FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

boccaccio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la boccaccio » 06 dec 2012, 20:01

Rios je napisao/la:Dace Bog da sve ovo izadje na dobro..Prica se samo o odlascima i to prvotimaca,izuzev Beslije koji je ipak i u onakvoj formi u ovoj nasoj ligi mogao da igra rahat,a nigdje se ne pominju neka pojacanja u vidu provjerenih i kvalitetnih igraca..Ok,ne ocekujem konkretna imena,ali bar neke naznake da ce se dovoditi znacajnija pojacanja-to ocekujem..Istini za volju ima jos puno do 2 pol.,pa eto treba sacekati i vidjeti sta ce se desiti sa pojacanjima..
Polako,rano je pricati o pojacanjima,prvo da prodje skupstina,da se izabere predsjednik,pa onda lagano na igracki kadar.Imam osjecaj da se radi nesto po pitanju pojacanja,ali sam sto posto siguran da nece biti objave bilo kakvih imena igraca prije nove godine.Nadam se i ocekujem da ce biti tako,jer bi u suprotnom bili oslabljeni u odnosu na ovu polusezonu,sto,siguran sam,nije u cilju kluba koji ganja da napreduje iz godine u godinu.Amar ima svoje dumine i nekako se ovaj put ne sekiram,bez obzira na to sta izjavljuje na presicama.Iz aviona se vidi da nam je potrebno neko igracko osvjezenje koje ce i kvalitetom i motivom dati svoj doprinos.Sigurno ce i Brkovic i Tomic imati sansu da dobiju vecu minutazu,pa eventualno i Smajic ako "prezivi" pripreme bez povrede.No kvalitet se treba pojacati i tu ocekujem u nekoj liniji da ce se neko novi pojaviti,koji ce odmah biti starter u ekipi.Ali polako.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Rios

Post Postao/la Rios » 06 dec 2012, 20:24

boccaccio je napisao/la:
Rios je napisao/la:Dace Bog da sve ovo izadje na dobro..Prica se samo o odlascima i to prvotimaca,izuzev Beslije koji je ipak i u onakvoj formi u ovoj nasoj ligi mogao da igra rahat,a nigdje se ne pominju neka pojacanja u vidu provjerenih i kvalitetnih igraca..Ok,ne ocekujem konkretna imena,ali bar neke naznake da ce se dovoditi znacajnija pojacanja-to ocekujem..Istini za volju ima jos puno do 2 pol.,pa eto treba sacekati i vidjeti sta ce se desiti sa pojacanjima..
Polako,rano je pricati o pojacanjima,prvo da prodje skupstina,da se izabere predsjednik,pa onda lagano na igracki kadar.Imam osjecaj da se radi nesto po pitanju pojacanja,ali sam sto posto siguran da nece biti objave bilo kakvih imena igraca prije nove godine.Nadam se i ocekujem da ce biti tako,jer bi u suprotnom bili oslabljeni u odnosu na ovu polusezonu,sto,siguran sam,nije u cilju kluba koji ganja da napreduje iz godine u godinu.Amar ima svoje dumine i nekako se ovaj put ne sekiram,bez obzira na to sta izjavljuje na presicama.Iz aviona se vidi da nam je potrebno neko igracko osvjezenje koje ce i kvalitetom i motivom dati svoj doprinos.Sigurno ce i Brkovic i Tomic imati sansu da dobiju vecu minutazu,pa eventualno i Smajic ako "prezivi" pripreme bez povrede.No kvalitet se treba pojacati i tu ocekujem u nekoj liniji da ce se neko novi pojaviti,koji ce odmah biti starter u ekipi.Ali polako.
Pa i mene jedino tjesi to sto su sad vjrovatno sve misli uprte na skupstinu i izbor novog predsjednika..Treba nam minimalno jedno pravo,provjereno pojacanje koje ce,kao sto i ti rece,odmah moci upasti u prvih 11..Plus Smajic i Brkovic koji nisu igrali ovu polusezonu,Smajke nikako a ovaj vrlo malo..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 dec 2012, 21:22

Ja hocu titulu i to je to,sa ili bez Zebe yebe mi se,samo titula!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 06 dec 2012, 22:08

Niko vise ne spominje marketing ? Krenulo na bolje pa ne treba da se spominje ili :mrgreen: super za paketice ,super za holiday market
Željeznicar za život cijeli !

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 06 dec 2012, 22:23

marketing je malo bolji nego prije... jos nije na nivou pitara al dobro...

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 06 dec 2012, 23:05

Izbor predsjednika će determinirati sve ostalo.Od toga zavise i te pripreme odnosno te kvalitetne pripreme koje priziva Osim.Upada u oči koliko puta je zadnijh dana rečeno da su zadnje pripreme bile loše.Žujo će možda najviše faliti upravo Osimu jer je imao bezgraničnu podršku i tako smo funkcionisali bez unutarnjih trvenja.Osim je imao pripreme van i unutar prvenstva gdje je zamislio.Sve je rezultiralo osvojenim trofejima.
Nova priča u liku novog predsjednika će uticati i na prelazni rok ali će se i naše ambicije moći pročitati.Opcije su osvajati prvenstva .uzeti tih 300000 eura i i na taj način preživiti dok se ne pojavi neko ko će izvaliti lovu.ili tražiti igrače sa kojima se može eventualno pokušati rizikovati u evropi.Kažem rizikovati jer primjer Citiya je dovoljan sam za sebe.Želja ili vapaj... da se proda Svraka ili Adil.Bar po ovim zadnjim izjavama struka misli da da sa postojećim kadrom može konkurisati za te 3 stoje bez nekih većih transfera.Još ako se ko od navedenih proda eto mira dok se novi predsjednik ne snađe.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 06 dec 2012, 23:54

Imal kakve realne sanse da Ivica dodje na neku funkciju u klubu?
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 07 dec 2012, 01:14

reks je napisao/la:Izbor predsjednika će determinirati sve ostalo.Od toga zavise i te pripreme odnosno te kvalitetne pripreme koje priziva Osim.Upada u oči koliko puta je zadnijh dana rečeno da su zadnje pripreme bile loše.Žujo će možda najviše faliti upravo Osimu jer je imao bezgraničnu podršku i tako smo funkcionisali bez unutarnjih trvenja.Osim je imao pripreme van i unutar prvenstva gdje je zamislio.Sve je rezultiralo osvojenim trofejima.
Nova priča u liku novog predsjednika će uticati i na prelazni rok ali će se i naše ambicije moći pročitati.Opcije su osvajati prvenstva .uzeti tih 300000 eura i i na taj način preživiti dok se ne pojavi neko ko će izvaliti lovu.ili tražiti igrače sa kojima se može eventualno pokušati rizikovati u evropi.Kažem rizikovati jer primjer Citiya je dovoljan sam za sebe.Želja ili vapaj... da se proda Svraka ili Adil.Bar po ovim zadnjim izjavama struka misli da da sa postojećim kadrom može konkurisati za te 3 stoje bez nekih većih transfera.Još ako se ko od navedenih proda eto mira dok se novi predsjednik ne snađe.
Dobro receno, svaka cast reks... ;)

Samo ja ovo opciju za evropu (Na Ligu prvaka prvenstveno mislim) bi ja u sirolom luku zaobilazio, bar za jedan period od 3 do 4 godine, pa se onda mogli nadati necemu, prvenstveno ako zaradimo sta na transferima. Sve do tada, pada u vodu,a sto se od evrope zaradi, mila majka je. Treba ovom naslom ligom harati i harati, i na sve nacine pokusavati ubacivati pricu o smanjenu lige. E kada bude jaka konkurencija, da se igra nogomet prvenstveno, onda mozemo ocekivati makar nesto u evropi, do tada uvijek nadaj se pa placi poslije.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 07 dec 2012, 08:07

jug-onostalgicar je napisao/la:marketing je malo bolji nego prije... jos nije na nivou pitara al dobro...
Pa ne bi rekao da je malo bolji.......evo npr: sređena je stranica. Svako dan imaš bar po 2-3 teksta. Imaš redovno slike sa skoro svakog treninga. Napokon je napravljena oficijelna FB stranica. Pogašene one lažne FB stranice. Evo pokrenuta nagradna igra. Tokom čitave polusezone su se pravile društveno odgovorne akcije. Evo sad ćemo po prvi put se pojaviti na Holiday marketu. Biće plavi Deda Mraz. Podjela paketića......koliko sam načuo biće još mnogo novih stvari......nije baš malo za 3-4 mjeseca...... ;)

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 07 dec 2012, 08:19

DzoleZeljo je napisao/la:
reks je napisao/la:Izbor predsjednika će determinirati sve ostalo.Od toga zavise i te pripreme odnosno te kvalitetne pripreme koje priziva Osim.Upada u oči koliko puta je zadnijh dana rečeno da su zadnje pripreme bile loše.Žujo će možda najviše faliti upravo Osimu jer je imao bezgraničnu podršku i tako smo funkcionisali bez unutarnjih trvenja.Osim je imao pripreme van i unutar prvenstva gdje je zamislio.Sve je rezultiralo osvojenim trofejima.
Dobro receno, svaka cast reks... ;)

Samo ja ovo opciju za evropu (Na Ligu prvaka prvenstveno mislim) bi ja u sirolom luku zaobilazio, bar za jedan period od 3 do 4 godine, pa se onda mogli nadati necemu, prvenstveno ako zaradimo sta na transferima. Sve do tada, pada u vodu,a sto se od evrope zaradi, mila majka je. Treba ovom naslom ligom harati i harati, i na sve nacine pokusavati ubacivati pricu o smanjenu lige. E kada bude jaka konkurencija, da se igra nogomet prvenstveno, onda mozemo ocekivati makar nesto u evropi, do tada uvijek nadaj se pa placi poslije.
Upravo, treba harati ovom ligom, biti stalan u evropi, nabiti jos malo koeficijent. Jer da je nama samo proci jedno pretkolo u ligi prvaka, odmah bi umjesto 330000€ dobili 560000€ sto je za nase uslove puno love + prihodi od TV prava, marketinga i ulaznica, mozda nakon takvih utakmica i dodje neka konkretnija ponuda za igraca. Ali kod nas je sve "da nam je"...

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 07 dec 2012, 09:14

Za iskorak sarajeva i željezničara u evropi bitan je kontinuitet izlaska u evropu od 5 godina, te koefcijent koji iz toga proizilazI. Trenutno sarajevo i željo imaju 3/5 učešća koja se račinaju. FK Sarajevo 12-13, 11-12, 09-10- FK Željezničar 12-13, 11-12, 10-11. Kao primjer uzeću zagrebački dinamo. Do promjene sistema takmičenja u kvalifikacijama za protivnike u 3 pretkolu LP imao Arsenal, Udineze, a nakon nabijanja koefcijenta i promjene sistema kvalifikacija (podjela na šampione i ne šampione) u zadnjojn rundi kavlifikacija igrali sa šveđanima (sarajevo je izbacivalo helsinborg i orebro).
Ako pod iskorakom podrazumjevamo prolazak 2 pretklola LP. ispadanje iz trećeg i nastavak u EL onda je ovo po meni ostvarivo kada se bide nosioc u drugom pretkolu.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 07 dec 2012, 09:40

FCS je napisao/la:Za iskorak sarajeva i željezničara u evropi bitan je kontinuitet izlaska u evropu od 5 godina, te koefcijent koji iz toga proizilazI. Trenutno sarajevo i željo imaju 3/5 učešća koja se račinaju. FK Sarajevo 12-13, 11-12, 09-10- FK Željezničar 12-13, 11-12, 10-11. Kao primjer uzeću zagrebački dinamo. Do promjene sistema takmičenja u kvalifikacijama za protivnike u 3 pretkolu LP imao Arsenal, Udineze, a nakon nabijanja koefcijenta i promjene sistema kvalifikacija (podjela na šampione i ne šampione) u zadnjojn rundi kavlifikacija igrali sa šveđanima (sarajevo je izbacivalo helsinborg i orebro).
Ako pod iskorakom podrazumjevamo prolazak 2 pretklola LP. ispadanje iz trećeg i nastavak u EL onda je ovo po meni ostvarivo kada se bide nosioc u drugom pretkolu.
Nije sve ni u tome, npr. Željo je prosle godine u Europa ligi, u 3. pretkolu ja mislim, bio nosioc a opet smo izvukli Maccabi.
FKŽ !

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 dec 2012, 09:41

FCS je napisao/la:Za iskorak sarajeva i željezničara u evropi bitan je kontinuitet izlaska u evropu od 5 godina, te koefcijent koji iz toga proizilazI. Trenutno sarajevo i željo imaju 3/5 učešća koja se račinaju. FK Sarajevo 12-13, 11-12, 09-10- FK Željezničar 12-13, 11-12, 10-11. Kao primjer uzeću zagrebački dinamo. Do promjene sistema takmičenja u kvalifikacijama za protivnike u 3 pretkolu LP imao Arsenal, Udineze, a nakon nabijanja koefcijenta i promjene sistema kvalifikacija (podjela na šampione i ne šampione) u zadnjojn rundi kavlifikacija igrali sa šveđanima (sarajevo je izbacivalo helsinborg i orebro).
To je to o čemu pričaš. U potpunosti si u pravu. Otborite (country BiH), pa ćete vidjeti i Modriču među 6-7 najboljih klubova iz BiH.
http://www.uefa.com/memberassociations/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 07 dec 2012, 09:47

Nije sve ni u tome, npr. Željo je prosle godine u Europa ligi, u 3. pretkolu ja mislim, bio nosioc a opet smo izvukli Maccabi.[/quote]
Priznaćeš da je to bio neviđeni peh, jer se makabi našao među nenosiocima sa ostalim ekipama koje su 10 puta slabije od njih.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 07 dec 2012, 09:53

Prolaz u jednoj ili dvije utakmice bi sigurno donjeo neophodnu financijsku injekciju pod uslovom da se taj novac uloži u fudbal a ne u talove.Ono što i Želji i Sarajevu nedostaje je infrastruktura.sistem .Kada budemo imali adekvatne terene i za trening i logistiku koja prati trenažni proces imaćemo i preduslove da budemo konkurentni i u evropi.Dzole Zeljo je u pravu kada veli da se prije svega mora harati domaćom ligom i tu smo u prednosti.jedan od preduslova svakako a onda uzdati se u Boga i pamet ljudi u savezu da se ta liga smanji.Nadam se Dzole da nećemo još dugo plakati i za tom evropom.Uzdam se i u Uefu i njihove propise uopšteno gledajući.Svake godine se pooštravaju pa ćemo htjeli mi to ili ne morati poraditi na mnogočemu

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 dec 2012, 09:56

FCS je napisao/la:Nije sve ni u tome, npr. Željo je prosle godine u Europa ligi, u 3. pretkolu ja mislim, bio nosioc a opet smo izvukli Maccabi.
Priznaćeš da je to bio neviđeni peh, jer se makabi našao među nenosiocima sa ostalim ekipama koje su 10 puta slabije od njih.[/quote]
Više sam se "bacio" na kontinuitet igara u Evropi od 5 godina. To je ono što donosi bolji koeficijent i lakše protivnike. Ne može se uvijek imati peh kao što je Maccabi, to se potrefi jednom u 20 godina. Kada bi Željo (pretpostavimo), osvojio još četiri puta naše prvenstvo zaredom, to bi mu donijelo protivnike, koji bi mu omogućilo i opet uz malo sreće bar EL.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 07 dec 2012, 10:27

Raja bezveze se zamarate Evropom.. To je u podpunosti drugaciji svijet.. Nasi najbolji igraci bi se u klubovima poput Maribora (koji je niza klasa kada je u pitanju kvalitet) borili da udju medju 25 igraca u ekipi.. Vidimo Partizan i Dinamo koji imaju 10 puta vece budzete od nas da na srecu dolaze do grupnih faza a tamo su samo objekti koji sluze za nabijanje gol razlike.. Ti klubovi su godinama ispred nas po svemu a opet su u Evropi autsajderi..

Mi se trebamo posvetiti nasim omladinskim pogonima.. Proizvoditi kvalitetne mlade igrace od cije prodaje bi mogli stabilizovati klub (vratiti dugove)..
Druga stvar je infrastruktura koja je vjerovatno u rangu one koju ima Ruanda ako ne i gora.. Trece je kvalitet lige koja je medju najslabijim u svijetu.. U takvom okruzenju smijesno je i mastati o nekim znacajnijim nastupima u Evropi.. Jedno, dva pretkola i tu da imamo puno srece i to je maksimum.. Moramo finansijski stabilizovati klubove, popraviti infrastrukturu, a to ce trajati minimum 6-7 godina..
BUDI ŽELJO !!!

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 07 dec 2012, 10:31

Kako bi fino bilo da imamo muški košarkaški klub Željezničar :D :D
Brkica

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 dec 2012, 10:35

Choks je napisao/la:Kako bi fino bilo da imamo muški košarkaški klub Željezničar :D :D
Da,samo skupo je to :mrgreen:

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 07 dec 2012, 10:48

Bez evrope nema finansijske stabilizacije.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.