2012, 19:54

@čili, što si napisao imaš pravo,
i ja sam rekao više puta da sam cijenio i uživao u igrama Arsenala.
Ali kada nešto stvoriš iz ničega, onda to treba nastojati zadržati,
a meni se posebno ogadili pokazavši da su im novci na prvom mjestu.

Ne možeš reći da važni igrači tu ne bi ostali da im nije ponuđena masna lova. ;)
Lahm, Schweini, Ribery..., oni vole ovaj klub, ali ko zna gdje bi bili da nisu trenutno među najplaćenijim fudbalerima svijeta.
Arsenal vjerovatno ima granicu za plate,
a moderan fudbal to ne trpi, tako da nisu ti igrači krivi, niti imate pravo da ih kritikujete,
vaši čelni ljudi su klub stesali na manji nivo, tako da u poređenju sa nikad moćnijim Bayernom jedva mogu da budu neponiženi.

@Bilal

Borisov, sve sam rekao, naveo razloge,
ti se ponavljaš, a to je ništa drugo no sviranje qurcu. :lol:
"Ovaj Bayern" kada sam pomenuo, pomenuo sam Bayern koji je nemocan iz prekida.
Reci onda zašto je nemoćan iz prekida.
Nemoćan zato što naši izvođači nabacuju unutrašnjim,
lopte su spore, iako dođe(a vrlo rijetko)do našeg, za nešto ozbiljnije pored skoka iziskuje i zamah glavom,
težak manevar.
A da je tu igrač koji tu loptu pukne punom, e vidio bi onda kako se lopte koprcju u protivničkim mrežama.
To je banalna stvar, koju i najmanji poznavaoci ove igre moraju znati. ;)
Kad procitam ovaj dio tvog posta onda mi nejvise zapadne za oko tvoje vidjenje u kojem kazes da je Chelsea imao fizicku nadmoc
Žan Ti ga na. :oops:
Ovo nisam rekao, ne meći ono što nije.
Rekao da su englezi imali pokriće u fizičkoj moći da bi uz puno sreće organizovanim bunkerom i klasnim igračima+neuporedivo jačom klupom uspjeli pobijediti Bayerna,
a sve se odnosilo na utakmicu u Bjelorusiji.
I nemoj nas sramotiti sa tim strahom od Dortmunda ziv bio
Zar je sramota otvoriti srce i pokazati svoje osjećaje. :mrgreen:
Dortmund je najnezgodnija ekipa u Evropi(razlozi navedeni), i jedini koje želim izbjeći,
a to opet ne mora značiti da mi njih ne možemo pobijediti.
Hare_BvB je napisao/la:Ovom prilikom apeliram na cijenjenu moderaciju da stane ukraj huskackoj politici koja unosi nemir i razdor u nase redove. Vakat je da se odredjene cehre nabiju na kolac srama. :lol:
Opasne riječi bljuješ, ažbaho jedna. :lol:
Ali da si upravu za svaku gore riječ, ne vjerujem da nema dvojbe da jesi. :mrgreen:

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 dec 2012, 21:20

Klare je napisao/la: Borisov, sve sam rekao, naveo razloge,
ti se ponavljaš, a to je ništa drugo no sviranje qurcu. :lol:
Ja sam budala sto se upustam u rasparavu s tobom. Evo sta si naveo:
Klare je napisao/la:Ono je bila utakmica sa pola snage, odigrana preko...,
Pa si dobio odgovor:
Bilall je napisao/la:Bayern se slomio u drugom dijelu meca protiv plinara, ili kako ono ti kazes :arrow: oznojili gujice da poravnaju rezultat a epilog drugog poluvremena je bio :arrow: dva gola u mrezi Neuera.
Kakvo je pokrice trebalo plinarima da tako nadmudre Juppa?
pa opet citaj jos jedan odgovor:
Bilall je napisao/la:Zasto Bjelorusi ne odigrase bunker u drugom mecu? Pa zasto ti ja moram sve govoriti? :?
Odes fino lagano, pogledas stanje na tabeli i medjusobne oglede u grupi F neposredno pred uzvratni mec sa Bjelorusima i sve ti se samo kaze.
Plinari dosli u Munchen sa osiguranom trecom pozicijom i nemogucnoscu da se bore za prva dva mjesta, a ti mene pitas zasto odigrase otvoreno i rastereceno utakmicu... :?
I kljucno pitanje:
I da li sada vidis zasto ti se covjek mora ponavljat'? Jednostavno ne kontas neke stvari...
Ne pije vodu ta prica kako je Bayern u tom mecu igrao sa pola snage, stoga opet moram da ti preporucim gledanje i te utakmice jos jednom :oops: jer tebi i jos nekima je svaki mec koji je Bayern izgubio ili remizirao odigrao sa pola snage. :lol:

Iz posta u post, sve vise ides u slijepu ulicu :shock:
Klare je napisao/la:
Bilall je napisao/la:"Ovaj Bayern" kada sam pomenuo, pomenuo sam Bayern koji je nemocan iz prekida.
Reci onda zašto je nemoćan iz prekida.
Necu da ti kazem, nauci nesto i bez mene.
U cijeloj ovoj prici najmanje je bitno zasto je to tako. Razloge nisam navodio jer time treba da se pozabavi Jupp a i dalje tvrdim ono sto sam napisao juce a ti opet citiraj i pisi besmislice

Bojim se da Bayernu fale jos neke stvari da bi se uzela LP. Tek kada se to popravi onda mozemo reci za ovu ekipu da je jaka i mocna kako ju je opisao komentator MM. Tek tada ce ova ekipa biti opasna iz svih segmenata igre

Pisi bolan kada imas nesto ozbiljno za rec a ne ovako me prekidat' dok gledam film. Sta mene briga ze te tvoje prekid taktike.Chelsea ima fizicku moc (kako je ti zoves) , Dortmund ima fizicku moc, a zasto Arsenal nema?
To sam ocekivao da kazes a ne tamo neke price kojim bi se Jupp Heynckes trebao pozabavit.

Klare

Post Postao/la Klare » 26 dec 2012, 22:13

Bilall je napisao/la:Chelsea ima fizicku moc (kako je ti zoves) , Dortmund ima fizicku moc, a zasto Arsenal nema?
Nema, jer im slabi kondicioni treneri, i eto šta ćeš sad. :P
besmislice
Ti se slomio citirajući, a opet si ki onaj papagaj. :mrgreen:
Dosta je bolan, ohani malo, umorićeš se.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 dec 2012, 22:46

Romariooo je napisao/la: ne znam poglavice sta sam to rekao sto nije istina
Sve je vaistinu, jel ti lakše? :D
Ma nije to poenta mog repliciranja, jer ti mahom iznosiš tačne i realne konstatacije. Malo me Bomber povukao za jezik (inače, ne bih ja :mrgreen: ) citirajući tvoj post, kao da niko od nas ne zna za te stvari.
Kako god, svakom svoje mišljenje i prilika da isto iznese na način koji njemu odgovara. Ja sam u tim godinama da se ne bi razbacivao sa izjavavama tipa..."razvalićemo", "pregazićemo"...
Ovdje se pretežno slažem sa komentarima effe-a i bilalla, koji izuzetno poznaju klub za kojeg im srce kuca (ma đe onaj merdanovic i njemu slični :lol: ) i temeljno prilaze svakoj stavki uz (neizbježno) obrazloženje potkovano jakim argumentima.
Dakle, oprez je neizbježan i neminovan za sve nas koji ovaj klub prate desetinama godina. Pogotovo kada za protivnika imaš neku englesku momčad.
Ne kažem ja da ti nećeš pogoditi prognozu (i meni je Arsenal bio želja poslije rosonera) ali ne očekuješ valjda da se svi priključimo tvom uskliku i počnemo već tražiti protivnika za naredni krug.
Bayern favorit - da, senzacija ako ispadne - ne! Teško da može doći (barem rezultatskog) do kakvog demoliranja.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 dec 2012, 23:41

@Bilal: S tobom se u dosta nekih stvari slažem (mislim i inače, a i po pitanju ovih zadnjih postova), samo u jednoj stvari imam od ovog zadnjeg napisanog drugačije mišljenje a to je Bate Borisov. Kad kažeš slomila se naša ekipa da stigne u drugom poluvremenu rezultat, tu si od prilike u pravu, ali s druge strane ekipa je u tu utakmicu ušla nonšalantno i opušteno. Samo kad se sjetim tog početka pa kako nam se lopta vrtila po šesnaestercu a svi se kreču ko kornjače i više im pogledi rade nego dijelovi tijela. :) To je bila totalna nonšalancija, jer smo bili u seriji do tad i ušli sa nekim stvaom "lako ćemo s Bateom" ili ono kao et možemo mi sa nekih 60 % to odradit.

E vratit ću se sad na neke stvari s kojima se u velikoj mjeri slažem. Ovako Bayernova ekipa je prije bila mentalno najjača i po disciplini najjača u Evropi i kao takva jedna je 2001. godine osvojila Ligu prvaka. Tada smo imali situaciju, da je bilo možda i 4-5 ekipa individualno jačih od naše. Jedna od takvih ekipa je bio Real. E sad i taj Real smo tad izbacili zahvaljujući toj mentalnoj snazi, nevjerovatnoj borbenosti, požrtvovanosti. Znači u ekipi jeste bilo sjajnih fudbalera poput Effenberga, Scholla, Kahna i odmah iza i Lizarazua, ali bilo je i puno radilica i svi su igrači mentalno bili top i imali taj pobjednički gen. Mislim ovo se dosta puta ponavljalo, ja sam posebno to isticao.

E sad imamo tim koji je top i koji je sigurno u top 3 u Evropi, znači fantastične individualce, jednu bombastičnu ekipu s nevjerovatnom širinom, s velikom profinjenošću. Ima i sad tu mentalne snage, discipline, klasične njemačke fizičke snage i borbenosti. Ali ova ekipa je bar za sad pokazala da je od one gore spomenute ipak nešto na mentalnom nivou ispod. Pokazala je to u finalu protiv Chelsea, gdje smo imali nevjerovatnu situaciju da neki igrači ne smiju penale pucat, nešto što se prije u historiji Bayerna nikad nije desilo. Tu dolazimo do onog tvog da možda ovoj ekipi fali nešto za osvajanje LP. Favorit jeste, svi se nadamo i svakako da ova ekipa u nekoj od narednih sezona to može ostvarit. Može i u ovoj, ali pod uslovom da ta mentalna sprema bude na nivou u ključnim momentima, jer ako samo ideš na elementa igre, onda ti ta igra mora biti dovedena skoro do perfekcije, moraš baš protivnike moći razvalit u mnogim elementima. Problem prekida postoji isto, na njima se radi, ali tu moramo definitivno biti i bolji i efikasniji. Bayern nikad prije nije kuburio s prekidima, a sad tu ima probleme i neke utakmice izgubi zbog toga - opet se možemo vratit na finale s Chelseajem.

Što se Lige prvaka tiče, tu treba uvijek i doza sreće, to je bez daljnjeg. Ali npr za finale u maju bi velikim dijelom kao uzrok poraza se mogli navesti gornji faktori, te jednim dijelom sreća. Na sreću se nikad ne treba previše izvlačit.

Što se Arsenala tiče i te diskusije, tu sam naveo već prije zbog čega smo favoriti, ali to nije bezveze ekipa, sasvim je solidna, jer kad malo prođemo sve igrače nađe se tu par solidnih igrača i ne možemo se mi sad odnosit prema Arsenalu kao prema nekoj drugorazrednoj ekipi. I naravno Bayern je dosta puta demostrovao moć u brojnim utakmicama, ali u nekim se vidjelo, kako za čas sve naopako može završit kao protiv Batea npr. Kad je Bate iznenadio Bayerna, što Arsenal ne bi mogao, jer je sigurno za 2 nijanse jača ekipa od bjeloruske. Zato je oprez potreban, ali zbog svih prije navedenih stvari, činjenica jasno je da je malo veća, možda čak i značajnija prednost na strani Bayerna u ovom duelu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 27 dec 2012, 01:24

effe_sa je napisao/la:@Bilal: S tobom se u dosta nekih stvari slažem (mislim i inače, a i po pitanju ovih zadnjih postova), samo u jednoj stvari imam od ovog zadnjeg napisanog drugačije mišljenje a to je Bate Borisov. Kad kažeš slomila se naša ekipa da stigne u drugom poluvremenu rezultat, tu si od prilike u pravu, ali s druge strane ekipa je u tu utakmicu ušla nonšalantno i opušteno. Samo kad se sjetim tog početka pa kako nam se lopta vrtila po šesnaestercu a svi se kreču ko kornjače i više im pogledi rade nego dijelovi tijela. :) To je bila totalna nonšalancija, jer smo bili u seriji do tad i ušli sa nekim stvaom "lako ćemo s Bateom" ili ono kao et možemo mi sa nekih 60 % to odradit.
Tacno je to sve sto si rekao, i tek da se zna slazemo se u potpunosti, pa da ne kvarim danasnju naviku, nastaviti cu sam sebe citirati. :lol: ne zamjerajte jbg.

Govorio sam da smo podcijenili protivnika
Bilall je napisao/la: Bavarci su vjerovatno protiv Borisova naucili lekciju kojeg su mnogo podcijenili. Plinari im zabise 3 komada u jednoj utakmici dok u BuLi od 17 utakmica primise samo 7 komada.
a govorio sam i o drugom poluvremenu iste te utakmice
Bilall je napisao/la:Bayern se slomio u drugom dijelu meca protiv plinara da poravnaju rezultat a epilog drugog poluvremena je bio :arrow: dva gola u mrezi Neuera.
dakle nemamo nesuglasica po tom pitanju. Sa manje snage se definitivno uslo u taj mec, a gas se dodao tek onda kada je vrag odnio salu. Bavarci su podcijenili protivnika a na to je nedavno upozorio i Rummenigge da se to ne smije desiti sa Arsenalom. Dosli smo u fazu gdje nema sale i gdje te jedna greska moze skupo kostati.
Dalje sto se tice tvog posta je sve definitivno ono u cemu se opet slazemo mada imam jednu opasku u sljedecem dijelu:
E sad imamo tim koji je top i koji je sigurno u top 3 u Evropi, znači fantastične individualce, jednu bombastičnu ekipu s nevjerovatnom širinom, s velikom profinjenošću. Ima i sad tu mentalne snage, discipline, klasične njemačke fizičke snage i borbenosti. Ali ova ekipa je bar za sad pokazala da je od one gore spomenute ipak nešto na mentalnom nivou ispod. Pokazala je to u finalu protiv Chelsea, gdje smo imali nevjerovatnu situaciju da neki igrači ne smiju penale pucat, nešto što se prije u historiji Bayerna nikad nije desilo. Tu dolazimo do onog tvog da možda ovoj ekipi fali nešto za osvajanje LP.
Naravno, uvijek kada se pozivamo na Bayernovu mentalnu spremu, sjetimo se tog finala.
Ja imam jedno misljenje mozda malo drugacije koje naravno opet ne moze sve to opravdati. Mnogo sam razmisljao o toj utakmici i tom finalu... Posle svega toga se nekako i Salihamidzic oglasio u jednom intervijuU pa rekao da mu je cudno da se u ekipi Bayerna moze desiti takva situacija da igraci ne smiju da pucaju penale.
To je zbilja cudno , ali to govori o jednom strasnom pritisku. Pritisak je ogroman samo rijec "FINALE DAHOAM", da ne racunamo onaj medijski i svaki drugi.
Smio bih se zaklet da se takva situacija na penalima Bayernu nebi dogodila da se, evo primjer, utakmica finala igrala na bernabeu jer ja sam nekako kroz cijelu sezonu LP tada gledao jedan mentalno spreman Bayern, bez ikakvih naznaka slabosti i zato mislim da je Finale dahoam i sav taj pritisak koji ide uz njega ucinio svoje.
Dosta je vidjeti Bastiana u trenutku kada Robben izvodi penal. Posle tog promasenog penala sam znao da se gol mora postici iz igre i da nam penali mogu donijeti samo nesrecu jer ce proraditi domino efekt.
Problem prekida postoji isto, na njima se radi, ali tu moramo definitivno biti i bolji i efikasniji. Bayern nikad prije nije kuburio s prekidima, a sad tu ima probleme i neke utakmice izgubi zbog toga - opet se možemo vratit na finale s Chelseajem.
Bitna stvar koja nas nikako ne sluzi.
Mene to plasi. 2010 godine smo prosli grupnu fazu jer smo Juventusu zabijali iz prekida, potom Unitedu u cetvrtfinalu i kuci i u gostima. Prosle sezone bi teze prosli Real da Ribery nije zabio iz one situacije za 1:0.
A pratio sam da Bayern definitivno nikada nije bio slabiji nego sada iz prekida. Dalje, mene nekako to sve vise pogadja posto mi vazne utakmice gubimo jer nam protivnici zabijaju golove iz prekida :?
Dortmund prosle sezone u jednoj od najvaznijih utakmica u BuLi zabi nakon kornera, Chelsea nam u finalu LP zabi nakon kornera, evo sada opet Dortmund nakon kornera. I Bastian Schweinsteiger je govorio o tom istom problemu jedne prilike. Prekidi se moraju popraviti.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 dec 2012, 10:16

secer je napisao/la: hmmm, peta kolona pokusava izazvati javnu polemiku kako bi se ubacio razdor i unio nemir medju uzorite forumase. :twisted:
Na uvrede dokazanog Kvislinga ne zelim odgovarati. :twisted:
secer je napisao/la:zelis da promijenis par rijeci o metiljavom jupu :? nije problem...
Hm-ha, hm-ha :lol: Zanima me otkud toliki animozitet prema covjeku koji je unaprijedio Bayinu igru i od istog napravio drugu najjacu momcad Europe. :shock: Preuzeo je rastelovanu i raspadnutu ekipu od glavatog Holandeza. U odnosu na Glavonjinu eru, Bayern je za 2 klase bolja momcad. Ponizio je jednog Mourinha, bio u igri za tri titule do poslijednjeg dana sezone, ali gaalovski luzerski mentalitet koji jos tinja u igracima mu je bio najveci protivnik. Eto Jupp je kriv sto retardirani Robben nije u satanju zabiti penal(e).

Da je Juppko mrvicu ekscentricnija licnost, mozda bi ti vise paso. :?

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 27 dec 2012, 11:09

cekaj, treba reci da konstantni rast kvalitete bay-kadra primorava na preciziranje i definiranje, kako bi se utvrdile osovine buduceg razvoja, zar ne?
s druge strane, sadasnja struktura organizacije garantira redovno ucesce i razradu sustava obrazovanja kadrova koji se prilagodjava potrebama.
osim toga, svakodnevna praksa pokazuje da je potrebno isticati znacaj problema koji dodjose s tim covjekom, jer briga oko organizacije, a prije svega visokoideoloski kriterij, kao i pokretanje odlucne kampanje, zapocinju proces koji ima za cilj usavrsavanje ovog i buduceg kadra.

helem, po mojem misljenju bio je jako los jer u fudbalu "zamalo" znaci poraz. bayern je "zamalo" osvojio kup, "zamalo" ligu prvaka i "zamalo" bundesku. zamalo znaci nista.
filozofija gubitnika je mozda da su to bile zapravo fantasticne sezone i ja to postujem.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 27 dec 2012, 12:52

effe previse paznje daje mentalnoj ili ti psiholoskoj spremi ekipe, tj tvrdnja da je to falilo bayernu da osvoji ligu prvaka po meni nije tacno, narocito jer on poredi proslogodisnju generaciju koja je igrala protiv celzija s onom od prije desetak godina kad su tu bili effenberg, basler i ostali

podsjetimo se, i ta generacija dozivjela je nesto slicno kao i ova, izgubljeno finale, i to izgubljeno nevjerovatno cudno i nesretno, dakle desavalo se i njima, iako su imali igrace koji su bili jaki karakteri. ima puno slicnosti u tim finalima na kamp nou i alianz areni, potpuno nadigravanje protivnika, more prilika, rezuzltatska prednost do pred sami kraj utakmice i onda nevjerovatni preokret iz nicega

po meni mentalno spremne su bile obje generacije, jer mentalna sprema se gleda od pocetka utakmice, u obje utakmice ekipa je usla odlicno pripremljena, bez nekog straha, nije se dakle bayern zbog nekog straha zatvorio i igrao ziheraski, u oba izgubljena finala od pocetka bayern je igrao tako kao da je gazda na terenu i to je odlika mentalno jake ekipe, slabo pripremeljene ekipe u tako velikim utakmicama podbace, igraju ispod svog nivoa jer noge postanu teske... s bayernom to nije bio slucaj,igrao je i bolje nego inace oba ta izgubljena finala i realno gledajuci nema se prigovoriti mentalnoj spremi, dapache moze se reci da je bila odlicna

kad vidimo nacin na koji su te generacije gubile finala tesko se moze reci da je psiha bila imalo bitna, untied daje u zadnjim minutima dva gola iz dva kornera poslije karambola, celzi takodje iz kornera koji koliko se sjecam je takodje bio cista frljoka, tores je nesto meljao s loptom i velika je sreca uopste bila da se lopta uopste odbije u korner,pa onda i drogba daje izuzetno tezak gol, lopta ulazi tacno tamo gdje je jedino mogla, sve u svemu poklopilo se mnogo stvari za protivnike, i to se jednostavno zove sreca i nema nikakve po meni veze sa pshihom ili bilo cim drugim

e sad kad dodju penali, to je zlatno pravilo da penale dobija ekipa koja se provukla do njih, tesko je pucati penale poslije velikog razocarenja i nevjerovatnog spleta nesretnih okolnosti, tako da bi bila koja ekipa na bayernovom mjestu to izgubila, to je jednostavno bilo zapisano u zvijezdama, pogledajte to iz ugla celzija, provlaka protiv napolija, provlaka protiv benfice, provlaka protiv barce, provlaka bayerna do penala i kad se doslo tog trenutka da se pucaju penali, poslije svih tih mazenje od strane srece nemocu je bilo ocekivati da sad tu izgube, sam drogba je to najbolje opisao i priznao rijecima morali smo osvojiti, tako je jednostavno bilo zapisano

tako dakle sreca ili ti nafaka su bili glavni razlozi gubljenja dva finala, mentalna sprema po meni nije bila nikakav problem, cak stavise u oba finala bayern je usao mentalno jak sto je i demonstrirao na terenu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 27 dec 2012, 12:55

Molim vas recite mi da je samo Bomba novinarska ona Bastianova izjava da nece produziti ugovor
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 dec 2012, 13:49

secer je napisao/la:cekaj ............
Jah eto par birokratskih fraza ce me skameniti. :twisted:
secer je napisao/la:helem, po mojem misljenju bio je jako los jer u fudbalu "zamalo" znaci poraz. bayern je "zamalo" osvojio kup, "zamalo" ligu prvaka i "zamalo" bundesku. zamalo znaci nista.
filozofija gubitnika je mozda da su to bile zapravo fantasticne sezone i ja to postujem.
Ozbiljan napredak uzmemo li sezonu ranije kao referentnu tacku.

PS: A tek kako ove pici Juppko. :o

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2012, 14:49

slika

Prema pisanju WAZ-a i BILD-a Bayern je zainteresovan za Holtby-a koji ce do kraja ove godine odluciti hoce li prihvatiti ponudu za produzenje ugovora sa Schalke-om.

Bayern-ov je plan da Holtby 2013. dodje kao slobodan igrac gdje bi automatski bio posudjen nekom klubu kako bi imao odredjen broj utakmica u nogama...Jednostavno zele da prodje put kojim je isao Toni Kroos.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 27 dec 2012, 16:00

amerosm je napisao/la:slika

Prema pisanju WAZ-a i BILD-a Bayern je zainteresovan za Holtby-a koji ce do kraja ove godine odluciti hoce li prihvatiti ponudu za produzenje ugovora sa Schalke-om.

Bayern-ov je plan da Holtby 2013. dodje kao slobodan igrac gdje bi automatski bio posudjen nekom klubu kako bi imao odredjen broj utakmica u nogama...Jednostavno zele da prodje put kojim je isao Toni Kroos.
Nadam se da od ovoga nece biti nista.Holtby je mlad i perspektivan igrac,ali nam ne treba.Po mom misljenju,ono sto Bayernu fali kako bi bili na istoj razini s Barcelonom su trener(mlad,perspektivan,ambiciozan,vizionar,takticar...) vrhunski stoper koji ce igrat u tandemu s Dante-om i napadac svjetske klase.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 27 dec 2012, 16:43

Hare_BvB je napisao/la:Jah eto par birokratskih fraza ce me skameniti.
pa pocni odgovarati na iste. ono, da vidis kako je kad moras odgovarati na tzv. nidje veze postove.
Hare_BvB je napisao/la:Ozbiljan napredak uzmemo li sezonu ranije kao referentnu tacku.
kakav napredak?
iako je galonja imo 5x slabiji kadar, momcina se moze pohvaliti titulama bundeske i kupa, te finalom lige prvaka.
ne trebamo zaboravit da je i vas mili klupcic bio torpediran jednom cistom peticom.
hej, rockovati sezonu sa onim kadrom (hej, imaju svoj voz) :o
metiljavi hup ima x puta bolju ekipu i napravio je... nist :!:
vec 3. godina gubi na isti sablon i slobodno mozemo reci da su ga prijateljski odnosi sa svinjom ulijem odrzali na klupi.
hocemo li reci da je ekipa napredovala? naravno da necemo.
ovaj bayo utakmice dobija na volju i onaj trun znanja koji im je osto od gala.
jupov bay nema uigranih akcija, nema okomitosti, ma nejma nist.
jednostavno, sastavio se citav trenerski stab + uprava i dolme igracima da moraju osvojiti, moraju, moraju.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 dec 2012, 22:35

šećer,

zar ti nisi bio taj koji je bio najveći protivnik van gaala?
dobro, ljudski je griješiti i dolaziti do novih zaključaka, ali zar je ta knjiga toliko toga promijenila?

može se primjetiti da ti se malo ko od trenera "sviđa". Ćiru nit pod razno, Safet neznalica, Jogi plagijator, Gaal (do te knjige :lol: ) glavonja, Jupp oronuli starac i metiljava papuča, čak i za generala nisi uspio naći koju riječ hvale...
dobro, pristalica si one pogančure iz portugala, cijeniš safu i arsića, kao i početnika tuhela, ali nikako se ne mogu oteti utisku da ti je vazda glavna meta trener.
doduše, nije ni to loše. ima gore, a to je da se vječito u sudijama traži krivac.

romario, jedno je filozofija igre a drugo mentalna snaga neke ekipe.
uvijek je u ekipi bilo par kabadahija, odnosno karaktera za koje ćeš znati da mogu povući čitavu ekipu, okrenuti utakmicu u drugi/pravi smjer, biti produžena trenerova ruka. takvih je nekad bilo kudikamo više nego danas i o toj snazi ti effe (vjerovatno) priča.
danas ribery s nekim zakuha prođe čitava vječnost dok mu neko uskoči u pomoć. i taj često bude lepi gomez ne iz razloga što ima damu nego što je bio najbliži. :mrgreen:
ima i ona @bilalova svoje, da je bio preveliki pritisak za to finale dahoam. o (ne)sreći neću pričati.
Vom Jäger zum Gejagten

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.