FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

simicz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la simicz » 23 dec 2012, 22:37

roura cuvao mjesto za villanovu, odnosno nije sjedio na mjestu glavnog trenera na tekmi protiv valjadolida

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 dec 2012, 00:50

Upravo gledam sinocnju utakmicu izmedju Valladolida i Barcelone.
Posto nisam imao priliku ( sinoc ) gledati 1. poluvrijeme, sada sam iznenadjen igrom.
Pa sto ne pisete o tome ? :D
Ono je jedna od boljih utakmica ove sezone.
Kakav pressing i akcije su pravili, to nije normalno.
Ovaj tim je jednostavno nesto drugo u odnosu na sve ostale.
Igraju neki svoj fudbal i uzivaju u tome.
Jos vi nasli kritikovat nesto. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 24 dec 2012, 00:55

S obzirom da su dvije plazme bile jedna do druge, kraickom oka pored Liverpoola sam gledao i Barcelonu. I nevjerovatno mi je kako se ta lopta drzi u posjedu. Kada god sam skrenuo pogled da vidim sta se desava u Spaniji, loptu je imao neko od majstora na sredini terena. Ja licno smatram da sam i ja kompetentan da vodim ovaj tim, sve dok u njemu igraju Iniesta, Xavi i Messi izmedju ostalih. Ponekad se pitam ko to igra u protivnickoj ekipi pa ne mogu uzeti loptu, ali sve je to uigrano do perfekcije da je nevjerovatno. Blago vama, nemate razloga za brigu nit se sikirate, kod vas uvijek vruce u Spaniji ( iznad 10 stepeni C redovno ) :mrgreen:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 dec 2012, 01:03

OTNYS_YNWA je napisao/la:S obzirom da su dvije plazme bile jedna do druge, kraickom oka pored Liverpoola sam gledao i Barcelonu. I nevjerovatno mi je kako se ta lopta drzi u posjedu. Kada god sam skrenuo pogled da vidim sta se desava u Spaniji, loptu je imao neko od majstora na sredini terena. Ja licno smatram da sam i ja kompetentan da vodim ovaj tim, sve dok u njemu igraju Iniesta, Xavi i Messi izmedju ostalih. Ponekad se pitam ko to igra u protivnickoj ekipi pa ne mogu uzeti loptu, ali sve je to uigrano do perfekcije da je nevjerovatno. Blago vama, nemate razloga za brigu nit se sikirate, kod vas uvijek vruce u Spaniji ( iznad 10 stepeni C redovno ) :mrgreen:
Onaj prvi gol Barcelone pravo istinsko fudbalsko remek djelo. Mesi vuce, vuce, vuce loptu pa Xaviju, on pass Mesiju, ovaj lijevo Albi, Alba u sredinu i Xavi zakucaje u gol. Perfekcija masine... I sve to u nekoliko sekundi.

p.s. inace Atletiko nam gadno prijeti... Ostali su talasika :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 dec 2012, 01:14

Aj nam sad priznaj koji si ti od madridista.
Ili zelis da ostanes anomiman ? :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 dec 2012, 01:18

M4kaveli je napisao/la:Aj nam sad priznaj koji si ti od madridista.
Ili zelis da ostanes anomiman ? :mrgreen:
stipu ih - oni sanjaju onu akciju. ;) Ono na SB mogu vidjeti samo kad im blaugrana gostuje.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 dec 2012, 01:25

Nikome nije jasno kako blaugrana zna bez prekida da vuce loptu u svom posjedu i po 3-4 minuta, pa ti ne mogu bas konkretno ni odgovoriti kako onakve brze izmjene i gol u 5 sekundi. Mesi 3 sekunde i + 2 za pass,alba i gol.
3+2 = savrsensvo

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 dec 2012, 08:39

Spartak se vratio, a? :mrgreen: I otišao je, da ne bi bilo zabune. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 24 dec 2012, 10:08

:lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 dec 2012, 10:24

Monolog je napisao/la:Spartak se vratio, a? :mrgreen: I otišao je, da ne bi bilo zabune. :mrgreen:
:)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 dec 2012, 10:45

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno. S obzirom na sve što čini iz godine u godinu, može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 24 dec 2012, 11:47

Naime, Xavi i Iniesta namjestili su svega 14 od Messijevih 79 golova u 2012., što je tek 17%. S druge strane, čudesni Argentinac ove godine je, osim 91 zabijenog gola, upisao i čak 22 asistencije. Teoretski, njegova proigravanja više znače Xaviju i Iniesti nego suprotno, budući da je Messi asistirao za 4 od 18 golova koliko su dva Barcina veznjaka zabili u 2012., a to je 22%.Jeste li još uvijek uvjereni da Messi ne može bez Xavija i Inieste? :mrgreen:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 dec 2012, 11:51

Ado1921 je napisao/la:Naime, Xavi i Iniesta namjestili su svega 14 od Messijevih 79 golova u 2012., što je tek 17%. S druge strane, čudesni Argentinac ove godine je, osim 91 zabijenog gola, upisao i čak 22 asistencije. Teoretski, njegova proigravanja više znače Xaviju i Iniesti nego suprotno, budući da je Messi asistirao za 4 od 18 golova koliko su dva Barcina veznjaka zabili u 2012., a to je 22%.Jeste li još uvijek uvjereni da Messi ne može bez Xavija i Inieste? :mrgreen:
Ne samo to. Ima ih koji jos misle da je picic bolji od Mesija :lol:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 dec 2012, 11:54

Ado1921 je napisao/la:Naime, Xavi i Iniesta namjestili su svega 14 od Messijevih 79 golova u 2012., što je tek 17%. S druge strane, čudesni Argentinac ove godine je, osim 91 zabijenog gola, upisao i čak 22 asistencije. Teoretski, njegova proigravanja više znače Xaviju i Iniesti nego suprotno, budući da je Messi asistirao za 4 od 18 golova koliko su dva Barcina veznjaka zabili u 2012., a to je 22%.Jeste li još uvijek uvjereni da Messi ne može bez Xavija i Inieste? :mrgreen:
Jesi li ti uvjeren da znaš kako se zapravo prati fudbal?
[youtube][/youtube]
naprijed rejal

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 dec 2012, 12:09

Ma brate, to su direktne asistencije, odnosno zadnji pasovi prilikom akcije za gol. Igra Barcelone je takva da svaki pas moze biti odlucujuci, bez obzira ko ce ubiljeziti asistenciju, odnosno bez obzira na to ko ce asistirati. Iniesta i Xavi mogu izigrati cijeli vezni red protivnicke ekipe, te baciti loptu na krilo odakle ce Dani u prazan prostor dati loptu Messiju i stvoriti mu sansu 1 na 1 i eto gola. Umanjivati znacenje Xavija i Inieste pri golovima bilo kojeg igraca Barcelone je apsurd i mnogo je smijesno. Ukoliko pratis Barcelonu, onda ti je vrlo lako shvatiti da bez obzira ko da fali u timu, igra se bazira na odredjenim osnovama i svaki igrac Barcelone mora u istu da se uklopi. Xavi, Iniesta, Messi, fantasticni su igraci, ali nezahvalno je i djetinjasto umanjivati bilo ciji ucinak. Cak i Alba i Dani mnogo sudjeluju u organizovanju napada, a ko ce dati posljednji pas za gol, apsolutno je nebitno.

Bitno je kako se akcija stvara, a asistencija je puka statistika, a statistika ne pobjedjuje u utakmicama. Ako se odigra kvalitetan flaster na Xaviju i Iniesti, onda se odmah i mogucnost za davanje golova smanjuje. Xavi i Iniesta igraju potpuno isto u Spaniji i Barceloni i itekako su zasluzni za sve uspjehe ova dva tima. Messi je s druge strane najbolji igrac ubjedljivo, ali mnogo mu Xavi i Iniesta olaksavaju, kao i ostali igraci, odnosno nacin na koji igra Barcelona. Moze se reci u ovom trenutku da je Barcelona dovela tika taku do perfekcije, ali uvijek moze i mora biti bolje. Dakle, svi su igraci bitni, a ko ce dati gol, ko ce asistirati, pa ni samim igracima to nije bitno, ne znam zasto bi bilo bitno nama.

Asistencije i golovi su sporedna stvar, lijepo je to vidjeti koliko ko ima asistencija, koliko je ko zabio golova, ali najbitniji su rezultati koje tim ostvaruje, te da se u La Ligi jos uvijek nije ubiljezio poraz.

Kad procitas ovo MES QUE UN CLUB, znamo svi da znaci vise od kluba, automatski mozes zakljuciti da je klub mnogo veci od igraca, a sa takvom psihom igraci i dolaze u Barcelonu. Klasican primjer je Ibra, nece majstor da prihvati da je klub veci od igraca, pa da si Maradona bices otjeran. Uostalom nesto slicno je bilo i u onom tekstu sto je neko postavio, vezano za prvi govor Pepa prilikom preuzimanja Barce, tj. sto im je odrzao u svlacionici prvi puta kada je bio sa njima.

Za kraj, moze Messi bez Xavija i Inieste, pokazuje to u Argentini, ali je mnogo ucinkovitiji sa ovom dvojicom majstora fudbala. MES QUE UN CLUB!
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 dec 2012, 12:22

Ne gotivim ja džaba jedino adriana od culesa.
naprijed rejal

Barcino
Kontakt:

Post Postao/la Barcino » 24 dec 2012, 12:26

Kako god, Messi je Ballon d'Or 2012.!
Nadam se da će me navijači prihvatiti, potrudit ću se za to na parketu. Znam da ovi navijači podržavaju svoj klub kao nitko drugi – rekao je Ante Tomić, bivši madridista.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 dec 2012, 12:31

Barcino je napisao/la:Kako god, Messi je Ballon d'Or 2012.!
Pa Messi je najbolji igrac i mora dobiti nagradu. Obara sve rekorde od tekme do tekme i u ovoj godini je zasluzio nagradu.

Medjutim, na qrac ide to omalovazavanje Inieste i Xavija, jer da nema njih dvojice, qrac bi Thiago i Cesc igrali na njihovom nivou, odnosno qrac bi Barcelona igrala na ovom nivou. Nadam se da ce se naci neko da zamijeni Xavija kada se oprosti, a iskreno mislim da Cesc to ne moze, a Thiago jos manje. Jedino da Iniesta dobije Xavijevu ulogu, a Cesc Iniestinu, ali opet sta nakon Inieste? Thiago je jednostavno navikan igrac i ne pokazuje ni trun talenta o kojem se toliko prica.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 dec 2012, 12:50

Bravo. Meni jednostavno nikad neće biti jasno kako neko može da omalovažava ostatak ekipe zarad pojedinca. Jednostavno ključ uspjeha barselonine igre je trojac xavi, busk, iniesta, koji s lakoćom prenose loptu s jedne na drugu stranu, od početka prema naprijed gdje ih čeka neko ko će "unovčiti" njihovo pravljenje praznog prostora i sl. Messi je vanserijski igrač, ali majku mu, ne možeš nikako reći da bi bio ovakav da nema ove dvojce/trojce.
naprijed rejal

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 24 dec 2012, 13:03

Jedini legitimni nasljednik Xavija je Sergio Busquets!
Don't hate what you don't understand.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.