FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2012, 14:30

Cisco je napisao/la:
classic je napisao/la:
Cisco je napisao/la:Gracić garantira da neće prisvojiti tuzlansku Slobodu

Gdje ima vatre tu ima i dima, eto tek tako gospon. Don Corleone izjavi ovako nesto cisto da Tuzlaci i Fukare znaju sta on planira sa Slobodom :?

Vi fakat necete da shvatite neke stvari, čak i ovaj portal koji je objavio ovu inf. odmah drvlje i kamenje po njemu jer očito nekima ne odgovoraju neke stvari, lijepo je živjeti u ovoj priči i iluziji o velikoj Slobodi, prvacima, ligom prvaka, stadionom itd. ali realnost i ciljevi lopova Gracića su ipak malo drugačiji, cijelo Sarajevo zna ono sto vi ne želite da znate:
1. Pare iz firme Europlakat peru se preko FK Olimpic
2. Graciću je u septembru 2012. besplatno dodijeljeno u trajno vlasnistvo opštinska zemlja vrijedna preko milion
maraka u blizini stadiona Tušanj
3. Stvarni razlozi seljenje Olimpica u Tuzlu su finansijski razlozi nemogucnosti samoodrzivosti Olimpica kao kluba
i sam Gracić je izjavio da je potrebno 1.500.000 maraka da Olimpic ostane u Sarajevu
4. Postoji očito neka linija i ljudi na realaciji Gracić Tuzla jer je malo pre ofirno sve ovo, tako FK Sarajevo tuzi
advokatska kuća iz Tuzle na čijem je ćelu supruga načelnika Imamovića
5. Cilje je da stadion Tusanj gradi firma Sucesso niskogradnja u vlasnistvu direktora Olimpica u kojem ce se
ponovo oprati 500.000 maraka koje navodno Gracić želi da ulozi u infrastrukturu.

Sve i da je to istina to meni licno ne smeta, sve dok ce Sloboda i Tuzlaci imat koristi od toga.
Svi predsjednici klubova poslije rata su to isto radili samo sto su oni zavlacili Slobodu u dugove a rezultata nije bilo uopste (izuzmemoli onaj period sa Sabovicima, kad smo bili na nekom dobrom putu)
Nego šta da je istina, ali toliko letargije, toliko smušenosti, stanja beznađa rijetko se gdje vidi, opravdava se kriminalna hobotnica ala Nijaz Gracić, opravdava se dolazak Nijazovih ljudi iz Sarajeva, opravdava se prisvajanje Slobode u privatno vlasnistvo jednog čovjeka, sve to oslikava kolektivno stanje jedne nacije, društva, nema niko ni volje ni želje makar da se upita jeli sve makar istina, sta i kako ako dodje do necega gdje ce Tuzlaci, Fukare i ostali gradjani Tuzle biti nemoćni protiv jefnog Gracića, ja nigdje nisam vidio konstruktivno pitanje da neko ima nekih nedoumica oko svega ovoga, da postavi pitanje neko, svi 100% ubijeđeni u dobrobit kriminalca Gracića, svima lijepo u priči oko Slobode u PL., oko izgradnje stadiona, utakmicama u LP. itd. to je upravo produkt kolektivne amnezije i letargije i kao takvi su podložni igrama i manipulacijama Gracića koji će ako bude i trebalo "čušnuti" koju hiljadarku ili stotku onome ko bude "lajao" i ko se bude bunio, živi bili pa vidjeli ...
cisco
Napisao sam ti vec da smo htjeli covjeka kao sto je Nijaz, sa svojim vrlinama i manama.
Da te pitam, al' iskreno, jel ti zao sebe?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 07 dec 2012, 14:47

Ko je doveo Nijaza Gracića u Tuzlu, i ko će mu biti saradnici !?

Nijaz Gracić predsjednik FK Olimpic, te vlasnik sarajevske tvrtke Europlakat, prema svemu sudeći doći će u Tuzlu i preuzeti FK Slobodu.
On je na sastanku u Općini Tuzla imao pregovovore sa predstavnicima vlasti sa kojima je dogovorio detalje, ali još uvijek sa pravene strane kako kažu ništa nije potpisano. Navodno će Sloboda od ljeta nositi ime FK Sloboda 1919. No, prema saznanjima do kojih je došao *******.ba Nijaz Gracić je u Tuzlu došao po partijskoj liniji SDP-a, preko pomoćnika općinskog načelnika, tačnije grobara tuzlanskog sporta Aida Berbića koji u svojoj biografiji ima kriminalni dosije, te kao takav odnedavno je na čelu SD Sloboda kao njen predsjednik.

Nakon dolaska Gracića na tuzlansko tržište može se predpostaviti da će svi oni biti podmireni i zadovoljni u poslovnom smislu, i naravno dobiti svoj dio kolača, dok još uvijek nije poznato šta će biti sa samozvanim legendama koje su klub za manje od godinu dana zavili u crno. Sjetimo se sjednice Skupštine i lažnih obećanja o ekspresnom povratku u nogometnu elitu, te za dvije godine igranje u Evorpskoj ligi.

Poznavajući kako je predsjednik sarajevskog Olimpica radio u proteklom periodu, mijenjao trenerske radnike kao čarape, na pomolu im je metla brezovača? Kao kandidat za upražnjeno mjesto direktora kluba spominje se ime možda i najveće legende kluba iza Fahrudina Avdićevića, a u pitanju je Rizah Mešković proslavljeni golman tuzlanske Slobode i splitskog Hajduka.

Naime, sada se postavlja logično pitanje, šta će biti sa naše svetinje koja živi gotovo sto godina, njenih više od peteset stalnih zaposlenika-trenera, ljudi koji su zadužili ovaj klub, sponzora, donatora, prijatelja kluba koji su uložili svoja novčana sredstva na ime pozajmica, te na kraju igračkog kadra?

Da li će FK Sloboda nezakonito doživjeti sudbinu KK Sloboda Dite kojoj su lokalni moćnici predvođeni Aidom Berbićem i njegovim potrčkom Vedranom Lakićem ispaliti metak u čelo prije nešto više od godinu dana?

Dolazak Gracića u Tuzlu, odnosno na čelo Slobode, možemo okarakterisati-Operacija uspjela, pacijent podlegao...
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 07 dec 2012, 14:50

Nisam bas redovno citao temu, ali ne znam da li ste zaboravili da je jedna ovakva fuzija vec vidjena prije nesto vise od 10 godina, izmedju Đerzeleza i Zenice. Posto mi je Tuzla jako drag grad, i tamo imam dosta prijatelja i znam sta im Sloboda znaci, ne bih vam zelio ovakvu sudbinu. Necu da mracim situaciju, upravo suprotno, zelim vam sve najbolje!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2012, 14:58

Cisco je napisao/la:Ko je doveo Nijaza Gracića u Tuzlu, i ko će mu biti saradnici !?

Nijaz Gracić predsjednik FK Olimpic, te vlasnik sarajevske tvrtke Europlakat, prema svemu sudeći doći će u Tuzlu i preuzeti FK Slobodu.
On je na sastanku u Općini Tuzla imao pregovovore sa predstavnicima vlasti sa kojima je dogovorio detalje, ali još uvijek sa pravene strane kako kažu ništa nije potpisano. Navodno će Sloboda od ljeta nositi ime FK Sloboda 1919. No, prema saznanjima do kojih je došao *******.ba Nijaz Gracić je u Tuzlu došao po partijskoj liniji SDP-a, preko pomoćnika općinskog načelnika, tačnije grobara tuzlanskog sporta Aida Berbića koji u svojoj biografiji ima kriminalni dosije, te kao takav odnedavno je na čelu SD Sloboda kao njen predsjednik.

Nakon dolaska Gracića na tuzlansko tržište može se predpostaviti da će svi oni biti podmireni i zadovoljni u poslovnom smislu, i naravno dobiti svoj dio kolača, dok još uvijek nije poznato šta će biti sa samozvanim legendama koje su klub za manje od godinu dana zavili u crno. Sjetimo se sjednice Skupštine i lažnih obećanja o ekspresnom povratku u nogometnu elitu, te za dvije godine igranje u Evorpskoj ligi.

Poznavajući kako je predsjednik sarajevskog Olimpica radio u proteklom periodu, mijenjao trenerske radnike kao čarape, na pomolu im je metla brezovača? Kao kandidat za upražnjeno mjesto direktora kluba spominje se ime možda i najveće legende kluba iza Fahrudina Avdićevića, a u pitanju je Rizah Mešković proslavljeni golman tuzlanske Slobode i splitskog Hajduka.

Naime, sada se postavlja logično pitanje, šta će biti sa naše svetinje koja živi gotovo sto godina, njenih više od peteset stalnih zaposlenika-trenera, ljudi koji su zadužili ovaj klub, sponzora, donatora, prijatelja kluba koji su uložili svoja novčana sredstva na ime pozajmica, te na kraju igračkog kadra?

Da li će FK Sloboda nezakonito doživjeti sudbinu KK Sloboda Dite kojoj su lokalni moćnici predvođeni Aidom Berbićem i njegovim potrčkom Vedranom Lakićem ispaliti metak u čelo prije nešto više od godinu dana?

Dolazak Gracića u Tuzlu, odnosno na čelo Slobode, možemo okarakterisati-Operacija uspjela, pacijent podlegao...
Pretpostavljam koji je ovo portal objavio. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
coraviportal mislim da je
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 07 dec 2012, 15:33

Probisvjet je napisao/la:
Cisco je napisao/la:Ko je doveo Nijaza Gracića u Tuzlu, i ko će mu biti saradnici !?

Pretpostavljam koji je ovo portal objavio. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
coraviportal mislim da je
Ma jasno ko dan.
Vidiportal od svoje mržnje prema SDP-u iz pozicije simpatizera druge stranke nije u stanju ništa racionalno sagledavati. Izpočetka su bili odlični, imali su onaj feljton o o nelegalnim radnjama kada su u pitanju formiranje općinskih komisija itd. Ja sam uvijek za kritiku vlasti jer to iz nje izvlači najbolje, ali oni idu skroz u drugom pravcu. Nietzsche je za njih malo maca...**** sve, ništa ne valja...bez ijednog božijeg prijedloga

Kada malo bolje razmislim, ovaj Cisco je vjerovatno neko od urednika vidiportala.

Ponavljam, portal koji je imao strašnu perspektivu, ali su otišli u drugom smjeru. Prvi bi bio njihov vjerni čitalac da zauzmu pozitivističko kontruktivni stav...uz naravno kritiku Faraonu prije svega...
Ali, ovako ona negativnost prosto čovjeka tjera od site-a.
tuzlanska Sloboda

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 07 dec 2012, 15:40

arhimed89 je napisao/la:
zlajci je napisao/la:Case study fuzije

http://slobodadogroba.****/2012 ... uzije.html" onclick="window.open(this.href);return false;
dobar tekst i jako lijepo obradjena tema
Biti pionir u čilo čemu iz perspektive budučnosti sigurno je da donosi prednost. Tuzlaci,Fukare i Slobodaši svakako više nemaju šta izgubiti.
Rekao sustinu ;)
Drago mi je što je poruka shvaćena ;)
tuzlanska Sloboda

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2012, 15:41

Predsjednik
slika

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 07 dec 2012, 16:00

Probisvjet je napisao/la:Predsjednik
slika
:lol: :lol: tipično papanski onako za BiH, bolje ovo :

slika
slika

:mrgreen:

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 07 dec 2012, 16:02

Cisco nisi ti dobar idi ubij se bolan, jesi glup i naporan, opet cu da ti ponovim a to je da si dosadan i spavas na ovoj temi.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 07 dec 2012, 16:05

fukara87 je napisao/la:Cisco nisi ti dobar idi ubij se bolan, jesi glup i naporan, opet cu da ti ponovim a to je da si dosadan i spavas na ovoj temi.
Ako ti se nesto ne svidja samo preskocis, ovako i ti i tebi slični davanjem pažnje meni trolate samo temu i skrecete sa teme, moji postovi da na bilo koji način krse pravila foruma ja bih davno bio odstranjen, ovo vrijedjanje tipa "glup" nadam se da ce modovi adekvatno reagovati na to, isto kao u slucaju forumasa PLBIH.

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 07 dec 2012, 16:06

Očigledno se kampanja protiv jake Slobode pojačava. Adrese su već poznate. Samo treba ostati miran i moliti Boga da sve bude realizovano.

Vidim, neki su pogodili da će biti otkaza u Olimpicu :lol: :lol: :lol: . Kakvi vidovnjaci - Ovi otpušteni zajedno nisu odigrali 3 utakmice.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 07 dec 2012, 16:07

eto nek reaguju i nek me banuju, al si glup stvarno ma preglup si druze, imas li ti imalo mozga ili stvarno mislis da si pametan.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 07 dec 2012, 16:12

fukara87 je napisao/la:eto nek reaguju i nek me banuju, al si glup stvarno ma preglup si druze, imas li ti imalo mozga ili stvarno mislis da si pametan.

Druze samo prijavljuj njegove postove mozda ga i uklone, nema svrhe se raspravljati sa nekim ko nema grama mozga.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 07 dec 2012, 16:13

Škoro - 265 minuta
Pljevljak - 203 minute
Dučić - 0
Đorđević - 25 minuta
Pliska - 71 minuta

Next

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2012, 16:39

Cisco je napisao/la:
fukara87 je napisao/la:Cisco nisi ti dobar idi ubij se bolan, jesi glup i naporan, opet cu da ti ponovim a to je da si dosadan i spavas na ovoj temi.
Ako ti se nesto ne svidja samo preskocis, ovako i ti i tebi slični davanjem pažnje meni trolate samo temu i skrecete sa teme, moji postovi da na bilo koji način krse pravila foruma ja bih davno bio odstranjen, ovo vrijedjanje tipa "glup" nadam se da ce modovi adekvatno reagovati na to, isto kao u slucaju forumasa PLBIH.
Predsjednik
slika

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 07 dec 2012, 16:43

Probisvjet je napisao/la:
Cisco je napisao/la: Ako ti se nesto ne svidja samo preskocis, ovako i ti i tebi slični davanjem pažnje meni trolate samo temu i skrecete sa teme, moji postovi da na bilo koji način krse pravila foruma ja bih davno bio odstranjen, ovo vrijedjanje tipa "glup" nadam se da ce modovi adekvatno reagovati na to, isto kao u slucaju forumasa PLBIH.
Predsjednik
slika
slika ?
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 07 dec 2012, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 07 dec 2012, 16:43

http://www.druga.tv/info/10865" onclick="window.open(this.href);return false;

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 07 dec 2012, 16:47

MakeTZ je napisao/la:http://www.druga.tv/info/10865
"Otkrio nam je kako će na proljeće, na stadionu Tušanj, u Premijer ligi BiH igrati FK Sloboda 1919 Olimpic, dok će prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH nastaviti FK Sloboda" - znači novu Slobodu 1919 Olimpic gledamo u Pl. navijamo za istu a staru pustimo da trune u federalnoj ligi, dva različita kluba totalno, sta uradise bože dragi, fuuj :? :evil:

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 07 dec 2012, 16:52

Uspjeli ste. Svaka čast. Od ljeta ostaje samo FK Sloboda 1919. Nema Olimpica.

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 07 dec 2012, 16:54

irh je napisao/la:Uspjeli ste. Svaka čast. Od ljeta ostaje samo FK Sloboda 1919. Nema Olimpica.
Kakve to veze ima !? opet je Sloboda 1919. drugi klub koji nema nikakve veze sa FK Slobodom koja se takmiči u federalnoj ligi, kasnije će i te dvije Slobode morati napraviti fuziju izgleda !? sve smiješnije od smiješnijeg ... tolika zavrzlama da je za nepovjerovati :?
Zadnja izmjena: Cisco, dana/u 07 dec 2012, 17:02, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.