Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

reds
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la reds » 10 dec 2012, 20:37

Za sva vremena...

slika 8-)
FK Pjetlovi

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 10 dec 2012, 22:03

Ne razumijem one kako ga nisu mogli voljeti :D .
Legenda je bio :) .
Samo steta sto trenutno nema pravog nasljednika.
Kamil Stoch je bio posao odlicno , ali nema ga u zadnje vrijeme nigdje.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 10 dec 2012, 22:12

Ja sam zbog Malysza i počeo pratiti skokove. Jedini skakač ikada, za kojeg sam istinski navijao. Sada kad nema njega, haman da sam prestao pratiti ski skokove. A i ovaj sport je sam od sebe upropašten. Nekakvi koeficijenti vjetra, kapije i slična s.ranja su upropastili draž ovog sporta.

slika

Leteći Poljak, Matti Hautemaki, Janne Ahonen (iako ovu dvojcu nikad nisam volio), Noriaki Kasai, Romoren i ostali. Klasa, elita, uživancija za gledati. 8-)
FK Pjetlovi

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 10 dec 2012, 22:13

I Sven Hannawald 8-)
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 dec 2012, 22:15

mojih finaca na mapi nema, sljedece godine ce biti kao švedska ili francuska nekad, ono jedan predstavnik koji uvijek bude na granici izmedju dvije serije :roll: tuga šta uradiše od nacionalnog sporta broj 2
nema potpisa

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 dec 2012, 22:18

Njemci ponovo dominiraju 8-) danas prvih 10, 5 nijemaca a Severin Freund razvaljuje :D

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 10 dec 2012, 22:32

D10S je napisao/la:I Sven Hannawald 8-)
Naravno. Maestralan je bio i Sven.
Admir_Sa je napisao/la:mojih finaca na mapi nema, sljedece godine ce biti kao švedska ili francuska nekad, ono jedan predstavnik koji uvijek bude na granici izmedju dvije serije :roll: tuga šta uradiše od nacionalnog sporta broj 2
Tako je to već duže vremena. Znali su Olli, Matti i kompanija ponekad "iznenaditi" sa jednim dužim skokom, al' obično bi onda drugi bio katastrofalan. Iako nikad nisam volio Fince, nekako od njihove propasti je krenula i propast ovog sporta.
FK Pjetlovi

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 dec 2012, 22:37

od prošle sezone je krenulo, prije dvije sezone oli, hautameki, a prije larinto su cesto bili na postoljima, a i pobjedjivali su. a sad nemaš finca medju 20, vec 5-6 takmicenja prošlo. valjda katastrofalan rad sa mladima je uzrok ovog
nema potpisa

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 10 dec 2012, 22:43

Admir_Sa je napisao/la:od prošle sezone je krenulo, prije dvije sezone oli, hautameki, a prije larinto su cesto bili na postoljima, a i pobjedjivali su. a sad nemaš finca medju 20, vec 5-6 takmicenja prošlo. valjda katastrofalan rad sa mladima je uzrok ovog
Meni se činilo da je taj period mnogo duži.

Nego, zanima me dokle je Šliri došao sa pobjedama. Koliko ih sada tačno ima?
FK Pjetlovi

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 10 dec 2012, 22:44

reds je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:od prošle sezone je krenulo, prije dvije sezone oli, hautameki, a prije larinto su cesto bili na postoljima, a i pobjedjivali su. a sad nemaš finca medju 20, vec 5-6 takmicenja prošlo. valjda katastrofalan rad sa mladima je uzrok ovog
Meni se činilo da je taj period mnogo duži.

Nego, zanima me dokle je Šliri došao sa pobjedama. Koliko ih sada tačno ima?
Ima 42 pobjede, još mu 4 fale da se izjednači s Nykenenom
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 dec 2012, 09:39

Gregor ce sigurno oboriti vecinu rekorda koje ovaj sport nudi, momak je vec sada ovdje u Austriji ziva legenda. Meni nekako nikada nije sjeo, od Adlera sam nekako najvise gotivio Koflera.

stari vuk... uzas kako se rano povukao iz ovog sporta... mogao je toliko toga jos da napravi.

slika

nova nada:

slika
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 11 dec 2012, 10:35

Peterku je uvukla previše slava i alkohol i to je bio kraj za njega. Mada so se ljudi odlučili pomoči, da se je opet digao na noge i sada je trener Slovenske ženske reprezentancije i ide mu baš sasvim dobro.

Naravno ja kao Slovenac sam za naše. Ali od stranih mi je največi svih vremena bio Janne Ahonen. Kad je otišao, meni ovi skokovi više nisu to to. A kao svakemu Slovencu najviše mi znači Planica i ove velike skakonice Vikersund, Obersdorf, Kulm,.... gdje nema boljeg od Roberta Kranjca.

Ne volim Austrijance.

A Adam Małysz isto tako jedna od največih legendi. Kada smo još igrali fudbal u školi, još uvjek se sječam, kada je neko imao penal, uvjek prije pucanja rekao je Adam Malysz Poljska. :lol:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 dec 2012, 19:40

Jesi l' gled'o pretprošle sezone kad je Mattiju falilo 0.01 da pobijedi, a uze pobjedu Larinto, il' kad završi iz Morgija u Oberstdorfu. Imao je još par drugih mjesta. Jao kako mi je samo bilo žao što još jednom nije pobijedio. :( A bio mi je najdraži skakač. :cry: I dalje mi nije jasno što se, osim slabe forme, povukao. Pa bilo je i gorih od njega, eto Schmitta, čist primjer. :mrgreen:

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 11 dec 2012, 22:00

Sjeca li se neko Britanca Eddie Edwards..joj koja je on bio legenda 80-tih :)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 dec 2012, 23:03

Claus je napisao/la:
Jesi l' gled'o pretprošle sezone kad je Mattiju falilo 0.01 da pobijedi, a uze pobjedu Larinto, il' kad završi iz Morgija u Oberstdorfu. Imao je još par drugih mjesta. Jao kako mi je samo bilo žao što još jednom nije pobijedio. :( A bio mi je najdraži skakač. :cry: I dalje mi nije jasno što se, osim slabe forme, povukao. Pa bilo je i gorih od njega, eto Schmitta, čist primjer. :mrgreen:
mene je sahranilo 2002 na olimpijadi kada su njemci uzeli zlato u timskoj konkurenciji za 0,01 bod, nakon 8 skokova :roll: uvijek ja navijam za timove/sportiste koji u karijerama imaju velike kolicine nesrece
nema potpisa

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 dec 2012, 23:06

Admir_Sa je napisao/la:
Claus je napisao/la:
mene je sahranilo 2002 na olimpijadi kada su njemci uzeli zlato u timskoj konkurenciji za 0,01 bod, nakon 8 skokova :roll: uvijek ja navijam za timove/sportiste koji u karijerama imaju velike kolicine nesrece
Sven Hannawald 8-)
Stephan Hocke :mrgreen:
Michael Uhrmann :mrgreen:
Martin Schmitt 8-)
sve sam skakao kad su osvojili, a bio sam razocaran kad je Hanwald na velikoj skakaonici dirao snijeg pri doskoku i nije dosao do zlata,a jos pri tome zavrsio 4. :(

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 dec 2012, 23:07

slika
Kako njega nema ne pratim više :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 dec 2012, 23:16

Ma daj sta vam je ljudi :lol: sad je meni zanimljivije neg ranije :lol: ja sam mrzio Ahhonena (jel se tako pise :? ) i svu finsku repku zajedno s austrijskom danas(Šliri Morgi ) mali Harrry Potter ih razvali uvijek na velikim takmicenjima :D

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 12 dec 2012, 21:28

ja sam ovaj sport počeo prattiti kad je Andreas Andi Goldberger rasturao ;)
trenutno mi je najdraži skakač Morgernstern ;)

@ finci...
a kod njih je u zadnje vrijeme veliki problem rezultata u svim zimskim sportovima, izgleda da su im generacije loše se potrefile ili loš rad trenera s omladinom... samo Makarainen u biatlonu ostvaruje pokoju pobjedu, ostalo je sve slabo...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 dec 2012, 21:36

hokej na velikim takmicenjima bi rekao da nikad nije bio bolji, al ovo ostalo tanko :cry: podatak da finci na posljednje dvije zimske olimpijade nisu uzeli zlato je zastrašujuci :cry:
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.