Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Prescritto
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Prescritto » 11 dec 2012, 00:00

moratti je svjedok da moggijev duh jos upravlja sudackom organizacijom, vidio ga valjda zato je i prozivao prije par sedmica neke duhove iz proslosti :lol:
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 11 dec 2012, 00:02

Ovdje svega sem priče o igri na zelenom terenu.
slika
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 11 dec 2012, 00:06

Lazio nije gol dao u gostima od 7 oktobar :lol:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 dec 2012, 00:06

Warrick je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:moggi je kriv što roma i ostali pošteni klubovi više od decenije nisu smjeli biti konkurencija u borbi za titule, a za to je samo blago kažnjen, kao i klub
Brate u toj istoj deceniji je Milan dva puta osvojio ligu prvaka,igrao tri finala,kamaru nekakih polufinala i sta jos sve ne,kad vec nisu mogli u seriji A ti ostali posteni klubovi osim Milana Juvenutsa Napolija kad si ih vec spominjao sto nisu u europi nesto napravili?
Milan i Juventus su kaznjeni,Juventus izbacen iz lige i sta bi opet sa Romama i ti ostalim postenim klubovima??Niko nista,Inter uspostavio monopol i dominaciju.
Jednu titulu nam ukrao inter nakon one sramotne utakmice u milanu gdje sudac iskljucuje mexesa nakon ocigledne glume krespa i primamo u 90+go. tad smo igrali najljepši fudbal haman u evropi. onu drugu haman titulu ranieri luzer i sportska nesreca zeznuli
nema potpisa

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 11 dec 2012, 00:08

Admir_Sa je napisao/la:moggi
slika
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 11 dec 2012, 00:29

Admir_Sa je napisao/la:
Warrick je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:moggi je kriv što roma i ostali pošteni klubovi više od decenije nisu smjeli biti konkurencija u borbi za titule, a za to je samo blago kažnjen, kao i klub
Brate u toj istoj deceniji je Milan dva puta osvojio ligu prvaka,igrao tri finala,kamaru nekakih polufinala i sta jos sve ne,kad vec nisu mogli u seriji A ti ostali posteni klubovi osim Milana Juvenutsa Napolija kad si ih vec spominjao sto nisu u europi nesto napravili?
Milan i Juventus su kaznjeni,Juventus izbacen iz lige i sta bi opet sa Romama i ti ostalim postenim klubovima??Niko nista,Inter uspostavio monopol i dominaciju.
Jednu titulu nam ukrao inter nakon one sramotne utakmice u milanu gdje sudac iskljucuje mexesa nakon ocigledne glume krespa i primamo u 90+go. tad smo igrali najljepši fudbal haman u evropi. onu drugu haman titulu ranieri luzer i sportska nesreca zeznuli
Slazem se da je Roma igrala najljepsi fudbal u to vrijeme,ali brate maloprije pricas kako su patili navijaci Intera,Parme Fiorentine,vako nako a eto sad vam Inter ukro scudetto,jbg....
Posteno govoreci,ko se mogao igracki trenerski suprotstaviti velikoj trojci u Italijanskom fudbalu,MIlanu,Juventusu i Interu??pogldaj samo sastave ekipa i ko ih je vodio sa klupe i sve ce ti biti jasno,inace simpatisem Romu ono uvijek su imali simpa ekipu,napravili su jedne godine tim i doveli trenera kako treba i stigao je scudetto,odma poslije Lazijevog,pokraden je i Milan sto puta,sto puta su mu sudije navukle,isto tako i Juventusu popili su kazne svi kaznjeni i to je to.Roma i ostale ekipe ove sezone i moj Milan prije svega moraju napraviti dobru ekipu da bi se necemu nadali,trenutno je Juventus u velikoj prednosti u odnosu na ostale,ali i njima je trebalo 3-4 sezone da to naprave.
Slazem se ja da je bilo kradja i sve to stoji,ali vala opet ponavljam u igrackom i trenerskom smislu su i Juventus i Inter i Milan bili puno ispred konkurencije.
Pa evo ti Interov primjer od 2008 do 2010 sve su ljudi imali,svaku poziciju pokrivenu,i naravno stigla je tripleta ,Milan nije mogao do scudetta ali je uzeo ligu prvaka dva puta.
Zadnja izmjena: Warrick, dana/u 11 dec 2012, 00:34, ukupno mijenjano 1 put.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 11 dec 2012, 00:32

Za mene je stvar jednostavna po tom pitanju .
Milan i Juve su decenijama vladali u Italiji , Inter bi osvojio poneki trofeji svakih 10-12 god.
Situacija je bila jasna Milan je bio uspješniji u Evropi od Juventusa a u ligi je bilo obrnuto.
I onda se pojavio Farsopoli i svi znamo šta je bilo kasnije ..
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Evil Genius II

Re: Najboljih 11 Serie A

Post Postao/la Evil Genius II » 11 dec 2012, 11:00

@juventini - ma conte je uigrao ekipu do te mjere da matrija moze staviti na zadnjeg veznog i izvuc maksimum iz njega :mrgreen: bilo mi je u neku ruku zao sto asamoah predje u juve sad na ljeto iz prostog razloga sto sam mislio da on kao vezni igrac nece imati nista vise nego epizodnu ulogu pored nedodirljivog mvp trojca ali pokaza se kao jedan od najboljih bocnih igraca lige. aferim!

zaboravih gore dodati rocangliu medju stopere :oops: mozda bi ga cak i ubacio u prvih 11 umjesto campagnara.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 11 dec 2012, 12:10

Idealnih 11 za proslo kolo:

slika

A evo jedan zanimljiv statisticki clanak za Juve, Inter i Napoli: http://www.whoscored.com/Blog/u7kdihemk ... Title-Race" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

slika

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 11 dec 2012, 13:03

[quote="Huska"]Idealnih 11 za proslo kolo:

slika

Ovaj "Whoscored" me totalno nekad iznenadi :oops:
Kakav crni Robinho u idealnih 11 , osim gola ama baš ništa nije napravio tu bi po meni mogao igrati Licht
a umjesto ovog desnog beka iz Pescare bi stavio De Sciglia ..
-Rui Costa-

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 11 dec 2012, 13:14

ma ocajni su..
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 11 dec 2012, 13:40

ne mogu biti gori od goal.com-a nikako :lol: oni meni se čini ni ne gledaju tekme nego onako polupaju ocjene :lol:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 11 dec 2012, 13:43

Ruben Olivera je kažnjen sa tri utakmice suspenzije zbog ovog

[youtube][/youtube]

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 11 dec 2012, 13:43

francobaresi je napisao/la:
Huska je napisao/la:Idealnih 11 za proslo kolo:

slika

Ovaj "Whoscored" me totalno nekad iznenadi :oops:
Kakav crni Robinho u idealnih 11 , osim gola ama baš ništa nije napravio tu bi po meni mogao igrati Licht
a umjesto ovog desnog beka iz Pescare bi stavio De Sciglia ..
De Sciglio je igrao lijevo ovo kolo.A inače je dobio 8.11 ocjenu.
Lichsteiner je imao 7.6.
Imaš tamo na stranici što se sve boduje i uzevši sve to u obzir ocjene su i više nego realne.
Uostalom to je jedna od najboljih stranica ovog tipa ako ne i najbolja.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 dec 2012, 14:37

Huska je napisao/la:Idealnih 11 za proslo kolo:

A evo jedan zanimljiv statisticki clanak za Juve, Inter i Napoli: http://www.whoscored.com/Blog/u7kdihemk ... Title-Race" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Ovo sam bas sinoc citao ... zanimljiva analiza. Mada ovo i ne pokazuje toliko toga novoga. Vec se vecina stvari i znala.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 11 dec 2012, 15:05

francobaresi je napisao/la:Za mene je stvar jednostavna po tom pitanju .
Milan i Juve su decenijama vladali u Italiji , Inter bi osvojio poneki trofeji svakih 10-12 god.
Situacija je bila jasna Milan je bio uspješniji u Evropi od Juventusa a u ligi je bilo obrnuto.
Kakvim je bolan decenijama Milan vladao u Italiji :roll:
Milan je obiljezio 90-e a ostalo tu su negdje na prosjeku svakih 10 god titula...
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 11 dec 2012, 15:22

Pupi04 je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Za mene je stvar jednostavna po tom pitanju .
Kakvim je bolan decenijama Milan vladao u Italiji :roll:
Milan je obiljezio 90-e a ostalo tu su negdje na prosjeku svakih 10 god titula...
Lijepo sam objasnio , nisam nigdje naveo da je Milan sam deceniju dominirao , već kažem da su se najčešće Milan u Juve smjenjivali na vrhu odnosno bili prvi ili drugi .
I napomenuo sam da je Milan u Evropi bio dominantiniji a Juve u Italiji.
Recimo od 1989 do 2006 u 17 sezona , Milan je bio 6 puta prvak , Juve 9 puta te jednom Lazio i Roma .
Intera nije nigdje bilo sve do pojave pomenutog skandala .
Nadam se da je sad jasnije šta sam htio da kažem.
Inter je bio i ostao manji klub od Juventusa i Milana , trećinu svojih trofeja su praktički osvojili od 2006 - 2010 .
Evo sad kad su se Milan i Juve "oporavili" Intera ponovno nigdje nema .
-Rui Costa-

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 11 dec 2012, 15:32

Hahaha...najlakse izvadit period u kojem si bio najdominantniji i istaci ga...
Sto se tice same Italije Inter i Milan su rame uz rame,cak sta vise od trofeja u Italiji Inter ima jedan vise ;)
O Evropi je glupo i raspravljat jer je Milan najbolji i najtrofejniji italijanski klub...
I rekao sam da je Milan obiljezio 90-e a ostalo nije nista na boljem prosjeka od Intera,tako da ti te price ne piju vode...
Takodjer Inter je jedini italijanski klub koji nije osjetio cari Serie B,a takodjer zvjezdicu u Italiji ste osvojili 15-ak godina poslije "malog" Intera...
Koliko Intera ima ili nema vidjet cemo,ili vec unaprijed sve znas :?
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 11 dec 2012, 15:40

Pupi04 je napisao/la:Hahaha...najlakse izvadit period u kojem si bio najdominantniji i istaci ga...
Sto se tice same Italije Inter i Milan su rame uz rame,cak sta vise od trofeja u Italiji Inter ima jedan vise ;)
O Evropi je glupo i raspravljat jer je Milan najbolji i najtrofejniji italijanski klub...
I rekao sam da je Milan obiljezio 90-e a ostalo nije nista na boljem prosjeka od Intera,tako da ti te price ne piju vode...
Takodjer Inter je jedini italijanski klub koji nije osjetio cari Serie B,a takodjer zvjezdicu u Italiji ste osvojili 15-ak godina poslije "malog" Intera...
Koliko Intera ima ili nema vidjet cemo,ili vec unaprijed sve znas :?
Pokušavam ti reći do 2006 god . Inter je imao 19 trofeja u domaćim okvirima , Milan 27 ako se ne varam , međutim poslije skandala Inter je osvojio još 11 trofeja . To govori da se nije desilo to što se desilo čisto sumnjam da bi se Inter značajno pomakao sa tih 19 trofeja tako da to je moja poenta .
Već lako je bilo kad su glavni konkurenti izbačeni iz lige odnosno morali su kampanju započeti sa minusom .
A dokaz da su Milan ili Juve namjestili utakmice još uvijek ne postoji , sve se svodi na telefonske pozive u kojima je i Inter učestovao. Jedina utakmica u kojoj je dokazano namještanje je utalmica Fiorentina- Siena 3:3 ili tako nešto .
-Rui Costa-

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 11 dec 2012, 15:44

Inter nije nikad ispao ali one jedne godine početkom 20. st. bili su zadnji i gle čuda liga se proširi :lol:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.