RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

senoRA
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la senoRA » 25 okt 2009, 18:56

Ti očigledno pratiš ligu od ove sezone,pa razumijem, ne razumiješ značenje riječi INSTITUCIJA!!!
Pogledaj riječnike,sigurno ćeš pronaći 8-)[/quote]
Znam a sta znaci institucija, a da neznam naso bi na internetu, ti očigledno ove sedmice prikljucio internet :mrgreen:
San o evropskom zelji ipak ostaje samo san :lol: :lol: :lol: :mrgreen:[/quote]ajd mi ti odrzi kurs iz informatike...hahahahhhaha
ĆURLIN OSTAJE ĆURLIN :lol: 8-)[/quote]
Kakve veze ima informatika sa temom Veleza??? Iz posta u post tvoj nivo inteligencije me zapanjuje :o[/quote]
okani se bola glupih likova.....rasprava se svodi na to da ne mozes pricati s njima normalno,moras se spustiti na njihov nivo,a kada to uradis onda bas izgubis jer ipak na njihovom si nivou.....izadji sa foruma na par sati....odmori se od gluposti...meni je pomoglo

r0djeni
Kontakt:

Post Postao/la r0djeni » 25 okt 2009, 18:58

Ma danas sam nesto piso, i otiso vani, vratim se da vidim ima li ista pametno ovde kad ovaj scorpion valja gluposti.
Samo lika ignore 8-)

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 25 okt 2009, 19:01

bjezi bola niko nista objektivno ne gleda treba nam dati nozeve da se koljemo izmedju sebe mi ne treba da postojimo kao nacija....

Жика Павловић
Kontakt:

Post Postao/la Жика Павловић » 25 okt 2009, 23:34

ja sam iz prijedora, dakle alkoholičar :D . Željo, Sarajevo, Borac i Velež su po meni četiri najveća kluba kod nas. Ali ja lično najviše gotivim Velež, zbog tradicije, rezultata ali i ratnog i poslijeratnog cirkusa čiji je rezultat selidba na "Vrapčiće". Neki likovi koji pišu određene stvari ovdje su stvarno retardirani. Neka se prepoznaju :lol:

aki-HZ
Kontakt:

Post Postao/la aki-HZ » 25 okt 2009, 23:38

Manijakk je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:Ja vjerujem da momci iz RA nece ni pisati ovdje, nego debili poput mene, koji sa navijanjem veze nemaju..

Od Veleza ostalo ime, hajd sreca imamo Evropskog Zelju...

Zeljo je ime za sve timove u bih, narocito za velež koji igra u nekom kukutuznjaku... ups, greska sada je tu nikla vinova loza :mrgreen:
Taj "kukutuznjak je krvavo napravljen,jer su ga svojim rukama napravili,sve su im oteli,i opet su napravili kakav god da je(a dobar je),ponavljam jer mi je obrisan post,motorke u ruke,i lagano sjeca one sume iznad Juga,jer Trebevic je blizu mogu vam se vukovi nakotiti,jazbinu napraviti,nedo bog i medo brlog :o ,i eto belaja mogli bi ljudi bez muda i casti biti vecera :twisted:

P.S. Sigurno nisi Sarajlija nego doslo pa imas obraza tako nesto pricati o Velezu i Mostaru!

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 26 okt 2009, 15:00

aki-HZ je napisao/la:
Manijakk je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:Ja vjerujem da momci iz RA nece ni pisati ovdje, nego debili poput mene, koji sa navijanjem veze nemaju..

Od Veleza ostalo ime, hajd sreca imamo Evropskog Zelju...

Zeljo je ime za sve timove u bih, narocito za velež koji igra u nekom kukutuznjaku... ups, greska sada je tu nikla vinova loza :mrgreen:
Taj "kukutuznjak je krvavo napravljen,jer su ga svojim rukama napravili,sve su im oteli,i opet su napravili kakav god da je(a dobar je),ponavljam jer mi je obrisan post,motorke u ruke,i lagano sjeca one sume iznad Juga,jer Trebevic je blizu mogu vam se vukovi nakotiti,jazbinu napraviti,nedo bog i medo brlog :o ,i eto belaja mogli bi ljudi bez muda i casti biti vecera :twisted:

P.S. Sigurno nisi Sarajlija nego doslo pa imas obraza tako nesto pricati o Velezu i Mostaru!
joj i ja bi vama rekao nesto za vas stadion...ali ne mogu pricati o necemu sto ne postoji :lol:
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 26 okt 2009, 15:09

harinjo je napisao/la:što se toliko raspravljate fasoveli ste dvaput i ćao nego sa kim igrate u srijedu u kupu :mrgreen:
igramo ti se s mamom......naveliko.....

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 okt 2009, 15:14

nakon sto sam sinoc vidio na BHT sportu izvjestaj sa Grbavice mislim da smo taj gol primili iz ofsajda , Mesanovic sam pred golmanom i samo jedan igrac Veleza stoji iza njega , ostalih nema nikako u kadru , a takodje nema ni trenutka kada je upucena lopta ka Mesanovicu ... :roll: kompletan izvjestaj sa utakmice je bio nikakav ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 26 okt 2009, 15:15

Samo jedna konstatacija ovima sto pisu da je Velež jedan mali klub.....Kao sto vidite mi smo 3. na tabeli trenutno...s tim da smo gostvali Širokom,Zrinjskom,Sarajevu i Želji.....i jos gostujemo Borcu,sto ce reci da mi ako odigramo dobro ove utakmice u gostima koje slijede....mi cemo u drugom dijelu sezone sve gore navedene da karamo na lagan nacin u Vrapčićima il kako rekose maloumni likovi:"kukutuznjaku" eto koliko su pismeni.......

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 26 okt 2009, 15:15

senoRA je napisao/la:
harinjo je napisao/la:što se toliko raspravljate fasoveli ste dvaput i ćao nego sa kim igrate u srijedu u kupu :mrgreen:
BAN
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 26 okt 2009, 15:17

Emir_tm87 je napisao/la:
senoRA je napisao/la:
BAN
.............................pa sta????

Red
Kontakt:

Post Postao/la Red » 26 okt 2009, 16:19

Analic je napisao/la:
scorpion je napisao/la:Retardu ćurlinski,imam više škole od tebe siguran sam, a ti sada saberi i pokušaj skontati koliko je to...ali dovoljno si glup i tup da ipak to ne možes izračunati :evil:

P.S. Popi.am ti se na tvoj ETF,vjerovatno završen u Mostaru,dobro znamo kakvi su uslovi u konkursima za neko radno mjesto 8-) (Oni koji to prate,znaju o čemu govorim)
U Sarajevu :mrgreen: Mada ne mijenja stvar. Nemaš ti Š od škole s takvim stavom. :lol: :lol:

Nasjedaš ko kengur :mrgreen:

Čuj siguran sam. Hahahaa. A budale. Pa ja sam ti rekao šta sam završio. Pa valjda znaš šta si ti završio. Hahaha. Jesi se zajebao. Čuj siguran sam. Hahahahaha. Ili imaš ili nemaš. Nema tu "siguran sam" blavac :D

Dajem ti srednju školu maksimalno. I to prva ili druga godina. Neću da te ismijavam da si osnovna, ali ni to nije iskljućeno.

hahaha dobra konja on misli da ima vise skole od tebe hahaha koji degenerik majko mila :lol:

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 26 okt 2009, 17:10

zar je ova liga spala na to da 4 na tebeli bude leotar koji gubi kuci.......

lešinar

Post Postao/la lešinar » 26 okt 2009, 17:17

senoRA je napisao/la:zar je ova liga spala na to da 4 na tebeli bude leotar koji gubi kuci.......
Izgubio je samo jednu domacu od veleza minimalno zasto nebi bio 4 na tabeli
Zadnja izmjena: lešinar, dana/u 26 okt 2009, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 26 okt 2009, 17:35

TOZZINA POSLA : DJELIOCI PRAVDE ILI MNOŽIOCI NEPRAVDE ?

Stariji se vjerovatno sjećaju famoznih "ljudi u crnom", koji su uz Martijevog arhi-neprijatelja Orlija, iz epizode u epizodu zagorčavali život i stopirali potragu za istinom našem simpatičnom trojcu: Marti Misteriji, Dijani i Javi. Nekad je te romane iz kojih se svašta moglo naučiti, posebno o arheologiji, istoriji i geografiji, izdavao novosadski Dnevnik, a danas nam na prostoru bivše Jugoslavije na kioske stižu preko pojedinih izdavačkih kuća iz Hrvatske i Srbije.

Rekoh, moglo se svašta naučiti iz tih romana, no najupečatljivija stvar je uvijek bila ta polarizacija dobra i zla. Dobrog, oličenog u maloj gore pomenutoj ekipi, uz prijatelje poput Trevisa, Kris Tauera itd..a lošeg, manifestovanog u Orliju, Mr. Dženkisu i naravno -" Ljudima u crnom". I tako se, bar meni i mojoj generaciji, još od malih nogu u svijest urezao taj aksiom prema kojem ljudi u crnim odijelima većinom predstavljaju nešto negativno, u svakom kontekstu. Čak i simpatične "Men In Black" komedijice sa Vil Smitom i Tomi Li Džonsom nisu narušile taj "poredak" u glavi. Jednostavno, ljudi u crnom su simbol nepoštenja, nepravde i svega negativnog.

Što se tiče fudbala, tu stvari stoje drugačije. Lažem.Trebalo bi da stoje drugačije, ali ne stoje. Čovjek u crnom bi trebao da bude neupadljivi šaraf mašinerije zvane "utakmica", ali često takav "djelilac pravde" postane upravo suprotno od toga kako ga zovu. I u utakmici Željezničar - Velež je djelilac pravde ustvari postao množilac nepravde!!!!

Množile su se nepravde iz pištaljke djelioca pravde na subotnjem susretu, kao da mu neko plaća za to. A možda i plaća, ko će ga znati. Možda mnogima u NS BiH ne odgovara da u Evropu izađe jedan klub čiji igrači nose ponosno petokraku na grudima ili da se na tribinama tokom TV prenosa slučajno vide zastave sa likom Tita. A Tito je, da podsjetim, i dalje najveći sin naših naroda i narodnosti. To nije iz simpatije prema njemu. To je jednostavno činjenica. A nešto ne vidim da će ga iko od sadašnjih "političarčića" ukaditi. Ali kad nema mačke, miševi kolo vode, to se najbolje i vidi u političkim garniturama ex Jugoslavije. Hajde što su oni miševi, ali zašto Velež guraju u tu istu mišju rupu odakle su oni izašli, kad je Velež mačak Tom za sve njih?!

Zar nije više narodu dosta? Zar nam nije dosta da nam vječito marginalci kroje živote? Ustaneš se, kreneš na posao, zaustavlja te saobraćajac koji nema četiri razreda osnovne, makar zbog prljavih tablica, da bi ti naplatio nešto. O, ti jadni siroti čovječe, ti bijedo ljudska koja žuriš na posao, ne prepiri se sa nepismenim drotom jer on predstavlja zakon! Poslije posla otiđi da promijeniš dokumenta ili u bilo kom smislu da se bakćeš s administracijom. Dočekaće te nervozna babetina sa pogledom koji otkriva da si joj vjerovatno pobio pola familije iako ženu nikad prije vidio nisi. Maltretiraće te babuška orlovskog nosa, sa naočalama dioptrije kao dno tegle u kojoj se čuva zimnica....maltretiraće te osam stotina puta da se ponovo vraćaš na taj isti njen šalter, i svaki put će ti pronaći neki papir da ti fali. I naravno svaki put s tim istim pogledom, tako da ti nakon nekoliko puta stvarno i dođe da joj pobiješ svu familiju, da bi makar imala razlog da te tako gleda. A može joj se..jer ona je vlast za tebe, na tom šalteru.
Otići ćeš kući, surfovati netom i opet ćeš na raznoraznim forumima naletiti na administratore kompleksaše koji će ulaziti s tobom u polemike, konstruisati lažne dokaze sve u cilju da bi te protjerali s foruma, jer si intelektualno superiorniji. Inferiornim kabadahijama i ne preostaje ništa drugo nego da te banuju. A kad te banuju, kao razlog navedu "činjenice koje se ne mogu objelodaniti jer su iz privatnih poruka". Hm, to mi liči na ovaj crveni karton Velagiću u svlačionici. Slična priča, pa shvatam Mrkvu. Ja sam crveni karton dobio u sajber svijetu, a on na zelenom terenu, a obojica smo dobili iz neobjašnjivih razloga. Zbog događaja iz svlačionice, takoreći. A opet,taj administrator mi to može uraditi. Može, jer je na forumu on vlast. Kao babetina na šalteru ili nepismeni saobraćajac na ulici.

I kad dođe vikend, bez babetina i administratora (saobraćajce nikako ne možeš izbjeći, **** ih), odeš na utakmicu voljenog tima da sebi daš oduška, na utakmici djelilac pravde postane množilac nepravde. Na štetu tvog tima. Na štetu petokrake. U inat tom istom simbolu na grudima koji ponosno nosimo, neko na dresu a neko nevidljivo na srcu.

Pa dokle ???

Dokle više da nam ljudi u crnom kroje sudbinu? Postoje li zakonske regulative koje sankcionišu ovaj atak na fudbal? Postoji li iko sa suprotne strane ko će reći "ljudi ne radite ovo više Veležu, kako vas sramota nije?"

Ali nešto vam moram reći. I pljuvačka je voda. Što nas više pljujete, više nas zalivate. Što nas više zalivate, mi više rastemo. Veći smo od planine po kojoj smo ime dobili. Veći i od ljudi u crnom. Veći od svih nepravdi. I dalje ćemo igrati najljepši i najefikasniji fudbal u BiH. I neka po nacionalnom ključu prvaci budu stalno nacionalni klubovi sve tri nacije. Velež to neće biti jer nije klub nijedne nacije.
I dalje će se nama crveniti dresovi a vama obrazi, gospodo iz NS BiH.

A za ljude u crnom, za te množioce nepravde na zelenim terenima, će se već naći neki Marti Misterija da im stane na put....

Tozza

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 27 okt 2009, 09:49

samo mi nije jasno sto taj Toza nije u ratu bio u svom mostaru i branio planinu po kojoj je Velez dobio ime, nego su posteni narod mostara gadjali ti ljudi koje su poslali oni gdje toza zivi.
Toza iz Beograda ima pravo da pise nesto ljudima u BiH, navijacima Veleza i Zelje klubova koji su najgore prosli u ratu, prvim stadion do dan danas nije vracen, nama su vratili razvaljen skrsen u nikakvom stanju. Nikad ni marke nismo dobili od bilo koga za obnovu Grbavice koja je sada ljepsa nego sto je prije bila.

Shvatam ja Tozinu ljubav prema Velezu, ali ako je vec tako dodji momcino u Mostar, pa zaposli se ovdje pa pomozi Velezu konkretno a ne piskaranjem iz sigurnog Beograda.
Doticni gospodin Toza sigurno nije bio na Grbavici i gledao tekmu, nego mu je neko ispricao vruce glave.

Ako je istina da je Zaimovic psovao dijete u kolijevci sudiji, treba ga staviti u zatvor a ne dati mu crveni karton, i u jednom se slazem a to je da se treba stati u kraj svim kriminalcima i kabadahijama u bh fudbalu, za svaki start, svaku uvredu i za sve se treba sankcionisati, od igraca preko sudija do navijaca, a posebno trenera.

Interesantno gospodin Ibrakovic se nije zalio nakon penala koji je sudac svirao celiku u 93 minuti utakmice koja je imala 2 minute produzetka a koji nije ni postojao, a zali se na regularan gol u 93 minuti utakmice koja je imala 5 minuta produzetka.

Kao sto se kaze prvo pocisti ispred svoje avlije pa tek onda pricaj dalje.

Za svakog iskrenog navijaca kako veleza tako i ostalih klubova veliki pozdrav.

Licno zelim da vi uzmete titulu ispred Borca i da odigrate euro tekmu pod bijelim brijegom, jer vi kao klub to zasluzujete. E tada ce i neki kojima velez nije na prvom mjestu doci da vas gledaju iz cijele bih.

P.S: gospodni Toza ocito ne zna (eto koliko prati utakmice BH lige) da vec par godina sudije ne nose crne dresove.
Cuva Bog Zelju svog!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 27 okt 2009, 10:42

mirzza je napisao/la:samo mi nije jasno sto taj Toza nije u ratu bio u svom mostaru i branio planinu po kojoj je Velez dobio ime, nego su posteni narod mostara gadjali ti ljudi koje su poslali oni gdje toza zivi.
Toza iz Beograda ima pravo da pise nesto ljudima u BiH, navijacima Veleza i Zelje klubova koji su najgore prosli u ratu, prvim stadion do dan danas nije vracen, nama su vratili razvaljen skrsen u nikakvom stanju. Nikad ni marke nismo dobili od bilo koga za obnovu Grbavice koja je sada ljepsa nego sto je prije bila.

Shvatam ja Tozinu ljubav prema Velezu, ali ako je vec tako dodji momcino u Mostar, pa zaposli se ovdje pa pomozi Velezu konkretno a ne piskaranjem iz sigurnog Beograda.
Doticni gospodin Toza sigurno nije bio na Grbavici i gledao tekmu, nego mu je neko ispricao vruce glave.

Ako je istina da je Zaimovic psovao dijete u kolijevci sudiji, treba ga staviti u zatvor a ne dati mu crveni karton, i u jednom se slazem a to je da se treba stati u kraj svim kriminalcima i kabadahijama u bh fudbalu, za svaki start, svaku uvredu i za sve se treba sankcionisati, od igraca preko sudija do navijaca, a posebno trenera.

Interesantno gospodin Ibrakovic se nije zalio nakon penala koji je sudac svirao celiku u 93 minuti utakmice koja je imala 2 minute produzetka a koji nije ni postojao, a zali se na regularan gol u 93 minuti utakmice koja je imala 5 minuta produzetka.

Kao sto se kaze prvo pocisti ispred svoje avlije pa tek onda pricaj dalje.

Za svakog iskrenog navijaca kako veleza tako i ostalih klubova veliki pozdrav.

Licno zelim da vi uzmete titulu ispred Borca i da odigrate euro tekmu pod bijelim brijegom, jer vi kao klub to zasluzujete. E tada ce i neki kojima velez nije na prvom mjestu doci da vas gledaju iz cijele bih.

P.S: gospodni Toza ocito ne zna (eto koliko prati utakmice BH lige) da vec par godina sudije ne nose crne dresove.
Ako mi ista ima mrze od tih prostasa koji psuju sve zivo a najruznije je opstovati nekome dijete stvarno prostacki to je kod nas radio Hiros bio je dobar igrac ali sam ga mrzio kao covjeka
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

MostaraCCC
Kontakt:

Post Postao/la MostaraCCC » 27 okt 2009, 14:54

Skinuto sa http://www.rodjenitv.com

Zar da se Veležu na Grbavici skandira "ustaše" !!!

Subota, 24 Oktobar 2009

Vjerovatno je one koji nisu prisustvovali večerašnjoj utakmici na Grbavici iznenadio natpis koji je postavljen na našem portalu. Međutim, skandiranje i mržnja koja je ispoljena sa sjeverne tribine stadiona Grbavica danas je za ne povjerovati i stvara posebno ružan osjećaj gnušanja nad svim.

Naime, prekrasan dekor derbija, u kojem je na jugu bila povelik broj Manijaka, a sa druge strane u Sarajevo došlo oko 100 navijača Veleža, upropastila je necivilizirana i mržnjom zadojena publika (ili kako već sebe nazivaju) na sjevernoj tribini.

Da se navijačima Veleža i igračima skandira „ustaše“ ili „zapadni Mostar“, svjesno aludirajući na nešto što je značilo i predstavlja najcrnje dane rata u Mostaru, gdje je poginulo nekoliko hiljada ljudi i gdje borba za normalnu BiH traje i danas, izazvao je zgražanje svakog Mostarca večeras na stadionu Grbavica. Bačena je najveće mrlja na sve što je krasilo podršku Mostaraca prema Želji, kao klubu sa tradicijom. Zar samo nakon 15 dana od tragedije u Širokom Brijegu, smrt Vedrana Puljića nije bila jasan znak nečega ??? Zar niko u Sarajevu nije shvatio od kakve je ruke stradao Vedran ??? Ono je nevjerovatno i teško je jednom riječju opisati koliko gađenje je izazvalo !!!

U životu postoje neke stvari preko kojih možete preći i neke preko kojih nećete i ne možete. Skandiranje sa sjeverne tribine je nešto preko čega nećemo preći. Nama nikad nije palo na pamet, niti će ikada pasti, da skandiramo nešto slično što su jednom davno skandirali tim istim navijačima iz Sarajeva u jednom drugom gradu u BiH, nešto sjevernije od našeg glavnog grada !!! Neće, jer to su i naše žrtve i gaziti po njima je gaženje po samom sebi, po svemu što je značio otpor BiH. E to je večeras pogaženo sa sjeverne tribine.

Po ko zna koji put naglašavamo sa sjeverne tribine, jer navijačka grupa „Manijaka“ sa juga nema nikakve veze sa tim. I ne želimo da se prema tim ljudima ponaša ne civilizirano, jer oni nemaju ništa sa tim. Možda će sada neko reći da je izazvano to bilo golmanom Hadžidžulbićem ili nečim sličnim, ali to nije tačno. Događaji o kojima govorimo desili su se u prvom dijelu, kada je golman „Rođenih“ bio nasuprot, a utakmica praktično tek počinjala.

Od evropskog i bosanskohercegovačkog Želje, kako sami sebi vole reći, očekujemo da se ogradi od ovoga, jer učinili su najveću uvredu svakom Mostarcu. Šta mogu očekivati oni u budućnosti u Mostaru neka se zapitaju ???

Zbog svega toga, do daljnjeg, odnosno dok zvanično ne dođe izvinjenje, ovaj natpis će stajati !!! Ovo je sramota i samo dno dna. Zar je sve ono prije 15-tak dana bilo uzalud i zar je smrt mladog Vedrana već zaboravljen.

Oni sa sjeverne tribine Grbavice su pokazali da ne cijene ništa, ni žrtve i ni one koji su se borili da bi isti ti mogli na more ići svakog ljeta !!!

MostaraCCC
Kontakt:

Post Postao/la MostaraCCC » 27 okt 2009, 14:57

Skinuto sa http://www.rodjenitv.com

Željo - Velež: Dan poslije

Nedjelja, 25 Oktobar 2009

Jutro poslije utakmice koja je trebala biti veliki derbi BH fudbala, još uvijek imamo isti osjećaj kao i sinoć. S jedne strane gađenje i ogorčenost da se Velež i njegove navijače onako naziva na stadionu koji je i sam simbol ponosa i otpora, a sa druge strane veliki ponos na činjenicu da je naš klub u samo dva dana učinio nešto što odavno nismo vidjeli.

Nećemo se u ovom tekstu više doticati onog najvećeg poniženja koji su Mostarci ikada doživjeli u glavnom gradu države za koju su toliko žrtava dali. Na Željezničaru i njegovim navijačima je da se sada ispravi ono što je učinjeno, a onaj znak počinjene sramote stajat će na našem portalu i dalje. Da se uvijek sjetimo koliko cijene sve naše žrtve !!! Bosna i Hercegovina je naša država i volimo je ništa više od onih verbalnih zločinaca. U to budite sigurni !!!

Vratimo se sportu, iako se sudija Edin Golać svojski potrudio da na Grbavici ne bude sport. Bilo je i pozitivnih stvari. Onakva sudijska blamaža nije dovela da igrači započnu „rat“ na terenu. Bilo je sve u granicama fer i sportskog. Možda malo oštrije, ali opet sve u granicama.

Ibraković i njegov stručni štab uoči susreta bio je na pravim mukama. Radikalan zaokret prema nedisciplini smanjio je izbor igrača. No, struka „Rođenih“ sklopila je udarnih jedanaest, koji su odigrali odličnu utakmicu. Po onako blatnjavom i teškom terenu, odigrali su muški i pokazali karakter. Ako bi se izdvajao pojedinac, onda nekoliko njih zaslužuje posebnu pažnju. Prvi je debitant Jasmin Aličić, koji je nakon provedenog juniorskog staža u Veležu dvije godine proveo u sarajevskim ligašima Napredku i Olimpiku. Sinoć je odlično odigrao na desnom beku i nagovijestio svoju kandidaturu za ovu poziciju. Na drugoj strani iznenadio nas je i Amer Jugo. Možda je u defanzivi bilo malo propusta pred kraj meča, ali kada imate devet igrača i prije tri dana ste odigrali isto tako tešku utakmicu, onda je razumljivo da je nestalo „zraka u plućima“. U svakom slučaju, Amer Jugo zaslužuje titulu „all round“ igrača „Rođenih“ Ko zna, možda u naredna četiri kola zaigra na poziciji stopera i golmana, pa tako odigra na još jedinim pozicijama gdje nije zaigrao u ovoj polusezoni.

U vezi je zaista bio maestralan Amer Osmanagić. Ovaj talentovani fudbaler pokazao je zašto fudbal jeste prelijepa igra i zbog čega publika treba dolaziti na teren. Možda će biti nepošteno prema drugim, ali dvojica veterana Veleža zaslužila su veliki respekt. Dženan Zaimović i Admir Velagić bili su istinske vođe na terenu. Posebno nas je iznenadio Velagić, koji je na teškom i natopljenom terenu Grbavice bio izuzetno pokretljiv, a njegova želja u poluvremenu da nastavi jer osjeća da će zabiti gol, pokazuje mnogo o karakteru. Nažalost, sudija Edin Golać se razmahao kartonima i u tunelu stadiona Grbavica, te tako spriječio da ovaj napadač „Rođenih“ izađe na teren.

Ipak, na kraju ponovno ćemo istaći. Svaki od četrnaest igrača Veleža, koliko ih je sinoć igralo na terenu Grbavice je zaslužio respekt i da ih publika u subotu protiv Rudara nagradi dugotrajnim aplauzom.

Na tribine Grbavice sinoć je došlo oko 150 navijača Veleža, koji su vjerovatno i sami uvidjeli da klub želi i hoće da radi ozbiljno. Odlukama od petka je to i pokazao. Dug je put do modernog kluba, ali najvažnije je nastaviti raditi. Rezultati će sigurno doći. Uostalom, ako izuzmemo Zaimovića, Velagića, pa i Obada (koji skoro da i nije igrao ove polusezone) Velež je izuzetno mlada ekipa, gdje je više od pola tima u granicama uzrasta U-21 ili samo godinu ili dvije starije. A to je velika perspektiva.

MostaraCCC
Kontakt:

Post Postao/la MostaraCCC » 27 okt 2009, 15:02

Velagić : Sudija mi nije pokazao crveni karton

Utorak, 27 Oktobar 2009

Admir Velagić na Grbavici i subotnjem meču Veleža i Želje odigrao je samo jedno poluvrijeme.

- Suđenje je bilo katastrofalno. Možda je riječ katastrofalno blaga, s obzirom na ono što nam je sudijska trojka uradila u subotu. Prišao sam sudiji s namjerom da mu kao iskusan igrač i zamjenik kapitena skrenem pažnju na njegove greške, a kasnije mi je četvrti sudija prišao i rekao da sam isključen. Ostao sam zatečen jer sudija mi nije pokazao crveni karton. Nisam ništa skrivio, a izbačen sam iz igre. Apelujem na nadležne u NS BiH da ovaj slučaj dobro preispitaju, pregledaju čitavu utakmicu, te da donesu odluke koje će biti za dobrobit našeg fudbala, naglašava Velagić.

A.Demić
Sport

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.