FK Rudar Kakanj

L' Imperator
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la L' Imperator » 19 nov 2012, 09:52

Belmin Kobilica je nasljednik Igora Ilica i Gafe :!: s kakvom lakocom mali igra to je cudo jedno.., k'o da je na rekreaciji s rajom :D
#samoRudar #zauvijek

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 19 nov 2012, 21:08

Ma kad sam ja tebi govorio za njega ti mi nisi vjerovao :D
Rudar Kakanj !!!

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 20 nov 2012, 20:35

Rudar nekad u Premier Ligi :)

slika

slika

slika
Rudar Kakanj !!!

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 21 nov 2012, 01:29

slika

slika

slika
Rudar Kakanj !!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 dec 2012, 22:18

Ciljevi samo djelimično ostvareni
Sa 23 osvojena boda „zeleno-crni“ su jesenju sezonu završili na šestom mjestu. S obzirom na dešavanja uoči prvenstva, promjenu trenera, masovan odlazak igračkog kadra, ulaganja u infrastrukturu, ciljevi su samo djelimično ostvareni. Bodovni plan nije ispunjen, ali je postignut puni pogodak u afirmaciji mladih igrača, prije svega, Adisa Goralije, Belmina Kobilice, Ivana Tirića i Josipa Tomića, čime je počelo stvaranje znatno mlađeg i poletnijeg Rudara

U novu sezonu „zeleno-crni“ su startovali sa novim trenerom i znatno reduciranim igračkim kadrom. U dogovoru sa čelnicima kluba trener Kemal Hafizović odrekao se usluga čak sedmorice „stranaca“: Pjanića, Nemeljakovića, Begića, Duvnjaka, Matovića, Čulova i Durakovića, dok su Armin Alagić i Semir Kubat vraćeni na „kalenje“ u drugoligašku momčad Mladosti. Angažirana su samo dva pojačanja: štoper Edvin Šabotić iz Famos/SN i golman Ivan Tirić iz NK Zagreb, uz kojeg se nakon jednogodišnjeg igranja u juniorima „pjesnika“ vratio i Josip Tomić, te Adis Goralija i Mirza Musić iz Mladosti i Harun Strika iz brezanskog Rudara. Iz juniorskog pogona u prvi tim su prekomandovani Amer Hrustanović, Omer Musić,Vahid Kurtović i kapiten Belmin Kobilica, koji su najzaslužniji za osvajanje prvog mjesta u Omladinskoj ligi BiH-Centar. Njima se pridružio i Belmin Čehajić, koji je zadnju godinu juniorskog staža proveo u Čeliku, ali se nakon obavljenih priprema zbog problema oko registracije zaputio u Ploče, gdje je postao član hrvatskog trećeligaša Jadrana.

Umjesto uobičajnog odlaska na pripreme, prije svega zbog mjera štednje, ali i želje novog trenera Kemala Hafizovića, da učešćem na memorijalnim turnirima u Ilijašu, Vitezu i Župči i kroz kontrolne utakmice provjeri sve kandidate i uigra novi, redizajnirani tim, „zeleno-crni“ su pripremni period odradili u Kaknju.

Rudar je u prvih pet kola ostvario tri domaće pobjede i dva gostujuća poraza i najavio da će ostvariti željeni cilj.

Konac djelo krasi

Nakon neriješenog rezultata protiv Viteza (0:0) i poraza od Slobode u Kaknju (0:1) došlo je do krize rezultata, ali i igre, koja je donekle preprođena tek s dvije uzastopne pobjede protiv Krajine i Krajišnika. Domaći remi protiv Budućnosti i poraz u Goraždu ( 2:0), ponovo su „zeleno-crne“ primakle opasnoj zoni. Srećom, u „fotofinišu“ došli su u pravu formu i pobjedama protiv Brastva (6:1) i Bosne u Visokom (2:1) pokazali su pravo lice i na najbolji način se iskupili za sedam „prusutih“ bodova u Kaknju.

Hafizović: Nema razloga za veće nezadovoljstvo

Kraj sezone dočekali su na šestom, istom mjestu, ali s bodom manje u odnosu na prethodnu sezonu kada je na kormilu bio Slaviša Božičić, kojeg je četiri kola prije kraja naslijedio mladi Mirnes Buza. Evo šta o ovoj polusezoni kaže kormilar Rudara Kemal Hafizović:

-Rudar sam preuzeo u složenoj situaciji i bez većih ambicija i obećanja. Moja želja je bila da stvorim kakanjski Rudar, čiji će igrači „ginuti“ na terenu, kojima će biti čast što nose „zeleno-crni“ dres kao što je bio slučaj s mojom generacijom početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka koja sigurno spada među najistaknutije u historiji kluba. (igrali u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu Jugoslavije,op.a). S obzirom na probleme koji su nas pratili tokom jesenje sezone (ozljede Kubata, Kobilice, Gafurovića, Hrustanovića,Tomića), nezapamćene promašaje i neučinkovitost napadača, posebno protiv Viteza, neredovne isplate hranarina, loše uvjete za treniranje i igranje, te stvaranje novog tima, nisam najzadovoljniji, ali nema razloga za veće nezadovoljstvo iako sam svjestan da ova ekipa može i mora igrati još bolje, mišljenje je trenera Hafizovića, koji smatra da angažiranjem bar dva pojačanja i temeljite pripripeme, te malo bolju logistiku, „zeleno-crni“ mogu učiniti iskorak i na kraju prvenstva zauzeti mjesto koje im po rejtingu i pripada.

Najperspektivniji kvartet

Nismo tražili od trenera Hafizovića da nam prokomentira učinak pojedinaca jer imamo zvanične statističe podatke iz kojih se mogu (pr)ocijeniti doprinosi svih igrača koji su nastupali u minuloj sezoni.

slika

Broj odigranih utakmica, provedenih minuta u igri, izrečenih javnih opomena, crvenih kartona i datih golova igrača Rudara u jesenjem dijelu sezone

Svakako, treba istaći i pohvaliti kvartet najperspektivnijih igrača, za koje slobodno možemo reći da su otkrića trenera Hafizovića. Riječ je o štoperu Adisu Goraliji (1992), golmanu Ivanu Tiriću (1993) i veznjacima Belminu Kobilici (1993) i Josipu Tomiću (1993), od kojih su Tirić i Kobilica već na oku selektora mlade reprezentacije (U-19) i jedini su bili u sastavu reprezentacije Prve lige F BiH koja je 1.decembra igrala protiv Zvijezde Gradačac povodom proslave 90. godina postojanja ovog kluba.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 06 dec 2012, 20:24

Pet kandidata za predsjednika FK Rudar !?
Čak petorica kandidata fungiraju za ovu delikatnu funkciju. Mensur Mušija, vlasnik MGM Farma, koji je prije godinu dana dao ostavku na ovu dužnost. Ozbiljan pretedent je i drugi poznati kakanjski biznismen iz farmaceutske branše Rahman Dželo. U igri je i Igor Andrijević, vlasnik firme AB Petrol. Među kandidatima se pominju i dva poznata privrednika, Izudin Neimarlija, tehnički direktor Tvornice cementa i Hasan Čaušević, direktor Termoelektrane "Kakanj"

Upravo se navršava puna godina od kako Rudar nema predsjednika. Kada je u decembru prošle godine Mensur Mušija podnio neopozivu ostavku, kao prelazno rješenje izabran je Operativni tim za rukovođenje klubom kojeg su sačinjavali predsjednik Skupštine Mirsad Jašarspahić, direktor Rudnika, Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa, te bivši predsjednik Rudara Suad Spahić i njegov zamjenik Igor Andrijević. Ovaj tim više nego uspješno vodio je Klub u proljetnom dijelu 2012. godine. Uz mnogo napora uradili su to i tokom jeseni.

Ime Mušijinog nasljednika trebalo se znati do početka sezone koja je u toku, ali je održavanje Izborne skupštine prolongirano do oktobarskih izbora i dolaska novog načelnika koji bi prema mišljenju kakanjske sportske javnosti trebao riješiti ovaj gorući problem. Novoizabrani načelnik Nermin Mandra, smatra da izbor predsjednika Rudara ne bi trebao biti problem jer u Kaknju ima dosta sportskih radnika među poznatim biznismenima i privrednicima, koji žele i mogu uspješno voditi najstariji i najpoznatiji kakanjski sportski kolektiv !

Načelnik općine Nermin Mandra kaže da će njegovu podršku dobiti kandidat koji ponudi najbolji program i izvore finansiranja kluba i da bi bilo normalno da se do kraja ove godine održi Skupština i izabere novo rukovodstvo.

Pitanje svih pitanja, ko će biti novi predsjednik i dalje je nepoznato. Špekulacija je sve više. Ideja ima. Neka imena su odavno u opticaju, a krug kandidata se proširuje. U različitim krugovima pominje se čak pet imena za ovu delikatnu funkciju. Među kojima je ponovo Mensur Mušija, koji je ostavku kako sam kaže, podnio i zbog nedovoljne podrške iz općinskog budžeta. Pretedent je i drugi poznati biznismen iz farmaceutske branše Rahman Dželo, te Igor Andrijević, vlasnik firme AB Petrol, sin nekadašnjeg igrača, trenera i predsjednika Rudara Ivice Andrijevića, koji se već desetak godina nalazi u najužem rukovodstvu kluba. Među imenima sa kojima se spekulira u kakanjskim kuloarima su i dva poznata privrednika, Izudin Neimarlija, tehnički direktor Tvornice cementa i Hasan Čaušević, direktor Termoelektrane "Kakanj".

Kako saznajemo, pripreme za održavanje Izborne skupštine Rudara su u završnoj fazi.Uglavnom puno je toga poznato, osim imena novog predsjednika. Situacija je složena, ali imena potencijalnih kandidata garantiraju da će Rudar dobiti predsjednika koji će vratiti ovaj klub na staze uspjeha. Do Nove godine konačno bi trebao stići i novi predsjednik. Svako daljnje odlaganje imalo bi dalekosežne posljedice.
#samoRudar #zauvijek

dexteron
Kontakt:

Post Postao/la dexteron » 07 dec 2012, 03:03

imate li jos kakvih slika ili slucjno videa sa starih derbija s bosnom poput ovog gdje stoje kapiten rudara i hota ? 8-)

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 09 dec 2012, 08:51

Pozdrav,nije me dugo bilo :) ...Ima li prica o novim pojacanjima ?

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 09 dec 2012, 18:48

Gusar1995 je napisao/la:Pozdrav,nije me dugo bilo :) ...Ima li prica o novim pojacanjima ?
Jos se nista ne prica, ceka se Skupstina kluba na kojoj ce biti izabran novi predsjednik. Nadam se da ce to biti sto prije (prije nove godine) da bi ekipa mogla na vrijeme krenuti s pripremama za proljetni dio sezene.
Siguran sam da ce biti pojacanja, a i sam Hafizovic je izjavio, citiram: "Smatram da angažiranjem bar dva pojačanja i temeljite pripripeme, te malo bolju logistiku, „zeleno-crni“ mogu učiniti iskorak i na kraju prvenstva zauzeti mjesto koje im po rejtingu i pripada."
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 12 dec 2012, 07:27

L' Imperator je napisao/la:
Gusar1995 je napisao/la:Pozdrav,nije me dugo bilo :) ...Ima li prica o novim pojacanjima ?
Jos se nista ne prica, ceka se Skupstina kluba na kojoj ce biti izabran novi predsjednik. Nadam se da ce to biti sto prije (prije nove godine) da bi ekipa mogla na vrijeme krenuti s pripremama za proljetni dio sezene.
Siguran sam da ce biti pojacanja, a i sam Hafizovic je izjavio, citiram: "Smatram da angažiranjem bar dva pojačanja i temeljite pripripeme, te malo bolju logistiku, „zeleno-crni“ mogu učiniti iskorak i na kraju prvenstva zauzeti mjesto koje im po rejtingu i pripada."
Ahm :) znaci ostaje Kemo :lol: :lol: :lol:

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 12 dec 2012, 14:05

L' Imperator je napisao/la:"Smatram da angažiranjem bar dva pojačanja i temeljite pripripeme, te malo bolju logistiku, „zeleno-crni“ mogu učiniti iskorak i na kraju prvenstva zauzeti mjesto koje im po rejtingu i pripada."
A prema njemu, koje je to mjesto?

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 dec 2012, 15:19

Casp3r je napisao/la:
L' Imperator je napisao/la:"Smatram da angažiranjem bar dva pojačanja i temeljite pripripeme, te malo bolju logistiku, „zeleno-crni“ mogu učiniti iskorak i na kraju prvenstva zauzeti mjesto koje im po rejtingu i pripada."
Pa s obzirom da nas je dugo mucila realizacija (tek zadnja dva kola "proradio" napad), mislim da je jedan dobar napadac siguran.., i vjerovatno veznjak.
#samoRudar #zauvijek

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 12 dec 2012, 16:00

Casp3r je napisao/la:
Pa s obzirom da nas je dugo mucila realizacija (tek zadnja dva kola "proradio" napad), mislim da je jedan dobar napadac siguran.., i vjerovatno veznjak.
Ja mislim da je Casper mislio na mjesto na tabeli ;)

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 12 dec 2012, 19:42

Maniaacs je napisao/la:
Posto nisam sada siguran sta je zelio pitati odgovorit cu mu na oba ---moje misljenje sto se tice pojacanja treba nam BAREM jedan napadac,i to ne neki prosjecan takvih imamo dostaa, nego neka ubica 8-) 8-) 8-) zatim bekovi ,te eventualno neki vezni medutim to nije prioritet koliko su ove tri pozicije...aa sto se tice mjesta na tabeli ,sigurno je da Kemo nije mislio da se bori za titulu ,nego 3 ili 4 mjesto sto bi bilo sasvim zadovoljavajuce :D :D

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 dec 2012, 22:22

Maniaacs je napisao/la:
Casp3r je napisao/la:
ahaha, do mene je :P
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 27 dec 2012, 20:15

Sutra izbor za novog predsjednika

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 30 dec 2012, 10:18

Novi predsjednik Suad Spahić

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 01 jan 2013, 20:00

U svom kraćem obraćanju, novoizabrani predsjednik UO Rudara Suad Spahić je između ostalog rekao:

-Za mene je čast biti predsjednik Rudara jer se osjećam i dužnim, ali ne i radostan i sretan jer sam svjestan šta me čeka. Prihvaćanju ove dužnosti me ponukala podrša Rudnika i Općine odnosno, Mirsada Jašrspahića i Nermina Mandre, ali i svih vas koji ste uz klub i čija je pomoć itekako dragocijena i potrebna, istakao je Suad Spahić. Dodao je da će kao član IO NS FBiH maksimalno zaštiti interese kluba, ali više bi bio zadovoljan da je izabrana nova osoba jer smatra da je u Rudaru potrebna nova energija.

Spahić je također kazao da ima stavove i mišljenje, ali nije mogao iznijeti strategiju jer je tek dan uoči održavanja Skupštine nominiran za predsjednika. Najavio je mijenjanje načina i filozofije vođenja kluba jer promjene su neminovne.

- Nas drži entuzijam, a poznato je da su mnoge sredine i poznatiji klubovi propali nestankom entuzijazma kod pojedinaca, što nam treba biti velika opomena, rekao je Spahić.

Usvojen je Izvještaj o radu kluba u mandatnom periodu, čiji je sastavni dio bio financijski izvještaj za 2010, 2011. i period od 01.01.2012. do 30.06.2012.godine u kojem je iskazana dobit od 49.816,00 KM. Nažalost, poslovnu godinu Klub će završiti negativno jer planirani prihodi u drugoj polovini 2012.godine nisu ostvareni i to će predstavljati najveći problem u početku rada novog rukovodstva.

Na kraju, možemo reći da je dugoočekivana sjednica Skupštine kluba protekla u pozitivnom ozračju i da daje garancije da će osnovni programski zadaci i ciljevi biti realizirani, te da će izgradnjom pomoćnog terena i rekonstrukcijom glavnog terena biti mnogo povoljniji uvjeti za rad, posebno omladinskih selekcija i škole nogometa, koji i pored rada u veoma teškim uvjetima ostvaruju velike uspjehe i reproduciraju igrački kadar.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 15 jan 2013, 18:14

Press FK Rudar: Stabilizacija kluba, infrastruktura i omladinski pogon kao zadani cilj !

Predsjednik FK Rudar Kakanj, Suad Spahić danas je održao prvu press konferenciju od ponovong imenovanja na mjesto predsjednika.

slika

Gospodin Spahić je govorio o svom dosadašnjem angažovanju u klubu, te o rezultatima rada od kojih su najvidljiviji uređenje prostorija,, izgradnja tunela i tribine.

'' Moja je obaveza da pomognem klubu i to ću uraditi sa svim mojim znanjem i sposobnostima. Nekoliko stvari će biti okosnica mog rada, a to je: stabilizacija kluba, dovršetak infrastrukturnih poslova koji su dovedeni u završenu fazu. Trebamo uvesti određeni kodeks ponašanja koji će morati svi poštovati, osvježiti odnos sa navijačima, te od svih tražiti lojalnost klubu i svi oni koji to iznevjere bit će sankcionisani pa čak i isključeni iz kluba. '' - rekao je Spahić.

Gospodin Spahić govorio je i o omladinskom pogonu, te o Premier ligi.

'' Imamo zavidan omladinski pogon koji je itekako dobro uređen i evo danas imam zadovostvo da tu djecu ispratim na pripreme u Makarsku.'' Od nas se traži da uđemo u premier ligu, ali o tim ambicijama ćemo razmišljati od ljeta kada se sve stvari poslože.''

slika

Bilo je i govora o pomoćnom terenu za treniranje i proširenju tribina.

'' Imamo sve uslove za spajanje terena i evo čekamo dovršenje pomoćnog terena kako bi zaštitili glavni teren jer nemamo alternativu za obavljanje treninga. Ako sve bude kako smo planirali možemo računati i na premier ligu. Plan nam je također dovršenje tribina za što nam trebaju velika sredstva koja ćemo pokušati obezbjediti iz UEFA I FIFA fondova. '' - završio je Spahić.

http://www.kakanj-x.com/index.php/kakan ... adani-cilj" onclick="window.open(this.href);return false;
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 15 jan 2013, 18:32

mislim da je pomocni teren neophodan, samo u "kukuruz" ligama timovi treniraju i igraju na istom terenu...samim tim sto bi dobili pomocni teren pobosljao bi se travnjak na glavnom terenu, pa bi bilo mnogo lakse igrati igracima ali bi bilo i ljepse gledati jer ovako kad udjem na stadion i pogledam teren dodje mi da se vratim...za omladinski pogon bi takodjer mnogo znacio pa taj isti pogon ne bi trenirao vise u blatu iza gola

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.