BH klubovi u Evropi 2012/13
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BH klubovi u Evropi 2012/13
najslabiji nosioc u drugom pretkol lige prvaka je imao ovaj koeficijent ove sezone 4.734,u trecem pretkolu 14
a u ligi uefa najslabiji nosioc imao je koeficijent 4.350 u drugo pretkolu,u trecem pretkolu 9.566
oko tih koeficijenata ce se ponovo praviti razlike izmedju nosioca i ne nosioca
a u ligi uefa najslabiji nosioc imao je koeficijent 4.350 u drugo pretkolu,u trecem pretkolu 9.566
-
- Kontakt:
sto znaci da bi sarajevo 90% bilo nosioc u 2 pretkolu LP, tu bi se moglo proci s obzirom na nase igra u europi, u trecem sta bog da ali i ako ispadnes ides u play off LP i imas sansu tu...ciza je napisao/la:najslabiji nosioc u drugom pretkol lige prvaka je imao ovaj koeficijent ove sezone 4.734,u trecem pretkolu 14
steta bi bila da ne osvojimo titulu posto jedini imamo šanse za takvo nesto, s obzirom kako oni igraju u Europi

- Jack777Pott
- Kontakt:
Znam to, zato sam se vodio s ovim postupkom iz prosle sezone, jer je preko njega teze izboriti, pa ako se tu iskalkulira onda ce sigurno da bude nositelj. Bolje da po ovom sistemu gledamo nego po onom laksem, pa bude prvi iznad crte i zezne nasAnelZ je napisao/la:Sve su ti kalkulacije uredu, nego zelim da ti kazem da postoje odredjene anomalije. Npr. ukoliko osvajac Lige Prvaka osigura ucestvovanje u grupnoj fazi sljedece sezone Lige Prvaka kroz svoju ligu (a ne kao osvajac Lige Prvaka kao sto je ove godine bio Chelsea) u prvom pretkolu ce biti samo cetiri ekipe (prvak San Marina, Andore, Farskih Otoka i Jermenije), dok ce prvaci Luxemburga i Sjeverne Irske krenuti odmah iz drugog pretkola. Isto tako prvak 16. lige (Kipar) biti prebacen iz drugog pretkola u trece pretkolo, dok ce prvak 13. lige (Danska) iz treceg pretkola otici direktno u grupnu fazu.Jack777Pott je napisao/la: U prvom predkolu nalazit ce se 6 klubova od cega ce 3 proci dalje. U drugom predkolu ceka ih 31 klub, dakle, ukupno 34, dalje ide 17.
Nama ce naravno odgovarati da osvajac Lige Prvaka osigura ucestvovanje u grupnoj fazi sljedece sezone preko svoje lige, jer gubimo jednog nosioca koji sigurno ima veci koeficijent od bilo koje nase momcadi (Kipar), a dolazi jedna ekipa koja sigurno ima manji koeficijent od Željezničara i Sarajeva (Farski otoci, Jermenija, Luxemburg i Sjeverna Irska).

I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Posto cesto provodim vrijeme na ovom jednom forumu gdje se sve bazira oko ovih koeficijenata, jedan momak iz Rusije mi dao link za ovaj online excell document. Znam da je na Ruskom, ali ko zna čirilicu veoma lahko se moze snaci. Uskoro ocekujem da ce nesto slicno izbaciti i Bert Kassiesa, jer nakon mog upita kada ce izbaciti nosioce/nenosioce u kvalifikacijama, rekao da ce to biti nekada sredinom decembra.
https://skydrive.live.com/view.aspx?res ... &app=Excel" onclick="window.open(this.href);return false;
On je isao od pretpostavke da ce osvajac LP osigurati ucesce u LP kroz svoju ligu. Nisam upoznat sa tim, ali pretpostavljam da svake sedmice ili dvije azuriraju dokument. Stvarno ima mnogo informacija o nosiocima i sl.
Mozete i vidjeti za Evropa ligu. Tu mi nije jasno na koji nacin je isao ko ce biti pobjednik kupa. Ako sam dobro shvatio, on ide od pretpostavke da ce kup osvojiti trenutni lider lige, pa samim time finalista kupa ide u EL a za finalistu kupa je uzimao ekipu koja od ekipa koji su jos uvijek u takmicenju za kup ima najveci koeficijent, zato je po njemu Zrinjski u prvom pretkolu LE kao nosioc. Isto tako i Sarajevo mu je nosilac u drugom pretkolu (jer finalista kupa ide u EL, pa se pozicija pobjednika kupa dodjeluje drugoplasiranoj ekipi), dok Olimpic se nalazi u prvom pretkolu LE, ali kao nenosioc.
https://skydrive.live.com/view.aspx?res ... &app=Excel" onclick="window.open(this.href);return false;
On je isao od pretpostavke da ce osvajac LP osigurati ucesce u LP kroz svoju ligu. Nisam upoznat sa tim, ali pretpostavljam da svake sedmice ili dvije azuriraju dokument. Stvarno ima mnogo informacija o nosiocima i sl.
Mozete i vidjeti za Evropa ligu. Tu mi nije jasno na koji nacin je isao ko ce biti pobjednik kupa. Ako sam dobro shvatio, on ide od pretpostavke da ce kup osvojiti trenutni lider lige, pa samim time finalista kupa ide u EL a za finalistu kupa je uzimao ekipu koja od ekipa koji su jos uvijek u takmicenju za kup ima najveci koeficijent, zato je po njemu Zrinjski u prvom pretkolu LE kao nosioc. Isto tako i Sarajevo mu je nosilac u drugom pretkolu (jer finalista kupa ide u EL, pa se pozicija pobjednika kupa dodjeluje drugoplasiranoj ekipi), dok Olimpic se nalazi u prvom pretkolu LE, ali kao nenosioc.
- Jack777Pott
- Kontakt:
Ja jucer bas napravio sebi nesto ovako slicno, samo jos nisam popisao sve timove. Ajde ako imas neku stranicu gdje se moze na ovaj nacin dodati wordov dokument postavi mi link, pa cu nabacit veceras il sutra kad zavrsim sve. Pratim samo LP iz razloga sto je EL jako tesko, puno vise promjena, a i ti osvajaci Kupa rade problem. Na Bertovoj stranici je sve super pratiti, ali problem je sto kod njega imas samo one koji su vec osigurali nastup, nemas puno materijala za kalkuliranje, al stranica mu je u svakom slucaju odlicna i njome se sluzim kad gledam koeficijente. I svoj sistem sam slozio kao ovaj, ono sto si ti gore meni navodio, 4 tima u prvom pretkolu. Pogledao sam ucesnike u 1/8 finala, procjenio tko ima minimalne sanse za naslov i pogledao tablice, tesko da ce osvojiti netko tko nece u prvenstvu izboriti nastup u LP, tako da prvak BH moze odahnut, crta je pomjerena jedno mjesto prema doljeAnelZ je napisao/la:Posto cesto provodim vrijeme na ovom jednom forumu gdje se sve bazira oko ovih koeficijenata, jedan momak iz Rusije mi dao link za ovaj online excell document. Znam da je na Ruskom, ali ko zna čirilicu veoma lahko se moze snaci. Uskoro ocekujem da ce nesto slicno izbaciti i Bert Kassiesa, jer nakon mog upita kada ce izbaciti nosioce/nenosioce u kvalifikacijama, rekao da ce to biti nekada sredinom decembra.

EDIT: Skuzio sam sad kako postavit na ovaj SkyDrive, al problem je sto to mogu vidjet samo oni koji su prijavljeni na google. Znal itko postojil kakva free stranica, da mogu svi koji otvore link da vide?
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
- Jack777Pott
- Kontakt:
https://skydrive.live.com/view.aspx?cid ... 0&app=Word
Evo ga, nadam se da sam dobro uploadovao i da radi

Koje bi ludilo bilo da Zeljo zauzme mjesto nosioca u drugom pretkolu, tu sansu ako ne bi iskoristili onda ne bi vise trebali igrat ova evropska takmicenja. Al' cisto sumnjam da ce Zeljo bit nosioc, a @JackPot, tebe bi zamolio da mi malo pojasnis ovaj princip na PP, na koji nacin si dosao do ovih timova i koeficijenata. 

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- Jack777Pott
- Kontakt:
Evo objasnit cu ovdje, to je i tema, eurotakmicenja, a i mozda jos nekog zanima.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/index.html to ti je inace stranica na kojoj imas sve.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2012.html to ti je ovosezonski sistem, al on ce bit za dlaku izmijenjen. Prosle sezone je Chelsea osvojio LP, a nije izborio LP kroz prvenstvo. Iducu sezonu dakle 99.99% ide ovaj sistem koji sam ja prikazao, sa samo 4 kluba u prvom predkolu i sa 10 klubova u trecem predkolu za neprvake, za razliku od ove sezone gdje je u prvom predkolu nastupilo 6 klubova, a u trecem predkolu za neprvake 8 klubova. http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2011.html" onclick="window.open(this.href);return false; To je sistem od prije dvije sezone, on je identican mome i takav ce biti.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.html" onclick="window.open(this.href);return false; tu imas koeficijente svih timova, a oni koji nemaju svoj nastupit ce pod nacionalnim koeficijentom. BH tim koji nema svoj koeficijent nastupio bi sa koeficijentom 1.566. To mozes vidjeti ak na tablici potrazis 384.mjesto i odmah ispod je BiH. Ovi timovi sto je oko njih plavo su jos uvijek u Europi i velika je mogucnost da ce se njihovi koeficijenti izmjeniti, zato sam u svom sistemu stavio npr Barcelona 150.833+. Timovi koji su oznaceni zelenim su ispali ili nisu ni nastupali, ali mogu promjeniti svoj koeficijent, jer neki drugi tim iz njihove zemlje nastupa i taj tim ce donijet svim timovima iz svoje zemlje dodatni klupski koeficijent, ali te promjene su minimalne, zato i nisam u svom sistemu za te klubove dodavao + pored koeficijenta. Ovi timovi sto samo pise njihovo ime, sto nemaju okvira su ispali iz Europe ili nisu ni nastupali, a ispali su i svi ucesnici iz njihove zemlje i njihov koeficijent se ne moze mijenjati.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.html" onclick="window.open(this.href);return false; to ti je poredak liga, odnosno nacionalni koeficijenti. Imas gore na vrhu gdje ti pise 'UEFA Country Ranking 2013', sa lijeve strane je 2012 <, a sa desne > 2014. To ti govorim, jer se ovaj poredak koji je sada tu ne vazi. Klikni na 2012 i vidjet ces poredak po kojem je odredjeno tko koliko predstavnika daje ovu nsezonu. Taj koeficijent pod 2012 je koeficijent sa kraja prosle sezone, na kraju sezone se sve sabralo i prije nego je pocela nova odredjeno je tko koliko timova daje. Taj poredak koji sad pise ce vrijediti za iducu sezonu, odnosno, one timove koji iduce sezone izbore nastup za onu tamo poslije nje. Vidjet ces tu na kraju tamo nesto 5/7, 2/5, 4, 5. To gdje pise 5/7 oznacava da je iz te zemlje trenutno u Europi 5 timova, a da ih je bilo ukupno 7. Tamo gdje pise cist broj, kao recimo pokraj BiH 4, to oznacava da je BiH imala 4 tima, ali trenutno nema ni jednog, to bi dakle bilo 0/4.
To bi bilo to sto se tice tog kontanja, ako sam sta propustio slobodno pitaj. Evo ti i koji link za malo zabave
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false; tu mozes vidjeti sve nastupe kroz povijest po sezonama. Da bio do toga dosao na pocetnoj stranici kliknes na 'Database'.
http://kassiesa.nl/uefa/clubs/" onclick="window.open(this.href);return false; tu mozes vidjeti nastupe po klubovima. Do tog dolazis kad na stranici kliknes na 'Clubs'. Kad kliknes na ime kluba izbacit ce ti grb, a kad vamo desno kliknes na godinu zadnjeg nastupa izbacit ce ti sve nastupe. Samo pazi, imas Zelju pod BiH i pod Yugoslavija. Pod BiH imas nastupe za vrijeme BiH, a pod Yugoslavija nastupa za vrijeme Yugoslavije.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... f2013.html" onclick="window.open(this.href);return false; na tom tu linku mozes pogledati koliko je tko donjeo bodova za nacionalni koeficijent. BiH je na toj listi 37.
Ne znam sta bi ti vise objasnio, ako te sta zanima pitaj.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/index.html to ti je inace stranica na kojoj imas sve.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2012.html to ti je ovosezonski sistem, al on ce bit za dlaku izmijenjen. Prosle sezone je Chelsea osvojio LP, a nije izborio LP kroz prvenstvo. Iducu sezonu dakle 99.99% ide ovaj sistem koji sam ja prikazao, sa samo 4 kluba u prvom predkolu i sa 10 klubova u trecem predkolu za neprvake, za razliku od ove sezone gdje je u prvom predkolu nastupilo 6 klubova, a u trecem predkolu za neprvake 8 klubova. http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2011.html" onclick="window.open(this.href);return false; To je sistem od prije dvije sezone, on je identican mome i takav ce biti.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.html" onclick="window.open(this.href);return false; tu imas koeficijente svih timova, a oni koji nemaju svoj nastupit ce pod nacionalnim koeficijentom. BH tim koji nema svoj koeficijent nastupio bi sa koeficijentom 1.566. To mozes vidjeti ak na tablici potrazis 384.mjesto i odmah ispod je BiH. Ovi timovi sto je oko njih plavo su jos uvijek u Europi i velika je mogucnost da ce se njihovi koeficijenti izmjeniti, zato sam u svom sistemu stavio npr Barcelona 150.833+. Timovi koji su oznaceni zelenim su ispali ili nisu ni nastupali, ali mogu promjeniti svoj koeficijent, jer neki drugi tim iz njihove zemlje nastupa i taj tim ce donijet svim timovima iz svoje zemlje dodatni klupski koeficijent, ali te promjene su minimalne, zato i nisam u svom sistemu za te klubove dodavao + pored koeficijenta. Ovi timovi sto samo pise njihovo ime, sto nemaju okvira su ispali iz Europe ili nisu ni nastupali, a ispali su i svi ucesnici iz njihove zemlje i njihov koeficijent se ne moze mijenjati.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.html" onclick="window.open(this.href);return false; to ti je poredak liga, odnosno nacionalni koeficijenti. Imas gore na vrhu gdje ti pise 'UEFA Country Ranking 2013', sa lijeve strane je 2012 <, a sa desne > 2014. To ti govorim, jer se ovaj poredak koji je sada tu ne vazi. Klikni na 2012 i vidjet ces poredak po kojem je odredjeno tko koliko predstavnika daje ovu nsezonu. Taj koeficijent pod 2012 je koeficijent sa kraja prosle sezone, na kraju sezone se sve sabralo i prije nego je pocela nova odredjeno je tko koliko timova daje. Taj poredak koji sad pise ce vrijediti za iducu sezonu, odnosno, one timove koji iduce sezone izbore nastup za onu tamo poslije nje. Vidjet ces tu na kraju tamo nesto 5/7, 2/5, 4, 5. To gdje pise 5/7 oznacava da je iz te zemlje trenutno u Europi 5 timova, a da ih je bilo ukupno 7. Tamo gdje pise cist broj, kao recimo pokraj BiH 4, to oznacava da je BiH imala 4 tima, ali trenutno nema ni jednog, to bi dakle bilo 0/4.
To bi bilo to sto se tice tog kontanja, ako sam sta propustio slobodno pitaj. Evo ti i koji link za malo zabave
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false; tu mozes vidjeti sve nastupe kroz povijest po sezonama. Da bio do toga dosao na pocetnoj stranici kliknes na 'Database'.
http://kassiesa.nl/uefa/clubs/" onclick="window.open(this.href);return false; tu mozes vidjeti nastupe po klubovima. Do tog dolazis kad na stranici kliknes na 'Clubs'. Kad kliknes na ime kluba izbacit ce ti grb, a kad vamo desno kliknes na godinu zadnjeg nastupa izbacit ce ti sve nastupe. Samo pazi, imas Zelju pod BiH i pod Yugoslavija. Pod BiH imas nastupe za vrijeme BiH, a pod Yugoslavija nastupa za vrijeme Yugoslavije.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... f2013.html" onclick="window.open(this.href);return false; na tom tu linku mozes pogledati koliko je tko donjeo bodova za nacionalni koeficijent. BiH je na toj listi 37.
Ne znam sta bi ti vise objasnio, ako te sta zanima pitaj.
Eh hvala ti za ovo objasnjenje i izdvojeno vrijeme.
Najbitniji detalj je lista timova sa njihovim koeficijentom, ali niko ne moze garantovat ko ce bit prvak Bugarske. Ako to bude Levski, oni idu ispred nas po koeficijentu, ako ostanu ovi onda smo mi ispred njih. Ne znam ima li jos ovakvih primjera, al ovaj mi je najupecatljiviji. Dobro je ovo, al je jos rano za diskusije na ovu temu. Nit je Zeljo prvak BiH, nit se ostali prvaci znaju sa sigurnoscu.

Najbitniji detalj je lista timova sa njihovim koeficijentom, ali niko ne moze garantovat ko ce bit prvak Bugarske. Ako to bude Levski, oni idu ispred nas po koeficijentu, ako ostanu ovi onda smo mi ispred njih. Ne znam ima li jos ovakvih primjera, al ovaj mi je najupecatljiviji. Dobro je ovo, al je jos rano za diskusije na ovu temu. Nit je Zeljo prvak BiH, nit se ostali prvaci znaju sa sigurnoscu.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- Jack777Pott
- Kontakt:
Nema na cem, i drugi put. A ovo su trenutni vodeci, pa da se kalkulira. Plavim sam oznacio one koji su po kvaliteti i bodovima gotovo sigurno osigurali nastup. Ovo ostalu su kalkuliranja. Po meni u BiH pored Zelje samo Sarajevo moze osvojit, a oni imaju veci koeficijent nego Zeljo. To svoju tabelu cu ja svako 2-3 tjedna refresovat, pa tko bude ovdje da kalkuliramo 

MA NEMA PUNO PRICE , IZVUCEMO OVAJ KARABAH IZ AZERBEJDZANA I ETO NAS U TRECEM PRETKOLUexbabilon je napisao/la:Eh hvala ti za ovo objasnjenje i izdvojeno vrijeme.![]()

može li itko napisati kakav trenutno koeficijent imaju klubovi koji se bore za Europu...
Željezničar, Sarajevo, Olimpic, Slavija, Zrinjski, Borac, Široki B....
ima li trenutno ijedan klub da bi bio nositelj u prva dva pretkola Europa lige ili u pretkolu Lige prvaka ?
Željezničar, Sarajevo, Olimpic, Slavija, Zrinjski, Borac, Široki B....
ima li trenutno ijedan klub da bi bio nositelj u prva dva pretkola Europa lige ili u pretkolu Lige prvaka ?
#SuningOUT
- Jack777Pott
- Kontakt:
Zeljeznicar 4.566
Sarajevo 5.066
Olimpic 1.566
Slavija 2.566
Zrinjski 3.566
Borac 3.316
Siroki 3.316
Po nekim slobodnim procjenama Zeljo i Sarajevo imaju realne sanse da budu nositelji u 2. pretkolu LP, ne i u trecem. Ostali timovi nemaju gotovo nikakve, pogotovo Olimpic i Slavija, ovi ostali bi trebali jako puno srece.
Gledajuci koeficijente od ove sezone tko su nositelji u EL mogu reci da bi u prvom pretkolu bili svi nositelji osim Olimpica. U drugom bi bili Zeljo i Sarajevo, a u trecem nitko. Svakako bi spomenuo da je ova sezona bila posebna i specificna po velikom broju timova s vecim koeficijentima u drugom i trecem pretkolu, sto nije cest slucaj. Po nekim normalnim uvjetim, recimo prosle il predprosle sezone Olimpic bi mozda bio nositelj u prvo, u drugom bi bili svi osim Olimpica, a Zeljo i Sarajevo bi imali neke minimalne sanse da budu nositelji i u trecem. Sve u svemu, BH predstavnike ceka jako tezak posao.
Sarajevo 5.066
Olimpic 1.566
Slavija 2.566
Zrinjski 3.566
Borac 3.316
Siroki 3.316
Po nekim slobodnim procjenama Zeljo i Sarajevo imaju realne sanse da budu nositelji u 2. pretkolu LP, ne i u trecem. Ostali timovi nemaju gotovo nikakve, pogotovo Olimpic i Slavija, ovi ostali bi trebali jako puno srece.
Gledajuci koeficijente od ove sezone tko su nositelji u EL mogu reci da bi u prvom pretkolu bili svi nositelji osim Olimpica. U drugom bi bili Zeljo i Sarajevo, a u trecem nitko. Svakako bi spomenuo da je ova sezona bila posebna i specificna po velikom broju timova s vecim koeficijentima u drugom i trecem pretkolu, sto nije cest slucaj. Po nekim normalnim uvjetim, recimo prosle il predprosle sezone Olimpic bi mozda bio nositelj u prvo, u drugom bi bili svi osim Olimpica, a Zeljo i Sarajevo bi imali neke minimalne sanse da budu nositelji i u trecem. Sve u svemu, BH predstavnike ceka jako tezak posao.
Odlicno urađenoJack777Pott je napisao/la:https://skydrive.live.com/view.aspx?cid ... 0&app=Word

Nego, bas gledam nosioce i nenosioce i svi znamo da u drugom pretkolu bude nekakva vrsta regionalne podjele u podgrupe, ne bas kao prije 2009., ali i dalje postoji podjela na Jug, Centar-Istok i Sjever, pa sam ja za sebi uzeo za pravo da napravim ono kako bi ja ocekivao da to izgleda. Jedina mana kod mene jeste to sto nisam balansirao koeficijente, dok to UEFA i radi barem u nekoj mjeri kako bi izbjegla da jedna podgrupa bude prejaka, a druga eventualno preslaba. Tako su kod mene nosioci u sjevernoj skupini poprilicno slabi naspram nasim iz juzne, pa cak i centralno-istocne. Evo kako bi to kod mene izgledalo kada bi ostalo sve kako je trenutno:

-
- Kontakt:
UEFA Champions League points system
First qualifying round elimination – 0.5 points
Second qualifying round elimination – 1 point
Group stage participation – 4 points
Group stage win – 2 points
Group stage draw – 1 point
Round of 16 participation – 4 points
koliko bodova je third round qualifying elimination i four ???
- Jack777Pott
- Kontakt:
I dalje ti ide 2 boda za pobjedu, 1 za remi, a imas bonus bodove koji idu ovako:xxl basket je napisao/la:UEFA Champions League points system
Osmina finala - 9
Cetvrtfinale - 10
Polufinale - 11
Finale - 12
Naravno, ako dodjes do finala ovi bodovi od prije se brisu i dobijes samo tih 12 i to ide u nacionalni koeficijent i nema veze sa klupskim koeficijentom.
Za EL
Cetvrtfinale - 1 bod
Polufinale - 2 boda
Finale - 3 boda
Sta ti znaci ovo 'Round of 16 participation – 4 points' ja pojma nemam, jer znam da se dobije 9 bodova za osminu finala. http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... f2013.html Pogledaj na tom linku i vidi klubove koji su prosli, svima pise Bonus 9. Ako @AnelZ zna sta to znaci nek nam pojasni, vidim da se i on razumije.
Aj napiši koliko dobija se na koeficijent nakon svakog kola ili nakon poraza,remija i pobjede .
Nevjerujem da ako Željo ostvari pobjedu da mu raste koeficijent odmah za 2 000

-
- Kontakt:
Kuruz je napisao/la:Aj napiši koliko dobija se na koeficijent nakon svakog kola ili nakon poraza,remija i pobjede .
nije nas shvatio ja ga pitao koliko dobijamo kad odemu 3. ili 4. pretkolo ne u grupu

- Jack777Pott
- Kontakt:
Evo, tek sad skontah koliko je to jednostavno i koliko sam sam sebe zeznuo s tim govoreci da bonus bodovi nemaju veze s klupskim koeficijentom. Znaci, za ispadanje u prvom predkolu dobijes pola boda, za ispadanje u drugom dobijes bod, u trecem i cetvrtom ne dobijas nista, jer se tad nitko ne oprasta od Europe. Ako udjes u grupnu fazu imas ona 4 boda, ja sam mislio da to ide samo za nacionalni koeficijent, al vidim, to se ubraja i u klupski. U grupnoj fazi, a i poslije u knock outu dobijas po 2 za pobjedu i 1 za remi. Imas i te bonuse koje sam gore napisao. Evo, za primjer uzimam Real prosle sezone. Pobijedili su 10 utakmica, 1 remizirali i 1 izgubili. Tu su ostvarili koeficijenta 21. Napomenuo bi odmah da se u slucaju remija u knock out fazi produzeci i penali ne vaze. Ako budu obe 0-0 onda se za svaku dobije po bod, a tko prodje dalje nema od tog nista osim bonus bodova. Real je stigao i do polufinala, a to znaci dodatnih 11 bodova, dakle 32.000. Na to se dodaje 20% od nacionalnog koeficijenta te sezone. Spanjolska je tu sezonu ostvarila 20.857 , to podijelimo sa 5 i dobijamo 4.1714. Nakon toga zbrojimo 32.000 i 4.1714 i dobijamo koeficijent 36.1714. Pogledaj i sam koliko je Real imao proslu sezonu http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.htmlKuruz je napisao/la:Aj napiši koliko dobija se na koeficijent nakon svakog kola ili nakon poraza,remija i pobjede .
UEFA Champions League points system
UEFA Europa League points system
First qualifying round elimination – 0.25 points
Second qualifying round elimination – 0.5 points
Third qualifying round elimination – 1 point
Play-off elimination – 1.5 points
UEFA Europa League points system
First qualifying round elimination – 0.25 points
Second qualifying round elimination – 0.5 points
Third qualifying round elimination – 1 point
Play-off elimination – 1.5 points
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.