Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

BigBigBang
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la BigBigBang » 18 dec 2012, 15:36

Zna se ko je broj jedan po svim bitnim parametrima, petogodisnji koeficijent, posjecenost, tv prava, broj fanova itd itd. naravno da ce uvijek postojati neobjektivni elementi koji ce favorizovati ligu u kojoj igra njihov omiljeni klub ali to je sve sitna buranija. Ne moze najbolja liga biti ona u kojoj 4 tim ispadne iz kvalifikacija za Ligu Prvaka kao sto ej to bila Sevilla prije godinu ili dvije nisam siguran.

Ta prica o kvalitetu ublehaskim timova kakvi su Celta, Deportivo i slicna buranija koju eto pored te silne kvalitete niko ne zeli da gleda u njihovim gradovimaa izgovor je cijena ulaznica. Molim vas ne budite smijesni, u Engleskoj su najskuplje ulaznice a ulaznice za utakmice nabrojanih timova u Spaniji su jeftine osim u slucaju kad im gostuju Barcelona i Real, cuj ti molim te 50 eura ulaznica za npr. mec Celta-Rayo VAllecano :lol: :lol: :lol: Te ublehe ne mozes prodavati djeci u vrticu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 18 dec 2012, 16:02

Kada su u pitanju nacionalna prvenstva, po visinama cijene ulaznica prednjače Englezi. Mjesto na tribinama londonskih klubova, koje su se zapravo pretvorile u turističku atrakciju, morali bi izdvojiti od 35 funti na više, čak i kada se radi o nižerazrednim klubovima. Situacija je tek nešto bolja u Španjolskoj i Njemačkoj..
Na Old Trafordu najskuplje ulaznice 50 a najjeftinije 28 funti..Naravno u epl..Ovo sam se informisao sa malo starijih clanaka,trenutnu situaciju u potpunoj tacnosti neznam..Znaci 28 funti je otprilike 34 eura..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 18 dec 2012, 16:50

Ma to je sigurno laz, cujes sta nam johny kaze Celta-Rayo 50 eura nekako bas logicno i istinito djeluje ova informacija malo je 50 eura za sudar takvih igracina.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 18 dec 2012, 16:56

Cene karata su raspoređene u čak pet razreda, pa ćete tako protiv Reala za najlošiji sektor morati da izdvojite 90 evra (najskuplja karta košta 265), dok je za Levante najjeftinija koštala 19, a najskuplja 77 evra.Znaci "sirotinja"moze svako drugu utakmicu platiti oko 20 eura.. :mrgreen:

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 dec 2012, 17:04

Fakat su cijene karata prenapuhane. Ne samo u Engleskoj, već i u Španiji. Evo sad gledam (lupih onako na prvu, da ne bi bilo zabune) Mallorca - Osasuna i tamo su karte po 50 Eura. :o Da budem precizniji, riječ je o 57 Eura. Lično, za ovu utakmicu ne bih izdvojio više od 10 Eura, taman da sam bogatiji od Buffetta. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 18 dec 2012, 17:07

Što kaže idol i guru mladih pokemona: cijena karte je ogledalo kvaliteta lige :lol: :lol:
A tim im ponižava i kvasi na njihovom terenu velški Svonsi i to Miču koji je došao upravo iz Rayo Vallecana (kojeg šatro sad ismijavaju kao klub :lol: :lol: ). Tako da biva kad neznalice pocnu lupetati o ekonomiji, jer nemaju o cemu drugom.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 18 dec 2012, 17:10

Kagawa je 2010.dosao iz Osake u BVB.... :D 8-)Sto naravno ne znaci da je Osaka dobar klub..Ovde se iznose cinjenice,a price o jacini lige odreduje statistika...

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 18 dec 2012, 17:18

trxel je napisao/la:Kagawa je 2010.dosao iz Osake u BVB.... :D 8-)Sto naravno ne znaci da je Osaka dobar klub..Ovde se iznose cinjenice,a price o jacini lige odreduje statistika...
Ja i ?? kakva je to cinjenica i argument :?:
Eto stavi United da karta košta milja funti, super sve.... i onda dođe prosjecni španski klub Bilbao (klub sacinjen samo od baskijaca) i ocita im fudbalsku lekciju i i to njihovom terenu, javno da citav svijet to vidi....to je prava prica, a ne cijene karata i slicne nebuloze ;)

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 18 dec 2012, 17:22

ripper je napisao/la:
trxel je napisao/la:Kagawa je 2010.dosao iz Osake u BVB.... :D 8-)Sto naravno ne znaci da je Osaka dobar klub..Ovde se iznose cinjenice,a price o jacini lige odreduje statistika...
Ja i ?? kakva je to cinjenica i argument :?:
Eto stavi United da karta košta milja funti, super sve.... i onda dođe prosjecni španski klub Bilbao (klub sacinjen samo od baskijaca) i ocita im fudbalsku lekciju i i to njihovom terenu, javno da citav svijet to vidi....to je prava prica, a ne cijene karata i slicne nebuloze ;)
Govorim o cjenama ulaznica u evropskim ligama,ako nisi skonto.Rekao sam da nemora znacit da je Rayo dobar ako je prodao Michua koji je uradio to i to..Svaka cast Bilbau.A ti bolje procitaj post pa odgovori.Jesam li ja rekao da cijena ulaznice odreduje jacinu lige :?: :?: :?:

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 18 dec 2012, 17:25

Halo bolan, ovdje se prica da je cijena karte jedno od ogledala kvaliteta lige (nisi ti aludirao tu nebulozu ;) )...možeš misliti kakve nebuloze se potežu :shock: :o

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 18 dec 2012, 17:29

ripper je napisao/la:Halo bolan, ovdje se prica da je cijena karte jedno od ogledala kvaliteta lige (nisi ti aludirao tu nebulozu ;) )...možeš misliti kakve nebuloze se potežu :shock: :o
Samo sam trazio i zaljepio cjene karata,i nadovezao se na to sto si rekao za MIchua..A to je smjesno o cjenama.Englezi inace zive za fudbal,moze se reci,i da im stave 500 funti,dosli bi na utakmicu..Negdje drugo je kriza i nema se ,tako npr.podji od sebe kome je do utakmice kad je kriza,i moze se doma gledati... ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 dec 2012, 17:34

Ne znam, al' mislim da i Španci znaju kako je Premiership najjači. :lol: Samo ovi naši Španci to ne žele priznati (čast izuzecima). Buranija ekipe su ogledalo lige. Dakle, jačina lige se ogleda u donjem domu, nikako u gornjem.

Iako djeluje da je Premiership u padu (moguće, pogledajmo samo Liverpool), činjenica je da se kvalitet "izlio" i u druge klubove. Recimo City koji do prije par sezona nije postojao, zatim Tottenham koji sada važi za 5. najbolji tim, pa tu su Everton i Newcastle, gorenavedeni Liverpool... Jednostavno, kvalitet više nije satkan u isključivo 2-3 klubva, već je raspršen. Stoga je i moguće da buranija ekipe (jbg, u narodu ih tako zovu) dobiju favorite i tako učine sezonu još zanimljivijom. U Španiji to, pak, nije slučaj.

Bundeska i Calcio su iza Premiershipa i Primere. Bundeska je u posljednje vrijeme sve bolja i bolja i to se mora reći. No, mene raduje i rast Calcia koji je skoro pa umro nakon Calciopolija, al' sada se polako stvari vraćaju na pravo mjesto. Naravno, još samo da se ubaci koji dinar više i u klubove poput Milana i Intera i sve će to opet biti u pravom redu. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 18 dec 2012, 17:42

Samo da mu je znati po cemu su to nekakvi QPR, Wigan, Reading i slicne mesarske ekipe sa dna Premiershipa bolje i kvalitetnije od Deportiva, Espanyola, Mallorce, Granade koje su na dnu Primere.
Ako cemo vec uzimati tezu "Buranija ekipe su ogledalo lige" kao osnovno mjerilo.

Kvalitet Citya (koji je btw. šampion te lige) smo najbolje vidjeli u Evropi koja je najbolje mjerilo, dva puta zaredim ispadaju u grupnoj fazi....ove godine završili odmah u grupnoj fazi sa hebena 3 boda, cak i Ajax ponižavao šampiona tog strašnog Premiershipa.
Čelzi je, ja mislim , jedini aktuelni šampion Evrope koji je naredne godine odmah ispao i to još u grupnoj fazi :shock: :oops: to su te blamaže engleski izvikanih klubova....što opet s druge strane, govori da su tu titulu uzeli uz obilatu pomoć meleka i neviđene sreće.
Arsenal više ni njihovi navijaci ne shvataju ozbiljno, Liverpoola gazi Villa na njihovom terenu, dok posljednjeplasirani tim Primere Espanyol uzima bodove Realu na Bernabeu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 dec 2012, 17:49

Pa to je bar lako, druže Mandrače. :mrgreen:

QPR ima veću kupovnu moć od Granade i ostale buranije. Je l' tačno? Ne moraš odgovoriti. Taj isti QPR ti nazivaš mesarskom ekipom, a ne nazivaš Sevillu koja je dobila više crvenih kartona od svih prvoligaša u ligama petice. :roll: Jbt, zar si zaboravio da ljudi svaku utakmicu završe sa barem jednim igračem manje? :mrgreen:
Ja ne govorim ništa za Cityjevu evropsku sramotu. Tu se nema šta reći. Ljudi su katastrofalni i tačka. Jesam li negdje napisao da nisu? Chelsea? Ljudi su, htio to ti priznati ili ne, osvojili Ligu Prvaka. To im je dovoljno. Na koji način? Pa jbg, bilo je tu svega i svačega. I kad ih je Barcelona prošla golom Inieste je bilo svega i svačega. Da l' su tada meleci nosili Barcelonu? Treba biti realan i reći da je Chelsea tada oštećen. Oštećen. Arsenal ne spominjem, jer tu samo navijači Arsenala vide neku štetu. :mrgreen: Al', Chelsea je debelo oštećen na SB-u. To ko ne vidi, nema šta pisati na ovoj temi, jer ga niko neće shvatati zaozbiljno. :mrgreen:

Btw, je l' neko shvata Valenciu ozbiljno? Kad već ovi ne shvataju Arsenala, onda ni Španci ne shvataju Valenciu. Uostalom, valjda pratiš Primeru i vidiš šta Soldado, Jonas i kompanija rade. :mrgreen:

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 18 dec 2012, 17:53

Kupovna moć :shock: ma ne može kupovna moć biti pokazatelj kvalitete ;)
I City i Čelzi imaju vecu kupovnu moć cak i od Barce i Reala....pa opet ispadaju odmah u grupnoj fazi...šta im vrijedi ta kupovna moć, kad pretplate kloca ili nakaradno selektiraju svoju ekipu kao Mancini sa Cityem...i onda dođe Ajax (8 puta jeftiniji tim, sa daleko manjom kupovnom moći) i ocitava im lekcije.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 18 dec 2012, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 18 dec 2012, 17:54

Kako bi lijepo bilo kada bi United igrao sa Realom ili Valenciom, Malaga sa Arsenalom a Liverpool sa Atleticom ili Levanteom.
Inače, prošle sezone su ljubitelji Škotske lige uveliko hvalili EL kada su 3 njhova kluba bila u polufinalu i kada se igralo njihovo finale. Bili su planirali i finale u LP, ali Barcelona nikad ne može igrati sa Chelsijem niti Real sa Bayernom. No, otom potom. Npr. sada imaju 4 engleza među 32 ekipe, ali niko od Engleza uopće ne spominje to takmičenje.

Kriteriji su različiti za sve lige. Recimo, kada klubovi iz Premiershipa u posljednje dvije sezone izgube jedno finale LP a naredne godine odmah titulu vrate na Ootk, idalje se priča o padu Premiershipa i kako je Primera jača. Jer, klbovi iz NBA lige su navikli svoje navijače da imaju 3 kluba u polufinalu ili 2 u finalu, sve mimo toga je pad, ne prihvata se ili se daje lažna nada ljubiteljima škotskih suknjica.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 18 dec 2012, 18:02

ripper je napisao/la:Što kaže idol i guru mladih pokemona: cijena karte je ogledalo kvaliteta lige :lol: :lol:
A tim im ponižava i kvasi na njihovom terenu velški Svonsi i to Miču koji je došao upravo iz Rayo Vallecana (kojeg šatro sad ismijavaju kao klub :lol: :lol: ). Tako da biva kad neznalice pocnu lupetati o ekonomiji, jer nemaju o cemu drugom.
Pa naravno, cijena najgledanijeg filma u kinu je najveca a nekog niskobudzetnog je jeftinija tako ti funkcionice trzisna ekonomia. To sto ti nemas intelektualni kapacitet da shvatis moj post u kojem sam naveo sve bitne parametre odredjivanja jacine lige a i onaj jedan smijesni sto ste imali prosle godine koji je totalno nebitan (prvak LP) i on je pao u vodu ove godine. Tvoja smijesna prica o Michuu i Svonsiju je olimpijski glupa, pa to je isto ko da ja sad pocnem da pricam o mocnom LEkicu sto prosle godine potopi Barcelonu sa dva gola i o njemu i Osasuni da pricam u nekim superlativima, Lekic>Messi :lol: :lol: :lol:

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 18 dec 2012, 18:05

Samo vi o ekonomiji mantrajte i dalje, u nadostatku bilo kakvih klupskih uspjeha , furajte se na Wengera i njegove ekonomske računice - a Miči i velški Svonsi ce vas derati u vašoj avliji ;) i svima dobro

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 18 dec 2012, 18:07

Henderson je napisao/la:Kako bi lijepo bilo kada bi United igrao sa Realom ili Valenciom, Malaga sa Arsenalom a Liverpool sa Atleticom ili Levanteom.
Inače, prošle sezone su ljubitelji Škotske lige uveliko hvalili EL kada su 3 njhova kluba bila u polufinalu i kada se igralo njihovo finale. Bili su planirali i finale u LP, ali Barcelona nikad ne može igrati sa Chelsijem niti Real sa Bayernom. No, otom potom. Npr. sada imaju 4 engleza među 32 ekipe, ali niko od Engleza uopće ne spominje to takmičenje.

Kriteriji su različiti za sve lige. Recimo, kada klubovi iz Premiershipa u posljednje dvije sezone izgube jedno finale LP a naredne godine odmah titulu vrate na Ootk, idalje se priča o padu Premiershipa i kako je Primera jača. Jer, klbovi iz NBA lige su navikli svoje navijače da imaju 3 kluba u polufinalu ili 2 u finalu, sve mimo toga je pad, ne prihvata se ili se daje lažna nada ljubiteljima škotskih suknjica.
Ali proslogodisnej polufinale je bio Epski Fail fanova juzne skotske lige. Dva ubjedljivo najjaca tima na svijetu su Real i Barcelona govorili su svi ujedinjeno i u glas. Daleko ispred svih El Clasico u finalu itd. itd. itd a onda dodje Bavarski gigant ko i nocna mora Barcelone, londonski Chelsea kojeg ista Barcelona u zadnja 4 meca nije pobjedila i shebase planove o dominaciji spanske lige. Mada da su i nekim cudom bili u finalu to opet nista ne bi znacilo nisu liga dva jaca kluba sa 18 fukara koji jedva prezivljavaju sezonu.

A o cemu bi ti da pricas vezano za fudbal, o medicini? arhitekturi? slikarstvu? Sa cim ces vezati fudbal ako neces sa ekonomijom?

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 19 dec 2012, 11:35

Jedini parametar u svoj prici koji je bitan je igra.U Spaniji se igra bolji fudbal i to je to.
Englezi su obicna precjenjena nacija i liga.Vidjeli smo sta obicni Michu radi po njihovoj ligi.Momak koji je bio vise-manje rezerva u Rayitu.Eno Cazorla alfa i omega Arsenala :lol:

Mislim smjesno je uopste porediti.Prosjecni igraci iz Primere dolaze u EPL jer u toj ligi postaju TOP igraci iako u stvari to i nisu.

Naravno kada pogledas ko sve igra u Primeri jasno ti bude i zasto je najjaca liga na Svijetu.

Od top5 igraca na Sviejtu , svih 5 igra u Primeri ! SUROVO !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.