Zvjezdan Misimović

kokakolas
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la kokakolas » 26 dec 2012, 11:10

bosnas_ je napisao/la:Misimovic je jedan od nasih najvaznijih igraca i bitno je da nadje klub gdje ce igrati,kad moze Drogba igrati u Kini i ujedni nastupati za reprezentaciju Obale Slonovace,onda moze i Miske igrati za BIH,sto da ne!? bitno je da nadje klub gdje ce biti standardan a time ce najvise profitirati reprezentacija! ako do Grcke Misimovic odigra 4-5 utakmica,onda je to pun pogodak za nas... a tu su i pripremne utakmice! naravno najbolje bi bilo da nadje klub u Evropi,ali i odlazak u Kinu je bolji nego sjediti na tribinama Dinama!
Ma dosta mi je više vas i duplih standarda... Evo šta je Pape rekao kad je Muslimović (koji ima svako pravo da bude bijesan) otišao u Kinu.

- Ma... zemlje poput Kine, Irana, Japana... to se ne može pratiti onako kako treba. Uostalom, kada bi Muslimović prevalio toliki put da dođe na okupljanje, bio bi potpuno iscrpljen i umoran. Uglavnom računam na igrače iz Evrope (Safet Sušić)
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 26 dec 2012, 11:18

Mislim da je vrijeme da se Miske oprosti od repke. Hvala mu ali treba se okrenuti mladjim snagama.
YNWA!

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 26 dec 2012, 11:33

Ne kontam Papeta al nikako, kaže što bi zvao Muslimovića kad imamo 2 napadača u top formi, kao samo bi džaba dolazio.. a šta ako se slučajno neko povrijedi u toku kvalifikacija što je vrlo moguće? šta onda? igrat s onim jednim što je ostao pa šta bude? :?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

FCBM1900
Kontakt:

Post Postao/la FCBM1900 » 26 dec 2012, 11:42

Gluposti, kakva crna Kina :D.. Miske prelazi u Bundesligu, najvjerovatnije Frankfurt ;)

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 dec 2012, 12:23

Meni je ovo u najmanju ruku zalosno da ode u kini hajde da to uradi za jedno 3 godine taman tad ali ovako kad bi nasao neki ok klub mogao bi odigrat jos 2 sezone na visokom nivou sigurno kad bi bio standardan u ekipi ....

sloboda
Kontakt:

Post Postao/la sloboda » 26 dec 2012, 13:48

Cuj da se okrenemo mladjim miske je doktor fudbala pa sta je onda sa rahimica covjek u 40 igro za repku nezamjenjiv bio.Mi nemamo igraca odnosno onoga koji zna podvalit loptu osim misketa kakav god da je njega se ne treba odreci jer je majstor a takvog mi nemamo.Vise respekta od pojedinih forumasa za misimovica on je to zasluzijo i siguran sam da jos dosta moze dati repki kad bi potpisao i za pofalicki

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 dec 2012, 13:57

sloboda je napisao/la:Cuj da se okrenemo mladjim miske je doktor fudbala pa sta je onda sa rahimica covjek u 40 igro za repku nezamjenjiv bio.Mi nemamo igraca odnosno onoga koji zna podvalit loptu osim misketa kakav god da je njega se ne treba odreci jer je majstor a takvog mi nemamo.Vise respekta od pojedinih forumasa za misimovica on je to zasluzijo i siguran sam da jos dosta moze dati repki kad bi potpisao i za pofalicki
POTPIS...ako nista, on je igrac u cijim nogama je lopta sigurna...npr..kad igramo protiv grcke ili neke jace ekipe, rahat sam samo kad je lopta u misketovim nogama, doduse i miretovim...al cim loptu primi zahirovic, medo, lulic i jos neki sve se bojim da nece pogrijesiti i sl...istina je da su i oni dobri tehnicari ali ni blizu kao miske...tako da...i kad ne trci bolji je od pola reprezentativaca... :D

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 26 dec 2012, 14:08

Misimovic je medju 5 najvaznijih igraca reprezentacije,jednostavno on je i bez treninga bolji od pola nasih reprezentativaca! bitno je da igra pa makar i u Kini,covjek jedini zna stati na loptu,iz nicega moze postici gol,asistirati...tek mu je 30 godina,on moze bez problema jos 4-5 godina igrati na visokom nivou i biti vodja nase reprezentacije!

sloboda
Kontakt:

Post Postao/la sloboda » 26 dec 2012, 14:38

Kad se mogu svraka i onaj sesar zvati iz ove nase kaljuge zasto nebi nas simbol repke bio pozvan iz lige recimo kine u kojoj je trener lipi talijan drogba ,anelka itd .Znaci tamo je jaka liga ili kad se zahirovic zove iz druge ruske lige i jos slucajeva da ne nabrajam .Misketa i dalje da zove bez izgovora

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 26 dec 2012, 14:47

sloboda je napisao/la:Kad se mogu svraka i onaj sesar zvati iz ove nase kaljuge zasto nebi nas simbol repke bio pozvan iz lige recimo kine u kojoj je trener lipi talijan drogba ,anelka itd .Znaci tamo je jaka liga ili kad se zahirovic zove iz druge ruske lige i jos slucajeva da ne nabrajam .Misketa i dalje da zove bez izgovora
Hajde reci ozbiljno , šta ti vidiš u današnjem Misketu ? On je bio na svom vrhuncu kad je igrao za Wolfsburg u Bundesligi prije dobre 3-4 godine. Današnji Miske nam samo usporava igru i uzima mjesto dobrim reprezentativcima koji trebaju više utakmica u nogama.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 26 dec 2012, 15:09

viKK je napisao/la:
sloboda je napisao/la:Kad se mogu svraka i onaj sesar zvati iz ove nase kaljuge zasto nebi nas simbol repke bio pozvan iz lige recimo kine u kojoj je trener lipi talijan drogba ,anelka itd .Znaci tamo je jaka liga ili kad se zahirovic zove iz druge ruske lige i jos slucajeva da ne nabrajam .Misketa i dalje da zove bez izgovora
Hajde reci ozbiljno , šta ti vidiš u današnjem Misketu ? On je bio na svom vrhuncu kad je igrao za Wolfsburg u Bundesligi prije dobre 3-4 godine. Današnji Miske nam samo usporava igru i uzima mjesto dobrim reprezentativcima koji trebaju više utakmica u nogama.
kolko god mislim da mu karjera rapidno opada,on moze jos godinu ,dvije bit dio reprezentacije,dao nam je puno i sad kad je doceko grupu koja je po mjeri i kad imamo rezutlate da se palsiramo u brazil da mu ledja okrenemo JE BEZOBRAZNO,i ovakav kakav je za klasu bolji od 50% reprezentactivaca,sigurno da nece bit nosioc igre kao do sad ali svoje mjesto mora imati pola sata ,pola sata,jbg igra godinama tu i sad kad je dosao na prag Brazila treba ga otjerat(licemjerno zar ne)a kome to on mjesto uzima?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 26 dec 2012, 15:18

ciza je napisao/la:
viKK je napisao/la:
kolko god mislim da mu karjera rapidno opada,on moze jos godinu ,dvije bit dio reprezentacije,dao nam je puno i sad kad je doceko grupu koja je po mjeri i kad imamo rezutlate da se palsiramo u brazil da mu ledja okrenemo JE BEZOBRAZNO,i ovakav kakav je za klasu bolji od 50% reprezentactivaca,sigurno da nece bit nosioc igre kao do sad ali svoje mjesto mroa imati pola sata ,pola sata,a kome to on mjesto uzima?
Dao nam je puno , ali i tome ima kraj . Imamo grupu po mjeri i rezultate za plasman ? Ne bih baš rekao . Mi imamo još 2 veoma teška duela protiv Slovaka sljedeće godine u Septembru i revanš protiv Grčke. Igrao je protiv Grka , pa šta je učinio ? Nismo imali skoro nikakvu brzinu i kreativnost u veznom redu , zbog toga napad nije funkcionisao . A sljedeću utakmicu dođe Pjanić i bukvalno oživi ekipu , postigne gol i napravi dvije asistencije. Miske možda ima one neke "odlučujuće poteze" (da napravi neku asistenciju ili gol kad treba) ali na to se ne možeš stalno oslanjat jer će te kad tad izdati . Neki pričaju o dobroj formi Misketa, halo ba ? Lik je možda protiv jednog poluprofesionalnog Lihtenštajna i jedne Latvije koja je 3 klase ispod nas mogao zabiti , ali kako se pokazao protiv Grčke ili čak Litvanije ? Miske jednostavno zauzima prostor kako bi mogli dobiti najjači sastav moguć. Stevanović je dosad fenomenalno igrao , dvije asistencije i gol od Augusta za reprezentaciju (uzimajući u obzir da prve dvije utakmice kvalifikacija nije bio ni na spisku) . Zadnja linija Spahić , Zukanović , Lulić i Mujdža , lijevi vezni Salihović (igrao bi def. veznog da ima npr Kolašinac da igra lijevog beka a Lulić lijevog veznog, ali Sead je daleko od nas..) , def. vezni Medunjanin / Zahirović , desno Stevanović , naprijed playmakera igra Pjanić i u napadu Džeko i Ibišević.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 26 dec 2012, 15:24

grupa je po mjeri jer smo dobili najlaksu od svih koju smo mogli dobiti?ne vidim sta je cudno,slazem se da imamo teske utakmice,ali da bi otisli na prvenstvo nekog jaceg moramo i pobjedit a nabijat amatere,ali i dalje tvrdim da ga ne trebamo otjerat,reprezentacija ne broji samo 11 igraca nego malo vise i miske treba biti dio toga,taj vezni red sto si nabrojao,izuzev pjanica to je slabiji vezni nego sto ima dinamo al eto..

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 26 dec 2012, 15:31

ciza je napisao/la:grupa je po mjeri jer smo dobili najlaksu od svih koju smo mogli dobiti?ne vidim sta je cudno,slazem se da imamo teske utakmice,ali da bi otisli na prvenstvo nekog jaceg moramo i pobjedit a nabijat amatere,ali i dalje tvrdim da ga ne trebamo otjerat,reprezentacija ne broji samo 11 igraca nego malo vise i miske treba biti dio toga,taj vezni red sto si nabrojao,izuzev pjanica to je slabiji vezni nego sto ima dinamo al eto..
A ko da je vezni red nešto jači sa Misketom ? Ionako Dinamo je klub , ovo je reprezentacija , tako da to nemoš ni uspoređivat. Kao prvo nije fer pozivati ga ako igra u Kini jer Pape kaže da neće pozivati Muslimovića upravo zbog toga. Kao drugo , i ako ga pozove , i ako bude REALAN s tim ko treba igrat, a ko ne, Miske će završit na klupi . A poznavajući Misketa, on ima onaj drski stav da mora igrati , a zaradio ga je tako što su ga je Pape a i Ćiro prije toga gurali stalno u igru. Ne može skontati da nije više materijal za reprezentacije. Miske je Papetu ono što i što je Ćiri bio Ibričić . Slažem se da treba jačeg pobjediti kako bi prošli dalje , a kako bi ih pobjedili treba stvoriti sastav koji je smišljeno isplaniran da se prilagodi određenoj taktici , a ne čekati , da Miske opali po lopti pa ako od 5 pokušaja jednom uđe u gol , dobro je . Pjanić je mnogo mnogo napredovao i on je sada definitivno bolji playmaker od Misketa koliko god to netko može poricati .

sloboda
Kontakt:

Post Postao/la sloboda » 26 dec 2012, 15:40

I ti si se nasao da nam solis pamet ko je misimovic zvjezdan .Zapamti doktor fudbala je miske i kakav takav je on ima mjesta ti ga omalovazavas ko da je igro za tvoju ulicu a ne da je simbol nase repke.Majstor potezom rjesava tekmu sto nema pjanic .Pjanic je mladji i u boljoj formi ali stari lisac je doktor jedna asistencija kako rade veliki igraci odlucuje utakmicu a to jedino moze doci od misketa.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 26 dec 2012, 15:41

sloboda je napisao/la:I ti si se nasao da nam solis pamet ko je misimovic zvjezdan .Zapamti doktor fudbala je miske i kakav takav je on ima mjesta ti ga omalovazavas ko da je igro za tvoju ulicu a ne da je simbol nase repke.Majstor potezom rjesava tekmu sto nema pjanic .Pjanic je mladji i u boljoj formi ali stari lisac je doktor jedna asistencija kako rade veliki igraci odlucuje utakmicu a to jedino moze doci od misketa.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 26 dec 2012, 15:51

sloboda je napisao/la:I ti si se nasao da nam solis pamet ko je misimovic zvjezdan .Zapamti doktor fudbala je miske i kakav takav je on ima mjesta ti ga omalovazavas ko da je igro za tvoju ulicu a ne da je simbol nase repke.Majstor potezom rjesava tekmu sto nema pjanic .Pjanic je mladji i u boljoj formi ali stari lisac je doktor jedna asistencija kako rade veliki igraci odlucuje utakmicu a to jedino moze doci od misketa.
Doktor fudbala jeste. Bit će . Ali jel razumiješ , da on nema formu da igra protiv velikih reprezentacija ? Grci ako će nas u bilo čemu nadmašit je u brzini . O Slovačkoj ne treba još ni pričat jer te su utakmice daleko i svašta se može promjenit do tad. Ali jel kontaš , da ne može se uvijek čekat na taj "odlučujući potez" ? Jer dok god mi na to čekamo mi nećemo biti ozbiljna reprezentacija sa ozbiljnim igračima i taktikom . Mi se trebamo oslanjati na prednosti naših igrača, a ti "odlučujući potezi" su ti kockanje . Ne možeš se oslanjat na to . Pa pogledaj Grke . Taktika im nije bogznašta , to je primjetno , ali likovi znaju apsolutno tko gdje šta treba raditi . I glavni cilj im je da ne prime gol , a u napadu ako zabiju barem jedan , dobro je . Mi smo imali dosta grešaka na sredini terena i puštali smo ih da napadaju , te su nas onda Begović i stative spašavali . Tako smo mi uspjeli izvući nulu. To nam je i donekle bio cilj , a njima je bio cilj na pobijede tu a ako pobijede, onda treba izvuć neriješeno u Zenici .
Miske je bio i ostat će velik igrač u reprezentaciji , ali ako ode u Kinu onda ga ne treba zvati , iz već napisanih razloga . Ako ne ode u Kinu a pozove ga se , mislim da najrealnije bi bilo da ne počinje utakmice . Pa većina forumaša se slaže da on više nema taj kvalitet da igra konstatno za reprezentaciju i da svih 90 minuta bude besprijekoran.

ibish1995
Kontakt:

Post Postao/la ibish1995 » 26 dec 2012, 15:53

Pročitah da je od 2. januara u Kini.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 26 dec 2012, 15:55

po meni je samo pjanic bolji od njega,u kakvoj god daje forimi i u kini,ko da je medunjanin u nekoj jacoj ligi u raspalom gazientepu se bori sa opstanak,stevanovic u vojvodini za koju je trece pretkolo neodsanjani san,zahorvic igra u ligi o kojoj podatke samo cia ima :roll: jednostavno treaba bit dio ekipe koja ce abd otic u brazil,pa onda nek se oprosti,njemu je 31 nije 40

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 26 dec 2012, 16:05

ciza je napisao/la:po meni je samo pjanic bolji od njega,u kakvoj god daje forimi i u kini,ko da je medunjanin u nekoj jacoj ligi u raspalom gazientepu se bori sa opstanak,stevanovic u vojvodini ,zahorvic igra u ligi o kojoj podatke samo cia ima :roll: jednostavno rteaba bit dio ekipe koja ce abd otic u brazl,pa onda nek se oprosti,njemu je 31 nije 40
OK je sve to što kažeš .. Ali Stevanović , Medunjanin i Zahirović uopšte ne igraju Misketove pozicije. Jedini s kojim se Miske može poredit su Ibričić i Pjanić (oni su najredovniji na toj poziciji) . Pjanić je bolji od Misketa , a Ibričić je davno trebao biti pušten iz repke. Sad da malo kažem nešto za Medunjanina, koliko god da je Gaziantep loš klub , Haris je barem redovan tamo... Miske nije odigrao utakmicu za Dinamo koliko dugo ? Zahirović mislim da i jeste za klupe jer protiv Grčke je bio dosta nesiguran . Stevanović je posebna priča . Koliko god je Vojvodina loš klub, Stevanović je bio zaista dobar u reprezentaciji. Od debija je postigao 1 gol i 2 asistencije . Nije bio na prve dvije utakmice kvalifikacija, a zaista je čudne stvari s njim radio Pape u naredne dvije utakmice. Protiv Grčke ga uvodi na lijevu stranu umjesto Salihovića . Pa gdje je tu logika ? To je isto ko da Dania Alvesa staviš na lijevog beka. Dok ga je u utakmici protiv Litvanije ubacio u period kad smo smirivali igru , odnosno jednostavno samo kontrolisali utakmicu i čuvali rezultat, tako da njegova brzina i prodornost nije bila od velike koristi.
Sada sam prešao na potpuno drugu temu , ali eto ja sam izjasnio svoje mišljenje o Misketovom stanju , ako se ne slažemo , bitno je da poštujemo tuđa mišljenja. I na kraju , opet napominjem, ja ne mislim da treba odmah Misketa otjerat iz repke , ali mislim da ne zaslužuje poziv ako ode igrati u Kinu . Ako ne ode tamo , može on imati poziv, ali teško je da će počinjati utakmice(ako budemo realni).

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.