Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Bistrik
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Bistrik » 14 dec 2012, 13:23

iamju prenosi ski skokova na eurosportu pa čak prenose i petkom kvalifikacije. na istom kanalu su i ostali skijaški sportovi. znali iko šta je za Daiki Itom neupratih a vidim da ga nema nigdje

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 15 dec 2012, 11:42

Meni je najdrazi bio Adam Mališ, a Ahonena sam mrzio nesto :P

Sada i ne pratim toliko, ne volim njemce nikako , dragi su mi poljaci i slovenci . :)
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 15 dec 2012, 11:51

Najdrazi su mi Japanci ali nema sad od njih nista posebno, zavolio sam ih zbog Noirakia Kasajia, Hideharu Miyahire, Takanobua Okabe i ostale kopmanije sa pocetka 21 stoljeca hehe :D

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 dec 2012, 12:32

Danas u Engelbergu, drago mi je sto su se Njemci popravili ove sezone..

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 dec 2012, 12:44

Prevc i Hvala 1 i 3 u kvalama, bilo bi sjajno da jedan od njih uhvati top 5.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 dec 2012, 13:03

Prevca hebe sto tesko spoji dva dobra skoka, ali mlada je(92.god), trebalo bi od njega nesto biti... :D

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 15 dec 2012, 18:17

Nisu ni Ski Skokovi, što su nekad bili. Ipak je ovaj sport nezamisliv bez starge garde i legendi koji su ovaj sport učinile nečim posebnim. Adam Malysz, Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Martin Koch, Andreas Goldberger, Sven Hannawald, Michael Uhrmann, Georg Spaeth, Bjørn Einar Romøren, Andreas Widhölzl, Simon Ammann, Thomas Morgenstern ..ne mogu se sjetiti svih. Naravno, moj omiljeni skakač oduvijek je bio Martin Schmitt.

slika
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 16 dec 2012, 20:31

Austrijanci i drugog dana natjecanja u Engelbergu dominiraju. Nakon subotnje pobjede Koflera, u današnjem je natjecanju slavio je Schlierenzauer. Uz njega, drugo mjesto na postolju podijelili su već spomenuti Kofler, te njemački mladić Wellinger...
Već ranije postavljeni cilj pred sezonu Gregora Schlierenzauera sve je bliže. Današnjom, 43. pobjedom u Svjetskom kupu Austrijanac je tri koraka od izjednačavanja rekorda velikog Mattija Nykaenena koji već dugi niz godina drži vodstvo sa 46 pobjeda. A tek su mu 22. Schlierenzauer je, s druge pozicije nakon prve serije, doskočio na 131 metar, što pet metara kraćem Andreasu Kofleru nije uspjelo, te se morao zadovoljiti drugim mjestom.
Do drugog mjesta, uz Koflera, stigao je i imenjak mu Wellinger. Mladi Nijemac skokom od 138,5 metara u drugoj se seriji s 11. mjesta probio do samog vrha, a uz to, drugo mjesto najbolji mu je plasman u karijeri.
Uz navedeni dvojac na postolju, od Austrijanaca je odličan bio i Wolfgang Loitzl na četvrtom mjestu. Uz Wellingera, njemački je tercet ušao među deset najboljih. Michael Neumayer je peti, Severin Freund je prijateljski podijelio šesto mjesto s Peterom Prevcom, a slijedi ih Richard Freitag.
Maciej Kot pokvario je svoj plasman te je pao s osmog na 13. mjesto. Njegov sunarodnjak Kamil Stoch kojeg je jučer centimetar dijelio od pobjede drži 14. mjesto, dok je Dawid Kubacki 17. Deveti nakon prve serije Jurij Tepeš je 19., dok je Thomas Morgenstern uspio doći tek do boda.
Za razliku od njega, Martin Koch, deseti od subote Vladimir Zografski te Anders Fannemel uopće nisu došli do bodova.
Skakači idu na Božićne praznike, nakon čega ih čeka 61. po redu Novogodišnja turneja.
Rezultati natjecanja:
1. Gregor Schlierenzauer AUT 273,7; 136,0 i 131,0 m
2. Andreas Wellinger NJEM 270,3; 130,0 i 138,5 m
- Andreas Kofler AUT 270,3; 137,5 i 126,0 m
4. Wolfgang Loitzl AUT 262,7; 135,0 i 128,5 m
5. Michael Neumayer NJEM 261,3; 133,0 i 127,0 m
6. Severin Freund NJEM 261,1; 133,5 i 126,5 m
- Peter Prevc SLO 261,1; 132,0 i 127,0 m
8. Richard Freitag NJEM 261,0; 126,5 i 136,5 m
9. Tom Hilde NOR 259,0; 129,0 i 133,0 m
10. Denis Kornilov RUS 258,5; 128,5 i 132,5 m
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 16 dec 2012, 21:36

JTS je napisao/la:Nisu ni Ski Skokovi, što su nekad bili. Ipak je ovaj sport nezamisliv bez starge garde i legendi koji su ovaj sport učinile nečim posebnim. Adam Malysz, Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Martin Koch, Andreas Goldberger, Sven Hannawald, Michael Uhrmann, Georg Spaeth, Bjørn Einar Romøren, Andreas Widhölzl, Simon Ammann, Thomas Morgenstern ..ne mogu se sjetiti svih. Naravno, moj omiljeni skakač oduvijek je bio Martin Schmitt.

slika
A Dieter Thoma, Funaki, Okabe njih se vjerovatno ne sjećaš i kakva je konkurencija u njihovo vrijeme bila to se teško može opisati.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 16 dec 2012, 21:44

Bistrik je napisao/la:iamju prenosi ski skokova na eurosportu pa čak prenose i petkom kvalifikacije. na istom kanalu su i ostali skijaški sportovi. znali iko šta je za Daiki Itom neupratih a vidim da ga nema nigdje
valjda je ko nesto povrijedjen :?

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 17 dec 2012, 00:03

ja.neron je napisao/la:
JTS je napisao/la:Nisu ni Ski Skokovi, što su nekad bili. Ipak je ovaj sport nezamisliv bez starge garde i legendi koji su ovaj sport učinile nečim posebnim. Adam Malysz, Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Martin Koch, Andreas Goldberger, Sven Hannawald, Michael Uhrmann, Georg Spaeth, Bjørn Einar Romøren, Andreas Widhölzl, Simon Ammann, Thomas Morgenstern ..ne mogu se sjetiti svih. Naravno, moj omiljeni skakač oduvijek je bio Martin Schmitt.

slika
A Dieter Thoma, Funaki, Okabe njih se vjerovatno ne sjećaš i kakva je konkurencija u njihovo vrijeme bila to se teško može opisati.
Jebga druže, ne sjećam se svih. Kada sam počeo pratiti ski skokove, ove najviše pamtim. Sjetio sam se i Peterke :D Stvarno lijep sport i milina je gledati kada je novogodišnja turneja.

NON MOLLARE MAI

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2012, 02:03

ja.neron je napisao/la:

slika
Thoma je bio ludjak, on je stvarno znao skakati ludjacke daljine, a Funaki je u ovo godina sto ja pratim skijanje skakac sa najljepsim stilom... Njega je zaista bilo uzitak gledati u zraku... I Harada je bio tu negdje, 90tih godina su japanci imali strasan tim. Harada, Okabe, Funaki i Kasai, Nishikata... Bio je tu od njemaca i Weissflog, pa talijan Cecon, pa Jaroslav Sakala...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 17 dec 2012, 11:46

Pratim ovaj sport dugo godina ( inace pratim sve zimske sportove) i jedan mi je od najdrazih, zaista mi je drago kad vidim koliko su se nijemci popravile u odnosu na prethodne godine, mislim da je to zahvaljujuci treneru ( bivsem selektoru Švicarske) a zaista imaju odlicne mlade skakace kao sto su: Freund, Freitag, Welinger ( prva profi sezona a lik ostvaruje odlicne rezultate), Wank ( mislim da ima veliki potencijal), Gaiger, Queck i jedini od stare garde je M. Neumayer. Nijemci od M. Schmitta a kasnije od Hanevolda nisu imali neku klasu, bio je tu M. Uhrmann i G. Speth ( mislim da je mogao biti bolji skakac) ali nisu ostvarili nekke ekstra rezultate.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 dec 2012, 01:40

Iako je ovim pravilima izgubljena draz skokova turneja se ne propusta,a moje simpatije su ponajvise upucene Wellingeru. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 30 dec 2012, 13:59

Kako je tužno gledati skokove, a posebno novogodišnju turneju i nemati svog favorita. Eh, Schmitte, Schmitte ..neka budu dobri i dugi skokovi.

NON MOLLARE MAI

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 30 dec 2012, 14:15

Moj favorit danas je Kamil Stoch :)
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 dec 2012, 14:24

Freitag Freitag Freitag! :D

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 dec 2012, 15:27

JTS je napisao/la:Kako je tužno gledati skokove, a posebno novogodišnju turneju i nemati svog favorita. Eh, Schmitte, Schmitte ..neka budu dobri i dugi skokovi.
a tek meni, mislim da je ovo prvi put u istoriji da nema nijednog finca na oficijalnom takmicenju novogodišnje turneje (ako sam dobro upratio juce kvalifikacije) :cry: :cry:
nema potpisa

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 30 dec 2012, 15:35

Steta sto nije prosao kvalifikacije.....
[youtube][/youtube]
Sreca pa je Ojler mlad umro...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 dec 2012, 15:39

Wellinger protiv Fettnera,Zografski protiv Lucasa Hlave.
Idemo dalje. 8-)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.