Zvjezdan Misimović

zizu1991
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la zizu1991 » 11 dec 2012, 11:37

Ne kažem ja da nema trenerovog masla tu, al da je on imalo profesionalnije vodio život, da je imao trenersku stegu kao kod Magatha, bilo bi od njega nešto, a ovako ništa.
Samo ne znam dokle će reprezentacija da trpi njegov ne rad, i mizeran radijus kretanja.
Nismo još uvijek velika reprezentacija da se lako odričemo igrača, al njemu je davno bilo mjesto na klupi, htjeli to neki priznati ili ne.
Ja protiv njega nemam ništa, naprotiv, najdraži mi je igrač u repki, al preko nekih stvari čovjek ne može preći i ne smije zatvarati oči.
Njegova ne profesionalnost u pristupu, radu i zalaganju na treninzima je njegovu karijeru svela na najmanji mogući nivo.
Kao što on reče jednom prilikom da mu je želja da završi karijeru u Zvezdi, pa evo mu prilike ...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 11 dec 2012, 11:42

Hase10 je napisao/la:Prokockao najljepse dane karijere po **** turskoj/rusiji, a izgleda da ce karijeru zavrsiti u ukrajini... fuj sta pare rade....

Kakve crne pare?
Jesu li ga Vukovi stavili na transfer listu? Jesu. Nije imao konkretnih ponuda iz Bundeslige, a tad ga i nisu htjeli sličnima prodati zbog konkurencije. Tačno je i to.
Nadam se da neće u Ukrajinu kako se priča, da će mu spustiti cijenu na prihvatljivu za neki prosječni njemački klub. Misimović ne smije sam dići ruke od sebe prije vremena, tako ni reprezentacija od njega. Da, treba mu "zaprijetiti" i pokazati na neki način da se može bez njega. Ali, dok god on može igrati, to moramo iskoristiti.
Kako rekoh, nadam se da će čim prije naći neki solidan klub u Njemačkoj da održava karijeru za dobrobit svih nas.
Miske sretno!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 dec 2012, 11:45

BaDa12 je napisao/la: Da, treba mu "zaprijetiti" i pokazati na neki način da se može bez njega.
A evo sada realnosti, koju sam ja kroz sarkazam iskazao pa me mnogi nisu shvatili :
zizu1991 je napisao/la:Miske će igrati za repku u prvih 11 dok god bude imao snage da hoda i istovremeno žvače žvakaću :mrgreen:

I šta raditi ? Status quo
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 11 dec 2012, 12:43

Da se hoće vratiti u Nurnberg, njima ne "cvjetaju ruže" a u Njemačkoj bi se brzo doveo u red.
DRUG NEBI TI PUNCA

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 11 dec 2012, 13:29

Ukrajinska liga nije losa a ni klub u koji ide taman mu je ipak ima 30 godina nisu ni to godine za pohvalit se a pogotovo ne za covjeku koji vise nije ni na klupi u svom klubu.

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 11 dec 2012, 14:24

BaDa12 je napisao/la:
Hase10 je napisao/la:Prokockao najljepse dane karijere po **** turskoj/rusiji, a izgleda da ce karijeru zavrsiti u ukrajini... fuj sta pare rade....

Kakve crne pare?
Jesu li ga Vukovi stavili na transfer listu? Jesu. Nije imao konkretnih ponuda iz Bundeslige, a tad ga i nisu htjeli sličnima prodati zbog konkurencije. Tačno je i to.
Nadam se da neće u Ukrajinu kako se priča, da će mu spustiti cijenu na prihvatljivu za neki prosječni njemački klub. Misimović ne smije sam dići ruke od sebe prije vremena, tako ni reprezentacija od njega. Da, treba mu "zaprijetiti" i pokazati na neki način da se može bez njega. Ali, dok god on može igrati, to moramo iskoristiti.
Kako rekoh, nadam se da će čim prije naći neki solidan klub u Njemačkoj da održava karijeru za dobrobit svih nas.
Miske sretno!
Nisi u pravu, Volfsburg nije ispao korektan prema njemu, i propali su mu pregovori s Evertonom zbog toga jer su ovi cekali zadnji dan prelaznog roka, odnosno potvrdu da dolazi Diego i tek kad su potpisali sa njim MIsketu su rekli da je slobodan, a tad mu je vjerovatno najbolja preostala ponuda bila ponuda Galate.
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 11 dec 2012, 14:40

mokhe je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:

Kakve crne pare?
Nisi u pravu, Volfsburg nije ispao korektan prema njemu, i propali su mu pregovori s Evertonom zbog toga jer su ovi cekali zadnji dan prelaznog roka, odnosno potvrdu da dolazi Diego i tek kad su potpisali sa njim MIsketu su rekli da je slobodan, a tad mu je vjerovatno najbolja preostala ponuda bila ponuda Galate.

Šta iz ovog "Nije imao konkretnih ponuda iz Bundeslige, a tad ga i nisu htjeli sličnima prodati..." nije jasno? ovdje aludiram na to da Everton nije bundesligaški tim. Da nisu ispali korektni to potvrđuje i moja ova rečenica. Ali, business je business, pa makar bio upleten i sport u to.

Kako rekoh već nekad ranije, Misimović mi je omiljeni igrač reprezentacije, i nadam se da će još dugo nositi bijelo-plavi dres, ali za to mu je potrebno puno minuta na terenu, sa odličnim igrama u nogama.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 dec 2012, 15:47

Pape pokazi da imas muda, i stavi Misketa na klupu protiv Grcke. To je jedini ispravan izbor i takticki i po formi. Zvjezdan je Bog, ali trenutno ne moze da bude u prvih 11.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 11 dec 2012, 15:52

@BaDa12

Gdje si spomenuo Everton? Ili bilo koju drugu ekipu? Ovo kako si ti napisao ispada da niko nije bio zainteresovan za njega, sto je smijesno ako se zna da je te sezone imao 15 ass. isto kao i Ozil koji je tad otisao u Real a sezonu prije Miske je stigao rekord bundeslige po asistencijama. Za takvog igraca mora biti zainteresovanih. E druga stvar je sto Volfsburg nije htio da pojacava konkurente u BL, a i to sto su htjeli da su sigurni na poziciji plejmejkera ako propadnu pregovori sa Diegom.
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 dec 2012, 15:59

Steta za Misketa, nije trebo mrdati iz bundeske, ovako ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 11 dec 2012, 17:30

mokhe je napisao/la:@BaDa12

Gdje si spomenuo Everton? Ili bilo koju drugu ekipu? Ovo kako si ti napisao ispada da niko nije bio zainteresovan za njega, sto je smijesno ako se zna da je te sezone imao 15 ass. isto kao i Ozil koji je tad otisao u Real a sezonu prije Miske je stigao rekord bundeslige po asistencijama. Za takvog igraca mora biti zainteresovanih. E druga stvar je sto Volfsburg nije htio da pojacava konkurente u BL, a i to sto su htjeli da su sigurni na poziciji plejmejkera ako propadnu pregovori sa Diegom.
Bravo, nisam ni spomenula Everton, dok ti nisi napisao.
Kažem, konkretno sam mislila na bundesligaške klubove. Ajde mi potkrijepi dokazom da je neko poslao službenu ponudu iz Njemačke. Ja se ne sjećam. (Pošto sam ranije pisala da bi najbolje bilo da se vrati u Njemačku, uostalom to svako piše, zato sam samo to i uzela u obzir.)
Ja vrlo dobro znam koliko je dobar Misimović bio tih sezona, ali stvar je u tome da se niko nije konkretno iz Njemačke toliko jako potrudio da zagolica Vukove, a i Vukovi istima nisu htjeli poslati jednog od najboljih veznjaka (desetki) iz tog perioda. Kako smo već oboje konstatovali.

Mi se očito nismo najbolje razumjeli. Pa, ko ne bi htio Misketa iz najboljih dana? Jedan od većih ljudskih problema jeste neispravno čitanje između redova.

Dalje,

Do Grčke ima dosta. Možda će do tad da promijeni tim i postepeno se vrati na pravi put. U protivnom, trebao bi na klupu. :)

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 11 dec 2012, 18:41

Prvo, izvini što ti promijenih spol :)
što se tiče ponuda mi nikada ne možemo znati ko s kim zaista pregovara, ali definitno je da Volfsburg Misketa nije htio pustiti dok ne kaparise Diega (to je glavni razlog zasto su mu poremetili transfer i ispali se*onje prema njemu), i nije dolazilo u obzir da ide u drugu ekipu u BL, to se moglo izvuci iz izjava koje su tada kruzile. Sigurno je da je imao dobru ponudu Evertona, to je sam negdje rekao nakon što je otišao iz Njemacke, ali...

Problem sa sporazumijevanjem je malo do čitanja postova, a malo više do toga kako su neki postovi napisani. :D

Miske je, kad je u formi i kad ima svoj dan, fantazija igrač. A taj Miske nam treba, i ja se nadam da će se vratiti, no, kako sad stvari stoje, malo vjerovatno... nažalost.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 11 dec 2012, 21:21

Misimovic je ejdan od najvaznijih igraca reprezentacije i svakako da brine njegovo neigranje,ali ubjedjen sam da ce u januaru on naci dobar klub gdje ce biti standardniji,i do marta ce on uci u formu! povratak u Bundesligu bi bilo najbolje za njega..ponavljam Miske nam je jako vazan igrac i nadam se da ce do Grcke biti standardan u novom klubu!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 dec 2012, 18:28

Sada kada napusti Dinamo bilo bi dobro kada bi otisao u Bundesligu, a ako se tamo ne izbori znaci da je do njega ne do trenera.

Neka mu je sretno. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 16 dec 2012, 18:35

Samo da hoce u bundesligu nista vise bilo gdje :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 dec 2012, 18:37

Ko ce ga uzet u Bundesligi? Pricamo o igracu koji vec dvije sezone niti je standardan niti dobro igra. Ukrajina, Turska ili Rusija. Mozda, mozda neki klub pri dnu Bundeslige, ali tesko.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 16 dec 2012, 18:41

Cartman je napisao/la:Ko ce ga uzet u Bundesligi? Pricamo o igracu koji vec dvije sezone niti je standardan niti dobro igra. Ukrajina, Turska ili Rusija. Mozda, mozda neki klub pri dnu Bundeslige, ali tesko.
Kazem bilo koji XD Hoff. bi mogo riskirat sa njim da se vrati u pravu formu mogo bi ih iscupat uvjeren sam plus bi se dobro snalazio sa sejom sigurno... Ovo ostalo neam pojma cisto sumnjam da bi jos neko sa dna imao ambicije da njega dovede s obzirom da ga nece prodat ispod makar 3 mill ...

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 dec 2012, 18:47

Cartman je napisao/la:Ko ce ga uzet u Bundesligi? Pricamo o igracu koji vec dvije sezone niti je standardan niti dobro igra. Ukrajina, Turska ili Rusija. Mozda, mozda neki klub pri dnu Bundeslige, ali tesko.
Pa zar ne mislis da se moze vratiti u formu,Nijemci su zahvalni ljudi,kad bi on dosao,bio bi isto kao i Vedo.Nije doveden za bogzna koje pare,ali se iskazao,ljudi ga vole i vrati se covjek u formi.A po mnogim komentarima vidim da je Misimovic zapravo najbolji igrač repke.Najbolji igrač dobro igra.Kad bi ga uzeo Frankfurt,Mainz ili ostali manji klubovi,super bi bilo.
Keep walking.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 dec 2012, 18:49

Cautinho je napisao/la:
Pa zar ne mislis da se moze vratiti u formu,Nijemci su zahvalni ljudi,kad bi on dosao,bio bi isto kao i Vedo.Nije doveden za bogzna koje pare,ali se iskazao,ljudi ga vole i vrati se covjek u formi.A po mnogim komentarima vidim da je Misimovic zapravo najbolji igrač repke.Najbolji igrač dobro igra.Kad bi ga uzeo Frankfurt,Mainz ili ostali manji klubovi,super bi bilo.
Nece Dinamo puno trazit, ali Miske sigurno nije igrao za male pare u Istanbulu i Moskvi. Trenutno je rizik dovodit Misimovica, i to ce jedino uradit ekipa koja je na dnu tabele i kojoj treba nesto novo. A pitanje je zeli li Miske igrat za donji klub u Njemackoj za manje pare, ili ce u Ukrajinu u klub poput Dnipra.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 dec 2012, 19:07

Ma Miske može igrati u većini njemačkih klubova, nije on zaboravo igrati fudbal sigurno. Stvar je u tome da ga njemački klubovi ne mogu/ne žele plaćati kao ovi ruski. A očito nema motiva da igra u ruskoj ligi (prije toga i u Turskoj), iako uzima dobru lovu (što je izgleda jedino i po što je došao tamo). Šteta zbog reprezentacije, ali tako je on odlučio, šta se može?!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.