AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

AsRomaTuzla
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la AsRomaTuzla » 07 dec 2012, 12:37

Pozdrav Romanisti ! Vec duze vrijeme citam ovaj dio furuma i napokon se odlucih registrovati :) Neko ovdje napisa za Junga iz frankfurta i mislim da bi nam to bilo kao budali samar. Najezim se kad protivnicka ekipa ima napad po lijevoj strani ili kad se prebacuje lopta na drugu stativu. Isto tako me nervira forsiranje Tachsidisa, a po meni Florenzi je zasluzeno u prvih 11. Osvaldo me isto tako zna iznervirat, ali ruku na srce mislim da je trenutno nas najbolji napadac iako je Lamela na dobrom putu da bude klasa vise od njega (samo da ga povrede zaobidju). Malo da se okrenem na raspored, jedva cekam utakmicu protiv Viola i imam osjecaj kao i vecina vas da cemo zeznuti jer smo to radili uvijek kada je bilo najbitnije. Nadam se da cemo svi pogrijesit ovaj put :). Ako se ne varam poslije idemo u goste Chievu gdje nebi trebali imat problema i onda prije pauze dolazi nam Milan koji opasno dize formu. Ne smijem ni da zamislim kako bi bilo dobro nastaviti niz i sa 6 pobjeda otici na pauzu. Toliko od mene za prvi put. Forza Roma

I da, malo nas je i ja licno ne poznajem ni jednog Romanistu. Odakle ste vi ako nije neka tajna. Pozdrav iz Tuzle :)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 dec 2012, 21:16

Evo kako bi navijaci postavili sredinu protiv Fiorentine (anketa na romanews)
Zanimljivo da nema grka u udarnim postavama, tek dole na dnu

De Rossi-Florenzi-Pjanic 54% 3361 voti

De Rossi-Bradley-Pjanic 18% 1144 voti

Bradley-Florenzi-Pjanic 13% 811 voti

De Rossi-Florenzi-Bradley 6% 399 voti

Tachtsidis-Pjanic-Florenzi 3% 208 voti

Tachtsidis-De Rossi-Florenzi 3% 176 voti

Bradley-Tacthsidis-Pjanic 2% 95 voti

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 07 dec 2012, 23:23

AsRomaTuzla je napisao/la:
I da, malo nas je i ja licno ne poznajem ni jednog Romanistu. Odakle ste vi ako nije neka tajna. Pozdrav iz Tuzle :)

Iz dana u dan sve nas je više i više na ovom forumu :D
Pozdrav od Commando Ultrà Curva Sud iz SaRaJeva

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 08 dec 2012, 06:55

dobro nam dosao, tuzlak. fakat je lijepo vidjeti da nas je sve vise i vise, pogotovo zbog toga sto svi mi koji gotivimo romu definitivno to ne radimo zbog rezultata :mrgreen: s obzirom da me masoni traze vec nekih 10ak godina, sa tajne lokacije pisem pod pseudonimom evil genius.
calcio je napisao/la:Evo kako bi navijaci postavili sredinu protiv Fiorentine (anketa na romanews)
Zanimljivo da nema grka u udarnim postavama, tek dole na dnu

De Rossi-Florenzi-Pjanic 54% 3361 voti

De Rossi-Bradley-Pjanic 18% 1144 voti

Bradley-Florenzi-Pjanic 13% 811 voti

De Rossi-Florenzi-Bradley 6% 399 voti

Tachtsidis-Pjanic-Florenzi 3% 208 voti

Tachtsidis-De Rossi-Florenzi 3% 176 voti

Bradley-Tacthsidis-Pjanic 2% 95 voti
''de rossi je vazan igrac ali protiv fiorentine ce biti na klupi'' rekose na romanews i navedose ovaj boldirani sastav kao zemanov izbor. mene da se pita, slozio bi se sa ovom prvom opcijom al' realno gledano, u formi u kojoj jeste, ddr bi samo na osnovu imena igrao u prvih 11.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 08 dec 2012, 11:55

Pjanic je danas na klupi prema sky sport 24...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 08 dec 2012, 12:19

Alen1987 je napisao/la:
AsRomaTuzla je napisao/la:

Dobrodosao brate,pozdrav iz Sarajeva :D :D
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 08 dec 2012, 12:23

Izgleda da je najviše Romanista iz rajvosa.. Ja nisam, ja sam iz Krajine, a znam nekoliko Romanista iz Krajine, jedan iz Prijedora piše na ovoj temi (ima pd u nicku pa pretpostavljam da je iz prijedora), još jedan iz Pd se regao na forum, ali ne piše, moj dobar prijatelj. I znam privatno još jednog iz Pančeva, te nekoliko iz Banja Luke, ali ne pišu ovdje..
NAPRIJED NARODE!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 08 dec 2012, 12:29

Zeman je napisao/la:Izgleda da je najviše Romanista iz rajvosa.. Ja nisam, ja sam iz Krajine, a znam nekoliko Romanista iz Krajine, jedan iz Prijedora piše na ovoj temi (ima pd u nicku pa pretpostavljam da je iz prijedora), još jedan iz Pd se regao na forum, ali ne piše, moj dobar prijatelj. I znam privatno još jednog iz Pančeva, te nekoliko iz Banja Luke, ali ne pišu ovdje..

Ma nek mi navijamo za Romu to je najbitnije :mrgreen: :mrgreen: ,danas cemo napokon vidjeti da li se mozemo ukljuciti u borbu za ligu sampiona,jer ako opet budemo kiksali kad je najpotrebnije onda opet ce to biti jos jedna sezona za zaborav.Idealna situacija bi bila da padne Fiore a da Inter izgubi,jer ne vjerujem da Roma moze stici Napolija a Intera moze stici jer Inter meni nije neka ekipa a to su im pokazali na pocetku sezone Totti i drustvo :D :D :D :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2012, 14:12

Očekivani sastavi za večerašnji dvoboj sa Violama na Olimpicu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 08 dec 2012, 14:57

Ja se vec prepao za Zlog Genija, osiromasila nam je stranica bez njegovih postova zadnjih dana :D
Inace i ja znam vrlo malo ljudi koji navijaju za Romu, dvojicu u Pd i jednog iz Travnika, ali neka, dok Romu ne podrzavaju mase, to znaci da nesto vrijedi, pa i Azra ima ukupno pregleda na youtube-u kao jedna Severinina pjesma, Van Gogh nije prodao sliku za zivota itd, valjda sam pogodio sustinu :)
nece valjda Zeman opet Pjanica ostaviti na klupi, sta mu je za ludim Grkom :D

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 08 dec 2012, 18:00

E evo i ja sam iz Sarajeva, znam dosta raje koja gotivi Romu, ali ono što sam primjetio jeste da "Romina raja", se manje ističe. Sretnem jarana romin fan i spomene se roma ako pričamo o fudbalu i ako se nešta bitno dešava u romi, sretnem jarana gotivi barsu i on mi se obraća sa "joj jarane jesi vidio jesmo ih poderali, MI smo najjači". Jest da ne treba generalizovati, ima i izuzetaka, koji nosaju dukserice sa grbom rome pa i one čarape na kojima je lik tottija. Mada je manje takivh. :D
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 08 dec 2012, 19:02

Ko ide na utakmice FK Sarajeva može primjetiti veliki broj dresova Rome. Ako je u pitanju neka jača utakmica(kad ima vise gledalaca) može se sresti bar 5,6 ljudi s Rominim dresom (najvise od europskih klubova). Jednom sam vidio trenerku ista kao u Zemana. Prije par sedmica sam vidio čovjeka u jakni rome,a poslije 5min momka u dresu rome. :lol: Kontam sta je ovo svi poceli za Romu navijati,bas sam se bio iznenadio

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 08 dec 2012, 19:13

malo nas je al' nas ima :D
ja znam dosta ljudi kojma je roma onako simpaticna ekipa sto datira jos od spallettijevog doba kada smo igrali najljepsi fudbal i obicno 'navijaju za nju italiji' (jer je danas in imati po jedan klub iz svake od liga petice :roll: ) ali prava je rijetkost naci covjeka koji bas ono prati romu i upoznat je sa trenutnim desavanjima, historijom, igrackim kadrom i svega vezanog za klub. ovo sto asr_pd i teodolit pricaju nije daleko od istine jer fakat ovo malo raje sto znam ciji je klub roma svi su poprilicno rezervisani/skromni likovi tako da definitivno ima nesto u tome tj
asr_pd je napisao/la: znaci da nesto vrijedi
. . . probudiste mi optimizam ovom pricom pred vecerasnju tekmu :mrgreen:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 dec 2012, 19:54

opet pjanic na krilu izgleda, isti sastav kao protiv siene u prvom pol kada se nismo sa loptom sastavili :roll:
nema potpisa

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 08 dec 2012, 20:27

FORMAZIONI UFFICIALI

ROMA (4-3-3): Goicoechea; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; Bradley, Tachtsidis, Florenzi; Pjanic, Destro, Totti.
A disp.: Stekelenburg, Lobont, Taddei, Dodò, Burdisso, Romagnoli, De Rossi, Perrotta, Marquinho, Lamela, Nico Lopez, Osvaldo.
All.: Zeman

FIORENTINA (3-5-2): Viviano; Roncaglia, Rodriguez, Savic; Cassani, Borja Valero, Olivera, Aquilani, Pasqual, Cuadrado, Toni.
A disp.: Lupatelli, Neto, Tomovic, Migliaccio, Della Rocca, Bernardeschi, Romulo, Llama, Fernandez, Jovetic, Seferovic, El Hamdaoui.
All.: Montella

katapult81
Kontakt:

Post Postao/la katapult81 » 08 dec 2012, 20:32

Ima li neki dobar stream za utakmicu?

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 08 dec 2012, 20:34

katapult81 je napisao/la:Ima li neki dobar stream za utakmicu?
ne steka

http://on.net.mk/zulu/telma" onclick="window.open(this.href);return false;
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 08 dec 2012, 20:37

Evo biraj http://www.thefirstrow.eu/watch/157781/ ... ntina.html" onclick="window.open(this.href);return false;

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 08 dec 2012, 20:38

Evo preleti tu ćeš naći garant nešta da valja...

http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?mat ... art=sports" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.livefootballol.tv/streaming/ ... -2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://livetv.ru/en/eventinfo/146914_roma_fiorentina/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.footballstreaming.info/streams/todays-links/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

katapult81
Kontakt:

Post Postao/la katapult81 » 08 dec 2012, 20:38

Manuel je napisao/la:
Evo biraj http://www.thefirstrow.eu/watch/157781/ ... ntina.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala..

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Andrej i 1 gost.