Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

redarmy0
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la redarmy0 » 05 dec 2012, 13:36

gringobih je napisao/la:
redarmy0 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Pa je li igra taj Kolasinac beka ili stopera? Mislim znam da igra i jedno i drugo, ali koja mu je prirodna pozicija? Meni se cini da ga stavljaju na bek jer je jos mlad, ali da ce bit stoper.
Bio je i defenzivni vezni za Njemacku U19, gdje je bio kapiten.

Po meni je najbolji u beku jer je brz i voli da napada.. ali nebi imao nista protiv da igra na veznom kao box-to-box midfielder ili defensivni vezni, tu nam najvise fali jedan pravi rusilac koji isto ima tehniku, pregled igre, brzinu, itd. Igrac koji ima kapitenski mentalitet inace se pokaze najbolji na tu poziciju.
Pa sta je Salihovic :?:

-------- Kolasinac - Salihovic
Stevanovic --- Pjanic --------- Lulic

??

Ali kao sto je neko vec spomenuo, nek igra na deficitarnoj poziciji..

-------------------- Begovic
Mujdza - Bicakcic/Zuka - Spahic - Kolasinac
------------------- Salihovic
Stevanovic ------- Pjanic --------------- Lulic
----------- Dzeko ---------- Ibisevic

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 dec 2012, 14:29

MA pitanje je i za KOlasinca kako ce ispast to za drzavljanstvo,nema pasosa,ni BIcakcic ne vjerujem da ce se prikljucit uskoro,mozda jedino Anel HAzdic iz Ried-a koji vec godinu dana svaki mjesec najavljuje da ce dobiti pasos na kraju mjeseca,a haman nikad da potrefi kojeg mjeseca..Vjerujem da cemo se krpiti od trenutnih igraca koje imamo na raspolaganju i to je to,uostalom i nije lose ima Salihovic,Ibisevic,LUlic,Pjanic,ZUkanovic,SPahic,Mujdza svi oni su relativno standardni problem je MIsimovic(jednostavno mora ga poslat na klupu sve drugo bi bio promasaj) te zadnji defanzivni ZAhirovic mozda dodat MEdunjanina ili Stevanovica umjest oMIsketa,i lijevi bek odlaskom Sase Papca gubimo Salihovica tu,a mogao bi igrati u veznom redu..

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 dec 2012, 14:36

KOlasinac je sinoc igrao za SAlke u ligi prvaka,a Sead HAjrovic bio na klupi Arsenala..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 dec 2012, 16:36

Pa Jagodic je vec izjavio da je on nas. Ne vidim zasto bi lagao.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 05 dec 2012, 16:50

Kola polahko pravi svoje ime u svijetu fudbala. Svaka mu cast.

Hajrovic, Bicackic, Besic, i Kolasinac su nam trenutno najvece nade u odbrani.

slika

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 05 dec 2012, 22:35

Schalke-Talent Kolasinac eine echte Alternative für Stevens
05.12.2012 | 19:06 Uhr

In Montpellier in der Schalker Startelf: Sead Kolasinac. Rechts: Remy Cabella.Foto: Afp
Montpellier. Schalkes Nachwuchstalent Sead Kolasinac rückte gegen Montpellier in die Startelf. „Ich war überrascht, dass ich von Anfang an spielen durfte“, sagt der 19-Jährige. Er überzeugte auf ganzer Linie - und empfiehlt sich als echte Alternative in Gelsenkirchen.

Man kann das Fazit kurz und knapp ziehen: Der Junge darf wiederkommen – mit Sead Kolasinac hat der FC Schalke 04 ab sofort eine echte Alternative für die Defensive in der Hinterhand. Beim Champions-League-Spiel in Montpellier erlebte der 19-Jährige seine internationale Feuertaufe in Schalke und bekam von allen Seiten Lob. Das größte vielleicht von Manager Horst Heldt: „Das ist einfach ein klasse Bursche.“

Kolasinac war gegen Montpellier zu Beginn "sehr aufgeregt"
Heldt hatte Kolasinac vor zwei Jahren in der Winterpause vom VfB Stuttgart in die Schalker Jugend geholt – in der vergangenen Saison war er der Kapitän der Deutschen A-Jugend-Meister. Seit dem Sommer zählt er zum Profi-Kader und wird von Huub Stevens behutsam aufgebaut.

CHAMPIONS LEAGUE

Schalke und BVB marschieren stolz ins Achtelfinale
Erstmals sind die Revierklubs FC Schalke 04 und Borussia Dortmund ungeschlagen durch die Vorrunde der Champions League gegangen. Eine Leistung, auf die beide Vereine zurecht stolz sind. Dennoch: An den Titel glauben beide nicht.

Schon beim Pokalspiel gegen Sandhausen (3:0) durfte er von Beginn an spielen, war da aber noch hypernervös. In Montpellier wirkte er schon viel abgeklärter, doch das täuschte, wie er hinterher verriet: „Ich war sehr aufgeregt am Anfang, aber die Mitspieler haben mir die Aufregung genommen. Sie haben gesagt: Spiel einfach dein Spiel und mach die Seite zu.“

Kolasinac defensiv stärker als Spanier Escudero
Kolasinac, der auch in der Innenverteidigung oder im Mittelfeld spielen kann, war der Vertreter von Christian Fuchs als linker Verteidiger. Als Stevens die Aufstellung bekannt gab, zuckte Schalkes Nummer 35 gehörig zusammen: „Ich war überrascht, dass ich von Anfang an spielen durfte.“ Denn eigentlich gilt Sergio Escudero im königsblauen Kader als erster Fuchs-Ersatz. Doch Kolasinac ist defensiv stärker als der Spanier, und in der Offensive will er noch zulegen: „Ich muss weiter Geduld haben, denn ich bin ja noch jung und kann noch viel lernen.“

Stevens hört so etwas gerne. Und weiß jetzt, dass er eine Alternative mehr hat: „Wir wussten vorher, dass er das kann, aber das muss man dann auch erstmal zeigen. Der Junge hat seine Leistung gebracht.“
http://www.derwesten.de/sport/fussball/ ... 64315.html" onclick="window.open(this.href);return false;

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 dec 2012, 22:40

Papastathopoulos je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Dobio je poziv i pricao sa Jagodicem, odluka je BiH.
Ako mu Hajrovic bude objasnjavao oko papirologije,nayebali smo.
Ako pape i dalje umisljao da je svrsajevic novi gareth bale sa primjesama leightona bainesa, onda smo tek nayebali..nece kolasinac jos vidjeti poziva..
Vrsajevic inace igra istovjetnu poziciju kao Kolasinac,nesto kao Misimovic i Begovic.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 dec 2012, 23:06

Jao kakav ce ovaj igrac da bude plus za nas. Nisu prosla mozda 2-3 mjeseca kada sam ovdje sve vrijeme gnjavio oko njega, i govorio kako ce uskoro doci vrijeme, da ce zaigrati za Schalke u BL i CL i da treba vec odmah poduzeti sve potrebne mjere kako bi se pokrenule procedure, kako bi zaigrao sto brze u prijateljskoj i tako dalje. Onda bukvalci koji su mi pokusavali da objasne kako se ne igra sa juniorcima. Jeste ali ako se vec vidi, da ce isti taj igrac za mjesec ili dva igrati za seniorsku ekipu, onda se to zove pametno prognoziranje, planiranje, ako ga pozoves ranije. No to izgleda nekima ne lezi bas u krvi. I onda se sjetim, da sam samo obican fudbalski laik, i prepadnem se kada se upitam: Kakvi su onda oni u strucnom stabu?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 dec 2012, 00:12

Principatus je napisao/la:Jao kakav ce ovaj igrac da bude plus za nas. Nisu prosla mozda 2-3 mjeseca kada sam ovdje sve vrijeme gnjavio oko njega, i govorio kako ce uskoro doci vrijeme, da ce zaigrati za Schalke u BL i CL i da treba vec odmah poduzeti sve potrebne mjere kako bi se pokrenule procedure, kako bi zaigrao sto brze u prijateljskoj i tako dalje. Onda bukvalci koji su mi pokusavali da objasne kako se ne igra sa juniorcima. Jeste ali ako se vec vidi, da ce isti taj igrac za mjesec ili dva igrati za seniorsku ekipu, onda se to zove pametno prognoziranje, planiranje, ako ga pozoves ranije. No to izgleda nekima ne lezi bas u krvi. I onda se sjetim, da sam samo obican fudbalski laik, i prepadnem se kada se upitam: Kakvi su onda oni u strucnom stabu?
Koliko se meni cini da je Besic bio novi HSV SUPERTALENT. Po njemackim medijama se pisalo kao da decko sa 17 godina ima vec odlican status, ko fol ovo ono. Duracell Besic, i evo ga sad igra u Madjarskoj.
Prije pola godine malo ko od nas je cuo za ovog momka.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 06 dec 2012, 16:43

harishp je napisao/la:
harishp je napisao/la: Ako mu Hajrovic bude objasnjavao oko papirologije,nayebali smo.
Ako pape i dalje umisljao da je svrsajevic novi gareth bale sa primjesama leightona bainesa, onda smo tek nayebali..nece kolasinac jos vidjeti poziva..
Vrsajevic inace igra istovjetnu poziciju kao Kolasinac,nesto kao Misimovic i Begovic.
Svrsajevic je polivalentan fudbaler..kad odigras onakvu tekmu protiv intera, mozes ga komotno staviti da brani penal ronaldu..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 06 dec 2012, 17:13

izgleda da je buric pravo sj.ebao lakat, kako god out je naredni 8 sedmica. sreca pa je ostalo samo jedno kolo pa slijedi pauza do marta meni se cini. nadam se da ce na proljece lik napokon dobiti poziv u repku, on je trenutno mnogo bolji od sehica i onog klauna iz borca.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 06 dec 2012, 17:24

STEVIE je napisao/la:izgleda da je buric pravo sj.ebao lakat, kako god out je naredni 8 sedmica. sreca pa je ostalo samo jedno kolo pa slijedi pauza do marta meni se cini. nadam se da ce na proljece lik napokon dobiti poziv u repku, on je trenutno mnogo bolji od sehica i onog klauna iz borca.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Prava klasa od golmana.... Brani u Ligi koja je priblizno kvalietna nasoj dok Ibro brani u turskoj Ligi koja je barem 20x bolja od Poljske.... Od klauna iz nase Lige malo je koji golman slabiji.....
Dajte ba kakav Buric, jedino da bude 3. golman i to mu je previse, al' pricati o njemu kao 2. golmanu je tuzno....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

svabo94
Kontakt:

Post Postao/la svabo94 » 06 dec 2012, 21:33

evo mali hrgota iz zenice igra za mönchengladbach protiv fenera u prvih 11
1993 godiste :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 dec 2012, 22:00

harishp je napisao/la:
Svrsajevic je polivalentan fudbaler..kad odigras onakvu tekmu protiv intera, mozes ga komotno staviti da brani penal ronaldu..
Odlicno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 dec 2012, 22:20

soko je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Jao kakav ce ovaj igrac da bude plus za nas. Nisu prosla mozda 2-3 mjeseca kada sam ovdje sve vrijeme gnjavio oko njega, i govorio kako ce uskoro doci vrijeme, da ce zaigrati za Schalke u BL i CL i da treba vec odmah poduzeti sve potrebne mjere kako bi se pokrenule procedure, kako bi zaigrao sto brze u prijateljskoj i tako dalje. Onda bukvalci koji su mi pokusavali da objasne kako se ne igra sa juniorcima. Jeste ali ako se vec vidi, da ce isti taj igrac za mjesec ili dva igrati za seniorsku ekipu, onda se to zove pametno prognoziranje, planiranje, ako ga pozoves ranije. No to izgleda nekima ne lezi bas u krvi. I onda se sjetim, da sam samo obican fudbalski laik, i prepadnem se kada se upitam: Kakvi su onda oni u strucnom stabu?
Koliko se meni cini da je Besic bio novi HSV SUPERTALENT. Po njemackim medijama se pisalo kao da decko sa 17 godina ima vec odlican status, ko fol ovo ono. Duracell Besic, i evo ga sad igra u Madjarskoj.
Prije pola godine malo ko od nas je cuo za ovog momka.
Sa takvom argumentacijom moze se opravdati, da se vise nikada ne pozove ni jedan perspektivan igrac za reprezentaciju. Sto je naravno glupost. Perspektivne igrace pozvati, pogledati, preoteti i rezervisati. Da ne pocnemo ponovo o tome ko je umjesto Kolasinca sve pozvan, Rivaldo, Vrancic...i na koga je sve potroseno vrijeme, to jest prijateljske utakmice. Mislis da bi Kolasinac losije odigrao protiv Liechtensteina nego Sunjic? Nema sanse.

Besic je Besic. Nije uspio u HSV, kako svojom greskom tako i paralelno sa situacijom u klubu. Kolasinac je Kolasinac, igra CL, igrao je u DFB kupu, a nastupa za veoma jak klub, dok druga mu konkurencija sjedi na klupi ili se vrti po cudnim ligama. Uz to i ima odlicne kritike. Nikad se nezna, sve je moguce. Moze se vec sutra odluciti da postane balerina, boze moj, ali to neznaci da ga ne trebamo vec sad osigurati i pratiti njegov razvitak.

Na kraju krajeva, Kolasinac ce nastupiti za A repku, nadam se ne prekasno kada neki drugi upropaste sanse za vise ovaj put. Kao i sa Zukanovicem. Najzad je i on tu gdje pripada, u reprezentaciji. Sve dolazi na svoje mjesto, samo sto jedni brze shvate, drugima duze treba.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 dec 2012, 22:45

:lol: :lol: :lol: Buric je za Sehica Lev Yashin na kvadrat. Cuj Poljska malo jaca od Bosanske, a 20x slabija od Turske. :lol: :lol: Slabija jeste, ali je klub njegov jaci nego od ovoga.
Celik!3,2,2.

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 06 dec 2012, 22:54

Hypnose je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:izgleda da je buric pravo sj.ebao lakat, kako god out je naredni 8 sedmica. sreca pa je ostalo samo jedno kolo pa slijedi pauza do marta meni se cini. nadam se da ce na proljece lik napokon dobiti poziv u repku, on je trenutno mnogo bolji od sehica i onog klauna iz borca.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Prava klasa od golmana.... Brani u Ligi koja je priblizno kvalietna nasoj dok Ibro brani u turskoj Ligi koja je barem 20x bolja od Poljske.... Od klauna iz nase Lige malo je koji golman slabiji.....
Dajte ba kakav Buric, jedino da bude 3. golman i to mu je previse, al' pricati o njemu kao 2. golmanu je tuzno....
Reci da nisi ozbiljan :shock:
Dovoljno mi je bilo ovo da dalje uopšte ne čitam

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 dec 2012, 22:56

@Principatus
Nista glupost. Juniori ne trebaju biti u A repci kao ni Vrancici, S. Vranjes i slicni.
Kolasinaca treba pozvati sad u A repku ali ne prije pola godine jer ga nigdje nije bilo, ovo vazi za A repku. Mogli bi onda komotno zvati Terzica iz Dortmunda II i slicne njemu, ima ih tona po mladim timovima po Europi.
Sva ta djeca trebaju da igraju za U21,U19 itd. Nikakve ultimatime stavljati.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 dec 2012, 22:58

AllGunsBlazing je napisao/la::lol: :lol: :lol: Buric je za Sehica Lev Yashin na kvadrat. Cuj Poljska malo jaca od Bosanske, a 20x slabija od Turske. :lol: :lol: Slabija jeste, ali je klub njegov jaci nego od ovoga.
Džaba ti.Šehić je u reprezentaciji, Burić nije, pjeni se koliko hoćeš.Uopšte ne znam šta je svrha poređenja ove dvojice kad neće braniti za reprezentaciju još dugo vremena.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.