BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

anton 1983
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anton 1983 » 12 dec 2012, 15:55

Hare_BvB je napisao/la:Ma BVB je vec siguran u 3. potu, imace minimalno 19 bodova vise pri izvlacenju naredne sezone u odnosu na ovu.
Nope. Gleda ti se stanje, na kraju ove godine, za slijedeću godinu, a ne ono kad se ona sezona prije 5 godina briše ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 dec 2012, 16:04

anton 1983 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Ma BVB je vec siguran u 3. potu, imace minimalno 19 bodova vise pri izvlacenju naredne sezone u odnosu na ovu.
Nope. Gleda ti se stanje, na kraju ove godine, za slijedeću godinu, a ne ono kad se ona sezona prije 5 godina briše ;)
Sta bola? :lol:

U odnosu na ovogodisnje izvlacenje, pri izvlacenju za CL 13/14 brise se 07/08 gdje BVB imao 2.700, a ulazi 12/13 gdje BVB vec ima 21.670, sta je tu nejasTno? :roll:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 12 dec 2012, 16:04

Upravo tako. Pa ove sezone je malo falilo da upadnemo u treci sesir, i to sa onako malim koeficijentom. Bilo je nekih kalkulacija u onom barazu, tri ekipe su trebale da odigraju za nas. Sad cemo se znatno dici s tim koeficijentom i trebali bi biti medju prva 4 u trecem sesiru.

A Watzke mora malo filozofirati oko Lewandowskog. Normalno je da ce reci da postoji opcija da ostane i ako ne produzi ali je jasno da to ne bi nikad uradio. Ovako pokusava natjerati zainteres ovane da malo pojacajuponudu. Zasto onda nije ostavio Kagawu ako ovako zaista razmislja? Ako se ne dogovore do ljeta, Lewandowski sigurno odlazi. Mislim da se moze uzeti nekih 20 do 25 miliona eura. Najbolja i najbezbolnija varijanata bi bila da se malo odrijesi kesa i da se covjeku da plata u rangu Reusa i Gotzea. Kod ovog igraca se jednostavno mora odstupiti od politike kluba, jer ne vidim igraca koji ga moze zamijeniti u tom rangu njegove plate. A o dovodjenju Dzeke nema ni govora. Glavna prepreka je njegova plata. Dzeko bi zahtijevao vecu platu nego onu koju sad Lewandowski trazi. Gdje je sad tu logika? Odbijes manju platu igracu koji se perfektno uklapa u sistem i koji je tu vec tri godine a da odobris Dzekinu platu koja je veca i pri tom rizikujes hoce li se uklopiti u sistem i biti prihvacen od ostalih saigraca.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 dec 2012, 16:07

Hare_BvB je napisao/la:
Sta bola? :lol:

U odnosu na ovogodisnje izvlacenje, pri izvlacenju za CL 13/14 brise se 07/08 gdje BVB imao 2.700, a ulazi 12/13 gdje BVB vec ima 21.670, sta je tu nejasTno? :roll:

Bog te pitaj kaj si ti rekao, a kaj je onaj prije tebe mislio. Ja sam vam prikazo koliko dobro Bvb stoji već sada i najvjerojatnije će ići u 3. pot.

Ja oću samo reči, da će se poredak klubova PO KOEFICIJENTU, za potove u LP, za slijedeći sezonu, gledati na kraju ove sezone jer to je 5 sezone. ne može se za slijedeću sezonu ništa bristai jer se uvijek gleda 5 godina, a ne 4 godine ukupnog koeficijenta. Eto to je sve...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 12 dec 2012, 16:39

@proFCB
Nisam te u vezi te stvari govorio,nego u vezi transfera Goconje u yayu!
Sto se konkretno tice dolaska Dzeksona u BvB,o tome sam pricao nekoliko puta(svoje misljenje iznosio) i ono je bilo otprilike ovako kako je i Watzke rekao!
Jos jednom da ponovim svoje misljenje,nije problem iskesirati za Dzeksonov transfer,problem je njegova plata!
Vidim i vecina misli isto i slaze se da od toga nema ,al eto samo jos jedna tema za raspravu! ;)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 12 dec 2012, 17:04

Dortmund: Watzke schließt Sahin-Rückkehr nicht aus

:D :D :D :) :oops: :) .... Jooooooooooooooj joooooooooj :D

Zu einem möglichen BVB-Comeback des derzeit von Real Madrid an den FC Liverpool ausgeliehenen Nuri Sahin sagte Watzke: «Er ist ein Eigengewächs, ein Borusse, einer von uns.
„Ich habe ihm gesagt: Wenn er zu mir kommt und sagt, er will nichts anderes, als in Dortmund zu spielen, dann beschäftigen wir uns mit dem Thema. Aber es muss realisierbar sein“, erklärte Watzke im Interview mit der Sport Bild zu einem möglichen Sahin-Transfer. Allerdings kann er sich nicht vorstellen, dass Real Madrid angesichts des neuen Stellenwerts des BVB in Europa Interesse daran hat, die Dortmunder weiter zu verstärken.

Keiner ist jetzt glücklicher als vorher“

Verwundert über die Rückkehrspekulationen um ehemalige Stars wie Sahin und Barrios ist der Geschäftsführer nicht: „Das ist genau das, was wir unseren Spielern sagen: Welcher Spieler, der uns verlassen hat, ist denn jetzt glücklicher als vorher? Kagawa? Sahin? Barrios? Keiner!“

„Im ersten Jahr haben unsere Spieler das vielleicht auch ein wenig zu touristisch gesehen. Ein Spieler hat in London eine Stunde vor dem Spiel ein Foto von Robin van Persie gemacht. Da wusste ich, das wird nichts“,

Haha da mi je samo znat koji je to mucenik upitanju bio je.bo mu RVP mater cccccc ... Cudi me da je ovo Watzke iznio u javnost, a mogu samo mislit kako i koliko su kritikovali tog igraca :lol: ...
BvB Echte Liebe !!!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 dec 2012, 18:07

Ove Watzkeove izjave su obična pila naopako. Sada sam samo sigurniji da Lewa sigurno ide ako ne produži na proljeće, kao i da nam je Džekson itekako zanimljiv. Na ljeto ćemo viditi ko je bio bliže istini.

Što se tiče koeficijenata, po sadašnjem stanju bi među ovogodišnjim sudionicima CL bili 23. Mislim da bi nam četvrtfinale sigurno jamčilo treće pot, a i ovako nije nerealno. Inače, klubovima se računa i prošla sezona, dok se kod utvrđivanja koeficijenta liga za tekuću sezonu ne uzima prošla. To je i logično pošto se uoči svake sezone mora znati koliko klubova iz koje lige ide di u sljedećoj.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 12 dec 2012, 18:10

@Damir_BvB

Jooooj cekao sam ovo da se dogodi!!! Sjecas li se slucajno sta si ti govorio o njemu??? Sve najgore mu zelis u nastavku karijere,ovo ono, a kada sam te upitao sta ako se jednog dana vrati... kazes bit ce mu sve oprosteno, hehehehe

Zanimljiva je ova izjava Watzkea, ipak oni tuguju za svojim pulenima, mada ja bih iskreno volio da se izgubljeni sin vrati, pojacala bi se citava liga njegovim dolaskom!!!

Sto se ovog igraca tice koji je drkaaoo na RvP pretpostavljam da je to vas Kagawa, hahahhaha
smopiBVB je napisao/la:@proFCB
Nisam te u vezi te stvari govorio,nego u vezi transfera Goconje u yayu!
Sto se konkretno tice dolaska Dzeksona u BvB,o tome sam pricao nekoliko puta(svoje misljenje iznosio) i ono je bilo otprilike ovako kako je i Watzke rekao!
Jos jednom da ponovim svoje misljenje,nije problem iskesirati za Dzeksonov transfer,problem je njegova plata!
Vidim i vecina misli isto i slaze se da od toga nema ,al eto samo jos jedna tema za raspravu! ;)
Nemoj me tjerati da trazim ponovo post, brijem da nisi tako razmisljao kada sam vas ja pitao na koji nacin ga mislite dovesti!!!

Tek kada vam je anto objasnio neke stvari,slozili ste sa njegovim misljenjem (koje je ujedno bilo i moje), samo mi bilo mrsko vam to onako objasnjavati!!!
Stern des Südens

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 dec 2012, 18:18

proFCB je napisao/la: Tek kada vam je anto objasnio neke stvari,slozili ste sa njegovim misljenjem (koje je ujedno bilo i moje), samo mi bilo mrsko vam to onako objasnjavati!!!
Velike pameti iz Bayernova tabora što se ovdje razlijeva. :roll: Najjača vam je ova logika kako BVB ne može dovesti Džeku, jer se vi niste mogli s njim dogovoriti. I naravno, još se nama zatupljenim navijačima Borussije mora objasniti kako smo mi uspjeli dovesti Reusa isključivo zato jer ga megaultrauspješnisexualni Bayern nije istinski želio.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 12 dec 2012, 18:31

Ja tebe u potpunosti razumijem. Nije ni meni bilo drago kad neko dodje ko navija za Real ili Barcu i kaze kako oni mogu nekog dovest, a mi ne mozemo i slicno...
E kada je Herr Hoeness uspio zadrzati Francka BIlalla RIberya, eeeh tada sam ja vidio da se kod nas radi na velikom projetku.
Stern des Südens

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 dec 2012, 18:31

KSIVLE je napisao/la: Najjača vam je ova logika kako BVB ne može dovesti Džeku, jer se vi niste mogli s njim dogovoriti. I naravno, još se nama zatupljenim navijačima Borussije mora objasniti kako smo mi uspjeli dovesti Reusa isključivo zato jer ga megaultrauspješnisexualni Bayern nije istinski želio.
Al ni 5 ni 6 nego baš si mutaf?

Pa što okrečeš stvari onako kak ti paše i smeta te Bayernizam? Što sad ti misliš da mi tu prcamo ako kažemo Bayern ga nije mogao dovesti, ne možete i vi? Ne onjko, to je realno stanje stvari, jer je taj transfer baš dosloFce zapeo na plači. A ti kao primitivni orangutan imaš strah od realnog svijeta ili ti činjenice da je Bayern po pitanju financija superiorniji u odnosnu na BvB :? Sad bi ja trebao idiota izigravati da meni neko dođe srat kako Bayern ne može dati plaču kakvu može real? Pa nravano da ne može, što bi ja sada...

A tek kurvinizam koji si upotrijebo za ovo preokretanje oko Reusa, užas mrtvi.

pa kod vas Crno žutih ima sve više crno bijelih ili ti digića :evil:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 dec 2012, 18:42

anton 1983 je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la: Najjača vam je ova logika kako BVB ne može dovesti Džeku, jer se vi niste mogli s njim dogovoriti. I naravno, još se nama zatupljenim navijačima Borussije mora objasniti kako smo mi uspjeli dovesti Reusa isključivo zato jer ga megaultrauspješnisexualni Bayern nije istinski želio.
Al ni 5 ni 6 nego baš si mutaf?

Pa što okrečeš stvari onako kak ti paše i smeta te Bayernizam? Što sad ti misliš da mi tu prcamo ako kažemo Bayern ga nije mogao dovesti, ne možete i vi? Ne onjko, to je realno stanje stvari, jer je taj transfer baš dosloFce zapeo na plači. A ti kao primitivni orangutan imaš strah od realnog svijeta ili ti činjenice da je Bayern po pitanju financija superiorniji u odnosnu na BvB :? Sad bi ja trebao idiota izigravati da meni neko dođe srat kako Bayern ne može dati plaču kakvu može real? Pa nravano da ne može, što bi ja sada...

A tek kurvinizam koji si upotrijebo za ovo preokretanje oko Reusa, užas mrtvi.

pa kod vas Crno žutih ima sve više crno bijelih ili ti digića :evil:

Ne trkeljaj. Stvar je u tome da ćete vi uvijek, pa barem posredno, naglasiti tu superiornost nad Borussijom. Očito vas žuljaju neuspjesi sa terena. Naravno da je Bayern financijski moćniji i lakše dolazi do top igrača. Ali stvar je u tome da ako vi lani niste uspjeli dovesti nekog igrača, to ne znači da ga mi nećemo uspjeti dovesti slj. ljeto. A što se tiče Reusa, on je želio u Dortmund i došao je u Dortmund, Bayern tu nije mogao ništa.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 12 dec 2012, 18:49

@proFCB
Nemoj da trazim post od prije pola godine(ako ne znas i tad je bila aktuelna prica Dzekson u BvB),jadan nebio boli me sta ti brijes samo ti kazem kako jeste,ti misli kako hoces!
E nasli se ti i Anto da objasnjavate ko niko ne zna ovdje dok vas dvojica ne kazete :lol: pogotovo ti!
Daj ba profesionalni SMARAS!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 12 dec 2012, 18:54

Ja sam samo rekao da vi nemate dovoljno na kartici da njega dovedete i placate!
NISTA NISAM POGRIJESIO!!!
Stern des Südens

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 12 dec 2012, 18:59

proFCB je napisao/la:Ja sam samo rekao da vi nemate dovoljno na kartici da njega dovedete i placate!
Jesi,imamo da ga dovedemo,ali davati mu "toliku" platu celnici kluba niti hoce niti mogu! ;)
Znaci,iskesirati ga mozemo,ali ne moze se dati tolika plata niti jednom igracu,ne samo njemu,takva je politika kluba!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 dec 2012, 19:04

proFCB je napisao/la:Ja sam samo rekao da vi nemate dovoljno na kartici da njega dovedete i placate!
Nemamo ako će City tražiti 30 milja, a Džeko 5-6. Ali napomenuto je da je on realna opcija samo ako te cifre panu u realnije okvire.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 dec 2012, 19:11

@antune pogledaj koliko je vaših postova na ovom topicu, a koliko naših na vašem, pa onda zaključi tko je kime opsjednut. Pogotovo meni nemoj trkeljat pizdarije, jer ja o Bayernu ne pišem ništa negativno, štoviše. I ako ti nije 12 godina kao što izgleda iz tvog ponašanja, nauči se komunicirati kao odrasla osoba.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 dec 2012, 19:13

KSIVLE je napisao/la:@antune pogledaj koliko je vaših postova na ovom topicu, a koliko naših na vašem, pa onda zaključi tko je kime opsjednut. Pogotovo meni nemoj trkeljat pizdarije, jer ja o Bayernu ne pišem ništa negativno, štoviše. I ako ti nije 12 godina kao što izgleda iz tvog ponašanja, nauči se komunicirati kao odrasla osoba.
Sad odi dole u administratorski dio i pitaj admina, dal tema o BvB-u pripada navijačima BvB-a ili svim sudionicima ovog foruma? ;)

Kakve veze ima ko di piše.

Pa vi se niste udostojili napraviti da imate jednu temu za največi derbij u njemačkoj di bi nas miljon pisalo...

Trenutačno, se neš zanimljivo događa u ovoj temi i zato se tu piše. Da se neš zanimljivo događa o Bayernu onda bi pisali u toj temi.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 12 dec 2012, 22:27

slika

Slabe tablice :D
BvB Echte Liebe !!!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 dec 2012, 23:11

ovdje je na prethodnih nekoliko stranica toliko nepotrebnih goFana izasrano za nepovjerovat :lol:
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.