FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 dec 2012, 11:13

marseille_unique je napisao/la:pa ne mogu da vkerujem na sta smo spali da nas onaj Bajra predstavlja kao voda Fukara, on jeste strastven navijac uvijek bio al mu fali malo u glavi, sta se desava ovdje u pm, pa zar ce nas prodat sarajlijicama u pmm, boli me hocemo li propast ili ne al nek propadnemo kao FK Sloboda, nije mi vazno u kojoj smo ligi dokle god mogu sjest na Tusanj i odgletat utakmicu joj Bajra sjedi sa Gracicom i dogavara oj boze
eto care moj ti si u USA kao i ja. pa brate sto se niko od vas ne odaziva ovdje kad se u USA zeli pokrenuti neka crveno crna noc gdje bi se skupilo nesto kesha pomoglo nasoj svetinji...Da svi se javljaju kad treb daj dado nabavi nam majice iz Tuzle , a kad je pomoci da se nesto korisno odradi niko nece da se javi na FB... ja milion puta pisao drugovima koji su na ovim prostorima da se organizujemo i svi ono ko vidjetcemo i nigdje ih.
Prvo dajem primjer kada su majice one dosle pa ljudi ih ni u Tuzli nisu mogli dobit mi smo ih dobili U USA za ekipu od covjeka ...eto hajde dole su kostale 10km, ali ja zbog momka koji treba postarinu platiti i da hajde sta zaradi da kupi barem koju baklju za grupu kazem svima u USA da ce majice kostati za nas u USA 20$... reakcija vecine ne svih je eto joj ima u tuzli po 10km neko to sebi uzima pare tamo vamo..Pa reko brate sad necete dobiti ni dole po 10km kad covjek vam nece prodat.. eto kakav smo mi narod..mozemo srat pisat a kad treba za necim potegnut usutimo se ko picke .
Evo ovdje u USA imas u Detroitu recimo nasu ekipu koja se zove FK Sloboda kojoj je neko od nasih navijac akoji tamo boravi dao ime po nama naravno.. razgovaro sam sa momcima dosli bi pomogli bi da se organizuje neki turnir da svaka ekipa recimo uplati ucesce po 500 dolara ili vise nije bitno...ali kazem niko nece da se javi kad ja ovo po FB od nasih navijaca koji su u USA...ebote pa ovdje je RA pravio crvene noci ja sam ko navijac Slobode otisao kako bi hajde pomogao sta platis veceru 30 dolara ulaz i to je to njima uhar a tebi ba nista ... razmislite malo da se aktivirate ja sam tu ko zeli ko ima volju mislim na vas iz USA koji se nalazite

I usput Bajri nemas sta da prigovoris..on potura svoja ledja da ga biju drotovi i da ga ispituju kao glavnog odgovornog...danas niko tu funkciju niko ne zeli da obavlja zbog tih razloga.Nemas pravo, bas kao i ja i slicni da kudis ljude koji su dole koji se bore koliko mogu..zapamti on se nije nikome prodao niti je sta potpisao da se razumijemo...Svi smo se slozili sa tim da bi ujedinili "nasu" Slobodu sa Olimpicom,jer svi su vidjeli da bi Sloboda i Olimpic imali koristi od toga...nesmatram da je bilo kakvo ujedinjenje prava stvar, ali zbog cega sam prihvatio takvu opciju jednostavno da se vise klub izvuce iz govana, jer ovako nam prijeti gasenje i ako se ugasis i vratis iz zadnje lige gdje neces imati sponzore, a troskovi malo manji nego u premier ligi, onda ces opet za 8 godina doci u situaciju da se moras gasit .. nemamo nikakve rezultate da nas barem malo trgne da lova stigne u klub, a nama upravo krenulo je nizbrdo onda kad su nam ukrali evropu dusmani.
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 08 dec 2012, 11:35, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 08 dec 2012, 11:16

marseille_unique je napisao/la:pa ne mogu da vkerujem na sta smo spali da nas onaj Bajra predstavlja kao voda Fukara, on jeste strastven navijac uvijek bio al mu fali malo u glavi, sta se desava ovdje u pm, pa zar ce nas prodat sarajlijicama u pmm, boli me hocemo li propast ili ne al nek propadnemo kao FK Sloboda, nije mi vazno u kojoj smo ligi dokle god mogu sjest na Tusanj i odgletat utakmicu joj Bajra sjedi sa Gracicom i dogavara oj boze
Previse glup post u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu.. kao sto ti rece ovaj dodjes na tribinu i kazes mu u lice, ovdje ti nemas sta pricat o tom :!:
075

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 08 dec 2012, 11:26

kakve to ima veze ko sjedi s Garcicem., ako se Bajra tu zadesio nemora znacit da je vodje fukara..c c c

a ko je sad ustvari glavni (vodja) navijaca ???
Jedan grad,jedna ljubav .. Sloboda u srcu
FKR87-Tz

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 08 dec 2012, 11:29

trojan5 je napisao/la:kakve to ima veze ko sjedi s Garcicem., ako se Bajra tu zadesio nemora znacit da je vodje fukara..c c c

Alo bolan nije to tema, ne pitajte gluposti ovdje..
075

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 08 dec 2012, 11:34

TzBulevar87 je napisao/la:
trojan5 je napisao/la:kakve to ima veze ko sjedi s Garcicem., ako se Bajra tu zadesio nemora znacit da je vodje fukara..c c c

koji si ti glupan BOLAN....
ti ces meni pisat sta je tema tu..
ja pitam,jer neznam,ako nemas ogdovora,nemoras mi pista sta je tema Ok.?
FKR87-Tz

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 08 dec 2012, 11:39

trojan5 je napisao/la:

koji si ti glupan BOLAN....
ti ces meni pisat sta je tema tu..
ja pitam,jer neznam,ako nemas ogdovora,nemoras mi pista sta je tema Ok.?
Pa ne znam sto te zanima onda debilcino, da si doso ijednom na utakmicu znao bi situaciju kakva je ccc
075

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 08 dec 2012, 11:41

Dođes na tribinu i znat ces ko je vođa, glupi ste ba svi kad pisete o tome, evo vec par dana citam ovdje neke budalastinje, daj opustite se malo i pisite normalno na ovoj temi, ponasate se ko da ste iz obdanista tek dosli.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 08 dec 2012, 11:41

ok...Tzbulevar87

ko je bio od pravih fukara na stadionu zadnjih godinu dana....ma jmune futrovani...
nemoj ovako pista javni i qurcit se,javi mi se u pp
pa da ti objasnim neke stvari
FKR87-Tz

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 08 dec 2012, 11:48

trojan5 je napisao/la:ok...Tzbulevar87

ko je bio od pravih fukara na stadionu zadnjih godinu dana....ma jmune futrovani...
nemoj ovako pista javni i qurcit se,javi mi se u pp
pa da ti objasnim neke stvari
Hajde bolan sta si se uzdigo, bezpotrebno vrijedjanje ne vodi nigdje, fino ti je rekao da ovdje nije mjesto diskutovati o vodjama i navijacima, ovdje se pise samo o Slobodi a o navijacim mozes negdje drugo.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 08 dec 2012, 11:49

fukara87 je napisao/la:Dođes na tribinu i znat ces ko je vođa, glupi ste ba svi kad pisete o tome, evo vec par dana citam ovdje neke budalastinje, daj opustite se malo i pisite normalno na ovoj temi, ponasate se ko da ste iz obdanista tek dosli.
Ma ne mozes ti to objasnit debilima, bolje je sjedit za comp i pisat po forumima glumit neku upucenost u situaciju.. a ustvari nista !
075

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 08 dec 2012, 11:58

fukara87 je napisao/la:Dođes na tribinu i znat ces ko je vođa, glupi ste ba svi kad pisete o tome, evo vec par dana citam ovdje neke budalastinje, daj opustite se malo i pisite normalno na ovoj temi, ponasate se ko da ste iz obdanista tek dosli.
Ma ne mozes ti to objasnit debilima, bolje je sjedit za comp i pisat po forumima glumit neku upucenost u situaciju.. a ustvari nista !
druze,da ti objasnim nesto.,
situacija je qurac zadnjih godina...kakvi su to navijaci,kad se pomarisu medjusobno na tribini...
zbog takvih stvari i nedolazim vise....npr...T.... i M..... mislim da pojedinci znaju o cemu je rijec
FKR87-Tz

mandatar
Kontakt:

Post Postao/la mandatar » 08 dec 2012, 12:05

Uveliko se već i priča o igračkom kadru ekipe koja će se zvati Sloboda 1919 Olimpic, barata se raznim imenima, ono što je do sada interesovalo navijače tuzlanskog kluba je da li će svi igrači Olimpica pristati da igraju za Slobodu, te ko će iz sadašnje Slobode obući dres novog tima. Dileme je otklonio direktor Olimpica, Nermin Demirović koji za Sportin.ba kaže:

- Navijači se ne trebaju brinuti, svi naši igrači su pod ugovorom i većina ovog igračkog kadra će nositi dres Slobode na proljeće, nećemo sigurno biti slabiji, možemo biti samo jači i nastaviti borbu za Evropu. Što se tiče igračkog kadra Slobode, ima i tu nekoliko zanimljivih igrača koje ćemo sigurno angažovati. Osim toga, Sloboda ima jak omladinski pogon i tu ćemo također tražiti igrače za prvi tim, - kazao je Demirović za naš portal.

Proteklih dana spominjala se mogućnost da bi Zajko Zeba mogao obući dres Olimpica, u ovom slučaju Slobode, no, prema pričama u gradu soli, navijači Slobode ne bi voljeli vidjeti niti jednog igrača Željezničara i Veleža, jer smatraju da je jednim dijelom, njihovom krivicom, Sloboda na kraju prošle sezone ispala iz lige, tom famoznom posljednjem kolu Premijer lige koji je odigran 23. maja, mnogo se govorilo ali prava istraga se nikada nije sprovela. Kako saznajemo, uprava novog kluba će poštovati zahtijeve navijača po ovom pitanju.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 dec 2012, 12:15

Kako god okrenete Imamovic nas je opet klepio po usima,svi su mislili da ce se ujediniti sa pravom Slobodom,a ne sa ovom 1919.. Znaci radije ce pomagati ovom novom klubu sa nekom cifrom mjesecno (oko 50.000km),a staru Slobodu ce zapostaviti i izdvajat ce gotov nikakva sredstva za nju u federalnoj ligi..

Kako god ovo nisam ocekivao,tako da sumnjam da cu otici pogledaj ovaj novi klub.. Slobodu su opet izdali jedni te isti,a nama se mazu oci o kupovima,titulama itd..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 08 dec 2012, 12:21

Vi u principu navijate za olimpic samo pod drugim imenom. Nazalost prava sloboda ce da se ugasi .

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 08 dec 2012, 12:25

Nije jos nista gotovo,nista zavrseno sacekajte jos koji dan ...pa svaki put druge informacije,danas se Sloboda gasi sutra ne ,prekosutra opet nesto drugo i tako evo mjesec dana.

Jasno se stavilo do znanja da tradicija,boje,grb i ime mora ostati...sve ce to doci na svoje mjesto,nije se u ovaj projekat uslo grlom u jagode,isplanirano je to sve siguran sam i sve ce se srediti.
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 08 dec 2012, 12:39

harry_90 je napisao/la:Kako god okrenete Imamovic nas je opet klepio po usima,svi su mislili da ce se ujediniti sa pravom Slobodom,a ne sa ovom 1919.. Znaci radije ce pomagati ovom novom klubu sa nekom cifrom mjesecno (oko 50.000km),a staru Slobodu ce zapostaviti i izdvajat ce gotov nikakva sredstva za nju u federalnoj ligi..

Kako god ovo nisam ocekivao,tako da sumnjam da cu otici pogledaj ovaj novi klub.. Slobodu su opet izdali jedni te isti,a nama se mazu oci o kupovima,titulama itd..
i šta će sad biti sa Fk Slobodom, pošto je jasno da će se fuzija izvršiti sa drugim pravnim subjektom? što navijači neprobaju preuzeti FK Slobodu, pretvoriti u socios model kluba i lagano vraćati dugove i reorganizirati klub pa pod cijenu ispadanja u zadnji rang. Ako se već mogu nekako odgoditi dugovi onda igrati u federalnoj ligi, boriti se za opstanka par godina, srediti finansije i onda vratiti gdje joj je mjesto. Sličnu stvar su pokrenuli navijači Varteksa samo što su oni osnovali novi klub

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 08 dec 2012, 12:53

Zar mislis da navijaci mogu vratiti 7,8 mil duga :roll: jedino da svi prodamo svoje stanove,kuce,auta itd i opet bi zafalilo.

Da su htjeli da ugase ovu Slobodu ugasili bi je sad ne bi cekali ljeto ,jer ocigledno da ona nema veze sa Slobodom 1919 i ta nova bi mogla igrati PL bez obzira da li stara zavrsila federalnu ili ne ,nesto ce se vec smislit do ljeta ;) .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 dec 2012, 13:08

harry_90 je napisao/la:Kako god okrenete Imamovic nas je opet klepio po usima,svi su mislili da ce se ujediniti sa pravom Slobodom,a ne sa ovom 1919.. Znaci radije ce pomagati ovom novom klubu sa nekom cifrom mjesecno (oko 50.000km),a staru Slobodu ce zapostaviti i izdvajat ce gotov nikakva sredstva za nju u federalnoj ligi..

Do sada sam cijenio tvoje postove, al' iskreno sve me vise iznenadjujes u negativnom smislu. Ponasas se kao dijete koje bez razmisljanja izrazava svoje zelje.
Ovi podjebavaci se hvataju za tvoj post kao muhe na ****.
FK Sloboda ide u stecaj i to je to. Spasa joj nije bilo jer je prezaduzena. Shvati, prezaduzena!
Vjerovo ili ne, ovo je najbolji moguci lijek koji se mogao naci za Slobodu. Da, Sloboda ce i dalje, da imenom postoji u Tuzli. Da, Sloboda ce da igra na Tusnju! Da, bice dobrih utakmica! To je realnost!
Pustite price za balavurdiju, tipa mi bi gledali i u zadnjoj ligi. Bi al' u qurcu! Evo bili su u drugoj, a nas na stadionu je znalo biti 200. Od tih 200, pedeset je bilo sa placenim kartama.
Pustite demagogiju i lafinu, ne zivi se od par pehara uzetih za fer-play u vrijme YU.
Za Slobodu ce se i dalje navijati, a zeli li neko doci na utakmicu ili ne, to je njegova stvar. Nisam ni ja zelio da idem iz revolta na OKK, pa sam opet krenuo da ih gledam. Kamo srece da su imali sudbinu FK Slobode, da ih odmah uzme neko i da odu u regionalnu ligu.
Eto harry pisi sta hoces, nemoj na utakmicu, pravi proteste... Dok ne vidim da si dosao tobe i skontao da je ovo najbolje rjesenje sa tobom necu voditi dijalog.
Sada ce dusebriznici za Slobodinom istorijom doci i hvaliti tvoj komentar, drzati se njega ko pijan plota.
Ljubav se ne iskazuje na takav nacin, ljubav se iskazuje zrelo i mudro. Slobode je bilo i bice je!
Pozdrav tebi i svima koji misle kao ti!
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 08 dec 2012, 13:22, ukupno mijenjano 2 puta.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 dec 2012, 13:15

travnicanin je napisao/la:

i šta će sad biti sa Fk Slobodom, pošto je jasno da će se fuzija izvršiti sa drugim pravnim subjektom? što navijači neprobaju preuzeti FK Slobodu, pretvoriti u socios model kluba i lagano vraćati dugove i reorganizirati klub pa pod cijenu ispadanja u zadnji rang. Ako se već mogu nekako odgoditi dugovi onda igrati u federalnoj ligi, boriti se za opstanka par godina, srediti finansije i onda vratiti gdje joj je mjesto. Sličnu stvar su pokrenuli navijači Varteksa samo što su oni osnovali novi klub
Halo travnicanin! Jel' kontas sta pricas? Od cega takve poslijedice imas?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 dec 2012, 13:40

fkt se primise na ovu pricu ....JEDINI NACIN DA SE IGRA PREMIJERLIGASKI FUDBAL NA TUSNJU NA PROLJECE I DA SE NE CEKA DO LJETA NA FUZIJU JE OVAJ...na ljeto se i ovaj klub koji ce ili se reorganizirati ili igrati ligu federacije ujedinjuje sa ovim sto igra premijer ligu i OSTAJE JEDAN KLUB sa sve sacuvanom historijom i tradicijom...jednostavno pravno i po pravilima takmicenja NS NE MOZE DRUGACIJE i to je jasno..

nikakve dvije Slobode, nego prvi tim i drugi tim fakticki, finansirat ce ih isti ljudi (opcina a vjerovatno i Gracic), u nizem rangu ce logicno igrati juniori "prvog" tima i igraci zeljni dokazivanja pa ce se onda vidjeti sudbina tog kluba...uglavnom htjeli smo premijerligaski fudbal na Tusnju od proljeca sa imenom,grbom i bojama Slobode i to dobivamo, htjeli smo klub koji ce sacuvati svu historiju, tradiciju- to dobivamo od ljeta, zbog pravila i procedura ne mozemo i to od proljeca...dobili smo/ dobit cemo sve sto smo htjeli , svi nasi uslovi su ispunjeni, ne znam sta vam sad nije jasno....

nije se to moglo preko carobnog stapica uradit nego preko 1001 pravne zavrzlame sto ce za proizvod imati 2 tima u 2 lige, i razumijem ja i meni ce bit tesko da se "presaltam" i shvatim da su oba tima nasa, ali tako je...ako vec ne mozete da se pomiriti kao ja sa ovim da smo dobili sto zelimo , razmislite na ovaj nacin :na proljece podrzavajuci tim u premijer ligi borimo se za sto bolju i sto jacu nasu JEDNU Slobodu( gore objasnjenu) naredne sezone
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.