FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

YaSSaL
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la YaSSaL » 22 dec 2012, 20:00

Dominacija...

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 dec 2012, 20:06

Odlicna utakmica, da nije onog primljenog gola pri samom kraju, rek'o bi savrsena.
Alexisa sam do sada branio, ali ova dva promasena zicera su previse. Ocigledno gubitak samopouzdanja, ali on ce i dalje ostati prvi izbor na toj poziciji i za nadati se da ce se popraviti na proljece jer ovako ne ide.

Sto se Messija tice, ovo je po meni njegova najbolja utakmica ove sezone, dosta rastrcaniji nego inace.
Don't hate what you don't understand.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 dec 2012, 20:25

xaviesta je napisao/la:Odlicna utakmica, da nije onog primljenog gola pri samom kraju, rek'o bi savrsena.
Alexisa sam do sada branio, ali ova dva promasena zicera su previse. Ocigledno gubitak samopouzdanja, ali on ce i dalje ostati prvi izbor na toj poziciji i za nadati se da ce se popraviti na proljece jer ovako ne ide.

Sto se Messija tice, ovo je po meni njegova najbolja utakmica ove sezone, dosta rastrcaniji nego inace.
nema tu popravke, on je prop'o k'o zeton, sto ga se prije rjesimo vise cemo para zaradit, as simple as that ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 22 dec 2012, 20:29

Stvarno ne znam kako Villa nakon niza losih partija Alexisa i Pedra pocinje sa klupe.Od ovog dvojca u zadnjih nekoliko utakmica Barca nije imala skoro pa nikakve koristi, a pretpostavljam da ce tako biti i dalje.Istina je da oni mnogo trce i vrse presing na zadnju liniju skoro cijelu utakmicu, ali je*o to sve kad jedan bocni igrac zabije vise golova od njih dvojice zajedno.Jos kad se sjetim da je Alexis placen blizu 40 miliona, place mi se.
Sto se tice vecerasnje utakmice, Barca je igrala onoliko koliko je bilo potrebno i bez nekog prevelikog zalaganja su dosli do pobjede.Alba kod prvog gola odlicno asistirao Xaviju, momak iz utakmice u utakmicu pokazuje da je stvarno odlicno pojacanje, ja sam bio jedan od onih koji nisu bili za njegovo dovodjenje zbog toga sto igra slicno kao Alves, odnosno vise vemena provede u napadu nego u odbrani, ali svojim igrama me natjerao da priznam da sam pogrijesio.Lik moze trcati k'o konj, u napadu daje maksimum, a u odbrani je mnogo bolji od onoga sto sam ja ocekivao.
Ova ekipa zaista izgleda mocno, ali se pribojavam utakmica u Ligi prvaka zbog lose odbrane.Ako u januaru pojacaju odbrambeni red s vrhunskim stoperom ne vidim ko bi mogao zaustaviti Barcu u pohodu na jos jednu titulu prvaka Evrope.Ako se to ipak ne desi, onda svasta moze biti, ekipe sa jakim napadom i dobrim kontrama bi mogle stvarati mnogo problema.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 dec 2012, 20:32

miki_92 je napisao/la: nema tu popravke, on je prop'o k'o zeton, sto ga se prije rjesimo vise cemo para zaradit, as simple as that ;)
Moze se prizivati njegov odlazak, ali cinjenica je da ce neki pakovati kofere prije njega. Tako da je ta rasprava glupa u suvisna, isto kao i spominjanje pojacanja u vidu golmana.
Znaci moze neko danima naglabati o tome, nista se nece dogoditi, samim tim je suvisno o tome i pricati.
Don't hate what you don't understand.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 dec 2012, 20:35

A sta ako taj isti Alexis proradi u nekom drugom timu ?
Ono postane najbolje krilo, sto se moze vrlo lahko desiti.
Onda ce neki plakat i kukat sto se prod'o ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 22 dec 2012, 20:56

Iako tekma sve samo ne laka, ipak može se reći rutinska pobjeda. Jednostavno ekipa igra bez prevelikog pritiska jer ima dobru zalihu u odnosu na konkurente i to dolazi do izražaja u igri. Vidi se da nema nekog velikog pritiska pobjede a kada su opušteni, igraju kako znaju i rezultat ne izostaje. Messi nastavio po starom, ne treba više ništa reći. Odbrana na čelu sa Valdesom odigrala solidno, iako je bilo par kikseva, prije svega Maschea. Vezni red je dobro odradio s obzirom da nije bilo Inieste i Cesca. Napad je posebna priča. Da nema Messia ne bi nas bilo ni na mapi, ako bi mi zavisili od Alexisa i Pedra. Ovaj prvi ne može dati gol dok je Messi na terenu jer kad ima loptu samo njega gleda, a Pedro ga neće zabiti do sljedeće Nove godine. Ne znam po kojem osnovu ovaj dvojac igra ispred Ville. Taj dvojac bi trebao da se mijenja, a Villa i Tele da se mijenjaju na lijevoj strani. Izgleda da je i Villi u Barci odzvonilo iako mi je dosta žao zbog toga, ali vjerovatno da je nešto drugo u pitanju a ne igrački kvaliteti.
Mes Que Un Club

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 dec 2012, 21:01

M4kaveli je napisao/la:A sta ako taj isti Alexis proradi u nekom drugom timu ?
Ono postane najbolje krilo, sto se moze vrlo lahko desiti.
Onda ce neki plakat i kukat sto se prod'o ..
jednostavno kod nas on ne moze biti world class igrac, ne uklapa se u sistem, nije Barca Udinese pa da on ima slobodu da drzi loptu koliko hoce, isto tako Udinese je imao vrlo jaku kontru gdje se Alexis savrseno uklapao sa svojom ekplozivnoscu i brzinom, a ako ode i proigra u nekom drugom klubu niko sretniji od mene, nije ni prvi ni zadnji koji je uspio u drugom klubu, gledaj Yayu Tourea da je ostao u Barci nebi nikad bio izabran za africkog igraca god. 2 puta zaredom i podigao nivo svoje igre na visi nivo, jer ne bi mogao da vodi loptu u Barci od jednog do drugog sesnestrca i postize onoliko golova, kreira, asistira itd., trebamo li sada plakat za Tourem, naravno da ne trebamo...jednostavno nekad moras priznat da si pogrjesio i nastaviti dalje...Alexis = FLOP :!:
END OF DISCUSSION
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 dec 2012, 21:55

+16
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 22 dec 2012, 22:00

32-21

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 22 dec 2012, 22:09

17 odigranih kola 16 pobjeda i jedna nerijesana .... strasno, ova bi sezona mogla biti za historiju.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 22 dec 2012, 22:28

" onclick="window.open(this.href);return false;

E moj Arena, ono tvoje Tele redovno zabija kad god zaigra - a ti ga i dalje pljuješ i prozivaš :oops: :lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 dec 2012, 22:31

NAKON MESSIJEVOG, SADA I LIGAŠKI REKORD
Barcelona oborila Realov rekord u postignutim golovima

Nogometaši Barcelone oborili su novi rekord, po broju golova u španskoj Primera ligi u kalendarskoj godini. Golovima Xavija, Messija i Tella protiv Valladolida, Katalonci su stigli do 120. golova u ligi u 2012. godini, čime su za jedan gol oborili rekord Real Madrida iz prethodne godine. Najzaslužnji za ovaj rekord je Argentinac Messi sa 59 golova u takmičenju. On je stigao do 91. u svim takmičenjima, čime je dodatno pojačao individualni rekord u kalendarskoj godini.

@ripper
mozda ga ja iz Bosne potjeram :)
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 22 dec 2012, 22:32, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 22 dec 2012, 22:32

[youtube][/youtube]

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 22 dec 2012, 22:39

Da pohvalim Busquetsa i Alvesa (prvi je odigrao bez greške skoro , Dani pokazao da nije još za starog gvožđa). Alba isto tako dosta borben + asistencija za Xavija.
Alexis i Pedro stanradno beskorisni :? :(

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 dec 2012, 22:46

ripper je napisao/la:Da pohvalim Busquetsa i Alvesa (prvi je odigrao bez greške skoro , Dani pokazao da nije još za starog gvožđa). Alba isto tako dosta borben + asistencija za Xavija.
Alexis i Pedro stanradno beskorisni :? :(
Imo je biskvit u prvom djelu dvije jako velike greske i tad skoro ne primismo gol.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 dec 2012, 23:03

Dani Alves: "S ovim timom možeš zatvoriti oči i otići gdje želiš. Želja za pobjedom je uvijek prisutna, bez obzira o kakvom se protivniku radi."

Stvarno je suvisno pricati bilo sta za ovu ekipu.
Nadam se da cu jos dugo imati priliku da gledam ove genijalce i njihovu igru.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 dec 2012, 23:14

stavljena je tacka na veoma uspjesno polugodiste, liga je rijesena vec, tesko ce nam neko stati na put i u ligi prvaka, narocito zbog toga sto ce nasi biti za ligu prvaka uvijek biti svjezi i odmorni

messi je obiljezio i ovo polugodiste nevjerovatnim statistikama, a obiljezio je i alba kao briljantno pojacanje

ako treba traziti nesto negoativno, onda je ocajna forma alexisa, da se moze prodati sad u januaru za fine pare i dovesti neymara bilo bi genijalno, ako ne, mozemo se nadati da ce poslije pauze podici formu i zaigrati kako zna, ne treba ga sad puno nesti ni proklinjati, moze on lako zablistati, malo tu fali, klasan je to igrac
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 dec 2012, 23:26

Al kad se sad sjetim kako se pricalo o transferu Bale-a u Barcelonu.
Nekih 40-50 miliona je tada bila njegova cijena, a mali Alba 15. :lol:
Dal pretjerujem ako kazem da je spanac bolji igrac ?

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 22 dec 2012, 23:27

M4kaveli je napisao/la:Al kad se sad sjetim kako se pricalo o transferu Bale-a u Barcelonu.
Nekih 40-50 miliona je tada bila njegova cijena, a mali Alba 15. :lol:
Dal pretjerujem ako kazem da je spanac bolji igrac ?
ne pretjerujes, slazem se tobom u potpunosti.

tog balea nikad nisam dozivljavao..

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.