FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KB-TM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KB-TM87 » 25 dec 2012, 14:23

stariji vjerovatno znaju, ali evo ja sam tek od danas za ovo saznao :shock:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... 0%B2%D0%BE" onclick="window.open(this.href);return false;
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 25 dec 2012, 14:25

KB-TM87 je napisao/la:Malo sam razmišljao o postavi pa evo da iznesem koju....

GK- Imamo tu Antolovića i nema problema sa njim, o tome ćemo na kraju sezone

DR- Stanić koji je dobro igrao zadnjih par utakmica, ali ne treba zaboraviti Čolu

DL- Kvesa neprikosnoven, ne znam koju poziciju igra onaj Emrah, je li DL :?:

DC- Kerla će se valjda oporaviti, a pored njega neka se rotiraju Veca i Bogi, u zavisnosti od forme

DMC- Zolotić

A/MC- Bekrić, tu treba dodati Hasanovića od kojeg očekujem dosta, mislim da će ga Šef dovesti u red, a i Tomića naravno, ima on potencijala ;)

MR - Opet Stana, Selimović, Smajke :?: valjda će mu konačno krenuti...

ML- pojma nemam ko bi ovdje mogao a da mu je prirodna pozicija... očekujem pojačanje

ST- Pehilj, Ramić, Hodžić, Selimović... Ja bi dao šansu Hodžiću, ali je još mlad, tako da tu očekujem pojačanje

p.s. računao sam odlazak Svrake i Adilovića, ako ne odu, tim bolje za nas :D
Lijepo si to sve napisao i bas si olaksao svima da se otprilike vidi kakav je igracki kadar sa kojim raspolazemo u slucaju da ova dvojica jos odu iz Zelje.Imamo tu par igraca koji su polivalentni i koji mogu igrati na par pozicija u ekipi,mada meni to izgleda kao krpljenje,jer ti igraci ne igraju isto kvalitetno na razlicitim pozicijama.Prema ovom tvom sto je napisano,mene brine par pozicija i volio bih da se tu na neki nacin pojacamo.
Golman i bekovi su u redu,s tim sto u slucaju izostanka Kvesica,poziciju krpimo Stanicem,sto me ne zadovoljava nimalo.
Stoperi povratkom Kerle opet lice na nesto,no za neku evropu i takav tip utakmica,samo je mozda Kerla dorastao i to "veliko mozda".Ali za ovu ligu sasvim kvalitetno.
Zadnji vezni red me brine,jer osim mladog Zolotica koji tek treba da izraste u dobrog igraca koji ce rutinom da vlada tim dijelom terena,nema bas nekog povoljnog rjesenja.Tomicu nedostaje minutaa,a moguce da bi bio solidno rjesenje,medjutim,do sada se to nije dokazalo.Oba ova igraca,Zolotic i Tomic mogu da odigraju dobro,ali mogu i da podbace,jer je jedan mlad,a drugi se nije naigrao.Treca opcija im je Hasanovic,koji je imao u svojoj mladosti epitet velike perspektive.To znaci da on ima u svojim nogama ono sto bi bilo potrebno da zaigra u ekipi,mozda ce ove pripreme malo da ga vrate,i to su za njega najvazniji pripreme.On nije realno odigrao kvalitetnu utakmicu vec par godina.To je lose.
Desno krilo je fino popunjeno,a zavisi od Smajica koliko ce biti kvalitetno rijeseno.Selimovic ce se motati malo tu malo na spicu kao i do sada.
Lijevo krilo nemamo nikako.Tu se zrtvovao Zeba,pa i Bekric kada Zeba nije igrao,a klasicno lijevo krilo nismo imali odavno.Krajnje je vrijeme da se tu dovede jedan dobar igrac i da se ne izmislja sa pozicijama.
Centralni vezni red Bekric i Jamak,i to po meni nije dovoljno,ja bih jos bar jednog igraca tako pozicioniranog u ekipi,ali da nije krpljenje.
A napad je kritican.Tri mlada igraca od kojih je Hodzic definitivno perspektivan i dobar,a ova druga dva mlada nisu nizasta nego za kaljenje u nekoj drugoj ekipi.Tu je jos Selimovic koji moze igrati dobro tu poziciju.Jedini malo iskusniji.
Znaci,zadnji vezni,lijevo krilo,napadac.Tri igraca.To je varijanta da se ne krpi sastav i da glatko prodjemo ovu nasu ligu.A onda opet hvatanje za glavu u evropi,ako bi ostao ovakav sastav.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

MarkoDa
Kontakt:

Post Postao/la MarkoDa » 25 dec 2012, 14:30

" onclick="window.open(this.href);return false;

NEMA VEZE SA ZELJOM ALI NAJLJEPSA MELODIJA KOJU SAM IKAD CUO...Mozemo li mi sta od ovog iskoristit!?
A zasto ne bit' obican i voljet male stvari zasto svako mora biti glavni,sta to lijepo ima obraz zakrpljen sa flekom, zasto sa tugom gledam za covjekom?

phenom
Kontakt:

Post Postao/la phenom » 25 dec 2012, 14:35

pitari vec mjesecima pokusavaju nesto napraviti od te melodije..

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 25 dec 2012, 14:36

KB-TM87 je napisao/la:stariji vjerovatno znaju, ali evo ja sam tek od danas za ovo saznao :shock:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... 0%B2%D0%BE" onclick="window.open(this.href);return false;
Radmilo Mihajlović.

Čestit Božić...
http://manijaci.ba/index.php/novosti/tm ... stit-bozic" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 25 dec 2012, 14:40

@Boccacio, to je to! Naglasak da je ovo vjerovatno dovoljno za nasu ligu a evropa ce cini i ove godine biti samo izlet!? Ne vidim nacin ni sredstva da Amar moze napraviti nesto vise u evropi. Nije do njega jednostavno covjek ulaze svo svoje znanje da napravi neki rezultat i hvala Bogu da ga pravi u ovoj nasoj ligi! Ako se misli napraviti nesto u evropi onda se ne smiju prodavati igraci po nekoliko sezona i opet je i takva ekipa upitna? Mi nemamo drugog nacina da prezivimo ako ne prodajemo i jedino rjesenje je naci jak(e)og sponzora ali s'obzirom na stanje ekonomije u drzavi vrlo tesko! Znaci opet se vracamo na pocetak price a to je dok drzava ne stane na noge tesko da ce i u sportu kao cjelini doci do nekog znacajnog iskoraka!
Mozda ako se repka plasira u Brazil, da ce se u fudbalu kod nas osjetiti neki napredak!?
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 25 dec 2012, 14:45

Ma bitno je da se iz sezone u sezonu osjeti napredak. Da rastu cijene naših igrača. da se svake godien proda igrač za bar 100.000 Eura više nego prošle......i samo tako možemo doći do sitacije da zadržimo nekoliko kvalitetnih igrača više sezona i da dovedemo kvalitetna pojačanja (pod ovo kvalitetna mislim za neke evropske utakmice, a ne za našu ligu).....do tada ćemo se morati zadovoljavati dobri igrama u našoj ligi većini trofeja u istoj i nadati se nekoj sreći prilikom žrijebanja u evropskim kupovima......

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 25 dec 2012, 15:10

KB-TM87 je napisao/la:stariji vjerovatno znaju, ali evo ja sam tek od danas za ovo saznao :shock:

Sta stariji znaju?? Za ove ublehe?? Ma daajjjj ovo treba dati doznanja i UPRAVI ZBOG BLACENJA IMNEA I KORISTENJE GRBA a takodz i wikipediji koja je bas i poznata po tome sto mozes napisati sta ti je cejf i skoro niko ne provjerava napisano. U skoli slucajno da stavis wikipediju kao izvor kec do Marsa!
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Maslacak
Kontakt:

Post Postao/la Maslacak » 25 dec 2012, 15:17

Izgleda da nam dolazi neki Peljto iz Travnika,sutra dobija papire,raskid ugovora,pa cemo vidjeti..

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 25 dec 2012, 15:21

Već od kraja sezone sam mislio napisati jednu analizu igračkog kadra ali sam odustao prije svega zbog @boccacia koji to radi super i u sitnicama se ne slažem tako da nema potrebe da ponavljam. Evo sad naprimjer bi volio da je dodao i Brkovića u ovu analizu, a ja ću ponovo reći (jednom davno smo boccacio i ja imali jedan fin ragovor za budućnost Želje) da je lijepo sve ovo što se priča i ova pozitivna dešavanja u marketingu, kotrlja se nešto oko stadiona i sl, ali pored stadiona koji je uslov za Evropu (mislim da prije izgradnje nemamo šanse za grupnu fazu) osnovna stvar je kamp i skauting za djecu i to me nervira što se stalo sa tom pričom. Jednostavno jedina šansa što se tiče finansija je dugoročno ulaganje u djecu, a ako ponekad uleti neki jak sponzor onda tim bolje.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 25 dec 2012, 15:21

MarkoDa je napisao/la:

NEMA VEZE SA ZELJOM ALI NAJLJEPSA MELODIJA KOJU SAM IKAD CUO...Mozemo li mi sta od ovog iskoristit!?
Jedna od najljepsih pjesama sto sam cuo ovo se moze lako obraditi.

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 25 dec 2012, 15:41

Čestit Božić svima koji slave, od srca sve samo najbolje.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 dec 2012, 15:41

zeljocity je napisao/la:

Sta stariji znaju?? Za ove ublehe?? Ma daajjjj ovo treba dati doznanja i UPRAVI ZBOG BLACENJA IMNEA I KORISTENJE GRBA a takodz i wikipediji koja je bas i poznata po tome sto mozes napisati sta ti je cejf i skoro niko ne provjerava napisano. U skoli slucajno da stavis wikipediju kao izvor kec do Marsa!
članak je živa istina, odigrali su i jedan "derbi" željo - sarajevo nekad u toku rata.

wikipediini veći članci na engleskom su zaključani za editovanje, provjeravaju se i ažuriraju svakodnevno, a u dnu stranice zna biti i par stotina referenci na prave naučne radove i članke. tako da nisi baš u pravu, generalno.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 25 dec 2012, 15:50

ChWilla je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:

članak je živa istina, odigrali su i jedan "derbi" željo - sarajevo nekad u toku rata.

wikipediini veći članci na engleskom su zaključani za editovanje, provjeravaju se i ažuriraju svakodnevno, a u dnu stranice zna biti i par stotina referenci na prave naučne radove i članke. tako da nisi baš u pravu, generalno.
Čak mislim da su ''pitari'' i ''manijaci'' iz Istočnog sarajeva tada zajedno stajali na tribini.....u glavnom i ''Željo'' i ''Sarajevo'' iz PC-a su se nedugo poslije kraja rata raspali i ugasili.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 dec 2012, 16:03

zeljocity je napisao/la:

A mozda da ti proveris pa da onda pises na forumu ?
Klub je postojao,igrao na Grbavicu i bilo je kvalitetnih fudbalera u to doba u njemu.Bjelica bivsi fudbaler Slavije,Mile Markovic bivsi fudbaler pravog Zeljeznicara,Dragan Macan,Goran Gvozdic tada bio odlican golman,Vladimir Drinjak takodje vrlo dobar fudbaler bio... ;)

Cuo sam i za varijantu Sarajevo Srpsko Sarajevo ali nikakvih dokumenata za razliku od Zeljeznicara nema tako da ne znam koliko je to ustvari trajalo i kakvo je bilo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Rios

Post Postao/la Rios » 25 dec 2012, 16:06

Devil je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:

Klub je postojao,igrao na Grbavicu i bilo je kvalitetnih fudbalera u to doba u njemu.Bjelica bivsi fudbaler Slavije,Mile Markovic bivsi fudbaler pravog Zeljeznicara,Dragan Macan,Goran Gvozdic tada bio odlican golman,Vladimir Drinjak takodje vrlo dobar fudbaler bio... ;)

Cuo sam i za varijantu Sarajevo Srpsko Sarajevo ali nikakvih dokumenata za razliku od Zeljeznicara nema tako da ne znam koliko je to ustvari trajalo i kakvo je bilo.
Kako su mogli igrati na Grbavici kad je to bila prva linija??
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 25 dec 2012, 16:07

Hocel sta biti organizovano na ovom turniru posto smo zajedno u grupi sa pitarima.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 25 dec 2012, 16:11

Devil je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:

Nikad četnici nisu igrali niti će igrati na našoj Grbavici. To je bio još jedan pokušaj prekrajanja istorije od strane agresora. Osnovali su šumski klub i kao sve šumsko što je bilo. Klub se je i zvao srpski željezničar. Šta sve gamad nisu pokušala. Kakav su samo oni urbicid bili zamislili.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 dec 2012, 16:13

Rios je napisao/la:
Devil je napisao/la:
zeljocity je napisao/la: Sta stariji znaju?? Za ove ublehe?? Ma daajjjj ovo treba dati doznanja i UPRAVI ZBOG BLACENJA IMNEA I KORISTENJE GRBA a takodz i wikipediji koja je bas i poznata po tome sto mozes napisati sta ti je cejf i skoro niko ne provjerava napisano. U skoli slucajno da stavis wikipediju kao izvor kec do Marsa!

Kako su mogli igrati na Grbavici kad je to bila prva linija??
Prva utakmica im je na domacem terenu ovako u prolece 1996.godine,jer je to prva sezona koju su igrali ligu.Od 1993-1995 su igrali samo prijateljske utakmice.Ako se ne varam prva posleratna utakmica na Grbavici je Zeljo-Sarajevo 1996.tako da je vrlo moguce da su i oni tada nekada tu zaigrali.Mada vrlo malo podataka o tome ima,i usmeno pricanje je jedino sto je ostalo od tog perioda.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 25 dec 2012, 16:15

Devile ne budali. Puno hodaš po Lukavici, nije zdravo za glavu.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 37 gostiju.