Ostale lige

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: Ostale evropske lige

Post Postao/la Puma » 07 dec 2012, 15:10

Malo je mozda off-topic, al eto nema prikladnije teme. Juce je na utakmici izmedju Hiroshime i Auckland City-ja prvi put upotrebljen GoalRef.

U pitanju je naravno tehnologija na gol-crti ili oko sokolovov.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 dec 2012, 15:13

Puma je napisao/la:Malo je mozda off-topic, al eto nema prikladnije teme. Juce je na utakmici izmedju Hiroshime i Auckland City-ja prvi put upotrebljen GoalRef.

Koliko sam ja skapirao to su dva odvojena sistema "GoalRef" i "Hawk-eye".
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 07 dec 2012, 15:27

Ne znam sta mi je danas :D

Jeste, to su dva odvojena sistema. GoalRef ce se koristiti na mecevima u Yokohami, dok ce se Hawk-eye ili oko sokolovo testirati na Toyota stadionu. Takodjer, ovi sistemi koristit ce se i na Kup-u Konfederacija, ako zadovolje gledamo ih i na SP 2014.

Da ne bih nekoga ja zbunio evo sta je GoalRef http://en.wikipedia.org/wiki/GoalRef

a sta HawkEye http://en.wikipedia.org/wiki/Hawk-Eye
Call the coroner!

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 08 dec 2012, 18:30

Nisam navikao da gledam ovu Wislu u donjem domu na 12 mjestu sreća pa ima gorih , i ovaj Blechatow nekoć šampion sad u zoni ispadanja i sigurno ispada kako stvari stoje, ovo je kad se zine i troši novac ne domaćinski i sad nema para pa je ovakvo stanje neminovno.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 09 dec 2012, 21:24

U današnjem dvoboju 19.kola Rapid iz Beča je na svom terenu svladao fenjeraša Innsbrucka i izjednačio se s drugoplasiranim Red Bullom na 2.mjestu ljestvice sa 7 bodova zaostatka iza gradskom rivala Austrije
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 09 dec 2012, 21:29

U Belgijskoj Jupiler ligi odigrano je 19.kola. Uvjerljivo na 1.mjestu je Anderlecht koji ima 6 bodova prednosti ispred Waregema i 8 ispred Genka. Standard iz Liegea i Club Brugge su na 5. i 6.mjestu s 11 bodova zaostatka. Inače belgijsko prvenstvo je dosta komplicirano. Nakon 30 osnovnih kola prvih 6 iz prvenstva će igrani novu ligu a bodovi se polove tako da ovako gledajući Anderlecht i nema neku prednost ispred pratnje
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 12 dec 2012, 19:15

slika
Aubameyang :D
Call the coroner!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 dec 2012, 23:31

@Puma ne pripada St Etienne (Aubameyang) u ostale lige, već u francusku Ligue 1 :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 12 dec 2012, 23:34

Puma je napisao/la:Malo je mozda off-topic, al eto nema prikladnije teme. Juce je na utakmici izmedju Hiroshime i Auckland City-ja prvi put upotrebljen GoalRef.

Evo slika golova kako to izgleda:

slika

slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 dec 2012, 14:43

Fudbal sve vise gubi svoju vrednost i orginalost. :(
Sve bih dao da hoce neko polomiti ovu stvarcicu loptom ili da se pokvari u toku meca pa da im pokvari sve planove.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 dec 2012, 02:35

Devil je napisao/la:Fudbal sve vise gubi svoju vrednost i orginalost. :(
Sve bih dao da hoce neko polomiti ovu stvarcicu loptom ili da se pokvari u toku meca pa da im pokvari sve planove.
riječ na ovo :lol:

ode sva draž pravog fudbala :(

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 15 dec 2012, 20:14

Norveški nogometni gigant dobio je novo trenersko ime na klupi, dok je u isto vrijeme norveška nogometna reprezentacija do 21 godine ostala bez svog izbornika. Naravno, radi se o istoj osobi, Peru Joaru Hansenu, bivšem igraču kluba iz Trondheima koji se odlučio za klupu svog bivšeg kluba, radije nego da vodi mlade nade svoje domovine...
Legendarni i veliki norveški nogometni gigant iz Trondheima, Rosenborg, napokon je nakon nekoliko peripetija u vezi novog trenera, dobio novo lice na svojoj klupi. Novim strategom najvećeg norveškog nogometnog kluba u povijesti imenovan je i njegov bivši igrač - Per Joar Hansen.
Sportski direktor i bivša legenda Rosenborga, Erik Hoftun, o dovođenju Hansena na mjesto novog trenera momčadi: "Odlučili smo se za povratak Rosenborgovim korijenima, a Hansen je najbolji čovjek za taj posao. Pod njim će Rosenborg igrati atraktivan nogomet s 4-3-3 formacijom i mi se nadamo te vjerujemo da će nam to donijeti uspjeh."
Hansen je dosad bio izbornik U-21 reprezentacije Norveške s kojom je, usput rečeno, odrađivao sjajan posao. No, nakon što je mjesto prvog trenera Rosenborga ostalo upražnjeno - jer je dotadašnji trener Jan Jönsson smijenjen poslije posljednje utakmice Rosenborga u skupini Europske lige zbog loših rezultata - 47-godišnji se Hansen nije previše predomišljao te je potpisao ugovor s Rosenborgom do 2015. godine.
"Osjećao sam da me uprava i struka kluba zaista žele na mjestu novog trenera momčadi. A Rosenborg je najveći norveški nogometni klub, ima visoke ciljeve i ambicije i ovo je najveći mogući posao za nogometnog trenera u Norveškoj. Stoga je ponuda bila preveliki izazov da bi se odbila", izjavio je Hansen po preuzimanju posla u Rosenborgu.
Hansen je 2004. godine već bio u Rosenborgu i to u funkciji pomoćnog trenera, a godinu dana kasnije je čak osam mjeseci obnašao dužnost glavnog trenera ekipe. Stoga mu ovaj posao i nije neka novost, ali je ipak istaknuo jednu promjenu u odnosu na prošli mandat u Rosenborgu: "Ovoga se puta osjećam doraslim izazovu", poručio je Hansen.
Mladu norvešku reprezentaciju 47-godišnjak je vodio od 2011. godine, a u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo do 21 godine starosti njegova je momčad došla do finalnog turnira, na kojem se nalazi u skupini A zajedno s Engleskom, Italijom i Izraelom. Međutim, mladi će Norvežani morati na Prvenstvo s novim izbornikom, čije ime još uvijek nije poznato.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 15 dec 2012, 22:53

U austrijskoj Bundesligi odigrane su 3 utakmice 20.kola, zadnjeg prije stanke. Najveće iznenađenje je neočekivani poraz Rapida kod Neustadta 1:0, Red Bull je svladao Mattesburga sa 7:0 dok je Innsbruck svladao Admiru 3:1. Polusezonu završavaju Austria-Sturm. Austria je jesenski prvak od prije 2 kola
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 15 dec 2012, 22:57

U belgijskoj Jupiler ligi Standard i Club Brugge nastavljaju sa svojim nizovima pobjeda. U 20.kolu Standard je slavio kod Mechelena 2:0 dok je Club Brugge pobijedio Monsa 2:0. Ovome dvojcu Anderlecht bježi 8 bodova i ima utakmicu manje, dok se između ovoga dvojca smjestio Waregem koji sutra dočekuje Genk koji je na 5,mjestu na tablici
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 16 dec 2012, 22:45

Austria u derbiju kola na svome terenu slavila protiv Sturma 3:1 i odlazi na zimsku stanku s +7 ispred Red Bulla. Austria je u utakmici pokazala šampionski karakter jer je od 11.min igrala s igračem manje. Vidjet ćemo na proljeće hoće li Austria doći do prve titule nakon 2006.god.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 16 dec 2012, 22:51

Anderlecht je zahvaljajući dvostrukom strijelcu Mbokaniu pobijedio Leuven 2:1 i učvrstio se na čelu ljestvice i zadržao +6 ispred Waregema te +11 isored Standarda i Bruggea
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 dec 2012, 13:43

$ " ? " ? " $ се & првој ?, ? се не " $ ?-$ ?, " је ? $ ? $.
– & " нове „?” ? $ - се ". ? овај & не ", $ - се $ & првој ? – & је $ " $.
Он је ? $ " ова $ ? $ се ", ? на то " ".
– " је то $, ? на то " & ? – & је $.
? $ је навео $ " нова ? & он $ „$ ' ? " 12 $ ?”.
– $, ", & " $ $ ову $ – & је $.
:roll:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 dec 2012, 14:12

Cisto preseravanje pojedinih koji izgleda preko fudbala pokusavaju da podjele belgiju...I belgijancima a I holandzanima bilo bi puno pametnije da smanje lige na 12 klubova po trokruznom sistemu a ne da se ovako prosipaju u javnosti...

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 28 dec 2012, 16:59

Georgi Milanov, vezni igrač Liteksa iz Loveča, proglašen je za najboljeg nogometaša Bugarske u 2012. godini, a posebno je priznanje od slavljenika dobio legendarni Hristo Stoičkov...
Izbor za najboljeg igrača Bugarske u godini na izmaku pripao je Georgiju Milanovu, koji ima samo 20 godina, a brani boje Liteksa iz Loveča. Prvi je to slučaj nakon Georgija Ivanova 2001. godine da nagradu dobije igrač iz bugarske lige.
"Velika mi je čast primiti ovakvo priznanje. Želio bih zahvaliti svom klubu, ali posebno svom treneru, velikom Stoičkovu, koji je uvijek vjerovao u mene", izjavio je Milanov.
Milanov je ove jeseni u 14 prvenstvenih nastupa postigao osam pogodaka, a posebnu je nagradu za "promicanje imidža bugarskog nogometa" dobio i 33-godišnji Stilian Petrov, koji se bori s leukemijom.
U bugarskom prvenstvu prvo mjesto drži Dinamov protivnik iz kvalifikacija Lige prvaka, Ludogorec iz Razgrada, a Liteks je treći, s devet bodova zaostatka.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 28 dec 2012, 21:21

Tridesetdvogodišnji češki fudbaler Vaclav Drobny, podlegao je ranama zadobijenim u staobraćajnoj nesreći, koja se dogodila danas u jutarnjim satima.

Fudbaler praškog Bohemiansa je sletio sa ceste u blizini grada Šplinderuvog Mlyna, a koban je bio udarac u stablo.

"Nesreća se dogodila oko 2 sata ujutro. Uprkos naporima ljekara, rano ujutro u petak Drobny je podlegao povredama", navodi se u policijskom izvještaju.

Tokom karijere, Drobny je igrao na poziciji stopera u klubovima kakvi su Strasbourg, Sparta Prag, Augsburga, Spartak Trnava, a jednu sezonu je čak igrao u redovima engleske Aston Ville.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.