Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
To ti je Bundesliga. Nikad nisi siguran.FRANK RIBERY je napisao/la:Hsv je potonuo.Pa kako prokockaše 2:0 za par minuta.Evo 2:2 i crveni za Rozenhala.kakva glupost.
omerbavarac je napisao/la:To ti je Bundesliga. Nikad nisi siguran.FRANK RIBERY je napisao/la:Hsv je potonuo.Pa kako prokockaše 2:0 za par minuta.Evo 2:2 i crveni za Rozenhala.kakva glupost.
jest´, jes´, al´ ako ostali timovi napuste ligu ili se, pak, hsv i salke budu borili za banana-kupNade je napisao/la: Samo tako nastavite i titula je vasa posto vukovi su daleko od najbolje forme!
Ipak 3-3 LOLLLL![]()
secer je napisao/la:jest´, jes´, al´ ako ostali timovi napuste ligu ili se, pak, hsv i salke budu borili za banana-kupNade je napisao/la: Samo tako nastavite i titula je vasa posto vukovi su daleko od najbolje forme!
Ipak 3-3 LOLLLL![]()
u tom slucaju titula im je zagarantovana
al´ kako hamburgera pronosase vile![]()
dajem im jos max. 5 utakmica i onda pocinje talfahrt
Hvala drug sto gledas realno na dogadjaje a ne kao neki ovdje koji pogledaju odredjen dio utakmice i govore da je Schalke bio bolji.geronimo je napisao/la:Odlicna utakmica, Schalke me pozitivno iznenadio. Puni su snage, sto ne cudi, obzirom da ne igraju u Europi i kad se zna ko im je trener.
HSV prokocka vodstvo, kod rezultata 2-2 pobjeda S04 visila u zraku, pa je ZeRo svojim lucidnim potezom (assi) doveo Hamburg u prednost, na kraju ipak zasluzena podjela bodova.
Ili kao što neki za prvo poluvrijeme navedu samo prilike Hamburga:amerosm je napisao/la:Hvala drug sto gledas realno na dogadjaje a ne kao neki ovdje koji pogledaju odredjen dio utakmice i govore da je Schalke bio bolji.geronimo je napisao/la:Odlicna utakmica, Schalke me pozitivno iznenadio. Puni su snage, sto ne cudi, obzirom da ne igraju u Europi i kad se zna ko im je trener.
HSV prokocka vodstvo, kod rezultata 2-2 pobjeda S04 visila u zraku, pa je ZeRo svojim lucidnim potezom (assi) doveo Hamburg u prednost, na kraju ipak zasluzena podjela bodova.
amerosm je napisao/la:Jbg kad se sve sabere mislim da je ovo zasluzen rezultat. Jer ne treba zaboraviti prilike HSV-a na kraju prvog poluvremena. Schalke jeste u drugom poluvremenu imao inicijativu ali mislim da nisu sada imali tih nekoliko 100 % osim one prilike Asamoha-e. D
A prethodno samo nabrajaš šanse HSV-a u prvom poluvremenu.amerosm je napisao/la: Hvala drug sto gledas realno na dogadjaje a ne kao neki ovdje koji pogledaju odredjen dio utakmice i govore da je Schalke bio bolji.
Kao prvo drago mi je cuti da ima jos neko ko voli HSV. Sto se navijaca tice vaze za najbolje navijace u Bundesligi zajedno s navijacima Dortmunda i Schalke-a. A nasi rivali su sljedeci:n4n3 je napisao/la:hsv mi je jedna od drazih ekipa...kakvi su im navijaci....ko su ima najljuci rivali i tak to..ono cisto informativno
hvala unaprijed
amerosm je napisao/la:Kao prvo drago mi je cuti da ima jos neko ko voli HSV. Sto se navijaca tice vaze za najbolje navijace u Bundesligi zajedno s navijacima Dortmunda i Schalke-a. A nasi rivali su sljedeci:n4n3 je napisao/la:hsv mi je jedna od drazih ekipa...kakvi su im navijaci....ko su ima najljuci rivali i tak to..ono cisto informativno
hvala unaprijed
St. Pauli - ovo je gradski derbi i borba za to ko ce vladati Hamburgom, mislim da to nikad nije dolazilo u pitanje ko je kralj Hamburga
Werder Bremen - ovo je vise od jedne fudbalske utakmice. Politicki je to Njemacki SPD portiv CDU (naime tamo na izborima SPD uvijek osvoji Bremen, a CDU Hamburg) - inace dvije najace stranke u Njemackoj, dalje je to borba ko ima bolju luku, zatim borba dva najveca Njemacka grada u sjevernom dijelu Njemacke, i naravno borba ko ce biti "Kralj sjeverne Njemacke" sto se tice fudbalskog dijela. Ovaj duel se dosad igrao najvise u Bundesligi.
Bayern - ovo je derbi cjele Njemacke. Ponos sjevera, protiv ponosa juga. U ovim utakmicama je se desavalo dosta toga. Od najbrzeg gola u povijesti Bundeslige (Elber - nakon devet sekundi igre), do najbolje utakmice svih vremena u Bundesligi (25.4.1983. godine u Minhenu kada je HSV dobio 4-3) i jos puno toga.
Klubovi s kojim navijaci HSV-a imaju prijateljski odnos su:
Hannover 96 - zato sto je medju navijacima Hannovera skracenica njihovog kluba isto HSV, i cesto Hamburg zovu velikim bratom i smatraju ga uzorom. Dalje ova dva kluba kad igraju svoje utakmice uvijek se pustaju himne i jednog i drugogo kluba, bez obzira na kojem terenu igrali. Ako npr. igraju u Hannoveru prvo ce se pustiti himna HSV-a, pa zatim Hannovera.
Arminia Bielefeld - razlog su zajednicke boje klubova. I cesto se mogu vidjeti i na jednom i na drugom stadionu transparenti s natpisom: "Schwarz, weiss, blau, Arminia und der HSV", sto u prevodu znaci "Crna, bijela, plava, Arminia i HSV".
Glasgow Rangers - razlog su isto boje klubova, ali takodjer sto navijaci Celtica imaju odlicne odnose s navijacima St. Paulija, i sada kada smo gostovali kod Celtica, bilo je dosta navijaca Rnagersa koji su bodrili HSV, mogli su se vidjeti neki natpisi koje pratio utakmicu.
Borussia Dortmund - ovo prijateljstvo traje jos od pocetka 80. tih godina. Razlog je bio taj sto je vecina navijaca 1982. godine dosla da bodri HSV na domacem terenu u odlucujucoj utakmici prvenstva koji su igrali protiv Bremena, nakon cega su i postali prvaci.
Nadam se da sam ti pomogao.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.