Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Henderson
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Henderson » 21 dec 2012, 17:28

Zato u Engleskoj imamo dosta ozbiljnih timova poput Citya,Evertona,Fulhama,Arsenala,Liverpoola itd.koji su unutar granica lige dobri,a van nje blago receno ocajni.
Molim te, ko je to osim Barcelone igrao LP iz Španije? Nije važno učestovati, važno je pobjediti. Samo jednom Real uspio doći do polufinala.

Liverpool očajan u Evropi? :? Samo Barcelona ima veći uspjeh u Europi u posljednjih 10 godina iz Španije. Pa Liverpool je osvojio u posljednjih 10 godina više Liga prvaka nego 19 klubova iz Primere.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 dec 2012, 17:30

Dva polufinala* u zadnje dvije godine Reala
i u zadnjih 10 godina Real i Liverpool imaju isti broj klempi , jednu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 dec 2012, 17:31

Henderson je napisao/la:Samo Barcelona ima veći uspjeh u Europi u posljednjih 10 godina iz Španije.
2 EL Altletica u 3 godine.slika

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 dec 2012, 17:33

SiamoNoi je napisao/la:
Henderson je napisao/la:Samo Barcelona ima veći uspjeh u Europi u posljednjih 10 godina iz Španije.
2 EL Altletica u 3 godine.slika
I 2 EL Sevilje u zadnjih 6 godina takodje..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 dec 2012, 18:11

Naglasite, u drugorazrednom takmicenju, jedinom koje te dvije ekipe i mogu igrati. Drugorazredna takmicenja i jesu za takve drugorazredne ekipe.
Celik!3,2,2.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 dec 2012, 18:16

Bolje ista nego nista..
Na tom drugorazrednom takmicenju izbi Njemacka , Italiji jedno mjesto za prvorazredno takmicenje..
da je bezveze nije

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 dec 2012, 18:22

Za Spance,Italijane i Njemce nije bezveze jer imaju problema sa TV pravima. To takmicenje je samo gubitak vremena jer su nagrade u odnosu na trud premale. Kad znas da zadnji klub Engleske dobije vise prava od treceg u Spaniji, onda vidis zasto se Englezi ne trude, a ovi trude. I da, svejedno je drugorazredno takmicenje za drugorazredne klubove, i ne bi se kao takvo trebalo uzimati u obzir koja je to najjaca liga.
Celik!3,2,2.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 dec 2012, 18:26

Stoji to oko raspodjela , uskoro bi trebala nova pa cemo vidjeti kako kome..

a evropska liga je pocela podizati fondove i ostalo , jel bi ono 300 000 za pobjedu ? nije to lose
normalno to jest i uvijek ce biti utjesno takmicenje
bas zbog te raspodjele , Englezima sa "sredine tablice" ona i nije previse bitna
dobiti 4,5 utakmica u evropa ligi ti dodje kao biti 10 a ne 11 u EPL-u.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 dec 2012, 18:32

Bas zbog te raspodjele novca i jeste Engleska najjaca. Da Spanci kojim slucajem imaju ravnopravniju raspodjelu, imali bi vjerovatno manje titula LP, ali vise konkuretnih klubova. Meni je iskreno zalosno vidjeti da At. Mad. mora prodati Torresa da dovede Aguera, onda mora prodati Aguera da dovede Falcaoa. I vidjeli smo koliko malo novca znaci(prije i poslije prodaje Torresa). Meni samo nije jasno sto to ovih 18 klubova trpi. Uredu je da Barca i Real imaju najvece ugovore, ali 3 puta vece, to je vec previse. Razlika izmedju prvog i zadnjeg u EPL je 20 miliona, jeste velika, ali opet to je prvi i zadnji, a u spaniji je izmedju prvog i treceg mnogo veca nego ta.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 dec 2012, 18:33

BigBigBang je napisao/la:Pa i u sadasnjosti Valencija je smijesna naspram svakog jaceg Engleskog kluba, ja ne znam nabrojati vise od 5 igraca te ekipe. Prodju grupnu fazu svake trece godine i oni jaci od 90% engleskih klubova :lol: . 7 godinaX5 miliona=35 miliona strasno otplatise od imena 470 miliona funti :lol:

Sadasnjost je takva da je na zadnjem kraju petogodisnjeg obracuna Engleska najbolja liga po ko zna koji put zaredom bila tako da dok se to ne promjeni ti se mozes zadovojliti ovim jednogodisnjim obracunom, pa sta i Portugalci su prije koju godinu imali najveci koeficijent pa nisu najjaca liga ni tada bili a ni sada.
S kakvim ja "znalcem" raspravljam.Cuj ne znas nabrojati vise od pet igraca iz ekipe u kojoj igraju 3 reprezentativca Argentine,po dva Brazila i Portugala,po jedan Španjolske,Alžira,Meksika,Paragvaja,Francuske.Jedan U-21 reprezentativac Španjolske i U-20 reprezentativac te zemlje.Zatim,David Albelda,svojevremeno ponajbolji def.veznjak u Europi.Tu je i Aly Cissokho,kojeg je pola klubova iz EPL trazilo.
A to da je slabiji od pola EPL timova je samo tvoje smijesno misljenje.Evo primjer da se vecina timova iz EPL muci sa Stoke Cityom,a taj isti tim protiv Valencije nije imao ukupno 3 udarca u okvir gola na dva meca.Zaista jadno.

@Henderson
Nisam mislio na proslot da je ocajan vec sadasnjost.Postujem sve sto su u proslosti uradili,ali realnost je danas drugacija.
Zadnja izmjena: Adi_Zepce, dana/u 21 dec 2012, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 dec 2012, 18:49

AllGunsBlazing je napisao/la:Za Spance,Italijane i Njemce nije bezveze jer imaju problema sa TV pravima. To takmicenje je samo gubitak vremena jer su nagrade u odnosu na trud premale. Kad znas da zadnji klub Engleske dobije vise prava od treceg u Spaniji, onda vidis zasto se Englezi ne trude, a ovi trude. I da, svejedno je drugorazredno takmicenje za drugorazredne klubove, i ne bi se kao takvo trebalo uzimati u obzir koja je to najjaca liga.
To su isto priče za malu djecu.Kad se ispadne onda su izgovori:
drugorazredno natjecanje slika
ne isplati se slika
male nagrade slika
Eto najbolje da je United prošle godine ispao od Bilbaa jer je slao rezerve.City također,ispali ljudi jer im je nevažno natjecanje. :roll: Ostavite se tih šupljih priča.
Dovoljno je pogledati sastave i vidjeti da su slali na teren ono najbolje što su imali na raspolaganju i da su se itekako trudili da prođu dalje.

Btw,zaboli me koja je liga bolja,ali reagiram kad ovakve gluposti pišete.
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 21 dec 2012, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 dec 2012, 18:51

Kakve veze ima kakav je tim ako je pristup los? A jeste. Sta United i City imaju od EL? Onaj trofej? Koja satisfakcija. Danas se samo gleda novac, to sta ce ko osvojiti nije bitno, bitno je koliko ce dobiti za prvo drugo ili trece mjesto. Druga stvar je sot su se Untied I City borili za titulu, i svako opterecivanje u EL bi dovelo do toga da slabije igraju u EPL. To i slijep vidi. I ako Arsenal slijedece godine bude igrao to takmicenje ono ce i dalje biti drugorazredno.
Celik!3,2,2.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 dec 2012, 18:52

AllGunsBlazing je napisao/la:Bas zbog te raspodjele novca i jeste Engleska najjaca. Da Spanci kojim slucajem imaju ravnopravniju raspodjelu, imali bi vjerovatno manje titula LP, ali vise konkuretnih klubova. Meni je iskreno zalosno vidjeti da At. Mad. mora prodati Torresa da dovede Aguera, onda mora prodati Aguera da dovede Falcaoa. I vidjeli smo koliko malo novca znaci(prije i poslije prodaje Torresa). Meni samo nije jasno sto to ovih 18 klubova trpi. Uredu je da Barca i Real imaju najvece ugovore, ali 3 puta vece, to je vec previse. Razlika izmedju prvog i zadnjeg u EPL je 20 miliona, jeste velika, ali opet to je prvi i zadnji, a u spaniji je izmedju prvog i treceg mnogo veca nego ta.
Valencia,Atletiko i jos neko su sami pristali na uvjete ovog ugovora kad se sklapao ;)
tako da oni se i ne bi trebali nesto buniti..

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 dec 2012, 18:56

AllGunsBlazing je napisao/la:Kakve veze ima kakav je tim ako je pristup los?
...
Druga stvar je sot su se Untied I City borili za titulu, i svako opterecivanje u EL bi dovelo do toga da slabije igraju u EPL. To i slijep vidi.
Ako ih ta "drugorazredna" EL toliko "opterećuje" i toliko su im bitnije igre i bodovi u Premiershipu,zašto su Mancini i Ferguson slali ono najbolje što imaju i dodatno umarali igrače ako im to to nije važno natjecanje?Što nisu igrali neki koji u prvenstvu imaju manju minutažu,a ostatak ekipe da se priprema za vikend?
Valjda i sam vidiš da nema smisla to što pišeš.Logika lo stile shizosvijet.slika
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 21 dec 2012, 18:57, ukupno mijenjano 1 put.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 dec 2012, 18:56

Nemoj mi te djecije rasprave hocemo to sad nabrajati reprezentativce? :lol: Pa ta Valencija prodaje igrace Swanseu :lol:

Joj glavni im je argument i mjerilo evropa liga, kad ti to ostane ko zadnja linija odbrane znaj da djaba pricas cuj evropa liga, pa ja smijem kucu uloziti da se vratimo prosle godine i da je bilbao-united mec bio u LP da bi ih United u oba meca poderao ko cigo napolitanku. Evropa liga je smijesno takmicenje tamo Maribor pobjedi Udinesea, Dinamo Ajaxa, Bilbao Uniteda, smijesno takmicenje.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 dec 2012, 19:00

BigBigBang je napisao/la:Nemoj mi te djecije rasprave hocemo to sad nabrajati reprezentativce? :lol: Pa ta Valencija prodaje igrace Swanseu :lol:

Joj glavni im je argument i mjerilo evropa liga, kad ti to ostane ko zadnja linija odbrane znaj da djaba pricas cuj evropa liga, pa ja smijem kucu uloziti da se vratimo prosle godine i da je bilbao-united mec bio u LP da bi ih United u oba meca poderao ko cigo napolitanku. Evropa liga je smijesno takmicenje tamo Maribor pobjedi Udinesea, Dinamo Ajaxa, Bilbao Uniteda, smijesno takmicenje.
Valencia prodala igraca Swanseu koji je citavu godinu presjedio na klupi.Shvatas li da on nikad nije bio igrac iz udarne postav-Joaquin ili kasnije Feghouli su imali mjesto u timu ispred njega.Dovoljno govori da i rezerva Valencije moze igrati u EPL :mrgreen:
Pa eto necemo vise o EL,govorimo o LP.Ove godine tko jedino ima 4 tima u Ligi prvaka? :D
P.S Necemo djecije rasprave,jer ne zelim citati kako nabrajas reprezentativce Irske,Skotske,Welsa,S.Irske itd,jer su to mega reprezentacije :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 dec 2012, 19:09

Pa kad jedna polusezona bude mjerilo jacine lige onda ces nekad i moci reci da je Primera najjaca. Haj mi nabroj te reprezentativce irske, skotske i welsa u Arsenalu? Haj sto lazes nas mi te mozemo skontati al sto ba lazes sebe?

Reprezentativci Francuske (vise od jednog), Engleske (vise od jednog), Njemacke(vise od jednog), Spanije, Obale Slonovace, Ceske, mladi reprezentativci Francuske, Engleske, Spanije, Holandije, Njemacke, ne lazi sam sebe. Masa vrhunskih igraca uz ove mlade igrace koji igraju u mladom timu za razliku od smijesne Valencije ciji je glavni igrac reprezetnativac Alzira a oni se nekome usudjuju smijati.

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 21 dec 2012, 19:11

Adi_Zepce je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Nemoj mi te djecije rasprave hocemo to sad nabrajati reprezentativce? :lol: Pa ta Valencija prodaje igrace Swanseu :lol:

Valencia prodala igraca Swanseu koji je citavu godinu presjedio na klupi.Shvatas li da on nikad nije bio igrac iz udarne postav-Joaquin ili kasnije Feghouli su imali mjesto u timu ispred njega.Dovoljno govori da i rezerva Valencije moze igrati u EPL :mrgreen:
Pa eto necemo vise o EL,govorimo o LP.Ove godine tko jedino ima 4 tima u Ligi prvaka? :D
P.S Necemo djecije rasprave,jer ne zelim citati kako nabrajas reprezentativce Irske,Skotske,Welsa,S.Irske itd,jer su to mega reprezentacije :D
Ma ova Valencia je smjesan klub, ona ne bi bila ni medju 10 vjerujem u Engleskoj.... Jednostavno snagu Valencie ce te vidjeti protiv Francuza u LP kad ih Parizani poderu ko siroce napolitanku.....
Jos jednom smijesan klub, a da nema Reala i Barce niko ziv ne bi ni pratio Spansku ligu i ne bi znao ni da postoji, zapravo bila bi neka liga koja bi se igrala u nekoj drzavi negdje tamo izmedju Portugala, Andore i Francuske....
Pisaj tu Ligu.... Ne zna se ko vise duguje....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 dec 2012, 19:13

Kad jos neko napise da su favoriti protiv PSG-a, pa zar su oni slijepi je li vide da je tamo trener jedan Carlo Anceloti a u napadu Ibrahimovic, u odbrani Silva walk in the park je ovo za PSG.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 dec 2012, 19:27

Bio je i Don Manciniju Kompany u odbrani, Yaya i Silva na sredini terena i Aguero u napadu pa ih Ajax podera k'o siroce napolitanku.
Vjerujem da nije htio previse umarati igrace i da ih je stedio za fudbalsku NBA. :lol:

Svasta vi ne znate ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.