Ma Sergio Busquets ne moze igrati ono sto igra Xavi, barem ne onako kako ja to vidim. Jednostavno je Busquets stvoren za ono sto igra sada. Kada ti pogledas Xavija, sa kakvom on lakocom igra, mislim da Busquets to nije u stanju. Xavi jednostavno misli 3 poteza prije protivnickog igraca. Covjek kad dobije loptu, on je i ne primi kako treba, a vec zna sta s njom da uradi, a ako to ne moze, onda odmah zna barem 3 alternative. Mislim da Busquets nema takvu viziju kao Xavi, dok Iniesta itekako ima, a sta nakon Inieste, eh to me strah. Ne brinem dok je Iniesta tu.xaviesta je napisao/la:Jedini legitimni nasljednik Xavija je Sergio Busquets!
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- adriano_leite
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- adriano_leite
- Kontakt:
De budi odredjenijiSveti je napisao/la:Ni blizu.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- hule_barca
- Kontakt:
Čovjek objasnio neke stvariMilan je u tranziciji. Prošle sezone su došli do četvrfinala, ali sa Ibrom. Renovirani tim je tek sedmi u Seriji A, a da nema sjajnog malog El Šaravija bili bi još niže. Ligu šampiona će ponovo vidjeti samo ako je osvoje, ali i najtvrdokorniji navijači giganta sa San Sira znaju da je to nemoguće. Doće veliki klub opet sebi, biće opet radosti, ali sad je kraj puta. I za nauk. Milan sebi ne smije dozvoljavati ono što je dozvolio u nekim mečevima, da se Malaga i Roma na primjer, na neki način iživljavaju sa njima. A Mesi i društvo čekaju i gaze. Čak ni bolest Vilanove ne zaustavlja tu čudesnu makinu, taj čudesni spoj. Uvijek kažu gotovo je sa njima i opet griješe. I zato su se sad valjda svi već opekli. Barsa će opet minimum do polufinala, to je jasno. Čudesni orkestar želi još da svira, a pošto im ne možete oduzeti instrumente, gledajte ih, slušajte ih. Čak i kad pobjeđuju vaš tim, osjetite olakšanje, bar znate ko vas dobija i zato nek Milanezi izađu da se bar pošteno nadmeću jer su osuđeni na poraz.
Mes Que Un Club
Al' vidi, Busquets i Xavi ove godine igraju u vecini slucajeva u liniji. Ako se sjetis Xavija do 2005. on je igrao isto poziciji kao Busi ali sa manje uspjeha, po meni naglasavam.adriano_leite je napisao/la: Ma Sergio Busquets ne moze igrati ono sto igra Xavi, barem ne onako kako ja to vidim. Jednostavno je Busquets stvoren za ono sto igra sada. Kada ti pogledas Xavija, sa kakvom on lakocom igra, mislim da Busquets to nije u stanju. Xavi jednostavno misli 3 poteza prije protivnickog igraca. Covjek kad dobije loptu, on je i ne primi kako treba, a vec zna sta s njom da uradi, a ako to ne moze, onda odmah zna barem 3 alternative. Mislim da Busquets nema takvu viziju kao Xavi, dok Iniesta itekako ima, a sta nakon Inieste, eh to me strah. Ne brinem dok je Iniesta tu.
Busquets ima isti pregled igre kao i Xavi, isto i reaguje, u svakom trenutku zna gdje su mu suigraci i kome ce dodati loptu. Xavi je je naravno agilniji i ima bolji udarac (mada ga toliko i ne koristi od dolaska Pepa) Po meni je Sergio najblizi Xaviju, mada je on unikat.
Iniesta je drugaciji tip igraca. Nema taj pregled poput Xavija, Andresa krasi fantasticna kontrola lopte, nevjerovatan osjecaj, dribling itd.
Don't hate what you don't understand.
Pa normalno da nije potpuno Messi sam zaslužan za ono što radi . Cijela ekipa učestvuje u igri . I Pique, i Puyol , i Busquets i Pedro i Fabregas, svi su učestvovali u igri i svi podjednako rade. Svi ovise jedni o drugima. Messi bi bio svemoguć u fudbalu jedino kad bi sam mogao igrati protiv 11 igrača. Pa da nema one velike tiki-take ne bi ni Messi davao golove, a dodavat se ne možeš sam sa sobom , kad sam zadnji put provjerio ? brate volim i ja gledat Messija kako igra i slažem se da zaslužuje sve pohvale al ajmo bit objektivni.
Ako cemo biti potpuno objektivni treba priznati da Pedro i Alexis trce i za njega i za sebe, i da bi radije njemu dodali nego zabili golviKK je napisao/la:Pa normalno da nije potpuno Messi sam zaslužan za ono što radi . Cijela ekipa učestvuje u igri . I Pique, i Puyol , i Busquets i Pedro i Fabregas, svi su učestvovali u igri i svi podjednako rade. Svi ovise jedni o drugima. Messi bi bio svemoguć u fudbalu jedino kad bi sam mogao igrati protiv 11 igrača. Pa da nema one velike tiki-take ne bi ni Messi davao golove, a dodavat se ne možeš sam sa sobom , kad sam zadnji put provjerio ? brate volim i ja gledat Messija kako igra i slažem se da zaslužuje sve pohvale al ajmo bit objektivni.
preduhitrio si me sa tim postom prije mog. Odnosilo se na poređenje busa i xavijaadriano_leite je napisao/la:De budi odredjenijiSveti je napisao/la:Ni blizu., na sta se odnosi to "ni blizu"?
naprijed rejal
- adriano_leite
- Kontakt:
Iniesta u svakom momentu zna gdje se igrac nalazi i misli o potezu unaprijed. Tebi se mozda cini da je Busquets najblize Xaviju jer ne ide u napad, razigrava saigrace itd. Medjutim, postavi Iniestu na Xavijevo mjesto i vidjeces da ce potpuno isto igrati kao Xavi. Iniesta ima bolji pregled igre nego Busquets, budi siguran u to. Xavi na zadnjem veznom kada je igrao, bio je nesto kao povuceni playmaker, kao Pirlo, imao je i defanzivnih zadataka mnogo vise, sto mu nikako nije odgovaralo. On je klasicni vezni igrac, covjek od kojeg sve akcije treba da krecu. Iniesta moze biti isto to, kada dodje u neku 31. ili 32. godinu. Busquets, onakakv kakav je, nema sanse da zamijeni Xavija, jer je on klasicni zadnji vezni, koji zna sa loptom, ali nikako ne moze biti playmaker, nikako. Posjeduje strasno znanje, zna sve sa loptom i to mu niko ne moze osporiti, ali nema ono "nesto" sto ima Xavi, a to nesto ima Iniesta. To "nesto" izdvaja Xavija i Iniestu od ostalih.xaviesta je napisao/la:Al' vidi, Busquets i Xavi ove godine igraju u vecini slucajeva u liniji. Ako se sjetis Xavija do 2005. on je igrao isto poziciji kao Busi ali sa manje uspjeha, po meni naglasavam.adriano_leite je napisao/la: Ma Sergio Busquets ne moze igrati ono sto igra Xavi, barem ne onako kako ja to vidim. Jednostavno je Busquets stvoren za ono sto igra sada. Kada ti pogledas Xavija, sa kakvom on lakocom igra, mislim da Busquets to nije u stanju. Xavi jednostavno misli 3 poteza prije protivnickog igraca. Covjek kad dobije loptu, on je i ne primi kako treba, a vec zna sta s njom da uradi, a ako to ne moze, onda odmah zna barem 3 alternative. Mislim da Busquets nema takvu viziju kao Xavi, dok Iniesta itekako ima, a sta nakon Inieste, eh to me strah. Ne brinem dok je Iniesta tu.
Busquets ima isti pregled igre kao i Xavi, isto i reaguje, u svakom trenutku zna gdje su mu suigraci i kome ce dodati loptu. Xavi je je naravno agilniji i ima bolji udarac (mada ga toliko i ne koristi od dolaska Pepa) Po meni je Sergio najblizi Xaviju, mada je on unikat.
Iniesta je drugaciji tip igraca. Nema taj pregled poput Xavija, Andresa krasi fantasticna kontrola lopte, nevjerovatan osjecaj, dribling itd.
@Sveti, vidi se da je bio smak svijeta, slozili smo se oko necega
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
To "nešto" Xavija i Inieste je da i zavezanih očiju znaju gdje im se saigrači nalaze. To "nešto" , je da mogu poslat savršeno dugu loptu u zraku preko 50m , i ti je nećeš morat ni primiti , ona će se sama spustiti i zaustaviti u tvojim nogama. Međutim Iniesta na poziciji na kojoj igra mnogo više ulazi u napad , dok Xavi započinje akcije ali se ne ubacuje na pozicije iz kojih može dati gol , nego te pozicije pruža drugim napadačima.
- adriano_leite
- Kontakt:
O tome i pricam. Kada se oprosti Xavi, Iniesta ce morati igrati na njegovoj poziciji i biti taj playmaker, koji ce dirigovati sve, kao sto to Xavi sada uspjesno radi. Kada Iniesta ostari, ta neka 31. ili 32. godina (taman tada ce i Xavi uci u posljednju godinu ugovora i vjerovatno dobijati manje sanse za igranje), malo ce se vise cuvati i nece ici u napad, nego ce jednostavno igrati kao Xavi. Na njegovo (Iniestino) mjesto bi trebao Cesc i to je to. Busquets samo moze biti zadnji vezni i to je to, nikako nasljednik Xavija. Iniesta je jedini nasljednik Xavija.viKK je napisao/la:To "nešto" Xavija i Inieste je da i zavezanih očiju znaju gdje im se saigrači nalaze. To "nešto" , je da mogu poslat savršeno dugu loptu u zraku preko 50m , i ti je nećeš morat ni primiti , ona će se sama spustiti i zaustaviti u tvojim nogama. Međutim Iniesta na poziciji na kojoj igra mnogo više ulazi u napad , dok Xavi započinje akcije ali se ne ubacuje na pozicije iz kojih može dati gol , nego te pozicije pruža drugim napadačima.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
-
RajKoothrappali
- Kontakt:
Sigurno je da je Iniesta jedini koji ima dovoljno znanja, da zamijeni Xavija, ali je on meni puno pokretljiviji igrač od Xavija, kojem dribling igra bitniju ulogu u igri, pa je zato više okomit prema golu nego Xavi. Druga je stvar šta godine nose i kakav će Andres biti za 4-5 godina, plus je sklon povredama bio i dosad, a tek kakav će biti kada udje u godine, pa je malo i rizično zasnovati tako bitnu poziciju na igraču koji je često out.
Isto tako ne znamo ni ko će biti trener tad, te kako će Barcin sistem evoluirati do tada. To govorim zbog toga što niko nije mogao zamisliti da će Messi igrati poziciju koju danas igra, kad je svojevremeno igrao na krilu i bio tamo takodjer jako efikasan. Dakle sistem kao sistem se neće promijeniti, ali male finese su moguće, jer kopija Xavija ne postoji.
Isto tako ne znamo ni ko će biti trener tad, te kako će Barcin sistem evoluirati do tada. To govorim zbog toga što niko nije mogao zamisliti da će Messi igrati poziciju koju danas igra, kad je svojevremeno igrao na krilu i bio tamo takodjer jako efikasan. Dakle sistem kao sistem se neće promijeniti, ali male finese su moguće, jer kopija Xavija ne postoji.
Postujem ali se ne slažem.adriano_leite je napisao/la: Iniesta u svakom momentu zna gdje se igrac nalazi i misli o potezu unaprijed. Tebi se mozda cini da je Busquets najblize Xaviju jer ne ide u napad, razigrava saigrace itd. Medjutim, postavi Iniestu na Xavijevo mjesto i vidjeces da ce potpuno isto igrati kao Xavi. Iniesta ima bolji pregled igre nego Busquets, budi siguran u to. Xavi na zadnjem veznom kada je igrao, bio je nesto kao povuceni playmaker, kao Pirlo, imao je i defanzivnih zadataka mnogo vise, sto mu nikako nije odgovaralo. On je klasicni vezni igrac, covjek od kojeg sve akcije treba da krecu. Iniesta moze biti isto to, kada dodje u neku 31. ili 32. godinu. Busquets, onakakv kakav je, nema sanse da zamijeni Xavija, jer je on klasicni zadnji vezni, koji zna sa loptom, ali nikako ne moze biti playmaker, nikako. Posjeduje strasno znanje, zna sve sa loptom i to mu niko ne moze osporiti, ali nema ono "nesto" sto ima Xavi, a to nesto ima Iniesta. To "nesto" izdvaja Xavija i Iniestu od ostalih.
Po meni su Xavi i Iniesta igraci koji odlicno nadopunjuju jedan drugog. Mozemo sad navoditi primjere o Iniestinom pregledu igre i situacijama kada se sjuri prema protivnickom golu pa ili zavede u gol-aut ili nasumicno nabije u peterac.
Naravno to su najbolji veznjaci na svijetu, fantasticno se poznaju i ponajbolji su tandem u vezi ikada.
Ja pokusavam objasniti da su Xaviju slicniji igraci poput Xabija Alonsa i Busquetsa (mada i tu ima razlike) nego ofanzivni veznjaci poput Inieste. Pogledaj sta radi Xavi, ima nekih 100 pasova po utakmici, drzi konce na sredini, svejedno s kim igra. Jednostavno od njega zavisi i odbrana jer protivnici lakse preuzimaju sredinu terena, i tad nismo tako dominantni.
Bez Inieste vise ispasta igra prema naprijed, primjer utakmice protiv Intera gdje smo dominirali na sredini ali smo bili jalovi u napadu.
- adriano_leite
- Kontakt:
Eh a vidi brate, zamisli da i Iniesta mora igrati kao Xavi, kada je Xavi tu, pa to bi bio cirkus. Dva igraca da imaju po 100 pasova. Zbog toga se koristi Iniestina ofanzivna igra, da bi Xavi mogao kreirati, jer ruku na srce Xavi ne moze igrati ofanzivno kao Iniesta. U slucaju kada nemas Xavija, najrealniji je Iniesta na toj poziciji, jer ima sve kao Xavi. Pogotovo kada udje u te neke godine, kada nece biti brz, kada nece imati toliko snage itd. Znaci, po mom misljenju, Iniesta igra ovako kako igra jer je tu Xavi, a kada Xavi ode, Cesc ce igrati ono sto igra Iniesta, a Iniesta ce igrati ovo sto igra trenutno Xavi. Busquetsa nikako ne vidim njegovim nasljednikom. Najslicniji igrac Xaviju, po mom misljenju je Pirlo, ali takvih igraca je malo danas.xaviesta je napisao/la:Postujem ali se ne slažem, tesko cemo se slozitiadriano_leite je napisao/la: Iniesta u svakom momentu zna gdje se igrac nalazi i misli o potezu unaprijed. Tebi se mozda cini da je Busquets najblize Xaviju jer ne ide u napad, razigrava saigrace itd. Medjutim, postavi Iniestu na Xavijevo mjesto i vidjeces da ce potpuno isto igrati kao Xavi. Iniesta ima bolji pregled igre nego Busquets, budi siguran u to. Xavi na zadnjem veznom kada je igrao, bio je nesto kao povuceni playmaker, kao Pirlo, imao je i defanzivnih zadataka mnogo vise, sto mu nikako nije odgovaralo. On je klasicni vezni igrac, covjek od kojeg sve akcije treba da krecu. Iniesta moze biti isto to, kada dodje u neku 31. ili 32. godinu. Busquets, onakakv kakav je, nema sanse da zamijeni Xavija, jer je on klasicni zadnji vezni, koji zna sa loptom, ali nikako ne moze biti playmaker, nikako. Posjeduje strasno znanje, zna sve sa loptom i to mu niko ne moze osporiti, ali nema ono "nesto" sto ima Xavi, a to nesto ima Iniesta. To "nesto" izdvaja Xavija i Iniestu od ostalih.
Po meni su Xavi i Iniesta igraci koji odlicno nadopunjuju jedan drugog. Mozemo sad navoditi primjere o Iniestinom pregledu igre i situacijama kada se sjuri prema protivnickom golu pa ili zavede u gol-aut ili nasumicno nabije u peterac.
Naravno to su najbolji veznjaci na svijetu, fantasticno se poznaju i ponajbolji su tandem u vezi ikada.
Ja pokusavam objasniti da su Xaviju slicniji igraci poput Xabija Alonsa i Busquetsa (mada i tu ima razlike) nego ofanzivni veznjaci poput Inieste. Pogledaj sta radi Xavi, ima nekih 100 pasova po utakmici, drzi konce na sredini, svejedno s kim igra. Jednostavno od njega zavisi i odbrana jer protivnici lakse preuzimaju sredinu terena, i tad nismo tako dominantni.
Bez Inieste vise ispasta igra prema naprijed, primjer utakmice protiv Intera gdje smo dominirali na sredini ali smo bili jalovi u napadu.
Iniesta mnogo bolje moze odraditi taj posao nego Busquets. Busquets je fantastican gdje je sada i nema potrebe ga stavljati pod pritisak da mijenja Xavija, jer to on ne moze i samo bi izgorio u toj nakani. Iniesta se itekako moze prilagoditi na tu poziciju. Klasican primjer je Steven Gerrard koji je mnogo bio ofanzivniji dok je bio mladji, a sada je vise u vezi nego u napadu. Dakle, godine igraca primoraju da mijenja nesto u svom nacinu igre, a to ce i Barci "pomoci" da Iniesta postane igrac kakav je danas Xavi.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
kao sto @adriano vise puta elaborira Iniesta je jedini koji moze zamjenit Xavija, Busquets ni za 100 god., mislim da ne treba tu previse mozga da se ovo zakljuci, Xavi je playmaker a Busi kao sto bi englezi rekli "enforcer" (prekida akcije, dodaje loptu prvom do sebe bez previse pametovanja i ima takticki dribling) al ne i viziju jednog playmakera 
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Mene nas Pjanic nekako najvise od svih aktivnih igraca podsjeca na Xavija . Igra bez komplikovanja, ima dribling, ima odlican pregled igre, odlicne pasove...
Thiago nije ni blizu igraca tipa Xavija, on je nekako sav na svoju ruku i tezi atraktnivnom a u 80% slucajeva to ne prolazi. Nadam se da ce u skorije vrijeme Pjanke doci kod nas, i polako ali sigurno zauzeti Xavijevo mjesto. Thiago ako ovako nastavi, nece biti skoro pa nikakva konkurencija ...
Thiago nije ni blizu igraca tipa Xavija, on je nekako sav na svoju ruku i tezi atraktnivnom a u 80% slucajeva to ne prolazi. Nadam se da ce u skorije vrijeme Pjanke doci kod nas, i polako ali sigurno zauzeti Xavijevo mjesto. Thiago ako ovako nastavi, nece biti skoro pa nikakva konkurencija ...
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...
Be Casual ...
Be Casual ...
Ne kazem ja da ce Busquets igrati na Xavijevoj poziciji, i naravno ne ocekujem da on bude doslovno zamjena za Xavija. Uostalom i sam Xavi je rekao da nema nista gore neko kada te smatraju necijim nasljednikom, i da je on nosio ogroman teret kada su ga smatrali novim Guardiolom.adriano_leite je napisao/la: Eh a vidi brate, zamisli da i Iniesta mora igrati kao Xavi, kada je Xavi tu, pa to bi bio cirkus. Dva igraca da imaju po 100 pasova. Zbog toga se koristi Iniestina ofanzivna igra, da bi Xavi mogao kreirati, jer ruku na srce Xavi ne moze igrati ofanzivno kao Iniesta. U slucaju kada nemas Xavija, najrealniji je Iniesta na toj poziciji, jer ima sve kao Xavi. Pogotovo kada udje u te neke godine, kada nece biti brz, kada nece imati toliko snage itd. Znaci, po mom misljenju, Iniesta igra ovako kako igra jer je tu Xavi, a kada Xavi ode, Cesc ce igrati ono sto igra Iniesta, a Iniesta ce igrati ovo sto igra trenutno Xavi. Busquetsa nikako ne vidim njegovim nasljednikom. Najslicniji igrac Xaviju, po mom misljenju je Pirlo, ali takvih igraca je malo danas.
Iniesta mnogo bolje moze odraditi taj posao nego Busquets. Busquets je fantastican gdje je sada i nema potrebe ga stavljati pod pritisak da mijenja Xavija, jer to on ne moze i samo bi izgorio u toj nakani. Iniesta se itekako moze prilagoditi na tu poziciju. Klasican primjer je Steven Gerrard koji je mnogo bio ofanzivniji dok je bio mladji, a sada je vise u vezi nego u napadu. Dakle, godine igraca primoraju da mijenja nesto u svom nacinu igre, a to ce i Barci "pomoci" da Iniesta postane igrac kakav je danas Xavi.
Kazem da moze snositi dio tereta i preuzeti vecu odgovornost, sto vec i radi ove sezone.
Iniesta je Iniesta, a nije previse ni mlađi od Xavije. Prati malo bolje, Busi i Xavi ove godine igraju prakticno u liniji, nekada se i rotiraju, i dakoazano je da Busi moze!miki_92 je napisao/la:kao sto @adriano vise puta elaborira Iniesta je jedini koji moze zamjenit Xavija, Busquets ni za 100 god., mislim da ne treba tu previse mozga da se ovo zakljuci, Xavi je playmaker a Busi kao sto bi englezi rekli "enforcer" (prekida akcije, dodaje loptu prvom do sebe bez previse pametovanja i ima takticki dribling) al ne i viziju jednog playmakera
btw. Drago mi je da se razvila fina diskusija, dozlogrdilo je ono prepucavanje sa kolegama sa druge teme a i maratonsko pljuvanje trojstva Alexis, Pedro, Valdes
postujem ja tvoju tvrdnju brate, al se ne slazem, po meni Busi ne moze to igrat, iako igraju skoro u istoj liniji nemaju iste zadatke ni ofanzivne a posebno ne def, a ni kvalitete, Busi sigurno u top 5 DMF-ova, Xavi najbolji playmaker bez dileme....ugl. da se svi slazemo i razmisljamo isto ne bi nikad do ovako zdrave rasparave dosloxaviesta je napisao/la: Iniesta je Iniesta, a nije previse ni mlađi od Xavije. Prati malo bolje, Busi i Xavi ove godine igraju prakticno u liniji, nekada se i rotiraju, i dakoazano je da Busi moze!
btw. Drago mi je da se razvila fina diskusija, dozlogrdilo je ono prepucavanje sa kolegama sa druge teme a i maratonsko pljuvanje trojstva Alexis, Pedro, Valdes
btw. citam Cuenca od janura mozda u Valenciji na posudbi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ljudi pustite to.Xavi jos moze igrat i do kraja svog ugovora jer poslije mislim da ce zavrsit karijeru.Ima do toga jos puno, uzivajmo ga gledati, a zamjene ce sigurno biti.
nebi se baš složio da od thiaga neće biti ništa jbg mlad je talentovan i još vjerujem da će od njega nešto biti u budućnosti 
.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.