Premijer liga BiH u rukometu 2012/2013
Re: Premijer liga BiH u rukometu 2012/2013
Napokon još jedan istinski derbi TK ! Nadam se jednoj vrhunskoj utakmici ! Dvije podjednake ekipe , ali blaga prednost Konjuhu ! Derventa - Goražde , zadnji voz za dervenćane da uhvate priključak , a Goraždani u borbi za titulu jesenjeg prvaka , prednost Goraždu koje će igrati dosta rasterećenije , za razliku od domaćina koji ima imperativ pobjede ! U Trebinju , sve osim pobjede domaćina bi bilo veliko iznenađenje , kao i u Prijedoru gdje domaći tim sigurno dobija !
- samo_lijevo
- Kontakt:
RK LEOTAR - RK BOSNA PREVENT 1
Hurem ne ide u Trebinje tako da je keca izvjesna sa neki 8 do 12 golova razlike.
Hurem ne ide u Trebinje tako da je keca izvjesna sa neki 8 do 12 golova razlike.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- gradacac10
- Kontakt:
Kakav je rezultat u Derventi, jel zna neko?
- gradacac10
- Kontakt:
Rukometni klub Gradacac je jesenji prvak BiH!
gradacac10 je napisao/la:Rukometni klub Gradacac je jesenji prvak BiH!
? zna li se rezultat ili se zezaš

- gradacac10
- Kontakt:
dobila derventa 2 razlike!
Konjuh Pobijedio Gračanicu 26:23
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.
Konjuh-Gracanica 26-23 (11-13). Odlicna tekma i izvanredna atmosfera. Kljucni momenat 30-ti minut i iskljucenje Ferhatbegovica. Gracanlije bez Mulahalilovica, Ovcine, Mehinovica i Ferhatbegovica (2.pol.) ostavili su odlican dojam, ali vise od casnog poraza nisu mogli vise.
-
- Kontakt:
Drago mi je kao da smo i mi pobijedili Bgm''gradacac10 je napisao/la:dobila derventa 2 razlike!
Komsije cestitke, polako idete do trona...

RK KONJUH - RK GRAČANICA 1 26:23
RK LEOTAR - RK BOSNA PREVENT 1 32:20
RK PRIJEDOR - RK KRIVAJA 1
RK DERVENTA - RK GORAŽDE 1
- Koliko je Prijedor pobijedio
i koji je tačan rez. iz Dervente ?
RK LEOTAR - RK BOSNA PREVENT 1 32:20
RK PRIJEDOR - RK KRIVAJA 1
RK DERVENTA - RK GORAŽDE 1
- Koliko je Prijedor pobijedio

- samo_lijevo
- Kontakt:
samo_lijevo je napisao/la:RK LEOTAR - RK BOSNA PREVENT 1
E moj Sirco jesi strucnjak.RK LEOTAR - RK BOSNA PREVENT 1 32:20
- BeyKopites
- Kontakt:
Jel vam dragogradacac10 je napisao/la:Rukometni klub Gradacac je jesenji prvak BiH!

"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Završi se i prvi dio PL BiH u rukometu , činjenica da je ove sezone kvalitet bio znatno slabiji nego prethodnih godina , ali i za to postoje vjerovatno objektivni razlozi kao što su loša ekonomska situacija , zatim igranje naših klubova u nekoj tamo SEHA ligi ( koja je definitivno totalno razočaranje u svakom pogledu ) , kao i niz drugih stvari koje ovom prilikom zaobilazim. Međutim , potrbno je istaći i nekoliko pozitivnih stvari koje su obilježile prvi dio sezone. U svakom slučaju RK Gradačac je zasluženo osvojio prvo mjesto , što su i kvalitetom i pametnom organizacijom kluba , te svakako zaslužili , kao i angažmanom Damira Doborca , doprinijeli pozitivnom osvježenju lige i na tome im pripadaju sve čestitke . Takođe je potrebno istaći mlade i ambiciozne ekipe Goražda , Konjuha kao i Čapljine , koje nam daju nadu za budućnost , a takođe bih spomenuo i probuđenu ekipu Gračanice . što nam svakako treba davati nadu da ćemo u drugom dijelu gledati bar neizvjesno pevenstvo do samog kraja . Ima tu još svijetlih primjera osim suđenja , a koje je već postalo i dosadno komentarisati , već dat savjet sudijkoj organizaciji , kao i klubovima koji godinama mešetare, da se u narednom periodu okrenu boljoj organizaciji i radu , tako da pokušamo smanjiti bespotrebne tenzije i svijetla budućnost je tu .
Nasa liga je sve slabija i slabija,najvise zbog veoma lose ekonomske situvacije.I mislim da ce iduci godina biti sve losija i losija,jer se nista ne ulaze igraci nisu zasticeni nikako.Neznam da ima i jedan klub u ligi da redovno placa svoje igrace,u nasoj ligi se najvise isplati savezu i sudijama.Jedino se njima treba sve pare ispatit,a o igracima niko ne vodi racuna svak ih vara kako zna.Mislim da bi se trebo uvest neki zakon po kojem bi se igraci morali redovno placat kao sto se sudije placaju,jer rukomet u bh postaje rekretivni sport nesto kao hobi bez ikakvi primanja.
Po meni najbolje i najpersektivnije ekipe u ligi su Capljina i Gorazde,najvise zbog toga sto koriste sve svoje domace igrace i koji igraju bez novca ali opet su u vrhu.Najvece iznenadzene i najbolje ekipa je Capljina koju sacinjavaju sve domaci igraci uz to veoma su mladi,kod kuce niko nema sansi da ih dobije dok u gostima gube na neiskustvo i zbog cinjecije da su novi i da nemaju sudije kao neke ekipe koje su tu godinama.
Sto se tice Bosne nosioci igre su im igraci sa strane Peric,Delic,Halikovic,Becic,Tatar a zbog lose ekonomske situvacije pitanje do kada ce ih zadrzati jer nemaju redovna primanja.
Sto se tice Gradačaca niha je Doborac vadio ali bez njega su nista,kao i Gracanica,Celika u koji su nosioci igre stranci kad im nestane novca ispast ce iz lige.
Zbog toga po meni najbolje ekipa su Goradze i Capljina jer se oslanjaju na domace igrace,a ostale izvace stranci a u ovoj losoj ekonomskoj situvaciji pitanje je do kada.
Po meni najbolje i najpersektivnije ekipe u ligi su Capljina i Gorazde,najvise zbog toga sto koriste sve svoje domace igrace i koji igraju bez novca ali opet su u vrhu.Najvece iznenadzene i najbolje ekipa je Capljina koju sacinjavaju sve domaci igraci uz to veoma su mladi,kod kuce niko nema sansi da ih dobije dok u gostima gube na neiskustvo i zbog cinjecije da su novi i da nemaju sudije kao neke ekipe koje su tu godinama.
Sto se tice Bosne nosioci igre su im igraci sa strane Peric,Delic,Halikovic,Becic,Tatar a zbog lose ekonomske situvacije pitanje do kada ce ih zadrzati jer nemaju redovna primanja.
Sto se tice Gradačaca niha je Doborac vadio ali bez njega su nista,kao i Gracanica,Celika u koji su nosioci igre stranci kad im nestane novca ispast ce iz lige.
Zbog toga po meni najbolje ekipa su Goradze i Capljina jer se oslanjaju na domace igrace,a ostale izvace stranci a u ovoj losoj ekonomskoj situvaciji pitanje je do kada.
Izgleda za Sarajlije crni dani ne prestaju,jedan dio igrača ne želi igrati za obećanja. Politički novci nemogu naći put do kluba. Najrealnije je prelijevanje iz Bosne u Želju,a za par igrača su interesovanje pokazali i Seha ligaši.
pa tu su svi mladi reprezentativci, ali nemogu ni oni igrati dzabe.. neka nastave negdje gde ce jos napredovati a seha liga je najbolja za to.. Ako Damir Doborac ode iz gradacca valja im se borit za opstanak, al dobro je to sto imaju puno bodova pa se nemoraju brinut, cuo sam da je adekvatna zamjena povratak Sijakovica, koji je u Dobojskoj Slogi igrao lijevo krilo, tamam imamo pojacanje na dvije pozicije ( lijevo krilo i srednji bek). Trebao bi im mozda jos i golman jer onaj 12.broj ja mislim Secic nije za rukometa, ili nema zelju ili je pogrijesio sport.. Vidjet cemo na kraju ko ce da ide u play-off sa Borcem, slogom i izvidjacem.. pozzzzbrzi je napisao/la:Izgleda za Sarajlije crni dani ne prestaju,jedan dio igrača ne želi igrati za obećanja. Politički novci nemogu naći put do kluba. Najrealnije je prelijevanje iz Bosne u Želju,a za par igrača su interesovanje pokazali i Seha ligaši.
Vidim da hoćeš da se praviš pametan ali ti to ne ide...prvo trebaš popraviti gramatiku...jer ima riječi koje ne postoje u Bosanskom jeziku...ni Hrvatskom...Srpskom itd...rkbosna je napisao/la:Nasa liga je sve slabija i slabija,najvise zbog veoma lose ekonomske situvacije.I mislim da ce iduci godina biti sve losija i losija,jer se nista ne ulaze igraci nisu zasticeni nikako.Neznam da ima i jedan klub u ligi da redovno placa svoje igrace,u nasoj ligi se najvise isplati savezu i sudijama.Jedino se njima treba sve pare ispatit,a o igracima niko ne vodi racuna svak ih vara kako zna.Mislim da bi se trebo uvest neki zakon po kojem bi se igraci morali redovno placat kao sto se sudije placaju,jer rukomet u bh postaje rekretivni sport nesto kao hobi bez ikakvi primanja.
Drugo,malo se bolje raspitaj...igrači u RK Gradačac imaju redovne plate...
Treće,pričaš o nekim strancima...koliko to RK Gradačac ima stranaca,koliko to Rk konjuh ima stranaca,Koliko to RK Gračanica ima stranaca...ja ću ti reći za RK Gradačac ima četiri stranca(koji su iz Tuzle,Brčkog,Maglaja i Sarajeva),ako ne znaš geografiju uzmi atlas,mada vidim da ti je i to strani pojam...pa evo vidim služižš se internetom ,pa imaš onda google maps..ukucaj BiH i malo pogledaj razdaljine ovih gradova...
Govoriš o Goraždu...koliko oni imaju stranaca (Savić,Lučić) i jako je velika razlika ,što uGraadčcu igraju momci koji imaju 20,22,21,25 godina...smiješan si...Za Čapljinu respect,i opet se i tu raspitaj odakle su igrači...Mostar,Ljubuški...itd...
A ti to izmišljaš toplu vodu,pa naravno kad nema para nema ni profesionalizma...A ti se puno ne sekiraj kada ode Doborac imamo mi i drugih igrača na tržištu...i čuj Gradačac je ništa bez Doborca,pa koliko to Damir igra kod nas....???Damir je dio ekipe,kolektiva i naravno ne može igrati sam...trebaju mu suigrači...dijete drago...pokrij se dekom,popij mlijeko i na spavanje...(i reci svojoj nastavnici ili profesorici da još nisi spreman da dobiješ dvicu iz Bosanskog...uči,a ne piši po forumima)...Još neštozZa tvoju informaciju Gradačac je već 7 godina premijerligaš i bit će još 7 ... i još jedna informacija RK Gradačac nikad nije manje imao ¨stranaca¨ u ekipi od ¨davne¨ 2003 godine...
- samo_lijevo
- Kontakt:
Da se ne svadjate u Visokom ima jedan stranac i to iz Sarajevu.
eto toliko 

neka si mu se nagovorio...lifebook je napisao/la:Vidim da hoćeš da se praviš pametan ali ti to ne ide...prvo trebaš popraviti gramatiku...jer ima riječi koje ne postoje u Bosanskom jeziku...ni Hrvatskom...Srpskom itd...rkbosna je napisao/la:Nasa liga je sve slabija i slabija,najvise zbog veoma lose ekonomske situvacije.I mislim da ce iduci godina biti sve losija i losija,jer se nista ne ulaze igraci nisu zasticeni nikako.Neznam da ima i jedan klub u ligi da redovno placa svoje igrace,u nasoj ligi se najvise isplati savezu i sudijama.Jedino se njima treba sve pare ispatit,a o igracima niko ne vodi racuna svak ih vara kako zna.Mislim da bi se trebo uvest neki zakon po kojem bi se igraci morali redovno placat kao sto se sudije placaju,jer rukomet u bh postaje rekretivni sport nesto kao hobi bez ikakvi primanja.
Drugo,malo se bolje raspitaj...igrači u RK Gradačac imaju redovne plate...
Treće,pričaš o nekim strancima...koliko to RK Gradačac ima stranaca,koliko to Rk konjuh ima stranaca,Koliko to RK Gračanica ima stranaca...ja ću ti reći za RK Gradačac ima četiri stranca(koji su iz Tuzle,Brčkog,Maglaja i Sarajeva),ako ne znaš geografiju uzmi atlas,mada vidim da ti je i to strani pojam...pa evo vidim služižš se internetom ,pa imaš onda google maps..ukucaj BiH i malo pogledaj razdaljine ovih gradova...
Govoriš o Goraždu...koliko oni imaju stranaca (Savić,Lučić) i jako je velika razlika ,što uGraadčcu igraju momci koji imaju 20,22,21,25 godina...smiješan si...Za Čapljinu respect,i opet se i tu raspitaj odakle su igrači...Mostar,Ljubuški...itd...
A ti to izmišljaš toplu vodu,pa naravno kad nema para nema ni profesionalizma...A ti se puno ne sekiraj kada ode Doborac imamo mi i drugih igrača na tržištu...i čuj Gradačac je ništa bez Doborca,pa koliko to Damir igra kod nas....???Damir je dio ekipe,kolektiva i naravno ne može igrati sam...trebaju mu suigrači...dijete drago...pokrij se dekom,popij mlijeko i na spavanje...(i reci svojoj nastavnici ili profesorici da još nisi spreman da dobiješ dvicu iz Bosanskog...uči,a ne piši po forumima)...Još neštozZa tvoju informaciju Gradačac je već 7 godina premijerligaš i bit će još 7 ... i još jedna informacija RK Gradačac nikad nije manje imao ¨stranaca¨ u ekipi od ¨davne¨ 2003 godine...

Eto nek si ti pametan,neznam sta ste se digli oko tog Gradačaca koda ste prvaci njemacke lige a ne nase šikare.
Neznam sta bi vi bili bez Doborca nesto kao Bosna visocka,oni bar imaju domace igrace,.Kazes igrate 7 godina premijer lige jakog vam uspjeha,pa prvaka Slogu jedan prejaki Partizan ili podmadzeni Zagreb bez vece muke dobije 15 do 20 razlike.Toliko o kvalitetu nasi klubova u poredzenju sa ekipama koje nemogu proc grupnu fazu lige prvaka.
U Capljine nema niko iz Mostara,ima samo Vegar i Grbovac iz Ljubuskog koji je Tela primio jer nemaju mjesta u Ljubuskom.A Goradze ima Lucica i Savica ali mislim da i bez niha imaju solidnu mladu ekipu i da im oni odu bili bi u vrhu lige.E Gradačac ima Doborca i redovne plate pa opet nemozete da dobijete Capljinu,ili strasni Leotar.Damiru zelim svu srecu i da pod hitno bjezi iz nase lige da zaradi koji marku pod stare dane.Sve najbolje,,
Neznam sta bi vi bili bez Doborca nesto kao Bosna visocka,oni bar imaju domace igrace,.Kazes igrate 7 godina premijer lige jakog vam uspjeha,pa prvaka Slogu jedan prejaki Partizan ili podmadzeni Zagreb bez vece muke dobije 15 do 20 razlike.Toliko o kvalitetu nasi klubova u poredzenju sa ekipama koje nemogu proc grupnu fazu lige prvaka.
U Capljine nema niko iz Mostara,ima samo Vegar i Grbovac iz Ljubuskog koji je Tela primio jer nemaju mjesta u Ljubuskom.A Goradze ima Lucica i Savica ali mislim da i bez niha imaju solidnu mladu ekipu i da im oni odu bili bi u vrhu lige.E Gradačac ima Doborca i redovne plate pa opet nemozete da dobijete Capljinu,ili strasni Leotar.Damiru zelim svu srecu i da pod hitno bjezi iz nase lige da zaradi koji marku pod stare dane.Sve najbolje,,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.