KK Partizan

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

merdanovic
Kontakt:

Re: KK Partizan

Post Postao/la merdanovic » 14 dec 2012, 00:45

djoleprijedor je napisao/la:Suma sumarum,što se tiče EL ove sezone,statistički gledano 2 najbolja naša igrača su kapiten Lučić(13.7 pp,4.8 sk i 0.6 ass),koji je i u tom parametru napredovao nego prošle sezone...te Dru Gordon(9.1 pp,7.5sk,1.5 ass,1.1 blk)....Vrijedi istaći još Vestremana(9.6 pp,2.6 sk,4.1 ass) koji je uz gore pomenute najviše minuta provodio na terenu....te Milosavljevića( 9.9 pp,2.8sk,1.2 ass) i Muslija(9.5 sk,4.9 sk,1.0 ass)....Statistke koje su veoma solidne za ovako mlade igrače....To su bili neki nosioci ige u EL,a dobar dopinos su dali i Bertrans(6.6 p,2.3sk,0.7 ass) i Bogdanović(5.o pp,1.6sk,1.0 ass)....Mnogo više sam očekivao,koji ima koliko toliko pristojnu statstiku( 5.7 pp,3.3 sk) i od Gordića koji nije baš dokazao da može mnogo da pomogne Partizanu u EL...čak što više imam utisak da je Tomas bio bolji....Milutinov,koji još nije napunio 18.god,imao sjajnu minutažu za svoj uzrast od skoro 8 minuta po meču uz prosjek od (3.3 pp,1.4 sk)....čakarević I Anđušić malo(nimalo) igrali i njih doprinos je minoran..

P.S. Očekujem Lučića,Muslija i Milosavljevića na Dudinom spisku za Sloveniju...teško će Danilo dobiti poziv,ukoliko ne počne igrati,i uđe u formu..teško..volio bih ali...
Ja sam čitao da mnogi kritikuju Gagića mslm da si i ti i tu se ne bih slozio i on je dobar.Malo je trom ali za napredak tu ima prostora,eh.sad kad bi Partizan mogao da gradi ekipu 3-4 sezone bili bi blizu final foura ovako je to teško.
Ovako realno Čakarević je totalno slab igrač više sam očekivao od njega pa kad tricu šuta zna se desiti da promasi i obruč u odbrani često napravi bezveze faul neki.On je negdje zaosto jednostavno sa prelasko u Partizan.Milosavljevic-Bogdanovic odlicni.Vesterman solidan,Gordić ispod prosjecan u napadu solidan u odbrani.Lučić po meni kapacitet za NBA,Bertans je vjerovatno novi Teletovic u EL.Uglavnom naredne sezone se mnogo više može očekivati od ove ekipe.I napredak kroz ovu sezonu do kraja ce biti vidljiv do kraja sezone i šta se je tu sve napravilo.Partizan je klub koji pravi mlade igrače i zato mi je najdraži klub u Euroligi :)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 dec 2012, 08:39

Steta,ali jbg,to je Euroliga.Nesto slicno se desavalo Bambergu prosle godine,eto ove su imali vise srece.Partizan da je imao nekog sutera,prosao bi dalje.Centri su bili ok,Gordon je napredovao mnogo.Ehh,sada P.G neko rece nedavno da Leo ima potencial za nba,po meni moze biti solidan E.L igrac to ,je to.Nema sada tu nekog vanseriskog talenta,svi su recimo podjednaki,to je na jednu ruku dobro,a na drugu stetno jer na kraju su izgubili 3,4 tekme zbog toga.Ipak respekt za momke,za borbu.

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 14 dec 2012, 10:50

Pobede su ono što se pamti,istorija je ono što se radi prolaskom dalje... Gubitnike niko ne pamti... Ovu našu decu ipak će da zapamte itekako u narednim godinama,svi ti veliki,bogati klubovi. Evidentno je međutim da je prolaz u narednu fazu izgubljen porazom u Beogradu od Bamberga,onakav pad nismo smeli sebi dozvoliti.
Sportska sreća je sastavni element svakog uspeha,mi je nismo imali sinoć,nismo je imali dva puta protiv velikana kakav je Barca,nismo je imali protiv CSKA. I naravno ono što u još većoj količini nismo imali je ISKUSTVO.

Jedna smo od ekipa sa najvećim brojem tehničkih grešaka u igri,to je naravno jedna od karakteristika mladosti i neiskustva,pa donekle i neuigranosti.... Nemamo dve važne stvari za razliku nekih prošlih uspešnih godina - Iskustvo i jakog centra! Neko će reći,nemate ni jaku četvorku.

Mene lično ovaj,kao i svaki drugi u svakom drugom sportu poraz Partizana boli,ali želim verovati kako ovaj tim iz ovih i prethodnih poraza izlazi jači,iskusniji,svesniji. Naravno,ostaje žal što se još 7 utakmica u Areni neće igrati,što bi za ove mlade momke bio pun pogodak.

Ne želim uperiti prst ni u jednog od ovih momaka,moje skromno mišljenje,da je Tori prelako oteran,slažem se da nije pokazao skoro pa ništa,ali nekada je amerima potrebno više od dva meseca da se priviknu na rad,kulturološki aspekt,itd.. Jednostavno evidentno nije bilo vremena za bilo kakva čekanja. Ono što svakako raduje je evidentan potencijal koji nije fraza od početka sezone,on zaista postoji kako u šuteru kakav je Davis,tako i u centru kakav je Milutinov,malom Bogdanoviću,Leu, o kapitenu je suvišno i pričati on je sa 23 godine već vođa tima...

Slede 3 gostovanja u ABA ligi koja bi itekako mogla uticati na dalji tok takmičenja,veoma je važno vratiti se na pravi kolosek posle ovako bolnih poraza,tim pre što se radi o mladim košarkašima u košarkaškom i fizičkom razvoju. Ne sumnjam da će Dule usmeriti svu energiju ka pravim stvarima, verujem da je i on svestan najvećih mana ovog mladog tima,verujem da ćemo biti siguran učesnik Evrolige i naredne sezone,puno zreliji, jači sa možda dva kvalitetnija pojedinca nego što su to Gordon i Gordić,a možda čak i sa jednim kvalitetnim centrom.

DECO HVALA!
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 15 dec 2012, 11:32

Dule Vujošević izjavio nakon poraza da je ponosan na igrače i da su oni njegovi heroji,te da je ogromna količina nesrećnih okolnosti bila u ovom dijelu sezone.

Što se mene tiče HVALA IGRAČIMA ZA SVU BORBENOST I TRUD!
" & $ ? на $ него Црвена $ у "!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 15 dec 2012, 13:09

HARIS BRKIĆ !

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 dec 2012, 13:11

Dubravko je napisao/la:Dule Vujošević izjavio nakon poraza da je ponosan na igrače i da su oni njegovi heroji,te da je ogromna količina nesrećnih okolnosti bila u ovom dijelu sezone.

Što se mene tiče HVALA IGRAČIMA ZA SVU BORBENOST I TRUD!
da je 100% iskrena ja bi mu cestitao na takvoj izjavi

ali kao sto inace u zivotu nije nista crno ili bjelo nego su u osnovi nijanse sivog tako i ovu izjavu treba drugacije posmatrati

preciznije ovom izjavom on i samog sebe pere u smislu eto imao sam mlad tim i zbog toga nismo mogli dalje, ali svjedno ovo je veliki uspjeh jer stvaramo jaku bazu za buducnost

ali nije bas tako jer za ne prolazak partizana ima i krivice u njemu sto u taktickim greskama (npr. odluka da pravi faul protiv barse i ako je ekipa daleko bolja u defenzivi nego u napadu), a sto i izborom stranaca (nemojte biti naivni i misliti da svi stranci nisu dovedeni uz njegovo odobrenje) i sto je na kraju uticalo na ispadanje partizana

a kao sto sam rekao zivot su razne nijanse sivog tako da njegova poruka u smislu perspektivne ekipie stoji i ako po meni ova ekipa nema bas toliki talenat, ali vec sljedece godine sa dobra, ponavljam dva DOBRA tima ima potencijala za veca djela (naravno totalni maskimum moze biti F4 EL i nista vise)
ali opet ostaje da se vidi kako ce ovaj tim gurat u aba ligi sto je veoma vazno za b uducnost i kako ce finansije diktirati razvoj partizana
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 15 dec 2012, 13:32

Nermine Dule je čovjek od riječi... Uostalom naravno nisam mu ja mozak da čitam između redova. Ovako mladoj ekipi mora stići podrška od vođe! Najmlađa i posle Olimpije najjeftinija ekipa u EL je bio Partizan.

Što se pojačanja tiče,nije bilo keša kao nekada da se dovode kvalitetniji ameri prije svega... Tomas je promašaj, Gordon iz utakmice u utakmicu napreduje, eto ispade da je domaći Gagić takođe dosta loše odigrao ovih mjesec dana,dodamo li njemu novajliju Gordića koji ili se još nije uklopio ili je prosječan domaći košarkaš,a prosjek Partizanu ne treba.

Pored svega vjerujem da će Partizan sigurno igrati iduće godine EL,a državni projekti će dobijati pomoć od države kao što su i ove godine bili ispred srpskog košarkaškog giganta....

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 15 dec 2012, 13:41

Dubravko je napisao/la: Što se pojačanja tiče,nije bilo keša kao nekada da se dovode kvalitetniji ameri prije svega...
Elton Brown, Jacob Pullen?
Dubravko je napisao/la: Pored svega vjerujem da će Partizan sigurno igrati iduće godine EL,a državni projekti će dobijati pomoć od države kao što su i ove godine bili ispred srpskog košarkaškog giganta....
Tako je! U inat dušmanima, sami protiv svih!

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 15 dec 2012, 13:44

braoolyo je napisao/la:
Dubravko je napisao/la: Što se pojačanja tiče,nije bilo keša kao nekada da se dovode kvalitetniji ameri prije svega...
Elton Brown, Jacob Pullen?
Dubravko je napisao/la: Pored svega vjerujem da će Partizan sigurno igrati iduće godine EL,a državni projekti će dobijati pomoć od države kao što su i ove godine bili ispred srpskog košarkaškog giganta....
Tako je! U inat dušmanima, sami protiv svih!
Oba pomenuta su bila preskupa!

FMP i Radnički ne smatram dušmanima kao ni trenutno zaleđenu Crvenu Zvezdu koja će za 4 godine početi valjda da se takmiči. Samo kažem kako je prosto paradoksalno da najbolji tim u zemlji ne dobije ni pola onoga što su dobila dva pomenuta državna projekta.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 dec 2012, 21:43

Dubravko je napisao/la:Nermine Dule je čovjek od riječi... Uostalom naravno nisam mu ja mozak da čitam između redova. Ovako mladoj ekipi mora stići podrška od vođe! Najmlađa i posle Olimpije najjeftinija ekipa u EL je bio Partizan.

Što se pojačanja tiče,nije bilo keša kao nekada da se dovode kvalitetniji ameri prije svega... Tomas je promašaj, Gordon iz utakmice u utakmicu napreduje, eto ispade da je domaći Gagić takođe dosta loše odigrao ovih mjesec dana,dodamo li njemu novajliju Gordića koji ili se još nije uklopio ili je prosječan domaći košarkaš,a prosjek Partizanu ne treba.

Pored svega vjerujem da će Partizan sigurno igrati iduće godine EL,a državni projekti će dobijati pomoć od države kao što su i ove godine bili ispred srpskog košarkaškog giganta....
nije ni gordon jeftin, a ni tomas za back-up igraca nije jeftin
moje misljenje je i dalje da je duletova izjava ipak djelomicno i alibi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 15 dec 2012, 22:57

Tomas je imao 7500 USD mesecno i kao toliko placen je jeftina varijanta itekako,ali koliko para toliko i muzike.

Oko Gordona cu se raspitati bas koliko ima.

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 15 dec 2012, 23:00

Svak ima pravo da gleda na Duletovu izjavu onako kako mu srcu drago,rezon treba praviti. Poznajući Duleta sve ove godine itekako je valjda svima jasno da je kada se pobjeđuje i kada ide kako treba apsolutno njegova uloga u njegovim riječima na zadnjem mjestu,tu se ogleda sva njegova veličina. Kada se radi o kiksevima (nije ovo prva sezona da Dule u EL ispada posle prvog kruga) njegova zasluga za to je na prvom mjestu,time pokazuje da zna preuzeti odgovornost. Ne treba biti puno lud da bi se moglo zaključiti koliko je vruć krompir uzeo u ruke....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 dec 2012, 23:14

sasagmp je napisao/la:Tomas je imao 7500 USD mesecno i kao toliko placen je jeftina varijanta itekako,ali koliko para toliko i muzike.

Oko Gordona cu se raspitati bas koliko ima.

Nemaju ni kod Bamberga igraci vise,osim Nachbara,

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 15 dec 2012, 23:16

Tomas je imao toliko ali i takav tip ugovora da je mogao ostati pola godine,godinu,dva dana. Dakle nigdje nije bilo "čistog" ugovora. A realno 90 000 USD je premala cijena.... Gordon vjerovatno ima nešto veću svotu,al ni ona ne prelazi vjerovatno 130 000.

lumani

Taman pomislim da ti itekako pratiš košarku i onda ovakav jedna verbalna petarda :lol:

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 15 dec 2012, 23:20

Ne bih bas bio siguran da je istina.Ako cemo po onim "specijalizovanim" sajtovima Bamberg ima 8,5.Da uzmemo da to nije tacno,kao sto nije tacan Partizanov od 4 miliona,opet dolazimo do toga da je sigurno veci,a na sta ga trose ako ne na igrace?

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 15 dec 2012, 23:22

Upravo tako sasagmp.

Dakle naš "realan budžet" je maksimalno 2,5 miliona (neprikupljenih sredstava)!
Da je Tori ostao cijelu godinu (bez bilo kakve premije,koje su inače rijetkost u KK) dobio bi "svega" 90 000 USD. Gordonov ugovor sasvim sigurno nije veći od pomenutog iznosa....

Dok (opet nagađam,al tu je to negdje) Nachbar ima sigurno minimum 400 000 USD...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 dec 2012, 23:24

Dubravko je napisao/la:Tomas je imao toliko ali i takav tip ugovora da je mogao ostati pola godine,godinu,dva dana. Dakle nigdje nije bilo "čistog" ugovora. A realno 90 000 USD je premala cijena.... Gordon vjerovatno ima nešto veću svotu,al ni ona ne prelazi vjerovatno 130 000.

lumani

Taman pomislim da ti itekako pratiš košarku i onda ovakav jedna verbalna petarda :lol:
poznajem najmanje 10 igraca iz prve njemacke lige, znam kako se krecu zarade :!: :!:
Jacobsen je prije imao ,vise nema ni on.Ove sto ja poznajem Ameri su,oko 4 hiljade eura,stan,auto....
Sve to su netto zarade,ne racunam brutto jer je ovdje porez oko35 do 40%

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 15 dec 2012, 23:29

I dalje ne mogu da poverujem u to jer su plate obicnih gradjanina u Nemackoj tolike.Mi pricamo o profi sportistima koji su dosli u razvijenu drzavu kakva je Nemacka,da igraju za jedan od 2,3 najveca kosarkaska kluba.

Pitam te na sta trose onda silni budzet?Trener im nije veliko ime/skup...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 dec 2012, 23:30

Dubravko je napisao/la:Upravo tako sasagmp.

Dakle naš "realan budžet" je maksimalno 2,5 miliona (neprikupljenih sredstava)!
Da je Tori ostao cijelu godinu (bez bilo kakve premije,koje su inače rijetkost u KK) dobio bi "svega" 90 000 USD. Gordonov ugovor sasvim sigurno nije veći od pomenutog iznosa....

Dok (opet nagađam,al tu je to negdje) Nachbar ima sigurno minimum 400 000 USD...
da,kako sam cuo Bostjan ima i vise,i Casey se vrti oko 250!

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 15 dec 2012, 23:31

lumani,onda onako logičko laički na šta troše budžet????
A on je realno bar duplo veći od Partizanovog?!
Na prostitke iz Menhengladbaha? Omladinsku školu? Gradnju nove dvorane? kupovanje lokalnih fanova iz najbližeg većeg mjesta? kupovinu utakmica??? Moraju imati daleko veće iznose!

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.